Vlees Lotgering - welke hebben jullie?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Sanne MulderSanne Mulder

honden foto van Sanne Mulder

Hoi iedereen!

Onze herders zijn sinds een paar weken overgestapt op vers vlees van Lotgering, vooral omdat de jongste, Senna, waarschijnlijk allergisch is. We zijn al een aantal keer naar de dierenarts geweest, maar die konden niks vinden, dus het is waarschijnlijk een allergie. 

Nu vroeg ik me af of er hier mensen zijn die de klachten van Senna bij hun eigen hond herkennen en of dit is verholpen met Lotgering. Wij hebben op het moment de pakjes van rund/kip/lam. Ik ga vandaag of morgen weer bestellen, en vroeg me af of er hier mensen zijn die een specifiek pakket hebben die voor de allergie goed werkt.

 

Senna's linkeroog is rondom erg beschadigd. Ze heeft de haren weg gekrabd, het is droog en geïrriteerd en soms krabt ze het zelfs open. Ook haar oren (vooral linker) is erg beschadigd. Ook droog en opengekrabd. 

Haar beide oksels zijn ook wat geïrriteerd omdat ze er veel aan loopt te krabben.

Als we haar zien krabben, houden we haar tegen en wrijven zelf over de plek heen, zodat zij het in ieder geval niet met haar nagels open haalt. 

 

Nu wil ik dus graag weten of andere honden ditzelfde hebben/hebben gehad en welk pakket (diersoort of mix) van Lotgering goed effect heeft gehad. Misschien heeft Senna dezelfde allergie en werkt het voor haar ook!

(brokken had ze eerst Cavom en daar deden we Smuldier doorheen omdat ze slecht at)

 

Alvast heel erg bedankt!!!

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

een allergie ? laat kip en rund staan, kijk eerst eens met een eliminatie dieet waar je hond allergisch voor is...

er zijn genoeg kvv,s zonder kip en rund, gaat dat eerst eens geven voor je toch weer de kip en rund erbij neemt, meestal is kip en rund de oorzaak van allergie.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

de plekken waar je hond krabt, jeukt natuurlijk, als je er niets aan doet heb je zo een hotspot, wat kan je verhelpen daaraan ?

dierenwinkel of even kijken op internet naar espree Hotspot foam... wat insmeren, en de jeuk is weg en het is dan binnen een paar dagen vrij van korstjes en heelt snel, mits je de kip en rund weg houdt. wil je brok blijven geven kijk dan bij een graanvrije brok.

honden page profiel De mannenDe mannen

honden foto van De mannen

Hier hebben ze gelukkig geen huisproblemen.

Sky heeft wel een periode gehad dat hij erg stonk.

Hij krijgt nu Lotgering wild (dure) en dat gaat onwijs goed.

En Diesel krijgt de goedkope totaal en wild en iets met eend.

honden page profiel YaraYaragoedgekeurde fokker

honden foto van Yara

Ik heb wel eens gelezen dat de meeste allergieën door de omgeving komen (mijten).

Ik ben bij yara begonnen om kip, rund en graan uit te sluiten.

Op lotgering deed zij het niet goed en volgens mij kan je daarmee de graan ook niet uitsluiten. 

 

Nu krijgt ze tamro, pett en tinlo premium. zonder kip rund en graan.

 

Dit heeft zeker geholpen, maar yara heeft dus ook veel last van omgevingsallergieen. Dus met alleen voeding aanpassen komen we er niet. 

 

Allergieën zijn erg lastig om te achterhalen. Misschien eerst beginnen kip, rund en graan uit te sluiten? 

Of meteen een eliminatiedieet (1 diersoort die ze nog nooit gehad heeft)? Dan kan je kijken of het helpt. 

 

 

honden foto van Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje †

mag ik je aanraden om niet alleen lothgering te voeren?

Mijn da heeft 2 jonge herders in behandeling die alleen lothgering krijgen die dezelfde gewrichtspijnproblemen hebben in de groei

De honden zijn niet aan elkaar verwant en ze denkt dat de lothgering hier een grote rol in speelt ivm niet hoogwaardig genoeg

 

je kan dus beter gaan afwisselen met andere merken

 

Bij allergie speelt weerstand een grote rol dus ook de kwaliteit van de voeding (en hoe het wordt verdragen)

Granen en kip zijn vaak boosdoeners

rund ook regelmatig

maar jeff kan ook niet tegen lam of eend bv

Het is uitproberen

 

Konijn is een goede optie

wild ook maar dat is dan weer beter bij koud weer dan bij warm weer

 

Darf eco heeft ook mooie mixen voor niet zo idioot veel geld

 

honden page profiel Sanne MulderSanne Mulder

honden foto van Sanne Mulder

Bedankt voor alle reacties!!

Ik zal even kijken voor een pakket zonder rund en kip!

Het pakket dat we nu hebben (rund/kip/lam) zou ook best kunnen werken tegen haar allergie, maar we geven het pas een paar weken, dus of het echt effect heeft weten we nog niet. Maar ik wilde alvast even weten of hier ervaringen waren met bepaalde pakketten. Rund en kip zijn dus vaak boosdoeners :) Good to know :D

 

honden foto van Pascale met Kahlúa, Willow en Onyx

Hier altijd lotgering gegeven, alleen maar. Ze doen het erg super op, geen problemen en 7 buren zijn overgestapt met goed resultaat, 2 honden met een flinke huidallergie, zitten nu 4 maanden aan lotgering, wild en lam, soms totaal voer met wild, de haren groeien weer allemaal goed en geen allergische reacties meer. 

honden foto van Mellow BFJ Miracle of my Life

Hier ook na allergie op lotgering. Ik geef 100% lam. Zeker geen klachten. Lotgering is super

honden page profiel RobRob

honden foto van Rob

Geef sinds een paar weken Lotgering erbij om de kosten wat te drukken. Zeer tevreden, hondjes eten het graag en de ontlasting is goed. Dus ik ga de komende tijd meer Lotgering geven.

Ik geef de wild, gemengde pens, eend-rund en de basis mix.

 

honden page profiel Kim en CasperKim en Casper

honden foto van Kim en Casper

Heb eerst lotgering gegeven jaren geleden maar wa niet tevreden. Vet en overal zat kip in. Inmiddels veel veranderd en lotgering totaal met wild is goed bevallen. Nu ga ik dese mix volgende keer 2 keer per week geven. Daarnaast tamro geit eend en de overige dagen barf.

 

makkelijk voordelig en niet al te veel wek met portioneren.

 

als ik jouw was zou ik beginnen met kip eruit te laten.

lotgering heeft voldoende smaken zonder kip.

oa lam, paard-eend, wild, mocht je hond hiervan niet opknappen zou ik ook rund eruit laten.

 

enne na een week of 4 zie je vaak al wel verschil.

hans mast (Gast)

hallo allemaal
het geen wat ik aan mijn honden geef zo als vlees,komt van de firma KIVO af,en ben daar zeer te vreden over mijn honden ALASKAN-HOUNDS doen het daar supper op en dat zeker in de wedstrijden, brokken krijgen mijn honden bijna nooit,dit omdat ik zelf vind dat mijn honden het beste presteren op gemalen vlees mijn honden presteren daar het best op,en dat zeker als er wedstrijden gelopen moeten worden,het kivo vlees word gemalen bij kivo zelf, en het vlees ziet er supper goed uit en word in rollen verkocht,ik zelf voer mijn honden al diverse jaren KIVO EN DIT NAAR MIJN ALLER TEVREDENHEID als een hond iets graag lust en het er goed op presteert hoor je mij niet klagen,nee KIVO VLEES IS EEN VLEES WAT ZEKER DOOR DE HONDEN GRAAG GEGETEN WORD DAT IS EEN DING WAT ZEKER IS,IN IEDER GEVAL DOEN MIJN HONDEN HET ER SUPPER GOED OP MEER KAN JE VAN EEN HOND NIET VERWACHTEN

honden foto van Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje †

" hallo allemaal
het geen wat ik aan mijn honden geef zo als vlees,komt van de firma KIVO af,en ben daar zeer te vreden over mijn honden ALASKAN-HOUNDS doen het daar supper op en dat zeker in de wedstrijden, brokken krijgen mijn honden bijna nooit,dit omdat ik zelf vind dat mijn honden het beste presteren op gemalen vlees mijn honden presteren daar het best op,en dat zeker als er wedstrijden gelopen moeten worden,het kivo vlees word gemalen bij kivo zelf, en het vlees ziet er supper goed uit en word in rollen verkocht,ik zelf voer mijn honden al diverse jaren KIVO EN DIT NAAR MIJN ALLER TEVREDENHEID als een hond iets graag lust en het er goed op presteert hoor je mij niet klagen,nee KIVO VLEES IS EEN VLEES WAT ZEKER DOOR DE HONDEN GRAAG GEGETEN WORD DAT IS EEN DING WAT ZEKER IS,IN IEDER GEVAL DOEN MIJN HONDEN HET ER SUPPER GOED OP MEER KAN JE VAN EEN HOND NIET VERWACHTEN "

 ha daar is hans weer van het kivo promotie team

plak je dit antwoord bij elke vraag over vers?

de vraag ging over lothgering

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^