Hond heeft pijn of erge stress?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Bianca (Gast)

Hallo, Ik heb een chichauchua van nu 3 jaar. Helaas is die 2 maanden geleden gebeten door een herdershond sindsdien is zijn gedrag erg veranderd. Het was een hele actieve lieve hond, maar nu slaapt die het liefst de hele dag. Hij was erg gegrepen door de herders hond en ben ook meteen naar de dierenarts gegaan, hij had een wond op ze onder rug die gelijmt is en er zijn verder geen foto's gemaakt omdat de wond volgens de dierenarts niet diep genoeg was voor inwendig letsel. Nu sinds een maand vertoont die hele rare symptonen, hij smakt, gaapt erg veel en rekt zich erg vaak uit. Ben al 2 keer terug gegaan naar de dierenarts en ze hebben bloed afgenomen maar dat zag er goed uit heb wel pijnstillers meegekregen omdat die al vanaf puppy zijnde knieschijfjes heeft die uit de kom blijven gaan, maar daarmee werd het niet beter, weer terug naar de dierenarts en weer andere pijnstillers. Ze denken dat ze symptonen uit ze poten of heup komt en willen volgende week foto's gaan maken van ze heup. Nu vraag ik me af of die daar wel echt last van heeft want hij springt nog steeds te bank op, hij loopt trap en buiten rent die nog normaal en verder belast die ze poten ook gewoon. Hij blijft zich wel erg vaak uitrekken en vooral met ze nek. Ik weet niet meer zo goed waar ik aan moet denken, kan het zijn dat die een erge trauma heb opgelopen of heeft die erg veel pijn ergens? De hondenbeet was trouwens niet het eerste wat die heb moeten mee maken, hij heeft 2 jaar geleden ook al onder een auto gelegen, en vaak bij de dierenarts geweest voor allergiese reactie,castratie, foto's van ze heupen dus hij heb al aardig wat meegemaakt.. Hoop dat iemand me kan helpen want ik ben gek op dat beestje en heb erg zelf ook nogal stress van dat ik niet weet wat er met hem aan de hand is :(

honden page profiel yooopyooop

honden foto van yooop

Uitrekken kan rugpijn zijn of buikpijn, vaker buikpijn.
Smakken kan ongemak zijn, misselijk.
is er geschud met je hond door de herder?
Zijn de spieren of zenuwen wel intact
het rekken van de nek, kan maagpijn zijn of gewoon nekpijn.
kan je er geen osteopaat of zo naar laten kijken, die zien vaak al aan het lopen wat er aan de hand is.

honden page profiel Coby & Wanda en MathildeCoby & Wanda en Mathilde

honden foto van Coby & Wanda en Mathilde

Och dat arme diertje. Maar daar zat ik ook aan te denken, misschien toch beschadiging van zachte weefsels of last van organen.

Is een bezoek aan een goede dieren fysiotherapeut een mogelijkheid?

Die voelen ook anders dan een da en kunnen een therapie, en ontspanningsoefeningen aanbevelen.  Ook omdat hij al last van knieën en heupen heeft.

Sterkte hoor met je hondje en probeer je niet te druk te maken!

honden page profiel Bianca & hummerBianca & hummer

honden foto van Bianca & hummer

Bedankt voor de informatie, er is inderdaad geschut door de herder. Maar de eerste 2 3 weken leek het goed te gaan. Buikpijn dacht ik ook aan maar geen ontsteking in ze bloed te zien, hij is ontwormd en ze buik is niet hard of pijnlijk als ik er aanzit verder eet die normaal en is ze ontlasting ook normaal, loop er aan te denken om misschien niet alleen foto's te laten maken van ze heup maar van ze hele ruggenwervel. Liever alles in een keer goed bekijken. Misschien is inderdaad een osteopaat of fysiotherapie ook een goed idee. Moet woensdag de dierenarts terug bellen om te laten weten hoe het met de pijnstillers gegaan is en dan zal ik voorstellen voor goeie foto's van ze rug nek en heup. Zit er alleen niet op te wachten dat die weer onder narcose moet

honden page profiel Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje † Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje †

honden foto van Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje †

hmmm lastig ,slapen kan ook verwerken zijn

Ik zou ook zeggen even langs een osteopaat gewoon even om te kijken of er iets raars is in bewegings apparaat

honden page profiel Wilma en Dobby (RIP)Wilma en Dobby (RIP)

honden foto van Wilma en Dobby (RIP)

Zou het niet gerelateerd kunnen zijn aan syringomyelia? Vooral omdat je zegt dat ze veel de nek uitrekt, het zou een vroeg symptoom kunnen zijn misschien?

 

http://www.cavalierinfo.nl/page3.php

 

Het komt het meest voor bij cavaliertjes, maar ook veel bij chihuahua's omdat die de laatste jaren gefokt zijn op steeds kleiner zijn.

honden page profiel Bianca & hummerBianca & hummer

honden foto van Bianca & hummer

Een aantal symptonen heeft die daar wel van alleen dat krabben doet die helemaal niet ook mag ik hem gewoon aan ze hoofd en nek aanraken, wil woensdag de dokter terug bellen maar wat lijkt jullie slim om hem op te testen?

honden page profiel yooopyooop

honden foto van yooop

Testen kan nooit geen kwaad, maar je omschrijft het nadat hij is gebeten, ik zou het meer die kant uit zoeken.
Foto maken, osteopaat en/of fysio, iemand die verstand heeft van spieren en wervels, misschien wel een foto maken daarvan.

honden page profiel Bianca & hummerBianca & hummer

honden foto van Bianca & hummer

Ik denk dat ik eindelijk weet waar die last van heb en dat is buikpijn. Hij heb nog steeds pijnstillers maar was iets te laat met het geven ervan nou werd die wakker met een erg rommelende buik en heeft die 3 keer in huis gepoept de ontlasting ziet er wel normaal uit maar stinkt heel erg, nu begon die ook weer met smakken en raar ze nek uit rekken hij wil niks eten en krijg dus ook zijn pijnstillers niet naar binnen. Ook is ze buik hard nu. Erg vervelend want elke keer als ik bij de dierenarts kom heeft die dat niet en zeggen ze dat ze buik goed voelt ook uit bloedonderzoek is niks gekomen van een infectie. Wat kan dit wezen? Hij werd wakker met buikpijn en is 12 uur geleden geweest dat die voor t laatst wat gegeten heeft dus weet niet of t aan t eten kan liggen. Hij is iedergeval niet in ze hum en hij heeft duidelijk last van ze maag. Dinsdag terug naar de dokter maar ze wouden eigenlijk naar ze wervelkolom gaan kijken maar ik weet bijna zeker dat het dus uit ze buik komt. Iemand hier ervaring mee of iemand die weet wat het is?

honden page profiel yooopyooop

honden foto van yooop

ja vandaar ik schreef buikpijn, mijn hond heeft veel buikpijn, ik zal eerst eens kijken naar de voeding, wat geef je?

het kan een allergie zijn of een spijsverteringsprobleem.
je schrijft dat de ontlasting heel erg stinkt, dat is ook wel belangrijk, ik dacht dat giardia hele stinkende poep geeft, maar dat kan een ander misschien beter beantwoorden.

Als je brokken geeft, probeer dan een graanvrije brok en ander diersoort.
Acana is een goed brok en wel meer, dan zou je eens op, die heeft ook verschillende diersoorten.
voerwijzer.com moeten kijken
Kvv zou nog beter zijn omdat je dan maar 1 diersoort geeft en geen granen.

sowieso zou ik er mee naar de dierenarts gaan, vanwege de buikpijn.

honden page profiel maxlisamaxlisa

honden foto van maxlisa

hij slikt toch al langere tijd pijnstillers? misschien moet je er wel maagbeschermers bij geven dan.
verder ga ik met de rest mee, ik zou er ook iemand naar laten kijken die verstand heeft van wervels en zenuwen.
mijn hondje heeft 10 jaar geleden een trauma opgelopen en dat speelt hem nu pas parten, hij is nu 2x naar de osteopaat geweest en hij kan er weer tegen aan.
een hond, en een mens trouwens ook gaat bij pijn toch anders lopen / bewegen en in eerste instantie kan je dat misschien niet eens zien maar door andere spieren te belasten kunnen die overbelast raken.

honden page profiel Bianca & hummerBianca & hummer

honden foto van Bianca & hummer

Ja moet zoiezo dinsdag terug naar de dierenarts en dan zal ik het aangeven. Hij krijgt Royal Canin chichauchua brokken en s avonds vlees van gewoon Albert Heijn merk maar dat heb die gister niet gegeten. Verder misschien wel iets te veel tussendoortjes ben thuis al boos geworden dat ze hem niet meer zoveel moeten geven. Maar hij heeft een halfuurtje last gehad en is nu weer normaal. Is giardia niet terug in bloed onderzoek te vinden? Ik zal het zeker aangeven bij de dierenarts dank je wel

honden page profiel Bianca & hummerBianca & hummer

honden foto van Bianca & hummer

En inderdaad maagbeschermers is een goed idee want laatste maand zit die eigenlijk constant aan de pijnstillers is natuurlijk ook niet goed

honden page profiel yooopyooop

honden foto van yooop

" En inderdaad maagbeschermers is een goed idee want laatste maand zit die eigenlijk constant aan de pijnstillers is natuurlijk ook niet goed "

 



Zeker, ik vind het altijd raar dat dieren artsen dat niet erbij geven.

honden page profiel Bianca & hummerBianca & hummer

honden foto van Bianca & hummer

Hallo,

ik wil even laten weten hoe het met de hond afgelopen is.

ben vanochtend bij de dierenarts geweest kwamen er met voelen achter dat ze heup pijnlijk was met uitrekken, moest hem daar laten voor foto's en heb hem net opgehaald. Hij blijkt atrose te hebben erg jong want hij is pas 3! Nu elke maand een pilletje om het tegen te gaan en de pijn weg te nemen, ook speciaal voer mee gekregen speciaal voor gewrichten. Hoop dat die daardoor wel opknapt, iemand hier met een hond met atrose? De dierenarts zei verder niks maar honden die atrose hebben worden toch niet oud? Helemaal omdat hij pas 3 is. Hoop het nog lang te rekken met pijnstillers en speciaal voer en alles wat ik er aan kan doen maar ik ben bang dat mijn hondje geen 14 word, wil hem geen pijn laten lijden :( hebben jullie ervaring met atrose? Of een hond gehad met atrose en hoelang heb die het nog gered met pijnstillers? Of iemand nog ideeën wat ik zelf allemaal kan doen om het niet erger te laten worden? 

 

honden page profiel yooopyooop

honden foto van yooop

zeker, ik geef faro glucosamine voor mensen, je hebt meerder varianten, er zijn meer mensen die dat geven aan hun hond en hebben er baad bij.
Ook geef ik een nieuw medicijn wat op natuurlijk basis is, ik gebruik het zelf, Faro krijgt het ook, bij een kleine hond hoeft het niet duur te zijn.
Hier kan je verschillende middelen vinden die onderzocht zijn, deze site is heel goed
http://www.iocob.nl/Artrose.html ( de stoplichten geven aan of het bewezen is ja of nee, en twijfel.

Google maar eens op PEA Pure palmitoylethanolamide dit is een medicijn wat door neurologen in Amersfoort dacht ik gebruikt word, het is een wetenschappelijk onderzocht medicijn en werkt bij de meeste mensen, en dieren, soms werkt het niet maar dat merk je na 1 maand.
De capsules kan je gewoon open maken en dan is het ook niet zo duur voor jou, faro krijgt er 2 per dag en ik ook.
Ik gebruik het voor reuma en chronische pijn.
Ook mijn eeuwig durende blaasontsteking is er van weg.

honden page profiel Bianca & hummerBianca & hummer

honden foto van Bianca & hummer

Dankje, ik heb zelf medicijnen mee gekregen voor 1 keer in de maand 2 tabletten. Hoop dat het gaat werken. Kunnen honden met atrose nog pijnvrij oud worden? 

honden foto van Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje †

ja hoor mijn hond is nu 10 en pijnvrij zonder pijnstillers

gewoon met goede  supplementen

honden page profiel yooopyooop

honden foto van yooop

" Dankje, ik heb zelf medicijnen mee gekregen voor 1 keer in de maand 2 tabletten. Hoop dat het gaat werken. Kunnen honden met atrose nog pijnvrij oud worden?  "

 



dat is een cox2remmer waarschijnlijk, weet je wel zeker dat je daar nu al mee wil beginnen?
En tuurlijk kunnen ze oud worden, alleen ik zou niet te vroeg met pijnstillers beginnen maar eerst wat anders proberen, faro had ook pijnstillers maar die kan nu nog zonder en die is 11 jaar, heel af en toe krijgt hij wat voor de pijn.
Voor de rest doe ik het met supplementen.
Ik weet natuurlijk niet hoe erg de pijn is, dat weet jij het beste, als dat het geval is dan snap ik het helemaal.
gelukkig bestaat er pijnbestrijding.

honden page profiel Bianca & hummerBianca & hummer

honden foto van Bianca & hummer

Lastig te merken of die echt pijn heeft, hij heeft nu natuurlijk ook al een tijdje met pijnstillers gelopen omdat ze niet wisten wat er mis was, dit is de eerste dag zonder en tot nu toe merk ik niks aan hem. Mag pas over een week beginnen met de medicijnen maar inderdaad als het deze week goed gaat zonder veel pijn begin ik liever met iets anders dan meteen aan de pijnstillers. Maar dacht dat deze medicijnen ook helpen om de atrose niet verder te ontwikkelen.. Misschien tot van de week nog maar ff met de dierenarts overleggen of ik eerst niet wat anders kan proberen

honden page profiel yooopyooop

honden foto van yooop

" Lastig te merken of die echt pijn heeft, hij heeft nu natuurlijk ook al een tijdje met pijnstillers gelopen omdat ze niet wisten wat er mis was, dit is de eerste dag zonder en tot nu toe merk ik niks aan hem. Mag pas over een week beginnen met de medicijnen maar inderdaad als het deze week goed gaat zonder veel pijn begin ik liever met iets anders dan meteen aan de pijnstillers. Maar dacht dat deze medicijnen ook helpen om de atrose niet verder te ontwikkelen.. Misschien tot van de week nog maar ff met de dierenarts overleggen of ik eerst niet wat anders kan proberen "

 



Als het een cox2remmer is, die zijn beter voor de maag, maar mogen absoluut nooit met andere pijnstillers (altijd melden bij een andere dierenarts)
het is dan ook een ontstekingsremmer, ik denk dat dat de dierenarts bedoeld, ik weet het natuurlijk niet zeker, misschien is het wel een nieuw medicijn.

honden page profiel Bianca & hummerBianca & hummer

honden foto van Bianca & hummer

Trocoxil heet het. Heb ff gegoogeld is inderdaad ook ontsteking remmend. Ben wel blij voor de goeie reacties want toen ik de uitslag kreeg was ik al bang dat die misschien niet oud zou worden maar ben wel een beetje gerustgesteld nu :)

honden page profiel DoberkikiDoberkiki

honden foto van Doberkiki

Mavacoxib is een niet-steroïde anti-inflammatoir geneesmiddel (NSAID “non-steroidal anti-
inflammatory drug”) uit de coxib klasse. Mavacoxib is 4-[5-(4-fluorophenyl)-3-(trifluoromethyl)-1H-
5
pyrazol-1-yl]-benzenesulfonamide. Het is een diaryl-gesubstiteerd pyrazole. Het voornaamste
werkingsmechanisme is inhibitie van cyclo-oxygenase (COX).
COX is een sleutelenzym in het pad van het arachidonzuur metabolisme. De activiteit ervan bereikt
zijn eindpunt in de synthese van lokale hormonen en ontstekingsmediatoren, aangeduid als
eicosanoïden, waaronder verscheidenen prostaglandinen. Er zijn twee isovormen van COX: COX-1 en
COX-2. COX-1 is is een wijd verbreid constitutief enzym, voornamelijk betrokken bij het
onderhouden van orgaan- en weefsel functies, terwijl COX-2 induceerbaar is op plaatsen waar
weefselbeschadiging plaatsvindt maar in sommige organen is het ook constitutief werkzaam. COX-2
speelt de belangrijkste rol bij de synthese van prostaglandinen die een cruciale rol hebben als
mediatoren van pijn, ontsteking en koorts. Mavacoxib werkt door een voorkeursremming van COX-2-
gemedieerde prostaglandine synthese. Daardoor bezit het analgetische en anti-inflammatoire
eigenschappen. De producten van het COX-2 metabolisme zijn ook betrokken bij de ovulatie, de
implantatie en de sluiting van de ductus arteriosus. Zowel COX-1 als COX-2 zijn constitutief
aanwezig in de nier en er wordt aangenomen dat ze daar een beschermende rol bezitten onder
ongunstige fysiologische omstandigheden
 
 
 
Is dus een COX-2 remmer (prostaglandines)
Niet meer dan een keer in de maand toedienen.
 
Goede tolerantie, specifieke werking.
 
Je kunt ook proberen met supplementen, een tijd geven!, en dan pas de trocoxil 'afbouwen' in samenspraak met de da.
 
 

honden page profiel yooopyooop

honden foto van yooop

aaah klopt, dan moet hij eerst 2 pillen in 1 maand en dan 1 pil per maand, die heeft Faro ook gehad.
je kan altijd opperen of een glucosamine zou kunnen helpen.

Ik ben er mee gestopt omdat de pijn niet zo erg was om hem levenslang op de pijnstiller te zetten, het was nog niet zo erg, nog steeds niet, af en toe geef ik hem een pijnstiller maar eigenlijk is dat dan voor zijn buik.
Wel is faro onder behandeling van een osteopaat, als het wat minder is dan bel ik haar en komt ze langs, dit is zo 1 keer in de 2 maanden, soms zelfs wat langer.

Ik vond het probleem met deze pijnstiller dat ze door de pijnstilling hun rust niet pakken, ze voelen de pijn niet, en daarom heb ik gekozen voor een gewone pijnstiller.
maar ik heb er zelf wel een goede ervaring mee, alleen faro is veel ouder, en meestal geven ze dit aan wat oudere honden.
De Cox2remmers, ik gebruik ze zelf ook, kunnen wel nare bijwerkingen hebben, 1 daarvan is hartfalen, komt heel weinig voor, maar ik vond het eng.
Het medicijn is nu ongeveer 4 jaar op de markt, nog redelijk nieuw dus.
In de mensen Cox2remmers zijn er een paar uit de handel genomen, niet die ik gebruik, dus er zit ook nog verschil in, bij de Trocxil heb ik me naar gegoogeld op enge dingen, vind je altijd wel natuurlijk maar ik viel mee.
Ik merkte mer de Glucosamine ongeveer na 3 weken dat het werkte, je zou het kunnen proberen.

Ik denk gewoon met je mee heh, jij weet het het beste , het is jou hond.

honden page profiel DoberkikiDoberkiki

honden foto van Doberkiki

Wat ik ook nog wil meegeven; laat die oude wonde onder aan de rug ook nog eens controleren op littekenweefsel/vergroeiingen.

Dit kan een trekkerig gevoel geven (kan)

 

wilde het even melden.

honden page profiel Bianca & hummerBianca & hummer

honden foto van Bianca & hummer

Ik heb inderdaad ook eerst verhalen gelezen, de meeste zijn er heel tevreden over maar toch vind ik het eng helemaal omdat het zo lang in het bloed blijft zitten en dat als er iets gebeurd er geen andere medicijnen gegeven mogen worden. Ik heb nog een week om er over na te denken maar waarschijnlijk toch even overleggen met de dokter of het niet beter is om met iets anders te beginnen. Ik vind dit medicijn meer voor honden die erge pijn hebben, en zo erg is het allemaal nog niet gelukkig. 

honden page profiel Bianca & hummerBianca & hummer

honden foto van Bianca & hummer

Bedankt Kiki, ben vandaag bij de dierenarts geweest vanaf buiten zag het er allemaal goed uit en foto's gemaakt maar daar zie je natuurlijk geen weefsels op. Heb wel vertrouwen in me dierenarts dus denk dat ze dat wel gevoeld of gezien moet hebben. 

honden page profiel yooopyooop

honden foto van yooop

" Ik heb inderdaad ook eerst verhalen gelezen, de meeste zijn er heel tevreden over maar toch vind ik het eng helemaal omdat het zo lang in het bloed blijft zitten en dat als er iets gebeurd er geen andere medicijnen gegeven mogen worden. Ik heb nog een week om er over na te denken maar waarschijnlijk toch even overleggen met de dokter of het niet beter is om met iets anders te beginnen. Ik vind dit medicijn meer voor honden die erge pijn hebben, en zo erg is het allemaal nog niet gelukkig.  "

 



ja dat lang in het bloed zitten vond ik ook geen fijn idee, ik geef nu af en toe Rimadyl, ook geen fijn middel maar ik kan breken en voorzichtig beginnen, soms is een dag of 2 3 genoeg en dan gaat het weer.

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^