Maylo inschrijven bij castinbureau?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden foto van Maylo, Fudge en Ziko † en baasje Laura

Ik krijg om me heen vaak te horen.

Waarom schrijf je Maylo niet in bij een dieren castingbureau?

 

Eigenlijk ben ik er iets meer over na aan het gaan denken en ergens vind ik het geen gek idee. Alleen hoe begin je met zoiets? Ik heb op internet al gekeken naar verschillende castingbureau's en ik zie door de bomen het bos niet meer.

 

Waarom zou je je hond zoiets aan willen doen? Zullen de meeste zich wel afvragen. Maylo is een blije en sociale hond, hij vind het geweldig om in het middel punt van de aandacht te staan. Hij leer ongelofelijk snel nieuwe trucjes en luistert voor een terriër uitzonderlijk goed. Hij is niet snel bang of onder de indruk van iets en ik denk zelf dat het voor mij maar ook voor Maylo iets is wat we samen kunnen doen.

 

Daarnaast heeft Maylo gewoon de looks van een filmster (Aham al zeg ik het zelf, voor mij is hij een wereldhond).

 

Nu is mijn vraag, heeft iemand ervaring met zoiets? Ik heb bepaalde grote castinbureau's sites al bezoek en hun spelregel gelezen. Maar ik zoek eigenlijk iemand die hun ervaring willen delen.

honden page profiel Tamara - Abby, Anna & JamieTamara - Abby, Anna & Jamiegoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Tamara - Abby, Anna & Jamie

Ik heb er geen ervaring mee, maar ik weet dat de hond van een kennis in een soort van voorstelling heeft gespeeld. De hond moest over de setting rennen, zogenaamd achter de hoofdpersoon aan.
De hond had er schik in, even rennen en vervolgens een knuffel en een koekje van het vrouwtje.

 

Ik denk dat Maylo het heel goed zou kunnen!

honden page profiel Koning Obi Koning Obi 3 doggies

honden foto van Koning Obi

Ik heb daar ook wel eens onderzoek naar gedaan voor Obi. Je hebt er ook casting bureau's voor hoor...  Daar zou je je vandaag nog voor kunnen inschrijven, gewoon online. Je moet trouwens niet alleen denken aan filmopnames, maar ook gewoon voor foto opdrachten etc. Dat is veel kleiner en vereist veel meer training dan het spelen in b.v. een tv-serie. Want dat vereist echt veel training en discipline van zowel eigenaar als hond. Ik vraag me soms af of je dan nog wel op een normale manier van je hond zou kunnen genieten. Als ik b.v. het verhaal van Moose lees (hond uit de serie Frasier). 

 

Het is niet zo dat "de hond dat wel even doet" je moet er als eigenaar net zo veel voor doen. En vaak moeten andere mensen werken met JOUW hond. B.v. modellen voor foto's of in tv series, denk aan de acteurs. Dat lijkt me zo jammer... ergens.

 

 

 

 

honden page profiel Sem en yinzSem en yinz 3 doggies

honden foto van Sem en yinz

Ik heb het met sem er ook is aan gedacht.
Maar niet gedaan.
Ik heb mezelf ook ooit is in laten schrijven bij een casting bureau, maar je betaald meer dan dat je er voor terug krijgt.
Veel geld aan uitgegeven, en heb ooit is aan 1 reclame spotje van de albert heijn mee mogen doen, en daarbij zag je mij amper in beeld.
Ik was er de hele dag aan kwijt, moesten een heel end rijden toen nog naar soest, de hele dag gezeten, en maar 5 minuten mee mogen doen.
En een heel end weer terug gereist.
Het was een leuke ervaring om mee te maken, maar zonde van alle inspanning.
Heb er 100 euro voor gekregen exclusief btw.
Dus heb me al weer enige tijd uitgeschreven.
Het is meer betalen dan dat je er wat voor terug krijgt. Ik misgun je het niet.
En misschien is het met honden heel anders, maar verwacht er niet teveel van!

honden page profiel Ciska en Spanjaardje Moh (Bambi r.i.p.)Ciska en Spanjaardje Moh (Bambi r.i.p.) 3 doggies

honden foto van Ciska en Spanjaardje Moh (Bambi r.i.p.)

Wat jezelf al zegt... Er zijn zo veel castingbureau's en daar staan zoveel honden op ingeschreven... Dat als er al een reclame een hond wil gebruiken voor een foto of filmpje dan is de kans nihil dat ze bij je hond uitkomen. Want ook deze mensen hebben keuze uit de hoeveelheid bureaus... En heel vaak moet je betalen om je in te schrijven... Ik denk dat het vooral zonde is van je geld. Ik ken ook iemand die ingeschreven stond met zijn hond,.deze kon echt heel veel kunstjes en zag er mooi uit... Maar hij is er nooit uitgepikt voor een opdracht. Ik heb er ook wel eens over na gedacht met mijn vorige hondje, vooral omdat ze zo uniek was qua uiterlijk. Maar toen ik me er ook een beetje in ging verdiepen trok ik dezelfde conclusie dat er zoveel bureaus zijn waar je je in kan schrijven dat ik toen dus maar ben afgehaakt, haha

honden page profiel Pauline - Kiara, Hayzel, Finn, Yara & LunaPauline - Kiara, Hayzel, Finn, Yara & Luna 3 doggies

honden foto van Pauline - Kiara, Hayzel, Finn, Yara & Luna

Toevallig is het hondje van de activia reclame van mijn trainster. Houdt er rekening mee dat je er waarschijnlijk veel voor moet reizen, in NL maar misschien ook wel europa zoals Spanje etc.

honden foto van Maylo, Fudge en Ziko † en baasje Laura

@Tamara: Dankje ik denk ook wel dat Maylo er geschikt voor is maar wat de andere al aangeven, je moet er maar net uitspringen en geluk er mee hebben.

 

@Gastinnetje: Ja daar ben ik me bewust van dat andere mensen meer met mijn hond bezig zijn dan ik. Mijn vriendin heeft ook een paar keer met der Duitse doggen mee gedaan aan zo'n shows. Laatste keer was bij de Surprise show en zij heeft me er ook al wat over verteld. Wilde hier wat meningen en gedachtes er over horen.

 

@Sem: Ja dat is dan wel vervelend als je er geld voor moet gaan uitgeven. Kijk ik doe het niet voor het geld, maar als mijn kosten hoger zijn dan wat ik er voor krijg. Dan moet ik eerlijk toegeven dat ik er liever 2x over nadenk.

 

@Ciska: Ja ik ben er inmiddels achtergekomen dat er talloze bureaus zijn met enorme bestanden. Dat viel me enorm tegen, ik ben iemand die al vrij besluiteloos is. Dat je moest betalen voor inschrijving had ik ook al gezien en opzicht vind ik dat nog niet zo'n probleem. Ze moeten foto's maken van je hond voor een profiel. Maar de prijsverschillen daarin al, bij de een kost het €25,- en de andere wel tot €75,-. Dus ja ik weet ook nog niet zeker als ik dit wel wil.

 

Pauline: Ja die ken ik! Die Jack Russell! Mijn moeder en ik lagen al de OOOOO en AAAHEN bij de tv. We vinden hem zoooo'n schatje, zeg maar tegen je trainster

En dat is ook dus een probleem, zo flexibel ben ik niet om naar Spanje even te gaan. Ik heb namelijk ook vliegangst dus mij krijgen ze niet zomaar in een vliegtuig voor effe naar Spanje te gaan. Ik weet zelf dat Maylo er geen moeite mee zal hebben, maar het moet wel leuk blijven.

 

Ga er diep over nadenken, want er zijn best wel wat dingetjes die me tegen staan en ook wel weer leuk lijken.

honden page profiel Pauline - Kiara, Hayzel, Finn, Yara & LunaPauline - Kiara, Hayzel, Finn, Yara & Luna 3 doggies

honden foto van Pauline - Kiara, Hayzel, Finn, Yara & Luna

Maar je kan het natuurlijk altijd proberen.

honden page profiel RVSRVS 3 doggies

honden foto van RVS

Maak gewoon zelf leuke filmpjes met een hoog ohh, aahh gehalte en zet ze op Youtube. Daar heb je net zo veel plezier van als je merkt dat veel mensen ze kijken (laten we eerlijk zijn we hebben het hier over je eigen ego. Je hond kan die dingen die hij op een filmset moet doen ook thuis doen en het interesseert hem niets dat hij op tv komt) Wie weet is je hond zo adorable of kan hij zulke toffe dingen en dan komen ze vanzelf wel naar jou als ze om zo'n hond verlegen zitten

honden page profiel Koning Obi Koning Obi 3 doggies

honden foto van Koning Obi

Goede tip RVS & Sunny

 

Mensen verdienen tegenwoordig veel geld met youtube. Als je als lid van youtube genoeg mensen weet te bereiken met je filmpjes (en youtube kanaal) dan kun je met een X aantal bezoekers meedelen in de sponsoring en inkomsten van advertenties op de pagina's. Sommige mensen verdienen daar veel geld mee. En heeel sommige mensen verdienen daar belachelijk veel geld mee. 

 

Denk aan de eigenaar van grumpy cat... Die kat kom je tegenwoordig overal tegen op internet en er is zelfs merchandise van te koop. Dat is gewoon iemand's kat... bizar als je erover nadenkt. Beest is wereldberoemd, en waarmee? Met niets doen in principe... Jah... de looks. En door de eigenaar die maar geen genoeg kon krijgen van het posten van plaatjes van z'n opmerkelijke kat op internet. Dat beestje heeft een fanclub en alles.

 

 

Grumpy cat

honden foto van Maylo, Fudge en Ziko † en baasje Laura

@Sunny: Mag ik even vooropstellen dat het niet om mijn eigen 'ego' gaat. Ik vind dat nogal onbeschoft om over iemand te zeggen die je niet een kent. Ten tweede vraag ik naar de ervaring van castingbureaus en hoe het er aan toe gaat.

 

Waardeer je mening maar het komt erg negatief over. Je zet me eigenlijk neer als of ik een of andere ego tripper ben en ja ik vind mijn hond geweldig, maar vind niet iedereen dat van zijn ego hond? Ik zou Maylo voor geen goud willen ruilen en ik heb enorm plezier in het trainen van hem. Ik wil alleen kijken of zo'n bureaus wat is, ik ga niet zomaar wat doen en zoals ik al lees ga ik hier nog over nadenken. Wat inderdaad je moet maar net uit gekozen worden.

 

 

@Gastinnetje: Ik vind zo'n youtube huisdieren dus echt niks aan. Ik kijk vaak filmpjes van Jesse de Jack Russell en dat denk ik ja....kijk dat is nu een hond waar veel training in zit. Maar zo'n kat kan me echt gestolen worden net zoals die pratende hond....

 

Maar voor mij draait het wel niet om beroemd worden. Voor mij gaat het erom dat het me gewoon leuk lijk.

Volgende forumvraag: Ervaringen?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^