Moet je honden (onze hond is 9 mnd) uit elkaar halen met vechten?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Just a pointer (Gast)

Hallo, Ik lees al tijdje mee en heb soms echt wat aan tips die hier staan. Nu heb ik volgende probleem en wellicht kunnen jullie helpen:   Onze hond is nu 9 mnd (pointermix) en heb ik sinds 4,5 maand, hij komt uit asiel uit Spanje. Lekker vrolijk beest, altijd willen spelen met andere honden. Mijn vriendin heeft sinds 2 weken een herplaatser (boxer), 5 jr oude reu nog intact. De eerste keer aan de riem vlogen ze al naar elkaar toe en toen we ze uitelkaar trokken, bleef mijn hond maar blaffen naar die hond (doet hij niet bij andere honden). Vandaag hebben we eerst samen gewandeld, zij aan andere kant van de weg en op open terrein losgelaten. De boxer vloog meteen naar mijn hond en ze begonnen te vechten. Mijn hond werd echt gepakt en ik ben er tussen gesprongen en heb samen met mijn vriendin honden uit elkaar gekregen. Ik schrok enorm en mijn hond was ook helemaal beduusd. Boxer had bloed aan zijn bek en mijn hond dikke staart met wat bloed.   Maar wat moet ik/we nu doen? Laten uitvechten zodat er een winnaar komt (maar ik durf dat eigenlijk niet, ik wil niet dat mijn hond gewond raakt) of niet meer bij elkaar in de buurt? We wonen 5 huizen van elkaar af. Enige nadeel....ze gaan samen 1x per week met dezelfde hondenuitlaatservice mee. De eerste keer is het goed gegaan maar misschien na deze vechtpartij niet meer?   Wat zouden jullie doen?

honden page profiel SuzanneSuzanne

honden foto van Suzanne

Zeker niet laten uitvechten. Sterker nog, je moet dat geknok niet tolereren of uitlokken door ze los te gooien. Laat ze elkaar eerst maar eens aan de riem goed leren negeren en dan kun je pas los weer gaan proberen. 

 

Het is makkelijker om ze gewoon gescheiden te houden, en dat aan de uitlaat service door te geven. 

honden page profiel sylviasylvia

honden foto van sylvia

Ik zou ze nooit zomaar het samen laten uitvechten.

Tot hoe ver wil je dan gaan?

Hoe is de boxer dan naar andere honden in het algemeen?

honden page profiel XtineXtinegoedgekeurde fokker

honden foto van Xtine

Gewoon ervoor zorgen dat ze NIET kunnen vechten.
Geef ze de tijd om mekaar te leren kennen.

In inderdaad, het kan altijd dat ze mekaar niet liggen en nooit overeen zullen komen.

 

Maar in geen enkel geval niet laten uitvechten.
Dit eindigt voor één van beiden niet goed.

honden page profiel Petra,  *Lily Jane*   & JipPetra, *Lily Jane* & Jipgoedgekeurde fokker

honden foto van Petra,  *Lily Jane*   & Jip

Zeker niet laten uitvechten, dat resulteert alleen maar in een hoop ellende met verliezers. Ik zou ze niet eens in contact brengen met elkaar. 

 

Je vriendin doet er goed aan om eerst zelf haar hond te leren kennen, een band op te bouwen en haar hond de tijd geven om te wennen aan z'n nieuwe situatie. Dus rust, reinheid en regelmaat en niet teveel prikkels op hem afvuren. Herplaatsen is stressvol en de hond kan nu alleen nog maar op 'overleven'  zichzelf staande houden. Over een tijd weet je vriendin beter wie haar hond is en kan ze gerichter begeleiden en aan dingen gaan werken, is de hond waarschijnlijk ook meer tot rust gekomen. Ik zou deze hond bij andere honden weghouden voorlopig om brokken te voorkomen.

 

Jou hond moet je beschermen tegen slechte ervaringen om gedragsveranderingen en ellende te voorkomen.

honden page profiel Machtel, Romeo en Luca +Machtel, Romeo en Luca +

honden foto van Machtel, Romeo en Luca +

Toen Romeo ging puberen, begonnen de vechtpartijen met Luca.

Iedereen zei dat ik ze het moest laten uitvechten en ik greep niet in.

Het ging van kwaad tot erger, zodanig dat ik een gt moest inschakelen. Die zei me dat ik te laat had ingegrepen en had moeten

proberen voordat ze vochten, hen had moeten stoppen. Uiteindelijk

kwam het goed, toen ik duidelijk aangaf, wie de baas was en dat

er niet werd gevochten, omdat ik dat niet accepteerde. 

honden foto van Hondenhumor Sasja de Eerste ITC-Hond die nu met pensioen is.

Nee....niet uit laten vechten...nooit doen.

 

Je vriendin moet inderdaad eens eerst haar eigen hond leren kennen.

Deze boxer reageert nu op alles af omdat die compleet over de flos heen is.
Herplaatsers kunnen wat aanpassingsproblemen hebben, maar met veel gedult, liefde en beweging gaat het aanpassen zeer snel.

 

Je vriendin zou er goed aan doen om hier een profiel aan te maken zodat ze gericht advies kan krijgen om haar hond weer op het vrolijke pad te krijgen.

 

En waarschijnlijk ging het ook goed bij de hondenuitlaatdienst omdat de boxer nog flink onder de indruk is van alle nieuwe indrukken.

 

Ik zou wel even de hondenuitlaatdiens inlichten over de botsende karakter van de boxer en jou hond

 

De boxer volgt nu presies zijn instinkt
Tegen de wereld ''boxen'' als er wat mis is of als die de omgeving niet meer snapt.

En de omgeving snapt die nog niet helemaal na zo'n korte verhuizing.
Geef het tijd want het komt wel goed.

 

Ik denk alleen dat je vriendin te snel wilt gaan en wat goede tips kan gebruiken om de omgang met andere honden een stuk prettiger te maken.
En dat dan als gevolg dat de boxer niet meer tegen de wereld hoeft te ''boxen''.

Maar gewoon als een blije happy house-dog met andere honden om kan gaan.

Just a pointer (Gast)

Dank jullie wel voor de tips. Het voelde voor mij ook niet goed en daarom heb ik samen met mijn vriendin ingegrepen. Straks ga ik weer wandelen met mijn hond (alleen), ga ervan uit dat hij verder niet echt iets aan over heeft gehouden. Ook de hondenuitlaatservice ingelicht en hij gaat extra in de gaten houden.

 

Over de hond van mijn vriendin; het is heel lief beest, in huis en met hun (en mijn) kinderen. Een echte knuffelkont. Maar buiten naar andere honden toe gedraagt hij zich inderdaad wel agressief. Zoals iemand zei, van zich of aan 'boxen'. Daar zullen ze dus wel mee aan de slag moeten en elkaar beter leren kennen.

honden page profiel XtineXtinegoedgekeurde fokker

honden foto van Xtine

Weet je misschien ook waarom de boxer herplaatst werd ?

honden page profiel GerardGerard

honden foto van Gerard

Dus omdat het de eerste keer niet goed ging aan de lijn dacht je: laten we ze de tweede keer maar loslaten... :) Misschien gaat het bij de hondenuitlaatservice ook niet goed maar willen deze mensen geen klant kwijt raken. 

Kijk, de honden hebben het niet naar hun zin samen. Doet me een beetje denken aan dat ik als kind moest spelen met een jongetje omdat onze moeders vriendinnen waren. Hij was vreselijk! Doe die honden dat niet aan. 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

je hebt al goede adviezen gehad lees ik, nimmer het laten uitvechten kan je naar de dierenarts, niet los laten bij elkaar, jullie zijn vriendinnen okee, dat begrijp ik dan dat jullie ze aan elkaar willen laten wennen.

 

ga wandelen met elkaar, lopen jullie tussen in, en de honden ieder aan een kant, voorlopig niet meer loslaten, thuis ? koffie ?

 

dan aan de lijn houden, de honden af laten naast jullie en voorlopig geen enkel risico lopen dat ze elkaar in de haren vliegen, met verloop van tijd kan je aan hun blikken zien of ze elkaar verdragen, maar kan zomaar zijn dat er geen vriendschap zal ontstaan, en dan zullen jullie ze toch echt uit elkaar moeten houden.

honden page profiel *niet meer actief**niet meer actief*

Eens met Gerard. Schijnbaar passen de karakters niet. Zezijn niet verplicht om elkaar leuk te vinden, dat kan je niet afdwingen.

 

Bovendien, boxers kunnen niet met alle honden, al lijken het van die vrolijke flierefluiters. En vooral een reu wil zich nog wel eens laten gelden naar een andere reu toe. 

 

Ik zou ze maar een tijd uit elkaar houden en ook aan de riem niet samen wandelen. Juist aan de riem reageren ze vaak sterker op elkaar. 

Eerst de boxer maar eens goed laten wennen en dan kun je over een tijdje zien hoe hij op andere honden reageert.

als ze gaan knokken, direct uit elkaar halen. Een knokkende boxer wil je niet, ze zijn sterk, snel, wendbaar en vallen laag aan. Dat geeft een hoop schade. 

Volgende forumvraag: eten en uitlaten
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^