Waar mag je binnen in Nederland met een pup?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel KyraKyra

honden foto van Kyra

Over 4 weken krijgen wij onze boxerpup dus ik ben volop aan het voorbereiden en bij die voorbereiding komen wat vragen naar boven, jullie zullen er dus wel meer zien van mij.

 

Nummer 1.

We hebben jaren geleden ook een boxer gehad maar dat was in het buitenland, daar bleven honden gewoon altijd thuis :) Maar hier is het natuurlijk andere koek en ga we aan het socialiseren, maar waar mag je eigenlijk komen met een pup? Mag je zomaar een winkel inlopen als je je pup draagt en mag het dan nooit als ze lopen of wel? Niet dat ik van plan ben uitgebreid te gaan winkelen met haar maar toch handig als ik langs een drogisterij ofzo loop om te weten of ik binnen mag. (Ik woon in kleine stad in midden-nederland)

 

Is er trouwens gevaar in Nederland om een pup/grotere hond een paar minuten buiten vast te binden of worden ze dan gestolen?

 

Dank voor jullie antwoord.

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

Buiten mag je overal lopen, tenzij er een bord verboden voor honden staat. (wit bord, zwarte hond met een rode rand om het bord).

 

In winkels moet je het vragen. Soms staat het dat t niet mag, maar mag een pup wel als je m optilt. In heel veel restaurants en cafés mag t wel, maar altijd vragen.

 

Buiten aan een paal binden zou ik niet meer doen. Er worden veel honden gestolen, maar je weet ook niet wat anderen er mee doen als je er niet bij bent. En je pup zal dat nog te spannend vinden, die kun je niet alleen achterlaten bij een winkel.

 

Ik had voor mijn pup een draagzak, daarin mocht ik m bijna overal meenemen. Alleen past ie daar niet meer in helaas. 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

nergens je pup achterlaten waar je niet bij bent, dus niet vastbinden als je een boodschap moet doen, of je vraagt iemand mee of je laat hem thuis.

 

veel winkels vooral supermarkten mag je geen hond mee nemen naar binnen, mits een hulphond met licentie, dan wel.

 

er zijn genoeg gelegenheden waar je wel met de hond binnen mag.

op de deuren staan meestal bordjes , geen hond.

honden page profiel khckhc

In veel supermarkten zijn honden niet welkom, ook niet in een draagtas. Wij hebben het ook geprobeerd bij verschillende supermarkten (in Rotterdam en omgeving) en werden er gelijk uitgestuurd door de beveiliging of medewerker.

 

Bij sommige winkels kun je kijken of er "verboden voor honden" stickers op het raam zijn geplakt.

Kyra (Gast)

Helemaal duidelijk! Hier dus ook geen hond alleen laten, naar de supermarkt hoeft ze nou ook niet mee, het is een boxer maar je komt wel eens ergens langs dat je snel even binnen wilt wippen en het zal vooral de 1e maanden zijn als ze nog niet graag alleen blijven. 

honden page profiel AureliaAurelia

honden foto van Aurelia

Wij vragen bij winkels gewoon altijd. Verrassend veel winkels en restaurants mag je wél in, zelfs met een hond die je niet op schoot kan houden. Maar het makkelijkst is om gewoon even te checken. Er valt geen peil op te trekken; de ene bakker mogen we wel in (??) en de andere boekenwinkel niet.

honden page profiel RVSRVS

honden foto van RVS

Gamma, Formido en Intratuin mag je bijvoorbeeld wel met je hond naar binnen. Wellkoop winkels ook geen probleem. Hier doen ze altijd hartstikke leuk tegen honden.

honden page profiel Danielle, Kim en ElvisDanielle, Kim en Elvis

honden foto van Danielle, Kim en Elvis

Mijn honden gaan regelmatig mee naar de intratuin. Bij de dierenafdeling en bij het restaurant staan bakken met water en een schaal met hondenkoekjes. Op de dierenafdeling staat ook een weegschaal voor de honden. Of dat overal zo is weet ik niet. Mijn honden vinden het een feest om mee naar de intratuin te gaan!

honden page profiel AureliaAurelia

honden foto van Aurelia

Ja klopt, bouwwinkels etc mag je ook altijd in.

honden foto van Maylo, Fudge en Ziko † en baasje Laura

Je mag inprincipe nog in veel winkels. Supermarkten sowieso niet i.vm levensmiddelen.

 

Waar mogen ze niet:

  • Blokker mag officieel ook niet, maar vaak zeggen ze er niks van
  • Auction mag ook niet
  • Hema mag niet
  • Big Bazaar mag officieel ook niet maar ook daar zeggen ze vaak niks
  • Drogisterijen niet (zoals kruidvat, DA, trekpleister enz.)
  • Bij sommige bouwmarkten niet, maar hier ook zeggen ze vaak er niks van
  • Sommige café/restaurants ook niet

Waar wel:

  • V&D
  • La Place
  • Intratuin
  • Welkoop (boerenbond)
  • Kledingzaken
  • Leenbakker
  • Praxis
  • MC Donalds
  • Enz.

Vaak hebben winkels waar het niet mag een sticker, maar zelfs dan mag je soms nog met je hond naar binnen. Zoals de Gamma, ik loop daar gewoon met hond naar binnen en de Karwei is er ook een voorbeeld van.

 

Laat A.U.B niet je pup nog alleen buiten zitten zelfs als hij volwassen zou ik er mee uitkijken. Tegenwoordig stelen ze alles en ook honden worden regelmatig meegenomen.

 

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

Mijn ouders fokten vroeger boxers, ze zijn leuk!

 

bij winkels waar ze niet mee mogen, staan bordjes. Het verschilt ler winkel of ze meemogen. Ik neem haar mee naar de drogist, tuincentrum. Hema mag niet, supermarkten niet, dus het wisselt of het mag of niet.

 

Buiten laten, ik nooit! Stel iemand geeft verkeerd voedsel. Of iemand neemt haar mee, of een hond komt op haar af die niet zo lief is.....

Te veel risico vind ik zelf.

 

Heel goed dat je je inleest.

Op: hondenwijzer.com, kan je heel veel lezen! 

 

http://hondenwijzer.com

 

 

honden page profiel Floor, Bouncer & TankFloor, Bouncer & Tank

honden foto van Floor, Bouncer & Tank

Als bij de ingang van de winkel geen verboden voor honden bord staat, mag de hond inprince mee naar binnen.

 

Het mag sowieso bij alle berenrestaurants en mcdonalds. Het mag bij de meeste bouwmarkten en tuincentra en bij alle dierenwinkels.

Kleding winkels zou ik niet doen, je hond heeft daar niks te zoeken en andere klanten storen zich eraan. Caffee's kroegen en restaurant kan je altijd van te voren even bellen of het toegestaan is.

 

Er zijn veel zoeksite waarop je kan zoeken op honden toegestaan:
http://www.iens.nl/restaurant/honden-toegestaan is een voorbeeld daarvan, van al deze restaurants kan je er vanuit gaan dat de hond toegestaan is.

 

Er zijn ook best wel veel dag uitjes waar de honden mee mogen:
Dierenpark Amersfoort, Ouwehands Dierenpark, De Keukenhof en ook in veel pretparken mogen de honden mee.

Je moet je natuurlijk altijd afvragen of je de hond/pup hier ook een plezier mee doet.

In Den Haag mogen alle honden aangelijnd mee naar de stadsboerderijen, dan mogen ze alleen niet in de weide.

honden page profiel Anneloes, Fleece addictAnneloes, Fleece addict

honden foto van Anneloes, Fleece addict

Bedenk bij het socialiseren goed dat het gaat om positieve ervaringen. Een vreselijk drukke markt met veel mensen die de pup elke keer rond de nek willen hangen kan ook negatieve ervaringen geven en die wil je juist voorkomen. Dus op rustige momenten naar een winkel gaan.

Verder vind ik in de socialisatie alle mogelijke standaard handelingen oefenen belangrijk zoals de pup overal aanraken van punt van de neus tot aan het puntje van de staart, pootjes afvegen met een doek, borstelen, tanden kijken, oren kijken, positieve ervaringen opdoen bij de dierenarts (gewoon lang gaan voor een kriebel en een koekje), laten wennen aan water enz.

Als je het mij vraagt vind ik het onverantwoord om een hond buiten vast te binden terwijl je zelf in een winkel bent. Jij bent namelijk ten alle tijden verantwoordelijk voor wat jou hond doet. Wat als je hond minder tolerant is naar een voetganger die hem per ongeluk op de poot staat bij het passeren. Maar ook voor de bescherming van je hond zelf. Naast de gekken die er in de wereld rondlopen kunnen er genoeg situaties onstaan die een hond als niet prettig kan ervaren maar wel met regelmaat kunnen gebeuren zoals kinderen die je hond gaan knuffelen omdat het zo'n schattige hond is bijvoorbeeld.

honden page profiel Lucia, Lizzy & ZivaLucia, Lizzy & Ziva

honden foto van Lucia, Lizzy & Ziva

Ik werd een tijdje geleden bij de Mac weer buiten gezet nadat ik eten gehaald had. Het bleek opeens niet meer te mogen van de keuringsdienst? Daarvoor mocht het wel altijd. Die Mac had ook geen terras sus moest ik mijn eten op een klein muurtje langs de drukke weg eten:(. Daar baalde ik wel erg van omdat ik al een tijdje in de rij stond en er toen niks van gezegt werd!

honden page profiel BullekeBulleke

honden foto van Bulleke

" Bedenk bij het socialiseren goed dat het gaat om positieve ervaringen. Een vreselijk drukke markt met veel mensen die de pup elke keer rond de nek willen hangen kan ook negatieve ervaringen geven en die wil je juist voorkomen. Dus op rustige momenten naar een winkel gaan. "

 Ja, die fout heb ik ook gemaakt, heel veel drukke plaatsen opgezocht. Het heeft hier alleen de andere kant opgewerkt. Als pup vonden mensen de honden geweldig en (bijna) iedereen wilden ze aaien. Ik zag daar het probleem niet van in, dacht dat het alleen maar positief was en de honden reageerden er erg enthousiast op. Nu jaren later (af en toe bij het vervelende af) willen ze het liefst bij elk passerend persoon stoppen voor aandacht. De reu is zo erg, als we wandelen en hij hoort stemmen uit een tuin, dat hij stil blijft staan en als een gek staat te kwispelen. Zo ook als je met mensen staat te praten om aandacht vragen, hetzij op de manier van blaffen of proberen te springen. Ik weet niet of het één met het ander te maken heeft. Het is wel heel lastig om het eruit te krijgen. 

honden page profiel KyraKyra

honden foto van Kyra

Fijn al jullie antwoorden! 

 

Wat kunnen jullie me trouwens verder vertellen over gedragsregels in Nederland. Ik weet al dat ik haar op moet geven bij de gemeente voor de hondenbelasting, dat we (uiteraard) poep moeten oprapen, dat het (hier tenminste) verplicht is zakjes bij te hebben, dat ze alleen in losloopgebieden los mag lopen etc.  

Maar laat je haar verder overal zomaar plassen?  

Hoe doen jullie het met poep oprapen als de hond eens diarree heeft (heb ik in het verleden wel eens meegemaakt en het was te ver om er met een emmer naar toe te lopen). 

Nog andere dingen waar ik aan moet denken, ik ben de "hondeninstucteur" in huis en wil het hele gezin graag goed inlichten voordat ze komt.

 

Dank!

 

honden page profiel BullekeBulleke

honden foto van Bulleke

Diarree laat ik toch echt liggen. Ik ga inderdaad niet met mijn emmertje naar de plek toe, tenzij het hier al in de straat op de stoep gebeurd. Maar ik heb gelukkig nog geen diarree-aanvallen meegemaakt op de stoep. En wat betreft het plassen, ze mogen hier niet midden op de stoep plassen en ook niet tegen andermans spullen of in tuinen, dus niet tegen beplanting c.q.omheining van mensen. Uiteraard wel de gemeenteperken.

Verder denk ik dat je ondertussen wel goed bent voorbereid.

 

Heel veel geluk met jullie mooie pup, geniet ervan!

honden page profiel Anneloes, Fleece addictAnneloes, Fleece addict

honden foto van Anneloes, Fleece addict

In ieder geval niet laten plassen tegen stuiken/heggen die een tuinafscheiding van mensen zijn. De planten gaan er dood van het het is nogal asociaal gedrag.
Gelukkig heb ik de diarreesituatie nooit meegemaakt, maar als het echt te ver van huis is zou ik bij het eerste beste huis aanbellen en vragen om een emmer water.

honden page profiel Tiffani & Pepper Tiffani & Pepper

honden foto van Tiffani & Pepper

Je hebt al aardig wat tips gekregen , veel plezier met je pupje !

 

 mijn husky mag vaak wel mee naar binnen , waar ik wel eens ben geweest met Pepper is Rabobank , Bruna ( soort boekenwinkel ) , brillenwinkel en in bepaalde restaurants / cafe's . Ik vraag het altijd even en meestal maken ze een grapje van als die me maar niet in de kont hapt haha en ze zijn altijd helemaal weg van hem.. dus dat komt wel goed met een pupje.

 

Vooral als je hem optild tolereren ze het vaak wel. Pepper moet natuurlijk op zn eigen pootjes lopen.

 

Edit : oja en tuincentrum mag ook vaak wel, de action is het ook niet zo'n probleem als je hem optild ( hier in de buurt in ieder geval niet )

honden page profiel  Ingrid Ingrid

honden foto van  Ingrid

Nooit je hond buiten laten wachten ! Als je een hondenbuggie hebt kan het zijn dat je in veel zaken toch binnen mag. Als je je hond in de auto laat wachten, doe dat dan ook niet in de zomer; veel honden stikken in de hete wagen. Als je kort boodschappen doet, moet je hond leren om een tijdje alleen thuis te blijven. Kan je hem aanleren als pupje. Veel succes !

honden page profiel Stabij GijsStabij Gijs

honden foto van Stabij Gijs

Je hebt al heel veel tips gekregen

 

wij zijn met gijs naar de dierenwinkel, intratuin etc geweest

misschien zou hij bij een kledingwinkel wel naar binnen mogen, maarja, wat heeft hij daar aan? 

Als we met zn allen gaan winkelen dan wacht 1 telkens buiten met gijs

 

ik zou je hond niet buiten laten wachten, persoonlijk zou ik het niet aandurven

 

plassen en poepen doen we op het gras, poep ruim ik op, uiteraard niet in de voortuin van iemand oid

en plassen doet hij inmiddels met de poot omhoog en dat mag tegen boompjes of struiken van de gemeente

 

en tja, laatst had hij diarree.. een paar keer deed hij het helemaal bij de sloot, dat heb ik laten liggen

maar een paar keer deed hij het heel dicht langs het paadje, tja, dat heb ik toch zo goed mogelijk bij elkaar geraapt

 

wat goed dat je al zo bewust bezig bent! En natuurlijk heeel veel plezier met je puppy

honden page profiel Floor, Bouncer & TankFloor, Bouncer & Tank

honden foto van Floor, Bouncer & Tank


Maar laat je haar verder overal zomaar plassen?  
Hoe doen jullie het met poep oprapen als de hond eens diarree heeft (heb ik in het verleden wel eens meegemaakt en het was te ver om er met een emmer naar toe te lopen). 
Nog andere dingen waar ik aan moet denken, ik ben de "hondeninstucteur" in huis en wil het hele gezin graag goed inlichten voordat ze komt.

 

Zomaar overal laten plassen, als pup ben ik blij als het buiten ligt en is zindelijkheid het belangrijkst. Daarna train ik bepaalde plekken, als ik ergens een hekel aan heb zijn het reuen die tegen tuinhekjes, auto's en fietsen op plassen. Een buurman liet zijn hond over het slot van mijn fiets plassen lekker dan moet ik daarna aankomen met mijn handen. Dus nee, ik laat zij niet zo maar overal plassen. Als wij een stuk gaan wandelen en ik moet ergens heen, plassen ze op aangegeven momenten, dan wacht ik even bij een stuk gras mogen zij plassen en lopen wij weer door. (Dit zijn niet hun wandelingen, maar wandelingen dat zij mee mogen als ik zelf ergens naar toe moet.)

Als de hond diaree (en dan zeg maar chocomelk en geen pudding) heeft laat ik het eigenlijk altijd liggen. Ik probeer wel zo snel mogelijk met de hond naar bijv. een boom te gaan dat het niet op straat ligt. Als het pudding is probeer ik het wel te fatsoeneren.

Ik zou dat hondeninstructeur heel erg duidelijk maken aan heel de familie en geloof mij dan zijn ze nog zo eigenwijs om het tegenovergestelde te doen van wat je hebt gezegd, "Awh, dat is toch leuk." "Dat maakt toch niet uit?" "Ja, daar moet hij maar aan wennen." Dus blijf daar hard in, "Nee het is mijn hond en ik wil het niet hebben klaar."

honden page profiel RoosjeRoosje

honden foto van Roosje

Nooit buiten vast knopen, ook niet als volwassen hond.

Als honden niet naar binnen mogen, staat dit bij de deur aangegeven.

Drib gaat regelmatig mee naar een overdekt winkelcentrum en dan naar drogisterijen, dierenwinkel, de noten boer etc. Bouwmarkten en de Mac Donalds ook. Sommige restaurants en hotels ook.

Supermarkten mogen ze niet in, maar sommige willen nog wel eens toestemming geven als je je pup in een kartonnen doosje in je winkelwagen doet.

Anoniem (Gast)

De laatste tijd liep ik gewoon met een kleine pup in mijn tas boodschappen te doen bij de jumbo .hij is niet groter en wordt niet groter  dan een pak melk. gisteren ben ik geweigerd .tot mijn verbazing !!!  

Ik snap alle problemen wel met  hygienisch, nou ik weet dat er niemand er ziek van geworden is .dat er een hond in de het supermarkt en een tas of in je jas zit .ik denk dat wij van mensen ziek worden 

groeten anita 

honden page profiel Marijke - Aila, Dinja & EviMarijke - Aila, Dinja & Evigoedgekeurde fokker

honden foto van Marijke - Aila, Dinja & Evi

oud topic

Volgende forumvraag: Puppy bijt in riem
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^