Dierenarts kosten op zaterdag. Ben ik enige die dit bedrag belachelijk vind?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel RoosjeRoosje 3 doggies

honden foto van Roosje

Bij mijn vorige da moest Drib een spoed castratie ivm bmo. Ze werd niet direct geholpen, maar 2 dagen later. Ze kreeg te weinig narcose en zag mij weg gaan, maar kon mij niet achterna. Ik zag het en zei het tegen de da, die mij voor gek verklaarde en weg stuurde. Eind van de dag kreeg ik ineens een hond met verlatingsangst mee naar huis. Tot de dag van vandaag heb ik dit er niet meer 100% uit gekregen.
Vervolgens zag ik bij thuiskomst een rare bobbel. 4x (kosteloos) terug geweest, maar de da wist niet wat het was. Uiteindelijk bleek het een navelbreuk, volgens hun niet groot genoeg voor problemen. Bij een second opinion kreeg ik te horen dat het juist wel te groot was. Ik kon er namelijk 2 vingers in kwijt! Er zijn 2 mogelijke oorzaken:
- Slecht gehecht waardoor de hechting onderhuids los kon laten.
- Navelbreuk zat er vanaf de geboorte al, maar is door 3 da's over het hoofd gezien en deze da heeft het na het scheren (waardoor het duidelijk in het zicht kwam) niet gezien.
Hoe dan ook: Drib moest binnen 1 week voor een 2e keer onder het mes. Toen bleek dat ze de vorige keer na mijn vertrek wel een dubbele narcose had gehad en nu kreeg ze dat in 1x.
Hierna begonnen alle allergie problemen.

Achteraf is het de vraag of er uberhaupt wel een bmo is geweest..

De 2 operaties kwamen neer op 450 tot max 650 euro in totaal, inclusief nazorg.
Ik heb echter nooit van te voren naar de prijzen gekeken en dacht een goede da te hebben. Ik had liever meer betaald zodat het bij 1 operatie had kunnen blijven, ik een normale vrolijke pup mee naar huis had gekregen en er geen allergie toestanden waren geweest.

Maar helaas heb ik voor deze da al veel te veel mee gemaakt mbt onkunde. Zelfs bij een kliniek die standaard 55 euro per consult rekende en het dan presteerde om 2x geld te eisen van 1 consult.

De prijs zegt dus ook niets over de kundigheid van de da's.

honden page profiel Stabij GijsStabij Gijs 3 doggies

honden foto van Stabij Gijs

" Een normaal consult kost € 31,25.  "

 oef dat vind ik wel een heek groot verschil ja.. 

honden page profiel W&WW&W 3 doggies

honden foto van W&W

5 jaar geleden zijn we 's nachts met Flipper (vorige hond) naar dienstdoende dierenarts geweest. We waren er om 2.15 uur en gingen daar om 7.15 uur weg met hond naar eigen dierenarts

 

Het enige wat er gedaan is is gekeken of hij een torsie had via een slang in zijn keel en er is een infuus aangelegd met warme vloeistof. Omdat de dierenarts alleen was heb ik overal bij geholpen. Flipper liep nl leeg vanuit zijn achterste....alleen maar bloed. 

 

Mijn man is bij Flipper gaan liggen op de grond en de man van de dierenarts heeft de administratie bijgewerkt snachts. Dus eigenlijk niks gedaan.

 

Nadat we flipper die ochtend bij onze eigen dierenarts hebben laten inslapen omdat er niks meer te redden viel kreeg ik de factuur van de dienstdoende dierenarts. Voor 5 uurtjes niks doen, zijn eigen administratie bijwerken mocht ik €750 betalen. Ohja, flipper had natuurlijk erg veel absorberende matjes verbruikt omdat al zijn bloed eruit liep. Erg duur die matjes.....;-)

 

 

Edit. Er zit hier ook een goedkope dierenarts. Zo eentje die zegt, ach doe maar een tientje. Maar waar al veel dieren onnodig zijn overleden en verkeerde diagnoses hebben gekregen. Buiten dat hij de concurrentie dwars zit omdat mensen toch kiezen voor goedkoop, kan de duurkoop constant met spoed opgelost worden door de andere dierenartsen. En toch.......veel mensen blijven ernaar toe gaan want ja...goedkoop.

honden page profiel RoosjeRoosje 3 doggies

honden foto van Roosje

Ik weet voor mensen dat die matjes 25 euro per klein pakje zijn. Dacht dat er 16 stuks in zaten. Die krengen zijn wel duur. Het infuus zal ook niet goedkoop geweest zijn.
Ik snap niet waarom die da dat allemaal gedaan heeft bij een hond die niet te redden viel.

honden page profiel W&WW&W 3 doggies

honden foto van W&W

Ach Roosje, 

 

Als hij nu snachts had gezegd dat we nog bloedtransfusie konden gaan proberen in Ommen....maar nee hoor... Dat hoorden we Sochtends bij onze eigen dierenarts. Of het zin had gehad? Denk het niet.

Volgens mij dierenarts liep het er sneller uit dan dat het erin zou lopen en die ochtend nog gaan...... Dan waren we daar gekomen en was Flipper onderweg waarschijnlijk uit zichzelf overleden.

Waarschijnlijk is er een tumor geweest die geknapt is....

 

Natuurlijk vallen dan de kosten tegen, zeker als je hond ook nog is overleden. 

honden page profiel RoosjeRoosje 3 doggies

honden foto van Roosje

" Ach Roosje, 
 
Als hij nu snachts had gezegd dat we nog bloedtransfusie konden gaan proberen in Ommen....maar nee hoor... Dat hoorden we Sochtends bij onze eigen dierenarts. Of het zin had gehad? Denk het niet.
Volgens mij dierenarts liep het er sneller uit dan dat het erin zou lopen en die ochtend nog gaan...... Dan waren we daar gekomen en was Flipper onderweg waarschijnlijk uit zichzelf overleden.
Waarschijnlijk is er een tumor geweest die geknapt is....
 
Natuurlijk vallen dan de kosten tegen, zeker als je hond ook nog is overleden.  "

 

Ik zeg niet dat het goedkoop was hoor ;)

 

Uiteraard valt het tegen om zo veel neer te leggen voor je hond die dan toch komt te overlijden. Aan de andere kant.. Je bent wel tot het uiterste gegaan in een poging om je hond te redden..

honden page profiel yooopyooop 3 doggies

honden foto van yooop

Vreselijke ervaring moet dat zijn geweest, ppfff ik krijg er kippenval van.

honden page profiel MaartMaart 3 doggies

honden foto van Maart

dierenkliniek is sowieso al duurder, ik zou daar nooit gewoon zo naar toe gaan.

 

Ik heb wel een hele fijne DA.  Ik heb er vanmiddag mijn paard naar toe gebracht, hij staat er nog omdat hij verdoofd is geweest.

Kostprijs: 10 euro...

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance 3 doggies

honden foto van Anny en Lance

Is voor verder testen van een dier, een kliniek niet beter uitgerust ? 

of voor operatie ? 

honden page profiel Eline, Gruul en ThaliaEline, Gruul en Thalia 3 doggies

honden foto van Eline, Gruul en Thalia

Ik heb niet het hele topic gelezen maar ik heb wel een klein verhaal wat ik hier aan toe wilde voegen.

Ik heb een keer en da gesproken die het zelf te veel geld vond voor mijn beestje om met spoed langs te komen.

Dit ging toen over een rat, de da vroeg me of ik het de kosten wel waard vond voor een rat. Een spoedconsult. Dat is toch ook wel heel erg fijn om te horen als je beestje uit zijn achterste bloed en de da vind het leven van je beestje niet belangrijk, of niet opwegen tegen de kosten die ik zou maken.

Geloof me, die da ben ik nooit meer geweest.

 

Ik vind het bedrag ook hoog, maar als ik kijk naar hier. Dan betalen wij 40 euro voor een consult, 2x is 80 euro voor een weekend/spoed dienst. Dat is dan maar 2x zoveel en dan lijkt het weer mee te vallen.

Maar in jou geval wist je inderdaad wat er aan de hand was, het is niet alsof ze van alles moesten testen om een diagnose te maken. Het voelt dubbel, ik kan de kant van de da begrijpen maar ook jouw kant.

honden page profiel WendyWendy 3 doggies

honden foto van Wendy

" dierenkliniek is sowieso al duurder, ik zou daar nooit gewoon zo naar toe gaan.
 
Ik heb wel een hele fijne DA.  Ik heb er vanmiddag mijn paard naar toe gebracht, hij staat er nog omdat hij verdoofd is geweest.
Kostprijs: 10 euro... "

 En waar leeft ie van? 

honden page profiel MaartMaart 3 doggies

honden foto van Maart

dat zijn mijn zakens niet :)

 

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance 3 doggies

honden foto van Anny en Lance

Ik heb vanavond betaald voor consult en ontstekingsremmende injectie 40€ 

 

Ben toch half uur binnen geweest hoor. Vind dat goedkoop.

honden page profiel Het Gouden Kwartet & BaasjeHet Gouden Kwartet & Baasjegoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Het Gouden Kwartet & Baasje

Ik had het vermoeden dat Evy een maagkanteling had om 01:30 's nachts... Kosten 150,-. Gelukkig was het enkel buikpijn en hoefden we dus niet langs te komen, maar de prijzen zijn inderdaad bizar. Moest ook nog eens 30 minuten met de auto, want de rest van de klinieken waren gesloten.

honden page profiel Roedel van het noorderlicht Roedel van het noorderlicht 3 doggies

honden foto van Roedel van het noorderlicht

Oh Sanne 30 minuten met die angst rondrijden ;-)
Gelukkig was het geen maagkanteling zeg!

honden page profiel Yin, Yang & ikYin, Yang & ik 3 doggies

honden foto van Yin, Yang & ik

" Ik had het vermoeden dat Evy een maagkanteling had om 01:30 's nachts... Kosten 150,-. Gelukkig was het enkel buikpijn en hoefden we dus niet langs te komen, maar de prijzen zijn inderdaad bizar. Moest ook nog eens 30 minuten met de auto, want de rest van de klinieken waren gesloten. "

 

Ja hier ook 'saved by the bell' door de DA vd spoedeisende hulp op een vrijdagavond.....heeft nog wat overredingskracht gekost van haar kant dat ik echt wel mocht komen hoor maar dat dat hoogstwaarschijnlijk voor niks (a £129,-) zou zijn.

 

Ja was bijna een heel duur kennelhoestje geweest wat uiteindelijk maar een paar lepels honing heeft gekost.

 

Heb uiteraard mijn DA in Nederland de dag erna voor 'de zekerheid' nog even op zijn vrije zaterdag op zijn mobiel gebeld.....

 

 

 

 

honden page profiel Danielle, Kim en ElvisDanielle, Kim en Elvis 3 doggies

honden foto van Danielle, Kim en Elvis

"  Koopje. Met spoed de milt eruit met diagnostiek en nazorg incl bloedtransfusie. 2200€ "

 Inderdaad een koopje ik betaalde € 2143,- voor dezelfde operatie in het weekend.

Tsjippy W. (Gast)

De consulten in het weekend en s'avonds zijn altijd wel duurder geweest. Misschien moet je eens naar een andere dierenarts. Veel zijn tegenwoordig ook open over hun prijzen op hun website. Heb zelf altijd Metacam in huis. Is een pijnstiller zoals voor ons Ibuprofen. Als bij mij eentje kreupel wordt, kan ik het altijd zelf oplossen. Houd je wel aan de dosering en bewaar in de koelkast. Na een dag of 2 geven is het probleem weer opgelost. Max.een week. En rustig aan met het dier. Nog niet over? Plan dan op een gewone dag een afspraak met jouw dierenarts.

honden page profiel W&WW&W 3 doggies

honden foto van W&W

" De consulten in het weekend en s'avonds zijn altijd wel duurder geweest. Misschien moet je eens naar een andere dierenarts. Veel zijn tegenwoordig ook open over hun prijzen op hun website. Heb zelf altijd Metacam in huis. Is een pijnstiller zoals voor ons Ibuprofen. Als bij mij eentje kreupel wordt, kan ik het altijd zelf oplossen. Houd je wel aan de dosering en bewaar in de koelkast. Na een dag of 2 geven is het probleem weer opgelost. Max.een week. En rustig aan met het dier. Nog niet over? Plan dan op een gewone dag een afspraak met jouw dierenarts. "

 

Wat als je hond een maagkanteling heeft/krijgt, geef je dan metacam totdat je de volgende dag of na het weekend kan gaan? En als zoals hierboven beschreven is de milt er met spoed uit moet? En zoals ikzelf beschreven heb, dat mijn hond aan het leegbloeden was?

 

Het is een idee om voor honden die al bepaalde aandoeningen hebben medicijnen in huis te hebben maar medicijnen helpen niet tegen de spoedgevallen. Het heet niet voor niets spoedgeval. 

 

Ik ben blij dat je altijd naar een dierenarts kan. Dag en nacht en in het weekend en ja, daar betaal je voor. Vind ik wel heel normaal. Nu is mijn eigen dierenarts niet goedkoop maar ook zeker niet erg duur....vind ik. Er zijn heus mensen in mijn omgeving die hem wel duur vinden. Maar die vinden €40,- voor een zak brokken van 15 kilo al te duur en ik zou willen dat ik de brokken daarvoor kon kopen ;-)

honden page profiel Cindy & CoCindy & Co 3 doggies

honden foto van Cindy & Co

Groot gelijk dat je dit overdreven vindt!!! Spijtig genoeg niet veel aan te doen, vrees ik.

Mijn DA komt aan huis, doet ook de paarden, ...

Is eigenlijk nooit meerkost, weekend of niet, zelfs nacht is geen meerkost bij ons, maar dat ligt alleen aan de DA zelf natuurlijk.

honden foto van Pauline - Kiara, Hayzel, Finn, Yara & Luna

" Ik had het vermoeden dat Evy een maagkanteling had om 01:30 's nachts... Kosten 150,-. Gelukkig was het enkel buikpijn en hoefden we dus niet langs te komen, maar de prijzen zijn inderdaad bizar. Moest ook nog eens 30 minuten met de auto, want de rest van de klinieken waren gesloten. "

 

Wacht, 150 euro voor een telefonisch consult??? Of ben je er ook werkelijk langs geweest?

 

Voor langskomen, ik kan die 150 euro wel begrijpen (ik zou enkel blij zijn dat het geen maagkanteling zou zijn). Het is half 2 nachts, arts moet op en naar de praktijk, waarschijnlijk is er ook al een assistente opgeroepen / standby gezet om te komen assisteren mocht het een operatie worden. En deze mensen moeten vaak de volgende dag ook weer gewoon werken (dat was iig bij onze praktijk wel gewoon zo). En dan natuurlijk nog kosten onderzoek.

 

Alleen telefonisch, dan is het wel een belachelijke prijs!!

 

Maargoed ieder heeft zo zijn eigen belevingen van prijs. Ik zit zowiezo bij een dure dierenarts, maar ik weet wel wat ik er voor krijg (heb er gewerkt dus weet waarom ze duur zijn). Liever dan naar sommige slagers van dierenartsen die lekker goedkoop zijn. Overigens zeg ik hier niet mee dat duur automatisch goed is en goedkoop slecht, maar ik weet wel sommige gevallen waar dit zo is.

honden page profiel MaartMaart 3 doggies

honden foto van Maart

" Ik had het vermoeden dat Evy een maagkanteling had om 01:30 's nachts... Kosten 150,-. Gelukkig was het enkel buikpijn en hoefden we dus niet langs te komen,"

 

 

als je niet moet langsgaan, waarom dan die 150euro?

 

Paar jaar geleden toen mijn teef aan het bevallen was, om 2u 's nachts DA laten komen, om 8u stond ze er terug met echo toestel en de reeds aanwezige pups eerste check up te geven.

Kostprijs van dat alles was toen 50 euro.

 

Dat vind ik toch al geld zat.

Als ik 150 euro voor een telefoontje zou moeten betalen, hallo...

honden page profiel Yin, Yang & ikYin, Yang & ik 3 doggies

honden foto van Yin, Yang & ik

Ik denk dat er ad tel. vermeld is hoeveel het consult zou gaan kosten mits ze langs zouden komen. Dat was iig. bij ons het geval.

 

Maw. de DA zat niet id handen wrijvend op 150€ kassa te wachten maar probeerde telefonisch juist uit te sluiten dat het nodig was en dat het veel geld was om voor niks te komen......en misschien wel weinig om voor uit bed te komen voor niks.

honden page profiel MoniqueMonique 3 doggies

honden foto van Monique

Wat een bedragen lees ik hier. Ik denk nu zo'n 4 jaar geleden werd de mopshond van mijn zoon ziek,s'avonds rond acht uur naar de da,het hondje moest met spoed geopereerd worden. Mijn da riep zijn vrouw die ook da is erbij om te assisteren. Later op de avond kregen we een telefoontje dat het gigantisch fout is gegaan,het hondje was niet meer wakker geworden. Nog met schoondochter en zoon langs geweest zodat ze afscheid konden nemen,de da's waren zo lief en gaven hen uitgebreid de tijd, pas om middernacht gingen we weg.

 

Wij dachten dat zal een rekening worden...ik weet niet welk tarief ze berekend hebben maar de rekening bedroeg 240 euro.

Heb 2 jaar geleden mijn hond laten opereren hij had verstoppingen en die rekening bedroeg 600 euro inclusief vooronderzoeken e.d.

honden page profiel WendyWendy 3 doggies

honden foto van Wendy

Even van een forum geplukt: kosten consult spoedeisende hulp 233€ gemiddeld. Huisartspost 100€. 

 

https://forum.www.radartv.nl/viewtopic.php?f=70&t=129429

 

 

honden page profiel aussie en neroaussie en nero 3 doggies

honden foto van aussie en nero

weet niet wat ik toen betaald heb ( voor mijn pony ) maar heb toen ook meer moeten betalen omdat het 'weekendtarrief' was.

sorry maar een paard met koliek kan ik ECHT NIET laten staan tot maandag..

 

snap best dat ze bij de 'nepklachten' een hogere prijs aantellen, maar aan ernstige klachten die meteen geholpen moeten worden vind ik dat ze gewoon normale prijzen moeten aanhouden.

 

ik bedoel, risico van het vak dat je standby moet zijn OOK in het weekend en snachts..

ze worden er toch ook goed voor betaald !

Doggiestar! (Gast)

Wat? Hoe durven ze dat vragen!

Echt belachelijk als je het mij vraagt...

 

Doggiestar! (Gast)

Wat? Hoe durven ze dat vragen!

Echt belachelijk als je het mij vraagt...

 

Doggiestar! (Gast)

Wat? Hoe durven ze dat vragen!

Echt belachelijk als je het mij vraagt...

 

Doggiestar! (Gast)

Wat? Hoe durven ze dat vragen!

Echt belachelijk als je het mij vraagt...

 

pagina 3 van 4 12 34
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^