Tipss?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel kimkim

honden foto van kim

Hoii, ik ben Kim. 

Ik wil supergraag een hond, maar ik mag er geen. Tips om m'n ouders overtehalen?? Laat ze hier dan achter in een reactie. 

honden foto van Roedel van het noorderlicht

Eigenlijk zijn er niet zoveel tips....

Waarschijnlijk ga je nog naar school dus de verzorging van de hond komt op een of beide ouders neer.


Als er een hond komt moet het hele gezin het er mee eens zijn , anders gaat het niet werken.

honden page profiel Linda & MayroLinda & Mayro

honden foto van Linda & Mayro

Als je ouders geen hond willen, dan komt er geen hond.

Zij moeten immers de hond uitlaten, verzorgen, de kosten die er mee gemoeid zijn, het eten, de dierenarts, cursussen, opvang als jullie op vakantie gaan en ga zo maar door...

 

Het lijkt me het beste dat jij met je ouders gaat praten. Doe dit zonder te zeuren, maar op een volwassen manier. Jij geeft aan wat je wilt en waarom, je ouders antwoorden, jij luistert. Wanneer ze nee zeggen, dan accepteer je dat en probeer je het over een jaar weer. Blijft het nee? Dan ga je uiteindelijk, over enkele jaren, op jezelf wonen. Wanneer je werk hebt etc. bepaal jij zelf of je tijd, ruimte en geld hebt voor een hond.

 

Heel veel succes!

honden page profiel Sanne MulderSanne Mulder 2 doggies

honden foto van Sanne Mulder

Hoe oud ben je, Kim? Zit je op school, en zo ja, hoe lang (basisschool, middelbare school, hogeschool) zit je per dag op school?

Het is begrijpelijk dat je ouders geen hond willen als dit betekend dat zíj voor alles opdraaien. Een hond moet namelijk in de ochtend uitgelaten worden. Tussen de middag nog een keer. Eind van de middag/begin van de avond nog eens. En voor je zelf gaat slapen nog even. Dit is niet eventjes naar het einde van de straat lopen of een stukje gras opzoeken zodat het hondje eventjes gauw een plasje kan doen. Dit is een halfuur met de hond gaan wandelen.

De hond moet 's ochtends en 's avonds eten krijgen (afhankelijk natuurlijk hoe en wat je te eten geeft). Dit eten moet betaald worden. De hond zelf moet ook betaald worden. De hond moet inentingen krijgen van zo'n 40 á 50 euro per enting. De hond moet ontwormt worden. De hond kan opeens ziek worden en naar de dierenarts moeten, met alle kosten die daar bij komen. De hond kan gewond raken, kosten...

Een hondeneigenaar heeft naast tijd voor de hond, ook geld nodig. Het zijn nou eenmaal geen gratis diertjes.

 

Ga er eens goed voor zitten met je ouders en vraag (rustig, ga niet lopen zeuren) waarom ze geen hond willen. Jij kunt wel heel leuk zeggen dat jij hem altijd zult uitlaten en eten geven en alles, maar dat gebeurt toch niet, dat weet iedere ouder en ook jouw ouders weten dit. Tussen de middag misschien eens. Ach, en het einde van de middag misschien ook wel. In het weekend even lekker wat verder lopen.

Maar ga jij er vroeg uit om de hond eten te geven en uit te laten? Ga jij om 11 uur 's avonds nog een rondje doen met de hond? Afhankelijk van je leeftijd, zullen je ouders dat waarschijnlijk niet eens willen.

Zij draaien op voor de kosten en voor het grootste deel van de verzorging. Als zij het niet willen, dan kun je zeuren tot je een ons weegt.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

misschien een optie voor je om eens in je gemeente te informeren bij een asiel, dat je daar eens mag komen helpen, dieren verzorgen, uitlaten enz.

wanneer je ouders geen hond willen dan houdt dat op, maar je kan kennis opsteken mooi bij een asiel, voor later als je zelf kan beslissen om een hond bij je te laten wonen, misschien een optie voor je ?

honden page profiel kimkim

honden foto van kim

Ja, ik zat zelf ook al na te denken om een mail te sturen naar asiel. Maar goed dat je het zegt. 

honden page profiel Linda & MayroLinda & Mayro

honden foto van Linda & Mayro

Heb je inmiddels met je ouders overlegd? Als ze akkoord zijn kun je altijd bij een asiel gaan kijken. Vaak als je weet dat er een heel schattig hondje is, vinden ook ouders het moeilijker om dan nog nee te zeggen

Volgende forumvraag: Hond importeren uit Amerika
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^