hoeveel keer gaan jullie wandelen op een dag en hoelang?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden foto van Mellow BFJ Miracle of my Life

" 6keer????? Poeh zie ik mezelf niet doen hoor "

 

Ik moet wel met een border collie

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_

honden foto van Sheltieduo_

Ik doe er mijn hond geen plezier mee om heel de dag door te wandelen ... Elke dag opnieuw. ik vind variatie wel belangrijk eigenlijk. Mijn hond heeft zijn uitlaat klep via : dagelijks grote wandeling , naar mijn paard daar gaan rond hossen, agility trainingen. Door de verschillende situaties zal er minder snel habituatie optreden. Maar dat verschilt natuurlijk per hond. Mijn hond is bijvoorbeeld na de maandag training bek af en doen we het dinsdag iets rustiger aan. 

honden page profiel Lizzie en SterreLizzie en Sterre

honden foto van Lizzie en Sterre

We hebben geen vaste tijden en ook geen vaste afstanden hier, we wandelen 3-4x per dag, en die wandelingen variëren van 20 minuten tot een uur op werkdagen, en op vrije dagen is die langste wandeling vaak wel wat langer, zeker als ik met vriendinnen op pad ga. We wonen recht aan een losloopgebied dus ze lopen sowieso elke wandeling los en rennen dan heel wat af

honden page profiel s@nt@s@nt@

honden foto van s@nt@

Hier hebben wij door ons werk best wel een vast patroon.
Vier keer per dag, twee keer een uur, twee keer een kwartiertje tot half uur.

Hier in de buurt woont een chihuahua, eenmaal gezien.
Die wordt nooit uitgelaten, want ze heeft een kattenbak.
In de zomer staat ze de stembanden vals te blaffen in de achtertuin, omdat ze niks gewend is.
Die is echt ongelukkig

honden page profiel MBXMBX

honden foto van MBX

In de ochtenden wandel ik 30 a 45 minuten met ze. Als ik dan thuis kom krijgen ze hun eten en dan ga ik ondertussen hun zoekspelletjes gereed maken. Voor de ene hond verstop ik in de tuin brokjes en voor de ander door het hele huis heen. Dan ga ik me klaarmaken om naar het werk te gaan en dan krijgen ze allebei een gevulde kong en een Nylobone.

 

Eind van de middag is het altijd spitsuur bij ons on de buurt met honden uitlaten dus dan loop ik eerst 30 a 45 minuten met Buddha en dan ga ik met Muis altijd wat actiefs ondernemen (behalve als het regent, dan wil ze niet naar buiten en dan is het gras ook te glad). Balletje gooien, met dr jolly egg, flirtpole, hangtime etc.

Als ik daar van thuiskom wil Muis altijd graag nog in de tuin spelen dus die gaat nog ongeveer een uurtje naar buiten. Buddha wil zich altijd graag bemoeien met het eten koken dus die zit te kijken hoe ik alles doe haha.

 

Alleen wandelen doe ik Muis dus absoluut te kort mee, die heeft echt afwisseling nodig dus die krijgt ze ook. Buddha is echt het tegenovergestelde. Die vindt alleen een beetje wandelen wel prima, zoekspelletjes vindt ie geweldig om te doen dus die doe ik met hem wat meer van met Muis en hij vindt nieuwe truukjes leren ook erg leuk dus dat doe ik met hem wel en met Muis niet.

 

En savonds voor het slapen gaan gaan ze nog 5 minuten.

 

In de weekenden loopt het altijd wel weer anders. Meestal probeer ik wel 1x met ze naar het veld te gaan, die is omheind en komen eigenlijk bijna nooit andere honden en de honden die er komen kunnen niet met andere honden dus dan wisselen we elkaar allemaal af, ideaal. En ze hebben sowieso 1 dag in de week (en dat is meestal in het weekend) dat ze op een hele dag maar een minuut of 30 lopen. Dan is het luier dag voor iedereen

honden page profiel MaartMaart

honden foto van Maart

's morgens gaan ze mee naar de paarden, nu het zo vies en modderig is, neem ik enkel de jongste mee anders is de oudste veel te vuil om binnen te liggen (jongste zit buiten).  Dat is een uur ongeveer.

 

vrijdag/weekend gaan ze 's avonds ook mee naar de paarden.

 

Verder wordt er eigenlijk niet gewandeld.  Bij een dag vrijaf ga ik wel eens naar het bos/strand maar dat is dus maar sporadisch.

honden foto van Team Podenco (Wispa, Cosmic & Luuk)

Hier is het heel wisselend. De enige vaste wandelingen zijn 's morgens zodra we wakker worden een kwartier, en vlak voordat we naar bed gaan een kwartier. Verder probleem ik één keer per dag een lange wandeling (van een uur of langer) te maken. Soms lukt dat niet, bijv. als ik vrijwilligerswerk doe, maar als alternatief mogen ze dan los op een omheind terrein (bij goed weer de hele dag).

Ik wandel gemiddeld om de drie uur ongeveer gedurende de dag.

honden page profiel Renee en XabiRenee en Xabi

honden foto van Renee en Xabi

"

 


Ik moet wel met een border collie

"


Ojha inderdaad! Wou vroeger altijd een border collie, misschien niet voor me weggelegd haha

honden page profiel Eef en TjibbeEef en Tjibbe

honden foto van Eef en Tjibbe

Één keer per dag een uurtje naar het strand. En dan flink rennen. En als we niet naar het strand gaan, dan naar een uitlaatgebied in de buurt. De rest van de dag afentoe de tuin in. Wij wonen niet in een omgeving waar je je hond even een blokje om kan geven. Maar daarom spelen we lekker in huis. Koekjes zoeken, wat gehoorzaamheid, lekker knuffelen, beetje doggydanceachtig iets, trekspelletjes, apporteerspelletjes. En z'n krantje leest ie lekker op het strand en in de duinen.

honden foto van Sandra, Ozzie (overleden) Iris en Zoë

"  
Ik moet wel met een border collie "

 Een kennis van mij heeft twee border collie's

Hij fietst sochtends twee uren met ze (vanaf 06.00), in de middag een dik uur wandelen, daarna gaat hij nog naar het hondenstrand om ze te laten spelen. S'middag's neemt deze kennis wat tijd voor zichzelf, en laar op de middag nog een keer eropuit.

 

Ja ik heb diep respect voor mensen met en Border Collie!!!!

honden page profiel Sandra, Ozzie (overleden) Iris en Zoë Sandra, Ozzie (overleden) Iris en Zoë

honden foto van Sandra, Ozzie (overleden) Iris en Zoë

hihi er zijn natuurlijk meer mogelijkheden om je hond van de nodige beweging te voorzien:

 

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

Ik zie het hier in de omgeving ook die heel korte rondjes, de overbuurman heb ik zelfs nog maar 1 keer in de Zeven jaar dat ik hier woon met zijn herder zien lopen. Deze hond zit altijd in een ren in de tuin, s nachts mag ze wel naar binnen.

 

Jenna gaat om vijf uur s morgens een ronde van ongeveer 40 minuten, en om acht uur hangt het van de route af, van 45 minuten tot anderhalf uur. Om half twaalf een korte ronde, om half drie ook een korte ronde, om half zeven een uurtje ongeveer en voor het naar bed gaan nog een plasronde.

In het weekend gaat het weer anders, dan doen we meestal 1x per dag een echt urenlange wandeling en de rest alleen plasrondjes.

honden page profiel Joke  ,Binkie en SpikeyJoke ,Binkie en Spikey

honden foto van Joke  ,Binkie en Spikey

Die 2 slaapkopjes van mij gaan om half 1 een half uurtje lopen .

Om 3 uur een uur tot 2 uur naar het bos.

Om half 7 een half uur en om 10 uur een half uur.

Ik vind het echt sneu dat chitjes vaak geen lange wandelingen krijgen.

Als ik zie hoe die kleintjes genieten en hollen in het bos.Ik vind dat zo fijn voor ze.

Nu met operatie Spikey gaat hij mee in de draagzak iedere wandeling.

Heeft hij toch lekker buiten lucht

 

honden foto van Liza, (Chiva) Lexi & Elza

"  Buiten dat ik hier geen tijd voor heb, weet ik 100% zeker dat de honden me aankijken of ik gek ben geworden, als ik om 11.00 uur terugkom en om 13u weer de riemen pak. Nee, daar maak ik hun dus niet gelukkig mee. Ik merk het al als we op vakantie zijn en veel meer lopen op een dag, dan krijg ik na een dag of 4 echt blikken van: Nee hè, alweer. Terwijl dat veel leukere wandelingen zijn in andere omgevingen. Hier wordt in zijn totaliteit 2 tot 2,5 uur per dag gewandeld, in de weekenden vaak wat langer, zoeken we vaak ook andere plekken op. Als het de hele dag regent(dan bedoel ik geen miezer buitje), niet meer als 4 x 10/15 minuten en dan moet je ze voortslepen tot je omkeer richting huis, dan gaan ze rennen. "

  tjah dat zal een verschil zijn tussen onze rassen.. ik heb een jachthond en een korthaar collie die nooit moe is. dus ja ik hou van wandelen woon in ede dus heb de Ginkelse hei en bossen om de hoek.. daarbij zijn ze stront vervelend als ik 4x 10 minuten loop daar zijn het de rassen niet voor.

honden page profiel Petra,  *Lily Jane*   & JipPetra, *Lily Jane* & Jipgoedgekeurde fokker

honden foto van Petra,  *Lily Jane*   & Jip

Ik loop wel wat verder dan het hoekje, maar de max is 2x ca 15-30 min overdag waarbij de keuze rondje linksom of rondje rechtsom is (afhankelijk van 'de rek' in Jip z'n hoofd en overige indeling per individuele dag) en avond een poep/plasrondje hier voor het huis.

 

Ik heb nu een gelukkige hond, maar mis zelf enorm de fijne actieve lange wandelingen in buitengebied. Dus hond is gelukkig, maar 't baasje wat minder ... hoewel, erg gelukkig met gelukkige hond hoor :-)

 

Ik snap je vraag en denk ook dat er zeker mensen zijn die al moe worden van poep en plas rondjes waarbij onvoldoende aan de behoefte van de hond tegemoet gekomen wordt. Maar ik zie hier ook mensen de gewraakte poep/plasrondjes doen waarvan ik weet dat ze daarnaast erg actief zijn met hun hond (en) ... echter gebeurt dit buiten het zicht van de woonwijk.

 

Eerlijk gezegd heb ik zelf echt moeten leren (in stapjes) minimaliseren om tegemoet te komen aan de minimale behoefte (en bereik) van mijn hond. Hond en aktief op pad waren synoniem in mijn hoofd, ik heb hem in beginsel erg tekort gedaan door hem juist te lang mee op pad te nemen.

honden foto van Liza, (Chiva) Lexi & Elza

 

"  
En dit doe jij elke dag?  Als ik dat zou doen zou ik failliet gaan......
 
Ik ben altijd wel benieuwd hoe iemand dat combineert met de andere dingen van het leven, want er moeten toch ook echt andere dingen gebeuren op een dag zoals boodschappen doen of koken, werken en het huis poetsen en werken in de tuin. En dan moet je ook nog je sociale leven onderhouden..... Phoe en elke dag 4 uur met je hond gaan wandelen? 
 
Ben ik dan zo abnormaal want ik snap echt niet waar mensen de tijd vandaan halen.  
 
Ik kan het niet zo precies zeggen hoe lang want dat verschild per dag. Elke dag is weer anders. 
We hebben wel een routine van 3x daags en dan 1x daarvan naar de bossen. En dat is dan ongeveer een wandeling van anderhalf uur. Op mijn enigste vrije dag van de week ga ik altijd naar een mooi bos/duingebied en dan kan een wandeling wel oplopen tot meerdere uren.  "
 
 

 

Ik werk hierbij ook. ik sta iedere morgen om 6 uur op. ga dan naar mijn werk, mijn moeder doet ronde van 9 uur. ik kom om 1 uur thuis en doe die ronde. dan heb ik daarna tijd om schoon te maken of boodschappen. na het eten doe ik nog een rondje daarna heb ik vrije tijd tot het laatste plas ronde. Simpel toch.. tussen het uitlaten door heb ik nog genoeg tijd voor andere dingen.

honden page profiel Jacqueline, Jackie en JoyJacqueline, Jackie en Joy

honden foto van Jacqueline, Jackie en Joy

Verschillend.

In het weekend gaan we regelmatig naar het bos of park en hoe lang we dan lopen geen idee maar een behoorlijke tijd.

 

Door de weeks is het ongeveer zo:

 

Smorgens rond 8 even aan de overkant plassen en poep rondje van 10 minuten ongeveer

 

Smiddags rond 13 ga ik het park in of loop de straat 2 keer op een neer terwijl mijn dochter aan het steppen is. minuut of 30/45 zijn we dan wel bezig.

Rond 19 10 minuutjes plas en poep rondje 

Rond 23 10 minuutjes plas en poep rondje

Smiddags ga ik niet altijd zo lang soms is het ook maar 15 minuten.

Heel leuk mensen die elke dag meerdere uren weg gaan maar met een klein kind en baby op komst is dat echt niet te doen.

 

Met een beetje mooi weer dan liggen de dames in de tuin en ze zijn tevreden dus ik doe toch wat goeds denk ik dan maar haha

honden page profiel Floor, Bouncer & TankFloor, Bouncer & Tank

honden foto van Floor, Bouncer & Tank

Bij mij verschilt het heel erg per dag, deze week ziet mijn week er zo uit:

Za: 06:00 - 07:30 - Naar het bos (Uur los)

      12:00 - 12:30 - Rondje

      18:00 - 18:30 - Rondje

      22:30 - 23:00 - Rondje

Zo: 08:30 - 09:00 - Rondje

      12:00 - 14:00 - Met de rasclub wandelen (2 uur los)
      20:00 - 20:30 - Rondje

      22:30 - 23:00 - Rondje

Ma: 06:00 - 06:20 - Rondje

      11:00 - 11:20 - Rondje

      13:00 - 13:30 - Rondje

      18:00 - 18:30 - Rondje

      20:00 - 20:45 - Lopen naar hondenschool

      20:45 - 21:45 - Cursus

      21:45 - 22:15 - Terug lopen

Di:  06:00 - 06:20 - Rondje

       11:00 - 12:30 - Strand (1,5 uur los)
       16:00 - 16:30 - Rondje

       20:00 - 22:30 - Rondje (met de wijkpreventie)
Wo: 06:00 - 06:20 - Rondje

       10:30 - 12:00 - Naar het bos (1 uur los)

       17:00 - 17:30 - Rondje

       20:00 - 20:45 - Speelveld (45 minutes los)

       22:30 - 23:00 - Rondje

Do:  06:00 - 06:20 - Rondje

       10:30 - 12:00 - Naar het bos (1 uur los)

       17:00 - 17:30 - Rondje

       20:00 - 20:45 - Apporteren (45 minutes los)

       22:30 - 23:00 - Rondje

Vrij: 06:00 - 06:20 - Rondje

       10:30 - 12:00 - Naar het bos (1 uur los)

       17:00 - 17:30 - Rondje

       20:00 - 20:45 - Speelveld (45 minutes los)

       22:30 - 23:00 - Rondje

 

Maar als het langer licht is gaan wij elke avond nog een uur naar het strand :)

honden foto van Sandra, Ozzie (overleden) Iris en Zoë

" Ik loop wel wat verder dan het hoekje, maar de max is 2x ca 15-30 min overdag (afhankelijk van 'de rek' in Jip z'n hoofd en overige indeling per individuele dag) en avond een poep/plasrondje.
 
Ik heb nu een gelukkige hond, maar mis zelf enorm de fijne actieve lange wandelingen in buitengebied. Dus hond is gelukkig, maar 't baasje wat minder.
 
Ik snap je vraag en denk ook dat er zeker mensen zijn die al moe worden van poep en plas rondjes waarbij onvoldoende aan de behoefte van de hond tegemoet gekomen wordt. Maar ik zie hier ook mensen de gewraakte poep/plasrondjes doen waarvan ik weet dat ze daarnaast erg actief zijn met hun hond (en) ... echter gebeurt dit buiten het zicht van de woonwijk.
 
Eerlijk gezegd heb ik zelf echt moeten leren (in stapjes) minimaliseren om tegemoet te komen aan de minimale behoefte (en bereik) van mijn hond. Hond en aktief op pad waren synoniem in mijn hoofd, ik heb hem in beginsel erg tekort gedaan door hem juist te lang mee op pad te nemen. "

 De term super antwoord bestaat niet meer maar anders had je hem van me gekregen hoor.

 

Ja actief synoniem aan hond in het hoofd herken ik heel erg! Vandaag een rustig aan dagje vanwege de regen en de honden liggen heerlijk te slapen en te rusten. Vinden ze ook heel fijn. 

honden page profiel Hilde & TwinkoHilde & Twinko

honden foto van Hilde & Twinko

Hier een hondje dat tevreden is met weinig beweging door de weeks. 10 minuutjes 's morgens, 's avonds en voor t slapen. 's Middags een half uurtje los. Hij vind het prima.

En op zondag maken we altijd een lange wandeling van 15 tot 25 km. 

honden page profiel Petra,  *Lily Jane*   & JipPetra, *Lily Jane* & Jipgoedgekeurde fokker

honden foto van Petra,  *Lily Jane*   & Jip

"  De term super antwoord bestaat niet meer maar anders had je hem van me gekregen hoor.
 
Ja actief synoniem aan hond in het hoofd herken ik heel erg! Vandaag een rustig aan dagje vanwege de regen en de honden liggen heerlijk te slapen en te rusten. Vinden ze ook heel fijn.  "

 

:-) leuk van die super! En heerlijk genieten van je tevreden honden.

 

Iedere hond is weer anders en heeft eigen behoeftes, die ook weer kunnen varieren per dag/periode. Een tevreden hond is een hond die bevredigd is en erkend wordt in behoefte. Wat voor de ene teveel is, is voor de ander te weinig. 

 

Mijn vorige hond genoot net als ik van lange spannende wandelingen en werd een draak als ze daarin niet bevredigd werd. Jip wordt een draak als ik teveel met hem doe. 

honden foto van Sandra, Ozzie (overleden) Iris en Zoë

"  
:-) leuk van die super! En heerlijk genieten van je tevreden honden.
 
Iedere hond is weer anders en heeft eigen behoeftes, die ook weer kunnen varieren per dag/periode. Een tevreden hond is een hond die bevredigd is en erkend wordt in behoefte. Wat voor de ene teveel is, is voor de ander te weinig. 
 
Mijn vorige hond genoot net als ik van lange spannende wandelingen en werd een draak als ze daarin niet bevredigd werd. Jip wordt een draak als ik teveel met hem doe.  "

 Ja met je eens!

Het gaat er niet om hoe vaak je waar naartoe gaat, als je maar kijkt wat je hond nodig heeft en niet alleen denken vanuit jezelf:-)

honden page profiel --

honden foto van -

Ik hou ervan dit soort topics te lezen.. En moet eerlijk zeggen dat ik me altijd weer verbaas . ELKE dag 2-3+ uur lopen? Pffft.. Weet ik gelijk weer dat ik gewoon maar niet aan een hond moet beginnen... Misschien over een jaar of 10 . Ik ben nogal een huismus . Gelukkig bestaan er ook nog (binnen)katten, denk dat ik daar mijn heil maar in moet zoeken.  Wel echt diep respect dat jullie de discipline hebben om elke dag weer zo veel te lopen... Ik vrees dat ik het heel snel als "werk" en "vervelend" zal ervaren. 

 

(Misschien oudje uit asiel adopteren voor mij een optie?)

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance

honden foto van Anny en Lance

Direct na opstaan , de tuin in.  Kakje volgt altijd op dezelfde plaats 

 

Rond 11 uur het obligate half uurtje wandelen .Als ik buurvrouwen tegenkom met hun honden dan loopt het uit soms tot een uur of meer.  Dat wandelt ook prettiger met meerderen. 

 

S namiddag nog half uurtje vóór zijn eten . 

 

dan de ontelbare keren dat hij naar de tuin gaat. Daar de duiven wegjaagt of achter de kater aanzit . 

 

Verder .. gaat Lance  overal mee boodschappen doen. Te voet of met de auto. 

Waar IK ga gaat Lance mee . Dus die heeft beslist genoeg afleiding. 

 

 

honden page profiel Eef en TjibbeEef en Tjibbe

honden foto van Eef en Tjibbe

" Direct na opstaan , de tuin in.  Kakje volgt altijd op dezelfde plaats 

 

Rond 11 uur het obligate half uurtje wandelen .Als ik buurvrouwen tegenkom met hun honden dan loopt het uit soms tot een uur of meer.  Dat wandelt ook prettiger met meerderen. 

 

S namiddag nog half uurtje vóór zijn eten . 

 

dan de ontelbare keren dat hij naar de tuin gaat. Daar de duiven wegjaagt of achter de kater aanzit . 

 

Verder .. gaat Lance  overal mee boodschappen doen. Te voet of met de auto. 

Waar IK ga gaat Lance mee . Dus die heeft beslist genoeg afleiding. 

 

  "

 



Maar waar laat je Lance dan als je boodschappen doet? Ik zou Tjibbe namelijk nooit aleen buiten de supermarkt durven laten. En als je bijvoorbeeld naar een afspraak moet waar Lance echt niet mee naartoe kan (bijvoorbeeld het ziekenhuis)? Ik moet zeggen dat Tjibbe ook een jaar eigenlijk altijd met me meeging. Ik studeerde in Delft en was daarom een paar dagen per week bij m'n ouders. Tjibbe ging mee. Had ik college, dan sliep hij in de auto (z'n tweede huis). Tijdens de pauzes kon ik lekker met hem buitenspelen. Inmiddels ben ik blij dat hij ook wat uurtjes alleen kan zijn.

honden page profiel yooopyooop

honden foto van yooop

Ochtend een half uurtje, middags meestal 2 uur, en het liefst een nieuwe route, vind hij leuk, en dan s avonds nog een rondje, soms 10 minuten soms bijna een uur.

Alles hangt van Faro zijn poepgedrag af, die heeft poepproblemen dus in de middag kan ik niet na een half uurtje weer naar huis, hij moet echt een heleboel keer poepen anders raakt hij verstopt.
maar, ik doe het graag, lekker hoor, soms zijn we wel 3 uur onderweg, en echt wandelen, niks rennen op een veldje, vind hij niet leuk, onderweg zijn is toch het leukste, soms laten we hem de route kiezen, en dan komen we echt op gekke plekken, hij heeft wel voorkeuren, daar waar veel muisjes en ander gedierte zit is toch wel erg leuk.

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance

honden foto van Anny en Lance

@Eefje : Lance is wel een pak kleiner dan jouw Tjibbe.

Lance zit in handtas dan ,

 

 

 

 neen ik laat hem zeker niet buiten vastgebonden wachten.

Natuurlijk kan hij niet overal altijd  mee, dokter, ziekenhuis, tandarts.....dan blijft hij thuis , zonder mopperen 

 

Restaurants nog zoiets ....alleen daar gaan we waar hij mee binnen mag. 

honden foto van Sandra, Ozzie (overleden) Iris en Zoë

" @Eefje : Lance is wel een pak kleiner dan jouw Tjibbe.
Lance zit in handtas dan ,
 

 
 
 neen ik laat hem zeker niet buiten vastgebonden wachten.
Natuurlijk kan hij niet overal altijd  mee, dokter, ziekenhuis, tandarts.....dan blijft hij thuis , zonder mopperen 
 
Restaurants nog zoiets ....alleen daar gaan we waar hij mee binnen mag.  "

 Wat een geweldig leuke foto!

Een echte tasbewaker:-)

honden page profiel AureliaAurelia

honden foto van Aurelia

Hier ook een border collie, maar gelukkig is ze bijna elf O-) Wij kunnen volstaan met drie à vier rondjes op een dag. 's Zomers is dat vier, maar 's winters hebben we niet zo'n zin in twéé avondrondjes, dus meestal is er één midden-avond-rondje rond negen uur.

Ik moet toegeven dat we met dit weer en het donker wel een beetje de kantjes eraf lopen door de week... Normaal gesproken is ons kortste rondje 20 minuten, naar de dijk, stukje los onderlangs, lekker snuffelen voor zover ze dat doet, mooi 40/60 minuten op een dag en daarbij nog de 'lange wandeling' van rond de 60 minuten.

Maar het is nu heel erg vies en modderig onderaan de dijk, dus we nemen haar nu toch vaker voor het werk en later op de avond met de auto mee om verderop over een landweggetje te lopen, waar zij los kan en wij niet door de modder hoeven te baggeren (en zij ook niet). Dat rondje is korter, 10 tot 15 minuten denk ik op zijn meest.

En dan nog een lange wandeling per dag. Maar zoals vandaag komt het allemaal net zo uit dat de lange wandeling iets van 35 minuten is... eigenlijk is dat te kort, dan lopen we maar ruim een uur op de dag.

Nu zei ik al, gelukkig is ze bijna elf ;-) Maar gelukkig ook maakt ze héél goed duidelijk wanneer ze te weinig gedaan heeft. Morgen heeft ze morgen ongetwijfeld meer energie en is ze zo onrustig dat we wel een roteind moeten gaan wandelen om binnen wat rust te hebben O-)

(Ze gaat dus wel altijd met ons mee, gaat regelmatig fietsen, uitgebreid spelen, denkspelletjes, wandelen met andere honden, etc. Over het algemeen zorgen we dus dat ze gedurende de week vaak genoeg 'mentale uitdagingen' krijgt en spannende dingen moet doen om haar hersens wat moe te maken. Trouwens ze heeft vandaag ook gezwommen én gedoucht... dat vindt ze allebei heeeeel spannend ) O-)

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

ik heb een rugzak voor Bams, daar zet ik haar in, hoe ik verder kom ? mmm soms kruipend soms lopend... maar mee gaat ze. :-D

gekheid hoor, voor iedereen is de tijd dat men besteed aan de hond anders, de een zal het in de ochtend doen de ander in de middag of avond, of in het weekend, belangrijk is niet eens de duur van de wandelingen maar of je hond tevreden is.

is de energie eraf als de hond thuis is, heb je het uitstekend gedaan, hier wordt nimmer hersenspinsels gedaan, niet nodig, wij zijn soms uren weg, halve dag of .... en dan hoef er niet meer gewandeld te worden, maar wel de poep rondjes tot de hoek. meer is niet nodig dan. voor ieder dus naar behoefte van de hond.

denk dat alle forummers hier op het forum, genoeg tijd besteden aan het welzijn van hun hond.

pagina 2 van 4 123 4
Volgende forumvraag: Verharen
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^