Medisch dossier .. Wat betekent dit?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Suus!Suus!

honden foto van Suus!

Hallo

 

 

 

Even een vraag! Vandaag bij de dierenarts geweest maar ik heb eigenlijk niet durven vragen wat de prognose was. Iemand een idee? Die vreemde plek is of een vergrote lymfeklier of een tumor...

 

 

Datum onderzoek 29-01-2015 Anamnese: Bevindingen: Foto: Zeer groot hart, vocht in de longen. Vreemde plek voorin mediastinum. Trachea/luchtpijp loopt omhoog,wat wijst op een vergroot hart. Voorin lijkt hij nauw. echo baarmoeder: geen vergrote baarmoeder, lever lijkt wel groot, maar hond hijgt enorm en viel flauw bij het op de rug leggen, dus snel staand gedaan. Diagnose: Advies / therapie: Moet eigenlijk echo hart, maar hond is zo gestresst, dat ik denk dat ze er niet beter van wordt. Furosemide en controle foto over drie maanden 

 

 

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance

honden foto van Anny en Lance

Pb 

honden page profiel GoldendeleriousGoldendelerious

honden foto van Goldendelerious

Dat duidt wat mij betreft op een hartprobleem. Het vergrote hart drukt de luchtpijp weg, waardoor waarschijnlijk ook 'hoesten' ontstaat. Door de stuwing is ook een vergrote lever aan de orde, waardoor o.a. misselijkheid kan opspelen. Het flauw vallen kan ontstaan doordat er niet genoeg zuurstof en bloed kan worden rondgepompt.

Herkenbaar, mijn oudste hond had dit ook 2 jaar geleden. Controle foto's hebben naar mijn mening weinig nut. Meteen de kleuren doppler echo zonder roes ter nacontrole, omdat die ook de algehele staat van hart en bloed kan meten. Dat scheelt weer een ongezonde roes. Prognose bij mijn hond: hij 'doet' het enorm goed. Niet op de furosemide (kreeg hij in stootkuren en al hele lange tijd niet nodig gehad), wel Benakor als bloeddrukverlager en geregeld ondersteuning van hart, lever en longen met fytotherapeutische middelen en acupunctuur. Een goede voeding kreeg hij al met wat extra omega 3. Hij is nu ruim 13 en heeft voor zijn doen een 'topconditie'.

 

Sterkte.

honden page profiel Suus!Suus!

honden foto van Suus!

Onze Bud word bijna 14.. Maar er is maar een ding we willen niet dat ze pijn gaat krijgen! Maar  we willen haar niet helemaal volstoppen met medicatie.. Ze heeft nu vochtafdrijvers gekregen .

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance

honden foto van Anny en Lance

Waterafdrijvers helpen beter ademen.  Als je meer en meer moet gaan geven en je merkt dat ademen  moeilijk wordt dan heb je maar één oplossing. Die weet je ook.

 

Maar mijn oud yorkje heeft twee jaar Lasix genomen. Is nog 16 geworden, dus .....nooit hoop opgeven. Jij kent jouw hond het beste. Jij ziet wanneer ze teveel last krijgt.

 

kop op! Knuffeltime nu meer dan ooit .....

honden page profiel Suus!Suus!

honden foto van Suus!

Onze hond hijgt eigenlijk altijd al erg veel... Misschien een aangeboren hartafwijking dan? Maar ja idd als t niet meer gaat is de keuze snel gemaakt! Een hond moet plezier hebben en moet niet lijden !

honden page profiel GoldendeleriousGoldendelerious

honden foto van Goldendelerious

" Onze Bud word bijna 14.. Maar er is maar een ding we willen niet dat ze pijn gaat krijgen! Maar  we willen haar niet helemaal volstoppen met medicatie.. Ze heeft nu vochtafdrijvers gekregen . "

 

Aan de hand van wat je beschrijft, lijkt het mij nuttiger om ook te beginnen met bloeddrukverlagers...........

 

Furosemide geef ik niet graag, omdat dit een belasting is op de nieren, waardoor de elektrolytenbalans snel op zijn kop kan staan. Je kan ook vragen naar kalium sparende vochtafdrijvers. 

 

Mijn hond heeft zeer zeker geen pijn. Is altijd sporthond geweest en daardoor slijt hij harder. Op deze klachten is op zich prima in te spelen, met een goede basisvoeding, extra omega 3 en supplementen die oxidatieve stress verminderen, naast medicatie.

honden foto van Angelique, Kleine Maybe en Tess <3

Ben eigenlijk wel benieuw naar die vreemde plek voorin het mediastinum

honden page profiel DoberkikiDoberkiki

honden foto van Doberkiki

Zou het geen schaduw kunnen zijn  van de kronkelende luchtpijp?

Weet niet hoe het beeld genomen is.

Ooit ontstekingsreacties? (Longen)

 

honden page profiel Suus!Suus!

honden foto van Suus!

Die vreemde plek was of een tumor of een vergrote lymfeklier.. Maar was best een grote ronde vlek op de röntgenfoto.

honden foto van Angelique, Kleine Maybe en Tess <3

Hopen maar dat hij niet groeit en dat het niets kwaadaardigs is.

 

Verder ben ik het eens met goldendelerious. 

 

Je hondje heeft al wel een mooie leeftijd hoop dat de mijne dat ook haalt :D

honden page profiel DoberkikiDoberkiki

honden foto van Doberkiki

Heeft je da het niet gedefinieerd?

 

(persoonlijk, denk ik eerder aan vocht en dus 'eventueel' een lymfklier of vochtophoping-in mediastinum is 'veel' plaats-, maar ben geen arts)

 

 

honden page profiel Suus!Suus!

honden foto van Suus!

Nou ik ben gestopt met de plas pillen .. Het arme beestje moet haast om de 5 min naar buiten! En dan nog maar niet te praten hoeveel water ze drinkt. Twee grote bakken vol per dag gaan er door terwijl ze maar een klein hondje is. Wanneer zijn zulke plaspillen uit t systeem? Want heb zondag morgen de laatste gegeven en ze drinkt nu nog steeds erg veel!

honden page profiel GoldendeleriousGoldendelerious

honden foto van Goldendelerious

Tja, dat is dus het effect van plaspillen. En doordat je hond gedwongen veel moet drinken en vocht produceert, kan dit gevolgen hebben op o.a. de kaliumopname en zoutuitscheiding van de nieren bij oudere honden die al gevoelig zijn voor nier- en leverfalen. Vandaar dat ik liever blijvend Benakor geef als bloeddrukverlager, dan teveel onnodige furosemide. De laatste kan opgevangen worden door gerichte fytotherapie, die er meteen voor zorgt dat regulatie van o.a. hart, lever, longen plaats vindt en herstel van weefsel. Vocht en oedeemvorming moeten weg om stuwing van hart, longen en lever te verminderen. 

 

Furosemide kent een opbouw en afbouw per kg hond, totdat je uitkomt op een standaard dosering. Hoeveel geef je en wat is het gewicht van jouw hond?

honden page profiel WendyWendy

honden foto van Wendy

Wat doe je dan nu aan het longoedeem? 

Volgende forumvraag: Vlooien?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^