Hond ineens onrustig en blaft veel? Hoe komt dit?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel BowieBowie

honden foto van Bowie

Hoi allemaal,

 

ik heb een vraag over mijn bijna 1 jaar oude Franse Bulldog teef. Bowie is sinds een paar maanden erg onrustig en blaft om elk geluidje. Ook blaft ze naar mensen die we tegen komen tijdens het lopen (van een afstandje) wanneer ze dichterbij komen is ze heel enthousiast en vrolijk en begroet ze ze gewoon. Bowie zat eerst in de bench als er niemand thuis was tot we haar op een gegeven moment los deden (eerst wennen met een kwartiertje, halfuurtje etc net als benchtraining) dat ging allemaal super goed tot ze inene begon te slopen. Wij dachten verveling maar toen begon ze verschrikkelijk te blaffen en te piepen als we weg gingen dus da gebeld die zei dat ze verlatingsangst heeft.... Toen moesten we d'r weer id bench doen en allemaal andere training/spelletjes met haar doen enzo. Nou toen van de een op de andere dag werd ze super onrustig. Ze gaat om alles tekeer (ik denk van de schrik) als ik bijv op sta van de bank, als ze m'n reflectie in het raam ziet, als er iemand langs het raam loopt, maar soms ook uit het niets. Ook loopt ze vaak heel zenuwachtig heen en weer, ze houd je continu in de gaten en heeft (voor mijn gevoel) geen moment rust. Ik vind het ontzettend zielig en vraag me ook af hoe dit inene gekomen is, ze was altijd heel rustig en voor de duvel niet bang, alleen blaffen als de bel ging maar verder nooit.... Weet iemand wat dit kan zijn??? Ze is bijna een jaar oud dus 12 maanden en ik denk dat we haar 4 mnd geleden uit de bench deden en na 2 maanden er weer in maar toen begon dus het geblaf/onrustige. 

 

honden page profiel BowieBowie

honden foto van Bowie

Iemand......?

honden page profiel Coby & Wanda en MathildeCoby & Wanda en Mathilde

honden foto van Coby & Wanda en Mathilde

Het lijkt er een beetje op of ze te veel prikkels krijgt; ze kan het niet meer goed verwerken en wordt " overspannen" tot het punt dat ze nog schrikt van zichzelf.

Je schrijft het is begonnen toen je met haar andere spelletjes en training moest gaan doen. Het lijkt of ze daar ' de weg is kwijtgeraakt'.

Ik zou beginnen met meer rust inbouwen. Staat de bench op een plek waar niemand voorbij loopt of tegenaan komt? Hang er ook eens een kleedje over, voor extra rust( ' gordijnen dicht'). Zorg dat niemand haar aandacht geeft als ze in de bench is. Probeer blaffen te negeren, wacht tot ze stil wordt.( mag geen uren duren natuurlijk!)

En bij de wandelingen: zoek even hele rustige plekken uit en/ of ongebruikelijke wandeltijden.  En probeer geblaf te negeren en snel doorlopen dan. 

Succes!

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^