Heeft iemand goede raad?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel GuusGuus

honden foto van Guus

Hallo allemaal,

Jack valt de laatste tijd uit naar andere honden.. Ik weet niet wat het is met hem.. Als we een andere hond passeren en jack zit aan de riem, dan begint hij te blaffen. 

Ik kan hem dan niet meer afleiden.. Zelfs snoepjes negeert hij. Hij is dan helemaal gefocust op die andere hond.

iemand tips? 

 

Blaise (Gast)

Welke van je honden is Jack? Is er niets voorgevallen dat dit ineens verandert is? 

honden page profiel GuusGuus

honden foto van Guus

honden page profiel GuusGuus

honden foto van Guus

Jack is de black and tan, waarschijnlijk had het een Jack Russel moeten voorstellen. 

 

honden page profiel ~ Luna & Lèxi ~~ Luna & Lèxi ~

honden foto van ~ Luna & Lèxi ~

Die rare van mij doet/deed het ook
Als ze door moest lopen was het uitvallen, en als ze mocht snuffelen niks aan de hand. Waarom? Geen idee, je kan alleen maar raden... Ik denk dat het uit onzekerheid voortkomt.

Het lijkt me ook niet iets 'honds' om elkaar niet te begroeten bij het tegenkomen maar gewoon straal door te lopen in een rechte lijn, wat wij natuurlijk wel heel normaal vinden . Ik heb mijn hond als pup ook nooit geleerd om door te lopen, mocht altijd even leuk snuffelen / spelen e.d. Misschien is dat bij jou ook het geval? Dan kan ik me namelijk voorstellen dat hij het ineens vreemd vind dat hij de hond niet kan begroeten. Dat ga ik bij de volgende hond ook anders doen, meteen leren dat het af en toe doorlopen is en andere honden leren negeren.

Wat ik je wel als tip mee kan geven als hij ook geen snoepje meer aanneemt: neem echt een superbeloning mee, grote porties. En vergroot je afstand wat meer als je langs een andere hond loopt.  Als je hond alleen maar focust op de ander en geen héél lekker voer meer aanneemt, dan weet je dat je passeerafstand te klein is en moet je je hond meer ruimte geven. Dan kun je steeds naar een kleinere passeerafstand toewerken. Is hier ook gelukt. Ik liep met frikandellen en visfilet over straat, maar nu doet ze het ook met een simpel frolicje en kan ik honden zonder blaffen passeren met zo'n 5 meter afstand ertussen. Het duurt lang om af te leren maar is de moeite waard

edit; paar spelfoutjes

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

neem deze hond apart uit, valt tie uit naar andere honden, blaffen, dan rechts omkeer , aan de voet... probeer dan zijn aandacht te vangen, en doorlopen.... niet met de anderen honden voorlopig samen gaan wandelen.

 

laat tie weten dat het gedrag niet getolereerd wordt. en snuffelen aan de lijn bij andere honden ? niet doen, doorlopen.

honden page profiel GuusGuus

honden foto van Guus

@maris&luni, ik heb Jack sinds hij 6 maanden is dus de helft heeft hij gemist.. Ik loop eigenlijk altijd door als hij zo begint te blaffen, hij blijft door blaffen. 

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^