Beetje een vreemde vraag, maar wat doe ik aan rijgedrag bij mijn 2 reutjes?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden foto van Monique van Lotje en Kwibus!!! ***Flos en Buster en Morris***

Hoi hoi,

Ik word hier af en toe niet goed van Flos en Morris. Ze hebben nu al een aantal dagen, dat ze elkaar zo aantrekkelijk vinden, dat ze de hele tijd achter elkaar aan zitten en op elkaar willen rijden! En dan vooral als we terug komen van de wandeling....Zelfs onze ouwe sok van 15 jaar kan er nog wat van. Ik keur het meestal niet goed, maar zie het niet altijd. Zo ook vanmiddag. Mijn ouders waren op bezoek en Flos en Morris waren beide buiten in de tuin. Zegt mijn moeder ineens of het normaal is dat Morris achterop Flos zit....Nee, natuurlijk is dat niet normaal, maar wat kan ik er aan doen? Ik verwacht onze Morris nu ook echt geslachtsrijp is en dat ze nu beide last hebben van loopse teefjes..., maar dat ze dan op elkaar moeten rijden??? Heeft iemand een idee of ik aan dit gedrag wat kan doen. Moet ik het afkeuren of moet ik ze maar heen laten doen? Flos maakt zelfs al af en toe zo'n beweging als Morris voorbij komt lopen! Ik vind het gewoon een genant gezicht als 2 reutjes zo met elkaar bezig zijn....Wat zouden jullie er aan doen???

Groetjes Monique

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Beetje een vreemde vraag, maar wat doe ik aan rijgedrag bij mijn 2 reutjes?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden foto van Monique van Lotje en Kwibus!!! ***Flos en Buster en Morris***

Even een toevoeging...Castreren ben ik niet voor. En vooral niet meer bij Flos van 15 jaar!

honden page profiel LindaLinda 3 doggies

honden foto van Linda

Ik kan je hiermee niet helpen, helaas. Aidan rijdt op elke reu die hij tegenkomt - die moet ik voortdurend van andermans hond aftrekken! Maar gelukkig rijdt hij niet op Christo of Christo op hem. Zou ik ook héél vervelend vinden!

honden foto van Monique van Lotje en Kwibus!!! ***Flos en Buster en Morris***

Hoi Linda,

Op straat gebeurt dit niet. Al hoewel Morris soms ook zijn voorpoten in de nek van een grote hond zet en even flink duwt. Maar dat is volgens mij meer dominant spelen en wat hier thuis gebeurt is gewoon geiligheid O-) Dan hebben ze gewoon beide de tong op de grond hangen....De viespeukjes! En dan vooral die oude snoeperd van ons!! Ik zit toch te denken om eens onze DA te vragen. Flos heeft een tijdje terug van die pillen gehad voor zijn prostaat en die moet hij nu ook wel weer bijna opnieuw gaan slikken. Dit zou eigenlijk het zelfde effect hebben als castreren....Tenminste de mannelijke hormonen werden met die pillen onderdrukt. Misschien dat ik Morris dan toch ook maar chemisch moet castreren om het uit te proberen.....Ook al wil ik dit eigenlijk niet, omdat ik van mening ben dat je met castreren ook een stukje persoonlijkheid van de hond weghaalt....Ik wordt nu ook niet goed van de wandelingen, want als ze hun "toe maar" of "vrij" commando hebben gekregen, blijven ze maar met hun neus op de grond hangen....Echt reu-gedrag dus!! We zullen eens zien wat de DA mij kan vertellen....Flos heeft het altijd wel gehad, maar nu begint Morris dus ook!

Groetjes Monique

honden page profiel EllenEllen

honden foto van Ellen

Hallo!

Ben benieuwd wat de DA daarvan zegt! Hier is het precies hetzelfde verhaal, 2 reuen en Doerak (nu bijna 9mnd) rijdt ook veel op DJ (8jr). DJ doet het de laatste tijd ook bij Doerak, maar dat is meestal om te laten zien dat hij de baas is.

Bij Doerak is dit vaak niet het geval, maar DJ is gecastreerd en ik heb wel eens gehoord dat gecastreerde reuen een bepaalde 'teefjesgeur' af kunnen scheiden (weet iemand hier misschien meer over???). Dit kan Doerak natuurlijk aantrekkelijk vinden....

Het is inderdaad wel eens frustrerend!

Groetjes Ellen en de honden.

honden foto van Monique van Lotje en Kwibus!!! ***Flos en Buster en Morris***

Ellen,

Dat van de teefjesgeur klopt! Sommige reutjes gaan zelfs plassen als teefjes. Tillen de poot niet meer op, maar gaan door de knietjes.
Onze oudere reu heeft altijd last gehad van dit rijgedrag als de andere hond nat was geregend of gezwommen had. Maar nu is het gewoon dat ze beide constant bezig zijn en dan vooral na de wandelingen en vooral in de avond! Jij weet in ieder geval hoe frustrerend het kan zijn en genant als je bezoek hebt en je beide honden rijend voor de tuindeur voorbij komen! Als het mij even lukt, ga ik vanaaf even naar onze plaatselijke DA om te kijken wat hij er van zegt.

Monique

honden page profiel EllenEllen

honden foto van Ellen

Hoi Monique,

Dan had ik dat dus toch goed! Onze honden doen het ook vaak tijdens het spelen, het lijkt niet altijd een vorm van dominantie te zijn maar dat zou natuurlijk goed kunnen. Flos is toch ook een jonge hond? Misschien dat ze nu ook een beetje elkaar aan het uitproberen zijn? Geen idee, misschien weet de DA meer, laat je t even weten als je meer weet??

Groetjes!

honden page profiel EstherEsther

honden foto van Esther

Hoi Monique,

De meeste mensen zeggen dat het dominant gedrag is maar ik zeg dat het onzeker gedrag is.

Je kunt ze proberen te kalmeren door te zeggen: oke, het is goed, braaf etc op een neutrale, kalme toon en dan zal het gedrag afnemen.

Misschien helpt het om beide honden iets meer te scheiden en ze apart in de tuin te laten zodat ze meer rust krijgen.

Groetjes van Esther

honden page profiel    Ilja & ***Sterre** Ilja & ***Sterre**

honden foto van    Ilja & ***Sterre**


Hoi Monique,

Mocht je een chemische castratie uit proberen en het lost je probleem op.
En je vervolgens overweegt Morris te laten helpen...

Ik heb Jip ook laten helpen, ik had toen nog een loops wordende collieteef in huis... Had geen keus...
Ik had hem de eerste keer uit logeren gebracht.
Maar daar was hij doodongelukkig omdat hij natuurlijk al lang doorhad dat "zijn" teefje, uit "zijn" roedel loops was...

Jip is NIETS verloren aan z'n mannelijkheid, is ook gewoon m'n poot op blijven tillen...
En heeft zeker niets ingeboet op z'n karakter, behalve dan dat hij loops teefjes met rust kon laten... ;-)

Alhoewel hij heeft ooit - ondanks zijn castratie, een loopse teef heeft gedekt - die op bezoek was. Ze stonden zelfs gekoppeld... O-) ;-)

Hij was zwaar verliefd geworden op deze mix Dalmatiër...
Natuurlijk dus geen pups.
Had wel een bijzondere combinatie geweest een stippenvacht met een strepenstrepenvacht... ;-)

Dit voor jou, ter informatie.... ;-)

Lieve groet, Ilja
High-five van *Sterre*

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Beetje een vreemde vraag, maar wat doe ik aan rijgedrag bij mijn 2 reutjes?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: Rode peper
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^