Hondenverslaving, al 2 honden nog eentje?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden foto van Pauline - Kiara, Hayzel, Finn, Yara & Luna

Ik hou het lekker bij 2, ze zijn met zijn 2e een super leuk koppel en hebben genoeg aan elkaar. Ik krijg zo nu en dan eens wat hondjes(3) om op te passen (van Team Podenco ) maar dan ben je na een dag ook dood op. Wandelen met 5 tegelijk is echt niet te doen (iig deze setup niet), met 3 is het een flinke uitdaging. Met 2 is het zelfs soms al een uitdaging als je een hond hebt met gebruiksaanwijzing .

 

Daarnaast zou ik tijd te kort komen, ik sport met allebei de honden en zou dit ook willen doen met een nieuwe hond. Ik merk dat mijn honden daar zoveel plezier aan beleven. Het is nu al prijzig, maar met meer honden, onbetaalbaar. Daarnaast ben ik daar nu al 2 dagen per week aan kwijt en dan ook nog thuis oefenen.

 

Het voordeel van meer honden vind ik wel dat ze elkaar leuk bezig kunnen houden en ze veel aan elkaar hebben, hier zullen dus altijd 2 honden zijn. Al merk ik toch wel dat mijn honden ook echt de 1 op 1 time met de baas nodig hebben. Met meer, zou ik daar persoonlijk niet meer aan toe komen.

honden foto van Team Podenco (Wispa, Cosmic & Luuk)

" Ik hou het lekker bij 2, ze zijn met zijn 2e een super leuk koppel en hebben genoeg aan elkaar. Ik krijg zo nu en dan eens wat hondjes(3) om op te passen (van Team Podenco ) maar dan ben je na een dag ook dood op. Wandelen met 5 tegelijk is echt niet te doen (iig deze setup niet), met 3 is het een flinke uitdaging. Met 2 is het zelfs soms al een uitdaging als je een hond hebt met gebruiksaanwijzing .

 

Daarnaast zou ik tijd te kort komen, ik sport met allebei de honden en zou dit ook willen doen met een nieuwe hond. Ik merk dat mijn honden daar zoveel plezier aan beleven. Het is nu al prijzig, maar met meer honden, onbetaalbaar. Daarnaast ben ik daar nu al 2 dagen per week aan kwijt en dan ook nog thuis oefenen.

 

Het voordeel van meer honden vind ik wel dat ze elkaar leuk bezig kunnen houden en ze veel aan elkaar hebben, hier zullen dus altijd 2 honden zijn. Al merk ik toch wel dat mijn honden ook echt de 1 op 1 time met de baas nodig hebben. Met meer, zou ik daar persoonlijk niet meer aan toe komen. "

 



Je doet alsof ze lastig zijn! O-)

honden page profiel Pauline - Kiara, Hayzel, Finn, Yara & LunaPauline - Kiara, Hayzel, Finn, Yara & Luna

honden foto van Pauline - Kiara, Hayzel, Finn, Yara & Luna

"  

Je doet alsof ze lastig zijn! O-) "

 

Haha nee hoor, maar het is wel vermoeiend 5 stuks :P ! Plus bij een ander he :P. Cosmic en Hayzel liggen altijd de hele tijd de vrijen. Finn probeert iedereen te versieren, maar wordt constant afgewezen. Luuk doet stiekem speeltjes jatten :P of de hoekbank afknagen . Het is net of je op 5 kleuters aan het oppassen bent hahaha.

 

Edit: En dan heb ik het nog niet eens over de riemdans die je buiten doet

honden page profiel Koning Obi Koning Obi

honden foto van Koning Obi

"  
Haha nee hoor, maar het is wel vermoeiend 5 stuks :P ! Plus bij een ander he :P. Cosmic en Hayzel liggen altijd de hele tijd de vrijen. Finn probeert iedereen te versieren, maar wordt constant afgewezen. Luuk doet stiekem speeltjes jatten :P of de hoekbank afknagen . Het is net of je op 5 kleuters aan het oppassen bent hahaha.
 
Edit: En dan heb ik het nog niet eens over de riemdans die je buiten doet "

 

Zie het zo voor me!

honden page profiel --

honden foto van -

Even over dat nestje die je wilt plannen. Ik snap dat het erg leuk is, een nest van je eigen honden maar er zijn al zoveel honden. Te veel honden naar mijn idee.

Je moet niet nog meer honden toevoegen aan de wereld voor je eigen plezier. Als het nest nut heeft voor de hondenwereld; bijv een ras verbeteren of een bijna uitgestorven ras helpen, dan kan je fokken.

Maar als het alleen voor jezelf is, moet je het niet doen. Zat leuke puppy's, puppy's van fokkers en puppy's die dringend hulp nodig hebben. Terwijl jij voor jouw plezier honden toevoegd, zijn er ook honden die dringend hulp nodig hebben en geen plek kunnen vinden... 

 

 

Maar voor mij zijn 2 de max. Al wil ik er 10 hebben, financieel is dat niet mogelijk. Plus ik de tijd daar ook niet voor heb :p

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

" @Dobry Hoe kom je daarbij, waar heb je dat gelezen in dit topic?
 
  "

 

dat had ik in een ander topic gelezen.

 

Over het fokken ben ik het overigens met Juud eens, er zijn al zoveel honden, zoveel vergeten honden, die allemaal nog een thuis zoeken, ga eens de sites van stichtingen en asiels bekijken, en de schrik slaat om je hart.

honden page profiel Frederiek ReinersFrederiek Reiners

Nog even over honden fokken. Ik heb toen daarom twee rashonden genomen en dacht: dan financieren ze zichzelf en worden ze zeker verkocht. Maar bij het kweken van een zuivere rashond komt zoveel kijken: medische onderzoeken onder narcose, laten keuren, in model brengen en lobbyen onder de andere fokkers. 

 

Op een gegeven ogenblik heb ik het besluit genomen om dit proces stop te zetten. En ik ben nu wel blij dat ik dus de wereld bespaard heb van minimaal 10 nieuwe cockers. 

 

Niet dat ze zo stout zijn hoor, vandaag 8 uur gewerkt en 10 uur weggeweest en niets kapot gemaakt en niets gedaan in huis. Fantastisch toch. Lieverds hoor. Gelukkig hoeft dit niet elke dag. Maar toch. .... 

honden page profiel stephaniestephanie

honden foto van stephanie

" @Toki Mijn 'kruising' is het 'ras' Goldendoodle dus daar kan ik wel gewoon een nest mee krijgen. Waarom zou je met een 'kruising' geen nest kunnen krijgen volgens jou? Ik weet dat fokkers alles 'zuiver' willen houden maar dan had er geen Golden- of Labradoodle bestaan en laat dat nou ook geweldige honden zijn! "

 

ik dacht dat er tegenwoordig door de fokkers van golden en labradoodles gevraagd werd aan de pup eigenaars om ze te laten castreren of steriliseren??

heb dit namelijk al dikwijls gehoord van doodle eigenaars die hier in het trimsalon komen.

 

en de rede waarom je beter niet met een kruising fokt is omdat de meeste kruisings geen afstammingsbewijs hebben, of met ander woorden je weet absoluut nix van de ouders en de voorouders van de hond dus weet je ook niet of er eventuele ziektes in het ras van de voorouders zitten.

uiteraard hebben de meeste doodles wel afstamingsbewijzen en kan je dus wel zien vanwaar ze afkomstig zijn

honden page profiel Frederiek ReinersFrederiek Reiners

Nog even: als je wel drie honden neemt heb je misschien iets aan mijn tips, oftewel de fouten die ik gemaakt heb en waar ik van heb geleerd. 

 

Met drie honden kun je beter iets strenger zijn: claim bijvoorbeeld je bed en je bank. Dat wil zeggen, ze mogen er pas op als jij het goed vindt. Of helemaal niet natuurlijk. Als je naar buiten gaat, jij eerst dan de honden. Bij flink trekken stop, laat ze eerst tot rust komen en dan pas verder. Veel belonen als er 1 iets goed doet dan gaan de anderen het gedrag kopiëren. En wat Ceasar zegt over die state of mind dat je ze niet collectief hysterisch moet laten worden ben ik het ook heel erg eens. Dus blaffen naar de postbode, kappen. Hup even in de doucheruimte laten staan. Gappen, hup niet goedvinden enz enz . En vooral niet boos worden zelf want ze gaan zo mee in je negatieve opwinding. Blijf rustig en er boven staan. 

 

Ik hoop, dat je iets aan deze tips hebt

Anoniem (Gast)

heb 15 jaar 2 honden gehad, herders, ging heel goed

 

dan plots de pup van mijn zoon overgenomen, 6 jaar dus

3 grote honden gehad, malamutemix, berner sennen en mechelaar

 

vond het heel leuk, in huis en de manier dat ze met elkaar omgingen,en met de wagen meenemen naar bos waar ik ze dan los liet rennen ging heel goed, was echt tof om te zien, 3 honden die met elkaar optrokken

 

maar aan de lijn wandelen was niet leuk, ook al trokken ze niet en luisterden heel goed, vond het niet leuk, 3 lijnen vast met honden die 

elks op een andere plaats wilden snuffelen of plassen

 

dus men wandelingen werden vooral in bos met de wagen gedaan.

 

heel veel vuil, veel lawaai, en soms liepen de kosten op, dan weer werd de ene ziek, dan weer scheurde de andere zen kruisband, altijd

was er wel iets, altijd die zorgen

 

1 te overleed, en heb 1 jaar 2 honden gehad, wat een verademing was dat, ging weer heel veel wandelen aan de lijn, in stadjes, op markten enz, nam ze mee op verlof wat ook leuk was, met 3 wilde ik dit niet doen, plots had ik terug wat meer geld over

 

dan stierf en weer 1 tje en heb ik 1 week 1 hond gehad, das pas gemakkelijk seg ! hond werd vrolijker, wilde spelen, aandacht, ik nam hem overal mee naartoe en verwende hem tot en met, maar 1 hond vond ik te weinig, dus kocht een pup berner sennen teefje bij erkende fokker

 

mijn overgebleven hond was diezelfde dag ongelukkig en bleef 1.5 maand dit, alleen wonen zonder andere hond vond hij veel leuker.

ik had in begin dik spijt dat ik niet bij 1 was gebleven, vond het zo erg voor mijn andere hond, hij leek echt depri

 

nu is alles goedgekomen, heb hem heel veel apart meegenomen, veel aandacht gegeven, laten merken dat hij op 1 ste plaats stond, dit heeft geholpen, maar had nooit verwacht dat hij zo slecht zou reageren op de pup, tenslotte had hij 6 jaar met 2 honden samen geleefd zonder problemen.

 

2 is echt beste aantal, 3 is leuk in huis en soms zou ik nog altijd wel een 3 de willen ook al weet ik dat er veel dingen minder leuk zijn, maar kzou mijn oude hond dit nooit willen aandoen

 

 

 

 

honden foto van ~Saartje & de chihuahua roedel ~

Ik heb momenteel 2 honden, een derde is onderweg en binnen iets van 2 a 3 jaar plan ik een 4e.
Maar daarna stopt het.
We zijn een klein gezinnetje, met twee dus. Elk vinden we dat we voldoende zorg, aandacht en liefde kunnen geven aan 2 honden. 4 is dus het maximum.
Maar er hangt wel een voorwaarde aan vast, 1x per jaar moeten onze hondjes terecht kunnen voor 1 maand wanneer wij in het buitenland zijn en ze niet mee kunnen nemen.
Hier zoek ik nog een oplossing voor hoor, maar tot nu toe geen gevonden die mij aanstaat.

Ik ben begonnen met eentje, gewacht tot deze uitgegroeid was en een tweede hummeltje erbij genomen (2j), deze keer een herplaatser.
Nu, nog eens 2j later, neem ik er weer een pupje bij.
Ik neem ze enkel en alleen omdat ik dat zelf graag wil en ik weet dat 4 het maximum is waar ik voor kan zorgen, financieel gezien maar ook op vlak van individuele liefde en aandacht.

honden page profiel SanneSanne

honden foto van Sanne

" Ik heb momenteel 2 honden, een derde is onderweg en binnen iets van 2 a 3 jaar plan ik een 4e.Maar daarna stopt het.We zijn een klein gezinnetje, met twee dus. Elk vinden we dat we voldoende zorg, aandacht en liefde kunnen geven aan 2 honden. 4 is dus het maximum.Maar er hangt wel een voorwaarde aan vast, 1x per jaar moeten onze hondjes terecht kunnen voor 1 maand wanneer wij in het buitenland zijn en ze niet mee kunnen nemen.Hier zoek ik nog een oplossing voor hoor, maar tot nu toe geen gevonden die mij aanstaat.Ik ben begonnen met eentje, gewacht tot deze uitgegroeid was en een tweede hummeltje erbij genomen (2j), deze keer een herplaatser.Nu, nog eens 2j later, neem ik er weer een pupje bij.Ik neem ze enkel en alleen omdat ik dat zelf graag wil en ik weet dat 4 het maximum is waar ik voor kan zorgen, financieel gezien maar ook op vlak van individuele liefde en aandacht. "

 

En nummer 3 en 4 ook chihuahua's?

honden page profiel RVSRVS

honden foto van RVS

Twee is een paar, drie wordt verzamelen

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

 

heb een hond Bams,af en toe logees voor een paar dagen, dat is werken, hard werken, na een zwempartij alle honden verzorgen, een voor een, drie kwartier per hond, droog blazen en dan nog eens borstelen....

 

voor Bams hoef het niet, zij is liever alleen met mij. zelf zou ik nog een pup bij Bams willen, maar voor Bams is het prima zo... een hond uitlaten per keer, genoeg mijn handen vol. laat staan vijf newfoundlanders.

 

en het werk in huis, ze mogen van mij in huis, na dat ze weer met de baas vertrokken zijn, wow, dan heb ik er heel veel tijd weer aan om mijn huis schoon te krijgen, nee een is genoeg.

 

wanneer er een een virus oploopt, komen ze allemaal, en de kosten van dierenarts is giga, dus nee een is genoeg, als Bams heel oud is, en dan heb ik het over heeeeeeeeeeeeeeeeeeel oud, dan komt er een pupje bij van het zelfde ras, maar dat is toekomst.

honden page profiel SiaraSiara

honden foto van Siara

Ik heb zelf maar één hond maar het lijkt soms wel alsof ik er 10 heb. Ik vind het prima om het bij eentje te laten want dan kan ik mijn onverdeelde aandacht aan zijn training geven. Hij verdient het ook om enig verwend kind in huis te zijn. Daarenboven zou ik geen tweede hond in huis kunnen halen daar ik echt een voorkeur heb voor reutjes en geen zin heb in haantjesgedrag. 

 

En natuurlijk zou mijn vriend me vierendelen als ik het nog maar zou overwegen... 

honden page profiel ellenellen

honden foto van ellen

hier twee kleintjes, ik zou er nog wel een paar bij willen hebben,

maar ik ga zomers graag naar Spanje op vakantie, en wil me

hondjes dan ook bij me hebben. twee kunnen er mee, meer

mogen er meestal niet in een vakantiehuisje, ook op visite of 

terrasje, ze gaan altijd met me mee, met twee lukt dat, met meer

niet meer. ik hou het bij mijn twee kleintjes 

honden page profiel RVSRVS

honden foto van RVS

" hier twee kleintjes, ik zou er nog wel een paar bij willen hebben,

maar ik ga zomers graag naar Spanje op vakantie, en wil me

hondjes dan ook bij me hebben. twee kunnen er mee, meer

mogen er meestal niet in een vakantiehuisje, ook op visite of 

terrasje, ze gaan altijd met me mee, met twee lukt dat, met meer

niet meer. ik hou het bij mijn twee kleintjes  "

 


Wij hebben met wintersport al een probleem on een huis te vinden waar er twee in mogen

honden page profiel ellenellen

honden foto van ellen

"  
Wij hebben met wintersport al een probleem on een huis te vinden waar er twee in mogen "

 ja klopt hoor, het is ook meestal 1 hond, maar wij gaan meestal

even bellen, en geven de gewichten van onze hondjes door( 2,7 en 1,9 kilo) en dan mogen ze alletwee, het zijn gelukkig ook geen keffers,

dus niemand heeft last van ze.

Miranda (Gast)

2 is nog te handelen, 3 wordt een heel stuk lastiger! En begin aub niet aan puppies, zitten genoeg honden in het asiel!

honden foto van ~Saartje & de chihuahua roedel ~

"  
En nummer 3 en 4 ook chihuahua's? "

 

Euhm.... Ja 
Hahah ja elk 2 chihuahua's, das net handelbaar 

Mrs. Woef (Gast)

Daar ben ik weer. Ik was hier geblokt, waarom? ik heb werkelijk geen idee. Ik mocht hier niets meer posten, van een bepaald persoon, heel raar.

 

Maar wat nog veel vreemder is is dat je IP adres hier wordt nagetrokken. Ik vraag me af of dat wel zomaar mag?

 

 

Mrs. Woef (Gast)

En hoe ik dit weet? Omdat ik onder een andere naam (ook als gast) had gepost over mijn honden/gezinssituatie. In dit topic (waar ik een hele andere naam gebruik en het over iets heel anders heb) worden dingen uit mijn andere topic erbij gehaald.

 

 

honden page profiel ellenellen

honden foto van ellen

Mrs. Woef(gast), waarom wil je deze vraag dan onder een andere

naam stellen? 

Mrs. Woef (Gast)

Maakt dat wat uit? Het is toch niet verplicht om iedere keer (als gast) dezelfde naam te gebruiken?

 

Maar ik zei net iets over dat mijn IP adres zomaar wordt nagetrokken...

Mrs. Woef (Gast)

Kwalijke zaak dat je IP adres hier zomaar wordt bekeken. Vervolgens word ik zonder reden geblokt. Vreemde zaken hier...

honden page profiel Linda & MayroLinda & Mayro

honden foto van Linda & Mayro

" Maakt dat wat uit? Het is toch niet verplicht om iedere keer (als gast) dezelfde naam te gebruiken?
 
Maar ik zei net iets over dat mijn IP adres zomaar wordt nagetrokken... "

 

Meestal als je toegang geweigerd wordt, staat er ook op waarom. Iets in de trend van, u bent actief op het forum (meer dan een sporadische gast) zou u zich willen registreren?

Mrs. Woef (Gast)

Nee er stond geen reden. Iets over een afkoelperiode? Maar waarom? Iemand zonder reden blokken tot daaraan toe maar iemands IP adres checken en daarop inhaken in een topic?? Dat gaat wel heel erg ver met oog op privacy. (ik heb het hierbij over Dobrey).

honden foto van Paco, Muis,Vera, Papadopoulos, Odette en Annabelle (Terra+, Dinky+, Saltarin+, Sam+, Zara+)

Wij hebben er zelf 6 en zeer regelmatig een opvanger :-) 

 

honden page profiel Len@ en JazzLen@ en Jazz

honden foto van Len@ en Jazz

Wat ik van forums weet,de beheerder ziet het ip adres van iedereen.

Als het goed is de moderatoren niet.

honden page profiel S met L&B, † BifiS met L&B, † Bifi

honden foto van S met L&B, † Bifi

" Nee er stond geen reden. Iets over een afkoelperiode? Maar waarom? Iemand zonder reden blokken tot daaraan toe maar iemands IP adres checken en daarop inhaken in een topic?? Dat gaat wel heel erg ver met oog op privacy. (ik heb het hierbij over Dobrey). "

 Dus de reden: Afkoelen

Als je niet wilt dat deze dingen zichtbaar zijn (wat op ieder forum voor iedere moderator zichtbaar is) zou ik van het internet afgaan  Dan heb je privacy, internet kent geen privacy

 

En wat betreft je vraag, als je het zelf al een verslaving noemt zou ik toch niet eens denken aan een nieuwe hond nemen

pagina 2 van 3 123
Volgende forumvraag: Pitt bull pup
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^