Geschikte halsband en tuig?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel SiaraSiara

honden foto van Siara

Hallo iedereen,

 

Onze samojeed Mochi is ondertussen al ongeveer 15 maandjes oud. Nu is ie eigenlijk echt al wel uit zijn tuig en halsband aan het groeien en zijn deze dringend aan vervanging toe.

 

Nu hebben we geen idee of we best terug een gewone halsband of een half-check (martingale) voor hem zouden kopen. Hij wandelt momenteel nog als een gestoord trekpaard en daar zijn we volop mee bezig. Welke halsband is het makkelijkst om hem zonder trekken aan de lijn te leren lopen of maakt dit niets uit? Zal de half-check zijn vacht minder beschadigen dan de gewone halsband? Het betreft trouwens een stoffen half-check en niet eentje met een ketting.

 

Qua tuigjes hadden we eentje van Hurrta en best tevreden van maar liever iets anders nu. Het tuigje zat naar onze mening iets te strak in de oksels en is ondertussen ook veel te klein geworden. Tuigen van K9 en ruffwear vallen af. We zoeken iets waarin hij de lijn kan strakhouden zonder last te ondervinden. Het tuig zal vooral gebruikt worden tijdens lange hands-free wandelingen waar de baasjes geen leiband willen vasthouden maar een heupband gebruiken. Zelf zijn we fan van noorse tuigen voor hem. H-tuigen en Y-tuigen zijn niet praktisch voor ons. Bonus als het tuig ook gebruikt kan worden voor steppen of naast de fiets.

 

Als hij later echt zal moeten trekken kijken we uit naar een X-back harnas.

 

Feedback en goede tips meer dan welkom! 

honden page profiel ~ Luna & Lèxi ~~ Luna & Lèxi ~ 3 doggies

honden foto van ~ Luna & Lèxi ~

Ik kan je deze aanraden van hunter:
http://www.zooplus.nl/shop/honden/halsband_lijn/tuigen/hunter/223464
Vind 'm zelf erg fijn en gebruik hem voor de flyball, aan de fiets en voor aan de flexi. Geeft geen druk op de hals en met een handig handvat boven op de rug.

Over de Tre Ponti tuigen ook goede dingen gehoord maar zelf geen ervaring mee.

honden page profiel ~ Luna & Lèxi ~~ Luna & Lèxi ~

honden foto van ~ Luna & Lèxi ~

O en met betrekking tot de halsband: ik zou in jouw geval een gewone halsband gebruiken voor het afleren van trekken. Bij zo'n jonge hond zijn hulpmiddelen niet echt nodig lijkt me.  Ik denk niet dat een halfcheck zijn vacht minder beschadigd

honden page profiel SiaraSiara

honden foto van Siara

Dank je voor de feedback, maris&luna :)

 

Dank je voor de link naar het Hunter tuigje, dat zou zeker een optie zijn. Het probleem is echter dat Mochi nogal moeilijke maten heeft dus we moeten het tuigje zowiezo kunnen passen. Ik noteer het even en bekijk of terugsturen indien het niet past eventueel een optie is.

 

De Tre Ponti Primo of Primo plus lijkt ons wel eens een poging waard maar dan moet ik eens rondzoeken in de buurt welke winkels deze eventueel op stock hebben voor een pasbeurtje.

 

De half-check zou geen hulpmiddel zijn maar eerder iets waardoor zijn vacht niet zo platgedrukt zou worden als hij niet trekt. Ik weet dat het afleren van trekken door training gebeurt en niet als wonder door één of andere halsband. Het is een moeilijke keuze...

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^