Beste hulpmiddel voor hardlopen?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Priscilla & Bailey (Gast)

Hallo allemaal,   Ik heb een vraagje. Ik heb het forum doorgezocht om te zien of er al eerder zo'n post is gemaakt, maar heb niets kunnen vinden (geloof ik).   Ik heb een Labrador/AmStaff kruising van bijna 9 maanden. Graag wil ik met haar gaan hardlopen/joggen als ze hier oud genoeg voor is. We doen dit nu af en toe een klein stukje om haar alvast een beetje te laten wennen.  Nu mijn vraag: ik heb gezien dat er speciale riemen zijn om bijvoorbeeld met je hond te gaan hardlopen, zoals een heupgordel of zo'n riem die je om je schouder kunt hangen.   Nou ben ik niet bepaald groot of zwaar. Ik ben 20, 1,49 m lang en ik weeg ongeveer 45 kilo, mijn pup nu rond de 28 kilo.  Ze trekt ook behoorlijk als ze interessante dingen ziet (honden, mensen, alles eigenlijk) dus ik vroeg me af of zo'n heupgordel of schouderriem wel zo handig en veilig is. Moet ik haar riem anders toch maar in mijn hand houden?    Alvast bedankt!    Groetjes van Priscilla & Bailey (:

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

Geen idee eigenlijk, ik geef je een upje.

honden page profiel cia v.d. heijdencia v.d. heijdengoedgekeurde fokker

honden foto van cia v.d. heijden

 

Ik zou eerst eens werken aan dat trekken op een gewone wandeling. Nu je gaat hardlopen wordt dit alleen maar erger....Veel baasjes van andere honden zijn soms echt niet blij als je de hond overal op af laat stormen.

 

Verder kun je kijken bij canicrossen en de meeste baasjes dragen een heup gordel zodat je de handen vrij hebt.

 

Zo kun je de hond ook aanleren dat een gewone riem wandelen is dus zonder trekken en de heupgordel voor hardlopen....

Priscilla (Gast)

Dank jullie wel! 

 

Bedankt voor je advies Cia, ik ga inderdaad eerst maar eens werken aan het trekken aan de riem. Ik begrijp dat het voor sommige baasjes en honden zeker niet fijn is, dat probeer ik meestal ook zo goed mogelijk te voorkomen. 

Ik ga ermee aan de slag! 

honden page profiel SanneSanne

honden foto van Sanne

Hoi Priscilla,

 

Ik loop zo'n 2 keer per week hard samen met mijn hond, en ik ben hier mee begonnen toen hij ongeveer een half jaar was (dan heb ik het dus over hele kleine stukjes natuurlijk). Ik loop altijd met een gewone riem in de hand en Ozzy heeft zijn gewone halsband om. Omdat ik al zo vaak met hem gelopen heb trekt hij niet aan de lijn, anders was ik denk ik over gestapt op een tuig. Dit heeft hij echt geleerd naarmate we vaker liepen, ik heb hier niet iets speciaals voor gedaan maar op de een of andere manier heeft hij goed door dat hij naast me moet lopen.

 

Ik heb een keer een heupgordel gekocht bij Zooplus maar was teleurgesteld in hoe stevig het eruit zag dus ik heb het nooit uitgeprobeerd. Daarnaast woon ik in de stad waar dus veel verkeer rijdt, en vind ik het voor mezelf en de hond een veiliger idee als Oz naast me loopt en ik de riem in mijn hand heb zodat ik hem direct tegen kan houden mocht dat nodig zijn.

 

Veel plezier!

 

Priscilla (Gast)

Hoi Sanne!

 

Heel erg bedankt voor je post! Ik denk dat ik haar ook maar gewoon aan een riem laat lopen die ik dan ook in mijn hand hou. Ik woon inderdaad ook in de stad en we hebben wel kleine stukjes natuur, maar helaas altijd vlak naast wegen of fietspaden. Beetje gevaarlijk af en toe dus.

 

Nogmaals bedankt voor je antwoord!

honden foto van Pascale met Kahlúa, Willow en Onyx

Ik wissel het af. Soms aan de hand, ik heb ook een heupgordel en daar ga ik het meeste mee weg. Ik merk dat de hond het echt als werken ziet en vind het speciaal als zij aan haar tuig en de heupgordel kan. Ze loopt dan anders als normaal, loop echt voor me, trekt niet, maar blijft wel voor me lopen wat ik erg fijn vind. Aan de hand is het nog wel eens zo dat je haar mee moet trekken omdat ze snuffelt. 

Succes er mee :) ( met aanleren zou ik trouwens gewoon een halsband en riem ad hand gebruiken, zo kun je haar licht corrigeren en heb je haar beter onder controle) 

honden page profiel SuzanneSuzanne

honden foto van Suzanne

Als ik ga canicrossen dan heb ik een heupgordel om en de honden een speciaal tuig aan. Dat tuig associeren ze met trekken. Een gewone riem betekent netjes lopen. Je kunt commando's koppelen aan de tempo's die je wilt lopen en zo je hond aanleren wanneer jij wil dat hij hard trekt of alleen de lijn netjes strak houdt. Let wel op dat canicrossen voor je eigen benen en gewrichten belastender is dan zelf joggen/hardlopen. 

 

Als je wilt dat je hond netjes naast loopt dan zou ik dat eerst aanleren, gewoon met een normale riem in je hand. Als je hond aan de gordel zit heb je toch minder controle (tenzij je alsnog steeds de lijn pakt)

Volgende forumvraag: "Daar heb je het al.."
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^