halsband in huis, wel of niet? Fijnste riem voor boxer?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel KyraKyra

honden foto van Kyra

Ik ben druk bezig om het nodige in huis te halen voordat we onze pup op 13 februari ophalen. Een halsband of riem heb ik nog niet, ik heb wel een fijne (denk ik) riem gezien van nylon waar aan het einde gewoon een lus aan zit om over het kopje te schuiven, hoeft dus niet aangeklikt te worden. Dat maakt een halsband dus eigenlijk overbodig, maar wat is nu handiger. Toch een halsbandje om haar er toch aan te laten wennen en misschien ook wel handig om haar even vast te houden in huis? Of in huis gewoon lekker zonder laten zonder ook de moeite het telkens af te moeten doen in de bench (begrijp dat dit gevaarlijk kan zijn).

 

Wat zijn de pro´s en con´s volgens jullie?

 

 

honden page profiel jantienjantien 2 doggies

honden foto van jantien

Ik denk dat jij een zgn. jachtlijntje gezien hebt.

 

Als je de hond buiten los laat lopen heeft zij dan dus niets om en kun je er ook geen penning met adresgegevens aan hangen. Ook kun je haar minder goed pakken, buiten.

 

Een halsband of tuig is buiten handiger denk ik.

In huis eigenlijk niet nodig, behalve dan, zoals je schrijft, om haar aan te laten wennen.

honden page profiel Roedel van het noorderlicht Roedel van het noorderlicht 2 doggies

honden foto van Roedel van het noorderlicht

Let er wel op dat er een stop op de lijn zit.
Dus dat het geen 'strop' word.

De halsband kan je om laten in het begin.
Voor te wennen.
Maar als je pup doorheeft dat wandelen leuk is kan die ook wel af.
Let er idd op dat je hondje nergens aan kan blijven hangen.


Persoonlijk had ik wel voor een haldband en lijn gegaan.
Je kan je hondje sneller even vasthouden als er iets is wanneer ze los loopt bijvoorbeeld.

honden page profiel KyraKyra

honden foto van Kyra

Jantien, ik had er inderdaad niet aan gedacht dat ze dan niets om heeft mocht ze loslopen, wat we wel willen doen in het losloopgebied, geen handig idee inderdaad! Dan toch maar een halsbandje.

 

Er zat trouwens wel een stop op die riem, er hing een soort "tag" aan als stop, maar als ze toch een halsbandje om krijgt kan ik net zo goed een gewone klikriem ook kopen. 

honden page profiel YvonneYvonne

honden foto van Yvonne

Gewoon een halsbandje met een klik-lijntje lijkt me makkelijker voor je pup.

 

Bij mij thuis hadden honden eigenlijk nooit een halsband om, tot ik voor Babs een hele mooie kocht, een roze, met steentjes (). Die staat haar gewoon heel goed, dus ze heeft hem inmiddels ook in huis om. Moet zeggen dat het soms ook wel handig is hoor, als ik bijvoorbeeld naar de deur loop om iemand binnen te laten, kan ik haar even aan de halsband vast houden, zodat ze niet meteen op straat staat. Ook inderdaad buiten met loslopen is het erg handig om ze even beet te kunnen pakken,,

honden foto van Mellow BFJ Miracle of my Life

Ik heb wel een halsband bij Mellow omgedaan. Eentje met een penning met onze telefoon nummers mocht hij stiekem de deur uit glippen of ontsnappen ( wat al een keer gebeurt is) dan kunnen de mensen die hem vinden jou bellen. Mellow blijft gelukkig om het huis heen. Maar je weet maar nooit. Onze andere hond is een keer ontsnapt toen hij schrok van vuurwerk. Hij had geen halsband om de mensen die hem hebben gevonden konden ons nie bellen. Gelukkig is hij wel weer terecht gekomen maar het was handiger als hij een halsband met penning om had gehad

honden page profiel ElineEline

honden foto van Eline

Ik hield de halsband overdag om.

Ging ik weg deed ik hem wel af, zeker als je 2 spelende honden hebt.
Een heeft waar ik bij was met de tanden klem gezeten in de halsband.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

als pup zijnde heb ik haar aan een halsbandje laten wennen en de dag om in huis omgelaten, snachts uit.... wel zo makkelijk. ook met snel uitlaten.

 

hier geen bench, dus daar zou je dan echt voor moeten oppassen.

honden foto van Pascale met Kahlúa, Willow en Onyx

Zo'n riempje die jij gezien hebt is hartstikke fijn. Maar voor een pup? 
Ze moeten los leren lopen en kunnen dus weg rennen. Je hebt niks waar je hem dan aan vast kan houden. 
Mijn hond vond een halsband in het begin verschrikkelijk en dus heeft zij de eerste 4 weken zeker wel een halsband in huis om gehad. Wel alleen als wij er bij waren. 's nachts ging de halsband af en als wij even weg waren uiteraard ook. :) 
Ik zelf vind halsbanden met een gesp het fijnste omdat ik met klik-halsbanden al erg vaak heb meegemaakt dat het kapot ging en zo over een erg drukke weg rende omdat het klik gedeelde geknapt was. 

honden page profiel miekemieke

honden foto van mieke

Voor Boefie heb ik een semislip en dan gewoon afgesteld als halsband. Hij heeft binnen nooit een halsband om, en ook nooit gehad.
De semislip heb ik puur omdat hij makkelijk omgaat (even om zijn kop heen schuiven) In het losloopgebied gaat die riem af en blijft zijn halsband om.

Als hij eenmaal volwassen is, laat ik een halsband maken voor hem van leer. Zijn maat halsband is dan niet meer te krijgen

honden page profiel KyraKyra

honden foto van Kyra

Ok dus het wordt overdag een halsbandje in huis om te wennen en een penning aan te doen.  Dat jachtlijntje had wel 2 stops, maar is dat wel handig om te leren aan de lijn te lopen? Het is een boxer pup.

honden page profiel YvonneYvonne 3 doggies

honden foto van Yvonne

Leuk hoor, een boxer!

 

Uit ervaring weet ik dat een jachtlijntje en een halsband samen niet handig is. Ik gebruik bij Babs (ook een boxer..) een jachtlijn, maar zonder de stop. Babs heeft lijnagressie en corrigeren gaat fijner met een jachtlijn, je correctie komt dan zonder tussenkomst van haken, ogen en halsband aan bij de hond, je hoeft dan dus minder te corrigeren. Ook is het makkelijk om de lijn hoog in de nek vast te zetten.

 

Voor het aanleren zou ik gewoon een halsbandje met een (lederen) riempje nemen. Dat is straks met loslopen ook makkelijker, je hoeft alleen maar los te klikken en de halsband blijft om.

 

Welke het beste is, daar kan ik geen antwoord op geven, maar neem wel een stevige, boxers zijn sterk, ook als ze nog jong zijn. 

Neem je hondje mee naar de winkel en probeer er gewoon een paar. Kies het bandje dat jij het mooist vindt bij je hond. 

Je gaat nu een puppie bandje kopen, daar groeien ze snel uit, dus over een tijdje moet je toch een andere aanschaffen..

 

alvast heel veel plezier met je nieuwe aanwinst, en verblijd ons maar met een fotospam haha

honden page profiel KyraKyra

honden foto van Kyra

Dank je Yvonne, ik dacht inderdaad ook dat zo'n jachtlijntje lekker hoog in de nek kan. Vooral het wandelen willen we meteen goed doen, want vroeger een boxer gehad en die  trok altijd enorm en dat was heel vervelend. Ik weet inderdaad hoe sterk ze kunnen zijn! Ik ga dus eerst maar eens een halsbandje kopen en een gewone riem en snel beginnen met oefenen.

 

nog precies een week, ik ben goed bij aan het slapen en heb er enorm zin in! Ik zal fotos hierop zetten! Mooie boxer heb je ook!

honden page profiel MaartMaart

honden foto van Maart

halsbandloos hier,ik vind het een veel te lelijk zicht.

 

Bij pups tijdens wandelen wel een halsband om, zodat ze aangelijnd kunnen worden indien nodig.

VOlwassen honden dragen niets, de ene heeft een jachtlijn, de ander een halsband maar die heb ik zo groot staan dat hij ook gemakkelijk over de kop kan, dus die draagt ze ook nooit en schuif ik gewoon over de kop als ze even aan de lijn moeten

honden page profiel *niet meer actief**niet meer actief*

Toen onze boxer heel klein was, had hij een klein halsbandje, die had hij in huis niet om. Toen hij wat groter werd, had hij in huis een slipketting om. Die hangt los, dat vond hij prettiger dan een strakke halsband. Het was handig om hem even vast te houden bij de deurbel, of als hij ontsnapt was uit de poort, of gewoon als er visite kwam.

ik deed hem wel af als hij alleen was, of de bench in ging.

 

Hij heeft nu geen band meer om, binnen en buiten een brede halsband, met politieriem, van nylon. Die kan ik evt. wat korter maken, al doe ik dat zelden. Hond loopt naast me en de riem heb ik in een lus vast. 

 

Inderdaad goed oefenen, boxers zijn sterk en trekken hard!

 

succes! Het is wel een lieverdje om te zien, zeg!

honden page profiel --

honden foto van -

Hier zijn we ook begonnen met een jachtlijn :-) In huis is de halsband áltijd af. Ook als pup had hij in huis geen halsband om, daar zag (en zie) ik het nut niet van in.

 

Met loslopen had hij ook niks om, en als hij iets om had zat er toch geen penning aan.... 

Ik vind loslopen met halsband of tuig altijd was eng, de hond kan aan van alles blijven haken...

 

Let er wel op, als je voor de jachtlijn gaat dat er een dubbele stop op zit (zodat de riem niet slipt en zodat de lus niet super groot word als de lijn ontspannen is).

 

 

Succes met je pup!

honden page profiel --

honden foto van -

Oh en de lijn hoog in de nek zetten hoeft echt niet ;-) Als je je pup gewoon gelijk leert dat naast lopen veel leuker is (omdat hij dan beloond word) hoef je die riem echt niet hoog in de nek te leggen (dat is een zeer gevoelige plek bij de hond en ik vind het altijd zielig als mensen dat bij hun hond doen)

honden foto van Retrievertails (Michelle, Max & Sienna)

Ik zou een tuigje nemen, beter voor de nek: http://www.allergie-bij-honden.nl/is-een-halsband-schadelijk-voor-je-hond/

 

Het tuigje zou ik de in huis af doen, alleen tijdens de wandelingen aanhouden. Jachtlijn heb ik ook, vind ik niet zo fijn en ik gebruik dus meestal het tuigje. Als je een jachtlijn wilt, neem er altijd één met stop, anders wordt het een soort slipketting, niet prettig voor de hond. En hoog in de nek doen zou ik nooit doen, dat is het zwakste deel van de nek en vervelend voor de hond. Als je de hond netjes leert naast lopen, is dat nergens voor nodig, zeker niet bij een pup. 

honden page profiel YvonneYvonne

honden foto van Yvonne

" Oh en de lijn hoog in de nek zetten hoeft echt niet ;-) Als je je pup gewoon gelijk leert dat naast lopen veel leuker is (omdat hij dan beloond word) hoef je die riem echt niet hoog in de nek te leggen (dat is een zeer gevoelige plek bij de hond en ik vind het altijd zielig als mensen dat bij hun hond doen) "

 

Ik doe dat bij Babs omdat zij erg hard trekt. Ze valt ook vreselijk uit naar andere honden.. Met de lijn hoog in de nek (net achter de oren) heb ik in ieder geval iets controle en voorkom ik ongelukken. Ik kan haar dan naast me laten zitten tot de bron van haar agressie voorbij is. Als ze zich los zou trekken, of mij om zou trekken (zou niet de eerste keer zijn helaas) zou ze andere honden iets vreselijks aan kunnen doen of de weg over kunnen schieten om bij haar 'obsessie' te kunnen komen. Dan maar de lijn hoog..

 

Daarbij.. ik vind het zielig voor mezelf als ik het niet doe, heb je enig idee hoeveel pijn en schade je zelf op kan lopen door een trekkende hond aan de lijn.. Ik wandelde altijd heel graag met mijn honden, tot ik Babs kreeg.. Dat constante geruk aan de lijn is serieus niet bevordelijk voor je schouders, polsen, nek, rug, knieen, enkels, noem maar op..

Ik moet er wel even bij vermelden, Babs was al 4,5 jaar toen ik haar kreeg, met rugzakje, ik heb haar dus niet zelf opgevoed, maar zit nu wel met dit probleem..

 

 

TS, als je je hondje goed opvoedt is er vast niets aan de hand. Ik zou je willen adviseren een leuke en goede hondenschool te zoeken en samen te gaan trainen. Je hondje leert hiervan, maar jij als baasje ook (vooral eigenlijk..).

honden page profiel KyraKyra

honden foto van Kyra

Kreeg vandaag van de fokker te horen dat wij een halsbandje en licht riempje me naar huis krijgen, dus daar doen we het dan eerst maar mee, en ja, vrijdag op halen en zondag hebben we al de eerste puppytraining, dat trekken wat we bij onze vorige boxer hadden zal me niet meer overkomen, was zo vermoeiend!

 

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^