Voederbak laten staan?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Sofie & SennaSofie & Senna

honden foto van Sofie & Senna

Senna is nu 3 weekjes bij ons en wij zijn overgeschakeld van het eten bij de fokker naar DLG. We geven haar 4x per dag 45gr. Soms heeft ze haar bakje leeg en soms ook niet, maar we laten haar bakje heel de dag staan. Ze eet zo dus niet elke dag evenveel, maar komt wel gewoon bij en is een actieve pup. Nu lees ik al een paar keer dat het beter is om het voerbakje na een kwartiertje weer weg te nemen, zodat ze weet dat ze het elke keer leeg moet eten omdat ze over een half uurtje de kans niet meer krijgt.

Nu vroeg ik me af hoe jullie hierover denken, motiveer je zo niet juist schrokgedrag? Ik heb het gevoel dat ze nu gewoon eet wanneer ze honger heeft en niet gewoon alles wat ze krijgt en dat lijkt me natuurlijker.
Over de brok(of vers)keuze gaat het nu niet, allen over het feit of jullie je voerbak laten staan en waarom wel of niet?

honden page profiel Diesel & Bumper Diesel & Bumper 3 doggies

honden foto van Diesel & Bumper

Wij voeren vers en dat kun je niet laten staan, het bederft te snel. Ik heb een kennis met een Jack Russell die krijgt 1keer per dag eten waarover hij de hele dag doet. Laten staan kan dus wel. Ik heb wel het idee dat de brokken lekkerder zijn als zij net uit de voorraadbus komen.

honden page profiel sylviasylvia 3 doggies

honden foto van sylvia

Misschien kun je beter van 4x naar 3x voeren per dag gaan.

Voor pups is 3x per dag eten prima.

Als ze een maand of 6 zijn, kan het naar 2 x per dag.

Het kan zijn dat ze bij 3 maaltijden wat meer trek heeft en gewoon haar bakje leeg eet.

honden page profiel jantienjantien 3 doggies

honden foto van jantien

Pepijn krijgt na de grote ochtendwandeling om 12.00 uur zijn dagdosis brokken. Die verdeelt hij zelf in 3 porties, waarvan hij de laatste portie om 20.30uur eet....!

Vind ik prima zo.

 

honden page profiel BlaiseBlaise 3 doggies

Ik vind dat je het goed doet. Je pup eet naar zijn eigen behoefte, luisterd naar zijn lichaam.....dat juich ik toe. Wel verversen. Als te lang staat (afhankelijk wat het is).

Honden met goede (te goede) eetlust hebben baat bij regelmaat maar er zijn ook honden die puur op gevoel eten (eigen gevoel).

 

 

honden page profiel Coby & Wanda en MathildeCoby & Wanda en Mathilde 3 doggies

honden foto van Coby & Wanda en Mathilde

Ik zou juist niets veranderen Sofie! Je kunt die brokken gerust laten staan. Jouw hondje schrokt niet en brokken bederven niet in n paar uur.

Maar de meeste honden hebben de neiging te veel te eten dus dan moet je wel afgepast geven en gaat de bak in 1X leeg, da's met mijn hond ook zo.

Maar voor een pup die zo relaxed met haar voer omgaat en goed aankomt: prima zo, houden zo zou ik zeggen...

honden page profiel Sofie & SennaSofie & Senna

honden foto van Sofie & Senna

Ok, al bedankt voor de reacties. Ik doe soms wel nieuwe brokjes bij de oude, maar enkel als het er een paar zijn, maar elke ochtend kap ik alles van de dag ervoor weg en krijgt ze gewoon nieuw uit de zak.
Je leest zoveel, en bij onze hond thuis was de dagelijkse portie op 2 minuten op, die was ook geobsedeerd door eten en ik ben eigenlijk wel blij dat dat bij Senna niet zo is dus ik wil het niet uitlokken. ;-)

honden page profiel WendyWendy 3 doggies

honden foto van Wendy

Ik haal weg wat niet gegeten wordt. Wie niet eet heeft geen honger. Prima. Gebeurt het vaker, dan krijgt ie blijkbaar teveel.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

geen bak met eten de hele dag maar laten staan, zodat de hond kan eten wanneer die belieft, niet doen.

een hond moet eten en verzadigd zijn, volle maag... een maag moet werken, en dat gebeurt niet als de hele dag maar door gegeten wordt.

als de hond de bak niet leegeet, geef je teveel, ga je over op drie x per dag, daarna als de hond wat ouder is 2 x per dag, smorgens en savonds, verder niet.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

misschien heb je hier wat aan ?


Wolven vangen in de natuur een prooi. Na het vangen van de prooi is het dier moe en gaat na zijn maaltje lekker uitbuiken: de prooi wordt verteerd. Een wolf of wilde katachtige eet dus niet de hele dag door. Wilde katachtigen vangen overigens wel meerdere malen op een dag kleinere prooien, terwijl de wolven en hond-achtigen vaker een grotere prooi vangen en meestal aan één maal per dag voldoende hebben.

Het maag-darm systeem kan van nature prima overweg met het eten van één of twee maaltijden per dag. Het beste tijdstip om je hond te voeren is na een grote wandeling. De wandeling staat in ons moderne hondenleven symbool voor een jacht. Wanneer de jacht zwaar is geweest zal je hond vol voldoening zijn verdiende maaltijd naar binnen werken. Daarna is het ook voor hem tijd om te gaan verteren. Activiteit na de maaltijd is geen goed idee en kan ook leiden tot een maagtorsie.

Het verteren van een grotere maaltijd boven meerdere kleine hapjes op een dag zorgt voor een stabielere bloedsuikerspiegel gedurende de dag. Daarnaast wordt het gebit niet de hele dag door belast met voedingsstoffen, wat de kans op tandplak verkleind.

Overwennen
Honden die gewend zijn de hele dag door kleine beetjes te eten kun je langzaam maar zeker laten wennen aan het eten op vaste tijden. Doe dit niet te snel want dan heb je kans dat ze op een lege maag gaan braken. Het lichaam is gewend aan het binnenkrijgen van voeding en speelt hier op in door het aanmaken van maagzuur. Wanneer er geen voeding binnen komt zal het dier misselijk worden.

Begin met het veranderen van het eetpatroon op een dag dat je de hele dag thuis bent. Geef in plaats van een bak voeding de hele dag door beetjes voeding uit de hand. Wanneer je hond daaraan gewend is kun je zowel de grootte van de handmaaltijden als de tijd tussen de maaltijden gaan vergroten. Kijk goed hoe je hond hierop reageert. Heeft hij het moeilijk, doe dan een stapje terug en maak de overstap wat langzamer. Sommige honden hebben er geen moeite mee en kun je vrij snel overzetten naar 1 tot twee maaltijden op een dag.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

een pup eet meerderen keren per dag, 3 of 4 of zelfs bij grote rassen 5x per dag, dat verandert naar gelang de hond ouder wordt.... na het eten gaat de hond lekker uitbuiken, dat gebeurt niet als er maar de hele dag door gegeten wordt...

2 maaltijden per dag, smorgens en savonds, als men barft kan men 1 x per dag voeren.

honden page profiel KeesKees 3 doggies

honden foto van Kees

Mijn pup doet t een beetje t zelfde als de jouwe, en ik laat t maar een beetje. Hij eet zeker niet te veel, regelt t zelf prima. Die van mij kon ook nog best vaak bij zijn moeder drinken, dus nog niet echt gewend om t in 3 keer te doen.

 

Het is ook geen warm weer of vliegengedoe, dus ach, komt wel goed. Ik ga wel naar 3 keer per dag maar het heeft bij mij geen haast.

honden page profiel Sofie & SennaSofie & Senna

honden foto van Sofie & Senna

Bedankt voor de info, voorlopig hou ik het gewoon zo, ze eet voornamlijk op de momenten wanneer ik haar eten geef (8-12-17-21), ik kan me moeilijk voorstellen dat ik te veel geef, want sommige dagen heeft ze wel alles op en geef ik nog wat bij. Rond 12 weken ga ik overgaan naar 3 x per dag en zo telkens minder. De bedoeling is wel 1 eetmoment per dag.

Met de vergelijking met wolven heb ik het altijd moeilijk, aangezien sommige hondenrassen best al wat geevolueerd zijn tov de wolf en zich al eeuwen hebben aangepast aan onze manier van leven. Een wolf eet ook vaak ineens voor een hele week, wat we bij onze honden ook niet doen.
Ik wil hier geen discussie over starten, dat is mijn persoonlijke mening, maar toch bedankt voor de informatie.

Ik ga haar vandaag eens wegen om te kijken hoeveel ze bijgekomen is deze week.

honden page profiel Stabij GijsStabij Gijs 3 doggies

honden foto van Stabij Gijs

Dat klinkt precies als gijs.. ik laat zn bord (ja hij eet van een bord, haha) gewoon staan

hij eet wanneer hij wil, als het etenstijd is vul ik het aan, tenzij er nog genoeg ligt

eerder ging ik de hoeveelheid meten op een keukenweegschaal, maar dat doe ik niet meer

hij eet eerder te weinig dan teveel, en dan een paar dagen later eet hij weer meer

hij kan zelf heel goed bepalen hoeveel hij eet

 

volgens mij hebben wij een ras die niet snel teveel eet, waar ik heel blij mee ben! 

 

hij is overigens wel kieskeurig vind ik... soms geef ik een hondenkoekje en dan spuugt hij het weer uit, niet lekker genoeg!

 

wat je nu doet lijkt me prima hoor :)

honden page profiel Stabij GijsStabij Gijs 3 doggies

honden foto van Stabij Gijs

Oh hij eet eigenlijk altijd na het wandelen, ervoor staat het er ook wel maar dan hoeft hij niet, komen we thuis dan gaat hij eten, en daarna slapen

 

dus wat willemijn zegt regelt hij zelf al

honden page profiel Roedel van het noorderlicht Roedel van het noorderlicht 3 doggies

honden foto van Roedel van het noorderlicht

Hier krijgen ze 3 keer brokken aangeboden.
Maar ik haal het wel weg als ze klaar zijn.
Ik heb 2 honden en ik wil geen gehannes onder elkaar.
Dus we laten geen voer staan.

honden page profiel Cindy & CoCindy & Co 3 doggies

honden foto van Cindy & Co

" Hier krijgen ze 3 keer brokken aangeboden.
Maar ik haal het wel weg als ze klaar zijn.
Ik heb 2 honden en ik wil geen gehannes onder elkaar.
Dus we laten geen voer staan. "

 Zou hier ook niet lukken (voer laten staan, bedoel ik). Meer dan een hond is altijd ellende onder elkaar als er een zijn voer niet opeet.

Ik voer 2x per dag, ochtend en avond.

honden page profiel Sofie & SennaSofie & Senna

honden foto van Sofie & Senna

Als je meerdere honden hebt kan ik me inderdaad voorstellen dat het moeilijk is om de bak te laten staan. :-)

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~ 3 doggies

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

Mijn tante had vroeger een Poedeltje die ook af en toe wat at. Bakje bleef de hele dag staan, had ie trek, dan pakte hij wat brokjes.

 

De hond van mijn ouders eet haar bakje alleen 's avonds leeg, als er een half kuipje natvoer doorheen gaat. Zij is altijd een moeilijke eter geweest.

 

Bij Mellow blijft de bak de hele dag staan, maar wél leeg. Zij eet haar eten altijd gelijk op. De twee keer dat ze dat niet deed heeft ze haar eten niet eens aangeraakt, ze vond het echt vies toen.

 

Pas geleden liet ze ook wat brokjes liggen. Grootste deel opgegeten en een paar laten liggen. Half uurtje later heeft ze dat alsnog opgegeten.

 

Het is hier dus eigenlijk niet eens aan de orde of ik haar bak na een kwartier moet weghalen.

 

Als jouw hondje het verder gewoon goed doet dan hoef je denk ik niks te veranderen. Zolang hij brokken krijgt maakt het niet uit als het blijft staan. Vlees is inderdaad een ander verhaal, dat wordt er niet lekkerder op na een halve dag 

honden page profiel TanjaTanja 3 doggies

honden foto van Tanja

Wij hebben een pup van 12 weken
En s morgens doen we het gewicht in zijn bak voor de hele dag .
meestal is s avonds wel zijn bak leeg en eet dus wanneer hij zelf wol.

honden page profiel Angelique, Kleine Maybe en Tess <3Angelique, Kleine Maybe en Tess <3 3 doggies

honden foto van Angelique, Kleine Maybe en Tess <3

Hier heb ik een kieskeurig ding :P ze krijgt gewoon haar portie waar ze de hele dag van kan eten (: soms krijgt ze er iets extra's bij en dan is het meteen op (:

honden page profiel RoosjeRoosje 3 doggies

honden foto van Roosje

Nee, na 15 minuten is het weg en ze eet gewoon normaal. De hele dag eten ruiken en kleine beetjes eten is ongezond. Het activeert de hele dag het verteringsstelsel, wat voor uitputting van de organen kan zorgen.

Volgende forumvraag: Vergeten de hond te voeren
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^