Welk ras als 3e hond?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Anoniem (Gast)

Wij hebben al 2 honden en er komt over een tijdje een 3e hond bij. Alleen welk ras....?   Ik denk aan een blonde Bouvier omdat ik dit mooie honden vind. Ook vind ik een Duitse Dog wel leuk. De Ierse Wolfshond kwam uit meerdere testen als hond die goed in ons gezin past. Ook de Saarlooswolfhond maar daar voel ik niet zoveel voor.   Ik vind zoveel honden mooi en leuk dat ik het lastig kiezen vind. In ieder geval een (redelijk) groot formaat en het is belangrijk dat het een hond is die niet (minimaal) verhaart.   Ideeën zijn welkom, rassen waar ik misschien nog niet aan gedacht heb. ;)  

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit onderwerp staat op slot, je kunt niet reageren op deze vraag !

honden page profiel sylviasylvia

honden foto van sylvia

Wat voor rassen heb je dan nu in huis?

 

Wat wil je met de hond gaan doen?

Veel wandelen, zwemmen, sporten, jagen, fietsen, speuren?

Of liever een rustige hond die genoeg heeft aan een blokje om.

Dat is wel handig om te weten, de hond moet wel bij je passen.

honden page profiel Roedel van het noorderlicht Roedel van het noorderlicht

honden foto van Roedel van het noorderlicht

Je hebt nogal wat uhmm uiteenlopende rassen uitgezocht ;-)

Je kan de rasbeschrijving van de rassen waar je tussen twijfelt opzoeken en naast elkaar leggen.

Al is iedere hond natuurlijk niet hetzelfde maar zo kun je waarschijnlijk wel een paar schrappen.

Anoniem (Gast)

Ja ik vind ook meerdere rassen leuk. :) De Duitse Dog en Ierse Wolfshond vind ik nog niet zo veel van elkaar verschillen. De Bouvier dan weer wel.

 

Ik heb nu een Koningspoedel en een Goldendoodle. Geweldige honden. Lief, sociaal naar iedereen, zachtaardig voor kinderen, buiten actief en speels, binnen lekker rustig. En ze verharen niet dus perfect!

 

Soms denk ik eraan omhet bij dit ras te houden maar een roedeltje

van verschillende rassen spreekt mij ook aan. 

 

Het moet een hond zijn die buiten actief is en binnen rustig. Ik ga vaak wandelen dus een hond die daarvan houdt. Ik heb ooit een Mechelse herder gehad en dat was me te werklustig. Ik trainde er 2x per week mee en iedere dag lange wandelingen in het bos maar hij wou thuis altijd wat te doen hebben. En hij verhaarde ook best wel.

 

 

honden page profiel Roedel van het noorderlicht Roedel van het noorderlicht

honden foto van Roedel van het noorderlicht

De Ierse en saarloos wolfshond vallen al af als ik dit zo lees.

Beide ruien ook 2 keer per jaar en niet een of twee borsteltjes vol maar zakken vol O-)

Dat de test ( pedegree ? ) daarop uitkomt zou ik niet teveel aan hechten hoor.
Bij mij kwam er ook een totaal ander soort hond uit die in nimmer zou nemen ;-)

honden page profiel --

honden foto van -

De rassen die je opnoemt zijn zoo verschillend.

Een hond moet je niet kiezen uit zo'n test via internet want dat is een hoop onzin bij elkaar.

Zo kwam er bij mij de bedlington terrier uit. Nou als ik een ras echt niet leuk vind, zijn dat deze honden. 

 

Ook de uitspraak: "ik denk aan een blonde bouvier omdat we die mooi vinden", is niet de juiste instelling om het geschikte ras te vinden.

 

Op wikipedia heb je een lijst van allemaal hondenrassen, verdeelt in rasgroepen. Kijk wat jou het meeste aanspreekt en zet ze op een lijstje en zoek meer informatie over deze honden. Uiteindelijk kom je wel uit op een paar rassen die binnen je eisen voldoet. Deze keuze kan niet op dezelfde dag gemaakt worden, daar moet je wel even voor zitten. Tegenwoordig zijn er zoveel rassen.

 

Wat je ook kan doen is een hond uit het asiel nemen. Of honden van een adoptiesite of herplaatsers. Deze honden hebben echt een mandje nodig, maar die krijgen ze zo moeilijk.

Anoniem (Gast)

Ik hecht ook niet teveel waarde aan zo'n test maar ik heb daarin wel alle punten aangegeven die ik belangrijk vind. Zoals sociaal naar andere mensen en dieren toe oftewel niet te dominant of te moeilijk karakter en nog een heleboel punten meer. Daar kwam de Ierse Wolfshond en Saarlooswolfhond uit. Geen honden die mijn eerste keus zijn hoewel ik bij de Ierse Wolfshond wat kan voorstellen. Als die zo verhaart is het geen optie.

 

Hoezo kan ik niet aan een Bouvier denken omdat ik die mooi vind? Ik vind mijn honden die ik nu heb ook mooi en je kijkt ook naar het uiterlijk van een hond.

 

Ik heb weleens geprobeerd een hond te adopteren maar dat is zo belachelijk streng. Ik werd afgewezen omdat ik 'al' 2 honden heb. Ook wil ik liever een pup zodat de pup vanaf dag 1 went in ons gezin. Ik wil geen risico lopen dat een hond niet functioneert in ons gezin. Mijn beide honden heb ik ook als pup gekocht. 

 

Anoniem (Gast)

Welke rassen die ik opnoem zijn zo verschillend? En ja dat kan kloppen want zoals ik zei vind ik ook veel hondenrassen leuk. Ik heb ook meerdere rassen gehad in het verleden Border Collie, Mechelse herder, Labrador, etc. Ik heb niet 1 ras waar ik aan 'vast' zit ik sta open voor nieuwe suggesties. ;)

honden page profiel Roedel van het noorderlicht Roedel van het noorderlicht

honden foto van Roedel van het noorderlicht

Ik zou daarom de rassen die je denkt dat je aanspreken op papier even naast elkaar leggen en dan de rasbeschrijving erbij.

Zo kun je alvast een paar rassen weglaten.

En wat Juud bedoeld:
Is dat je je niet blind staart op uiterlijk maar ook zeker moet kijken naar karakter en gezondheid.

Om een voorbeeld van mij ras te noemen.
Vele mensen vinden een husky echt prachtig om te zien ( is die ook )
Maar er zitten daardoor vele huskys is een asiel omdat men niet kan omgaan met het karakter van de hond.

honden page profiel michellemichelle

honden foto van michelle

Eens met mijn voorgangers wat betreft het verschil. Ja je kunt veel verschillende rassen leuk vinden maar niet alles past bij je dat is wat je goed moet uitzoeken.

Overigens een blonde bouvier die goed gefokt is, is moeilijk te vinden. Het is geen erkende kleur dus je komt vaak bij broodfokkers uit. Daarbij wil ik zeggen dat je bij bouviers ook heel goed de lijnen moet uitzoeken er komt door slechte fokkers namelijk veel inteelt voor. Stamboom is in dit geval heel belangrijk.

Al neem ik aan dat je de bouvier des flandres bedoelt en niet de ardennes zowel is blond wel makkelijk

honden page profiel Yin, Yang & ikYin, Yang & ik

honden foto van Yin, Yang & ik

Een draadhaar Vizsla zou ook mooi in het plaatje plaatje passen. De vachten kunnen onderling weleens verschillen maar zijn over het algemeen makkelijk in onderhoud met weinig haarverlies.

 

Elegante vrolijke trainbare en aanhankelijke allround jachthonden. 

Anoniem (Gast)

Ik staar me zeker niet blind op uiterlijk daarom doe ik ook die testen en kijk ik naar het karakter. Zoals ik aangaf een aantal punten belangrijk te vinden in het karakter van een hond. Een Bouvier is een hond die daar onder andere aan voldoet en een Duitse Dog ook. Dat deze honden heel anders zijn klopt maar ze spreken me wel beide aan. ;)

 

Het is soms ook moeilijk uit te leggen waarom je met het ene ras meer hebt dan met het andere. De Viszla heb ik weinig mee, toevallig gister nog eentje ontmoet die niet zo sociaal was. Qua uiterlijk vind ik het ook niet bijzonder. 

Anoniem (Gast)

Een Husky is bv een ras waar ik niks mee heb. Om te zien niet maar karakter al helemaal niet. Ik hou niet van honden waar dat 'verwilderde' nog in zit. Een Saarwolfhond spreekt me ook niet aan. Net of ik een wild dier in

huis heb nee geef mij maar echt een hond. ;)

 

Vechthonden, om het maar even zo te noemen, is ook totaal niet mijn ding qua uiterlijk en innerlijk. Zo heb ik zeker wel rassen die niet bij mij/ons passen. 

honden page profiel Vera met Abby & Cantor !Vera met Abby & Cantor !

honden foto van Vera met Abby & Cantor !

Wat dacht je van een Portugese/Franse Waterhond?

honden page profiel Roedel van het noorderlicht Roedel van het noorderlicht

honden foto van Roedel van het noorderlicht

Nou ja verwilderd... ze zijn niet vals ofzo hoor ;-)


Maar ik noemde dat als voorbeeld.
En ook die kunnen behoorlijk verharen O-)

Maak eerst eens een lijstje wat je wilt ,
Wat je de hond(en) te bieden hebt.
En wat je absoluut niet wilt.

Vergelijk dat met de ras-eigenschappen van de honden die je gekozen hebt en ga dan de voors en tegen tegenover elkaar zetten.

Wat ik ook belangrijk vind is wat past er bij de andere honden en gezinsleden.

Anoniem (Gast)

Portugese/franse waterhond is leuk maar lijkt erg veel op een poedel/doodle. Het lijkt mij juist leuk om er 1 of uiteindelijk 2 totaal andere honden (rassen) bij te hebben. 

 

Ik vind een Husky wel redelijk verwilderd. Als ze katten eten en een baby doden/aanvallen is het niet mijn hond. Ook niet als je er verplicht uren mee moet wandelen en/of fietsen omdat ze anders onhandelbaar zijn. Dat zijn geen eigenschappen die ik leuk vind/zoek in een hond. 

 

Wat wil ik:

 

Een lieve, sociale hond voor mens en dier, zachtaardig voor kinderen, mag (beetje) waaks zijn, geen onnodige blaffer, niet/minimaal verharen.

 

Mijn Koningspoedel en Goldendoodle voldoen hier zeker aan. Zij zijn super sociaal naar alle honden en mensen. Ze kunnen echt met ieder ras die ik ben tegengekomen. Andere honden reageren ook super op hun. De baasjes zeggen weleens dat hun hond vaak niet met andere honden kan of ruzie heeft gehad en met die van mij hebben ze dan de grootste lol. Dus een andere hond/ras bij ze zetten dat vinden ze alleen maar geweldig!

 

Anoniem (Gast)

Zijn hier mensen met een Duitse Dog? Verharen ze veel/erg? Hoe zijn ze in huis en buiten met andere mensen, kinderen en dieren?

honden page profiel FloortjeFloortje

Ik heb een pup van een kruising tussen een Border Collie en een Friese Stabij. Prachtbeestje! Leergierig, energiek (geen gezenuw, maar op prettige manier), ontzettend lief met kleine kinderen en verhaard nauwlijks. Ze vindt iedereen lief die ze tegenkomt waar dan ook.

Ik hoop dat je hier iets aan hebt!

Anoniem (Gast)

Dank je Floortje. Ik heb een (getrainde) Border Collie gehad. Zij was lief maar erg angstig/schuchter buiten. Dit kwam ook door haar opvoeding (door iemand anders gedaan) en het doel waarvoor ze ingezet werd. In een stad vond ze bv doodeng, het was echt een plattelandshond. Als er visite kwam dook ze weg, ging zich verstoppen.

 

Het is niet mijn keus hond voor nu. Vind ze wel mooi en karakter gaat maar die van mij verhaarde ook behoorlijk.

 

honden page profiel Stabij GijsStabij Gijs

honden foto van Stabij Gijs

Iemand opperde een viszla, die vind ik er ook wel bij passen

 

honden page profiel Roedel van het noorderlicht Roedel van het noorderlicht

honden foto van Roedel van het noorderlicht

" Iemand opperde een viszla, die vind ik er ook wel bij passen

  "

 


Dat was ts zelf.
Die viel af ;-)

honden page profiel Roedel van het noorderlicht Roedel van het noorderlicht

honden foto van Roedel van het noorderlicht

Lastige klant deze keer hahaha.
Ik vind het wel moeilijk omdat je echt blijft hangen bij de honden die je dus al hebt.

honden page profiel Stabij GijsStabij Gijs

honden foto van Stabij Gijs

Ik heb wel het idee dat je wat grotere honden je voorkeur hebben? 

 

Duitse staander dan? denk dat de langhaar het beste is kwa karakter, de draad en korthaar zijn meer werkhond geloof ik 

 

natuurlijk is de friese stabij de perfecte hond, dat terzijde ;) 

 

Of een wetterhoun? 

Maar die lijkt dan wel weer wat op je labradoodle

honden page profiel Stabij GijsStabij Gijs

honden foto van Stabij Gijs

Oh sorry, in je opening staat dat je graag groter formaat wil ja, niet goed gelezen

en er staat ook minimaal verharen

pff moet echt wat beter lezen, haha

 

dan kan de wetterhoun nog steeds

honden page profiel RandjeRandje

honden foto van Randje

" Zijn hier mensen met een Duitse Dog? Verharen ze veel/erg? Hoe zijn ze in huis en buiten met andere mensen, kinderen en dieren? "

 

Mijn vriendin heeft er vier, en ik pas een paar keer per week op.

 

Je zult geen bossen haar vinden, maar verharen doen ze wel. Zeker de witte haren krijg ik moeilijk uit de bekleding van mijn auto, en ook ik ben vrijwel nooit haar-vrij. Bedenk ook dat water drinken altijd  een spoor van water op je vloer betekent, en dat de muren opgevrolijkt worden met vrolijke slingers doggenkwijl. 

 

Als ze genoeg beweging krijgen zijn ze binnen heel relaxed. 

 

Met andere mensen zijn de doggen die ik ken heel sociaal. De een wil met iedereen knuffelen, de ander is wat terughoudender. Het liefst zitten ze toch op de bank of beter nog, op schoot. 

Met kinderen zijn ze ook super, maar ze zijn natuurlijk wel groot en kinderen ( en volwassenen) vinden dit toch vaak wel wat eng. Ook kunnen ze nog wel eens lomp en onstuimig zijn. 

 

Met andere honden zijn ze ook sociaal maar ook die zijn vaak erg geïmponeerd. De meeste doggen eigenaren die ik ken hebben er twee zodat ze samen kunnen ravotten. Ze spelen ook met Skip, mijn Brabancon, maat dat is toch heel anders spelen. 

 

En dan het belangrijkste- de gezondheid. Het is heel triest maar er zijn een hoop problemen met het ras. Denk aan hartproblemen, gewrichtsproblemen, Wobbler etc. Ik heb al een aantal lieve grote vrienden op jonge leeftijd zien gaan. Verdiep je daar goed in. 

Dat is ook de reden dat er bij ons nog geen rondloopt; qua karakter ben ik helemaal verliefd. 

 

 

 

 

honden page profiel Tiffani & Pepper Tiffani & Pepper

honden foto van Tiffani & Pepper

Een duitse dog heeft kleine stokhaartjes en verhaard wel degelijk.. ik weet niet of dit extreem is of weinig want heb er zelf geen maar als je een hond wil die niet verhaard dan blijf je toch echt bij de poedelrassen die een trimvacht hebben.. en anders is er ook nog de lhasa apso wel een klein hondje maar verhaard weinig tot niet. Tsja ik zou het anders niet weten. 

 

even offtopic maar nou stoot je me wel aan het hoofd hoor.. husky's die baby's doden ? En katten aanvallen ? Tsja met katten dat is gewoon jachtinstinct en ken ook genoeg husky's die gewoon met katten kunnen mits dit is aangeleerd. en baby's doden .. dit is gewoon dikke onzin want ik ken werkelijk geen èèn husky die vals is ( en ik ken er een hoop ) je hebt hussen die niet zo van kinderen houden maar dat heeft elke hond en dit verschilt per individu. ze zijn juist erg zachtaardig ! En uren wandelen is ook onzin , mijn husky heeft inderdaad zijn dagelijkse uitdaging nodig maar daarnaast is het echt een luie draak lol  en een dagje als ik ziek ben wat rustiger aan is ook prima maar niet te vaak.

 

Oke mijn verhaal is iets te lang geworden hahah sorry daarvoor  succes met je zoektocht !

 

Edit : oja en Pepper word echt niet 'onhandelbaar' als die even niks te doen heeft.. hij word misschien wat vervelend en gaat uitdagen om te spelen maar ja logisch toch. Moest dit even kwijt 

honden page profiel Roedel van het noorderlicht Roedel van het noorderlicht

honden foto van Roedel van het noorderlicht

" Een duitse dog heeft kleine stokhaartjes en verhaard wel degelijk.. ik weet niet of dit extreem is of weinig want heb er zelf geen maar als je een hond wil die niet verhaard dan blijf je toch echt bij de poedelrassen die een trimvacht hebben.. en anders is er ook nog de lhasa apso wel een klein hondje maar verhaard weinig tot niet. Tsja ik zou het anders niet weten. 

 

even offtopic maar nou stoot je me wel aan het hoofd hoor.. husky's die baby's doden ? En katten aanvallen ? Tsja met katten dat is gewoon jachtinstinct en ken ook genoeg husky's die gewoon met katten kunnen mits dit is aangeleerd. en baby's doden .. dit is gewoon dikke onzin want ik ken werkelijk geen èèn husky die vals is ( en ik ken er een hoop ) je hebt hussen die niet zo van kinderen houden maar dat heeft elke hond en dit verschilt per individu. ze zijn juist erg zachtaardig ! En uren wandelen is ook onzin , mijn husky heeft inderdaad zijn dagelijkse uitdaging nodig maar daarnaast is het echt een luie draak lol  en een dagje als ik ziek ben wat rustiger aan is ook prima maar niet te vaak.

 

Oke mijn verhaal is iets te lang geworden hahah sorry daarvoor  succes met je zoektocht !

 

Edit : oja en Pepper word echt niet 'onhandelbaar' als die even niks te doen heeft.. hij word misschien wat vervelend en gaat uitdagen om te spelen maar ja logisch toch. Moest dit even kwijt  "

 


Ik dacht ik ga er niet meer op in want ik was echt beledigd , maar ik kan je wel zoenen :-D

honden page profiel Tiffani & Pepper Tiffani & Pepper

honden foto van Tiffani & Pepper

Whahah ja sorry maar ja dingen die niet kloppen moet je toch even rechtzetten ?  

 

 waar komt het eigenlijk vandaan ? Heb wel eens vaker van mensen gehoord ( die nog nooit en hus zijn tegengekomen ) dat ze dachten dat ze vals waren.. totdat ze pepper tegenkomen en zeggen van huh waarom is die zo lief ik dacht dat ze vals waren 

honden page profiel Roedel van het noorderlicht Roedel van het noorderlicht

honden foto van Roedel van het noorderlicht

Il heb werkelijk geen idee
Ik hier zelfs mensen die vlug hun hondje oppakken voor dat 'monster' van mij. ;-)

Maar Sorry off topic :-D

honden page profiel S met L&B, † BifiS met L&B, † Bifi

honden foto van S met L&B, † Bifi

Nou in jou geval, mrs Woef, gezien je voorgaande topics, zou ik zeggen geen. Hou het eerst hier maar bij aangezien je ook nog wilt fokken, je het over een hondenverslaving had etc.

En nee ik ben geen modje, maar je rassen en manier van schrijven verraden de boel

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit onderwerp staat op slot, je kunt niet reageren op deze vraag !

pagina 1 van 4 12 3 4
Volgende forumvraag: Rottweiler fokker
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^