castreren of niet ?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

laurenthia (Gast)

Lieve forum gebruikers,   Dit is de eerste keer dat ik hier iets plaats dus hoop dat het goed gaat. Ik roep jullie hulp in omdat ik het even niet meer weet.   Ik heb een kruising herder husky rottweiler. Weegt nu ongeveer 50 kg. Hij is altijd al eigenwijs geweest en dat is geen probleem (iedere hond zo zijn karakter) . Echter luistert hij nu (1 jaar)  helemaal niet meer. Zodra hij los gaat (op stal in de bak dus hij kan niet weg) doet hij gewoon alsof hij doof is en hoort of ziet mij niet meer. Hoevaak ik hem ook roep, hoe hard ik ook ren of spring hij doet gewoon alsof ik niet besta. Ik ben dan ook 15 tot 20 min bezig met zijn aandacht zoeken en hem pakken. Als hij er dan is aai ik hem alleen en laat hem weer gaan in de hoop dat hij gaat denken " ik word niet altijd aangelijnd" vervolgens ben ik weer een 15 a 20 min bezig.    Ook begint hij nu op andere honden te rijde (ook mannetjes, maakt hem niet uit)   Nu zit ik mij wat in te lezen over het castreren.    Ik weet eigenlijk niet waar ik goed aan doe en of het wel zou helpen? Ik wil namelijk het beste voor hem. Maar je leest zulke tegenstrijdige verhalen dat ik het even niet meer weet.    Ik hoop dat jullie mij hiermee kunnen helpen !

honden page profiel SanneSanne

honden foto van Sanne

Er zijn veel voor- en tegenstanders van castratie. Er zitten ook veel voor- en nadelen aan vast. Niemand kan jou vertellen wat het voor jouw hond zal doen.

Castratie helpt alleen tegen hormoongerelateerde problemen.

Je zou er voor kunnen kiezen hem eerst chemisch te laten castreren, dan weet je wat het effect van castratie is maar hoef je niet gelijk te laten opereren.

honden page profiel ValerieValerie

honden foto van Valerie

Dat hij niet luistert heeft met zijn training te maken, niet met zijn ballen ;-) koop een lange lijn en ga daarmee trainen zodat hij niet meer de fout in kan gaan.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

je hond zit in een fase dat jij moet gaan oefenen met je hond, castreren is direkt het eerste antwoord als het niet lukt.

castreren is alleen nodig als het medisch noodzakelijk is, de puberteit is er voor je hond nu, ga oefenen aan een lange lijn, geef niet te veel vrijheid , en wat rijden betreft, ben je zelf bij, corrigeer het, zodat tie weet dat dat niet mag.

inlezen over castreren, daar wordt niet direkt verteld als je hond in de puberteit zit castreren maar, er zijn hormomen nodig om je hond stabiel te krijgen, goed skelet vorming en zo zijn er nog veel meer noodzakelijke hormonen die je hond stabiel maken, bij het weghalen door castratie gaan er hormonen verloren, je hond krijgt een minder goed skelet, kan incontinent worden en ga maar door, vaak worden alleen de voordelen beschreven en niet de nadelen.

tegenwoordig is het ook zo dat dierenartsen het niet zo snel meer zullen doen, castreren in de puberteit, ga oefenen met je hond. lukt dat niet in je eentje, ga dan naar een cursus.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

" Er zijn veel voor- en tegenstanders van castratie. Er zitten ook veel voor- en nadelen aan vast. Niemand kan jou vertellen wat het voor jouw hond zal doen.

Castratie helpt alleen tegen hormoongerelateerde problemen.

Je zou er voor kunnen kiezen hem eerst chemisch te laten castreren, dan weet je wat het effect van castratie is maar hoef je niet gelijk te laten opereren. "

 



ook voor chemische castratie is deze leeftijd veels te vroeg. chemische castratie zorgen er ook voor dat hormonen wegvallen.

honden page profiel SanneSanne

honden foto van Sanne

"  

ook voor chemische castratie is deze leeftijd veels te vroeg."

 

Dat is een mening, geen feit. 

honden page profiel Landseer ectLandseer ect

honden foto van Landseer ect

Pubbertijd.??

 

En het zijn ook wel 2 rassen die nou niet echt bekend staan om het volgzame gedrag.

Zeker als bepaalde eigenschappen elkaar versterken binnen jou kruising.

 

Het ''rijden'' kan overprikkeling zijn...

En als je als baasje 20 minuten ga staan roepen..??

Geloof me, als hij bij 1 minuut niet komt, dan komt hij ook niet bij 10 minuten.

Want..."het vrouwtje blijft daar voorlopig toch wel staan roepen''

Op deze leeftijd chemisch ingrijpen kan.

Maar op deze leeftijd hebben ze hun momenten dat het allemaal even lastiger kan worden.

Dus veranderd zijn gedrag opeens..?

Is dat dan van de castratie, of een fase waar hij doorheen gaat qua leeftijd.

 

Ik zou niet ingrijpen, maar kijken hoe ik de hond weer zou kunnen laten luisteren.

Maar ......dat is lekker makkelijk tikken , van achter m'n pc..

Jij loopt daar met je hond.

 

 

 

 

 

 

honden page profiel W&WW&W

honden foto van W&W

"  
Dat is een mening, geen feit.  "

 

 

Is een feit. Net als de operatieve castratie. Dan nog mag je je eigen mening hebben hoor. Als je perse jong wil laten helpen.

Maar het is een feit dat het invloed heeft op de botopbouw, groeien en uitzwaren 

honden page profiel Cindy & CoCindy & Co

honden foto van Cindy & Co

" Er zijn veel voor- en tegenstanders van castratie. Er zitten ook veel voor- en nadelen aan vast. Niemand kan jou vertellen wat het voor jouw hond zal doen.
Castratie helpt alleen tegen hormoongerelateerde problemen.
Je zou er voor kunnen kiezen hem eerst chemisch te laten castreren, dan weet je wat het effect van castratie is maar hoef je niet gelijk te laten opereren. "

 Inderdaad, dat zou ik ook doen ipv meteen de echte castratie.

 

Of het iets gaat veranderen? Daar twijfel ik dan wel sterk aan. Heb je cursus met je hond gevolgd? Ook met een iets oudere hond (bedoel geen pup meer), kan je lessen gaan volgen (beginners). Je hebt best wel wat 'skills' nodig om je hond los te laten lopen wanneer het niet in je eigen tuin is. Daarmee bedoel ik dat los wandelen enz niet kan van vandaag op morgen en daar is goede training voor nodig.

 

Op iets oudere leeftijd je hond trainen: perfect doenbaar! Heb het ook gedaan met mijn Duitse dog. Ik dacht ook dat ik alles alleen aankon, maar toen hij zo'n maand of 6 was, begon het moeilijker en moeilijker te gaan. Hop naar de hondenschool, en na een cursus had ik weer een voorbeeldige hond, die veel meer kon dan eigenlijk nodig voor mij!

 

Succes ermee!

honden page profiel Stabij GijsStabij Gijs

honden foto van Stabij Gijs

Wat Landseer zegt wou ik ook gaan typen, scheelt weer

 

het niet luisteren heeft niks met hormonen te maken, hij vind het rennen door de bak veels te leuk, waarom zou hij naar jou toe gaan? Jij wacht toch wel op hem ;) 

 

Het rijden lijkt me ook eerder van overprikkeling.. 

 

als ik jou was zou ik niet voor castreren gaan maar lekker met hem gaan trainen

ga bv samen op cursus

ik denk niet dat je deze "problemen" oplost door castratie

honden page profiel Sem en yinzSem en yinz

honden foto van Sem en yinz

Castratie heeft geen zin als een hond bananen in zijn oren heeft.
Enige wat castratie doet is onvruchtbaar maken.
Maar het karakter verander je er niet mee.
Je hond is 1 jaar, en dus nog aan het puberen. Dit gedrag hoort ook bij de leeftijd.
Bovendien is je hond nog te jong om te castreren, hij moet eerst volgroeid zijn, zowel geestelijk als lichamelijk. Hormonen helpen daarbij.
Ik zou niet castreren.

honden page profiel Sem en yinzSem en yinz

honden foto van Sem en yinz

" Wat Landseer zegt wou ik ook gaan typen, scheelt weer

 

het niet luisteren heeft niks met hormonen te maken, hij vind het rennen door de bak veels te leuk, waarom zou hij naar jou toe gaan? Jij wacht toch wel op hem <img class=" /> 

 

Het rijden lijkt me ook eerder van overprikkeling.. 

 

als ik jou was zou ik niet voor castreren gaan maar lekker met hem gaan trainen

ga bv samen op cursus

ik denk niet dat je deze "problemen" oplost door castratie "

 


Helemaal eens met jou!

Volgende forumvraag: beagel dat niet alleen kan zijn
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^