hond in flat, zielig?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel RoRo

honden foto van Ro

Hallo allen.

 

Ik was net op Facebook en viel ontzettend over een bberichtje op een herplaatsings pagina.

 

Daar werd een hondje aangeboden die nu tijdelijk bij een opvang persoon zit.

die blijkbaar in een flatje met balkon woont. 

In het bericht staat.

het kan toch niet zijn dat deze hond zijn leven moet slijten in een flatje met een balkon. 

 

Ik zie het probleem niet zo. Wat is hier nou mis mee, als je gewoon lekker wandelt enzo met je hond is dit toch niet erg.

 

Of ben ik straks ook een verkeerd baasje omdat ik ook in een appartement woon? 

 

Hoe denken jullie hier over?

 

honden page profiel Erika & JettaErika & Jetta

honden foto van Erika & Jetta

Ik denk dat dat ieder voor zich is, en dat veel mensen nog van de traditionele mening zijn dat een hond een tuin nodig heeft om in te rennen en spelen.

Ik ben zelf ook nog een beetje van die mening, zou het jammer vinden als ik nooit met mijn hond lekker de tuin in kon, of even de deur kon open zetten zodat hij zijn benen kan strekken.(naast de wandelingen)
Als je altijd op verplaatsing moet gaan om even een balletje te gooien.

Zal ook van hond tot hond afhangen, het ene ras of karakter zal minder gelukkig zijn op een flat dan wanneer hij een heel domein heeft.

honden page profiel s@nt@s@nt@

honden foto van s@nt@

Niet waar.
Ik weet dat er hier genoeg baasjes zijn die in een flat wonen en ruimschoots aan hun beweging komen.
Ik vind het kortzichtig.
Alsof een hond iets geeft om een grote tuin met groot huis.
Het gaat om wat je met hem doet.
Hoeveel zijn er ook niet waar de hond meer in de tuin zijn behoefte mag doen zodat er minder mee gewandeld hoeft te worden?

honden page profiel yooopyooop

honden foto van yooop

Ik heb een tuin en mijn hond is al blij met een plekje in de zon om in te liggen, niks door de tuin heen lopen, liggen, meer niet.

Dus als je veel wandelt en voor goede beweging zorgt is er niks aan de hand, ik ken mensen met een megatuin en laten hun arme hond bijna nooit uit, die staat daar maar op zijn voetbalgrote tuin te kijken als je voorbij loopt.
Echt zielig.

honden page profiel Mila & MaraMila & Mara

honden foto van Mila & Mara

Ik vind het niet zo erg hoor. In een flatje is meestal alles gelijkvloers, dus heeft de hond minimaal net zoveel ruimte als in een gemiddeld rijtjeshuis. Ook vind ik het niet zo'n ramp als iemand geen tuin heeft, zolang ze maar vaak genoeg met de hond naar buiten gaan.

 

Maak je maar niet druk hoor. Dit is gewoon zo'n geval van 'als we hem nu extra zielig laten lijken vind hij sneller een baasje'

honden foto van Liedeke, Pepper †, Helmer † & Roef

Ik vind dus dat daar helemaal niets mis mee is.

Het hondje van mijn zusje woont in een flat met balkon, die wordt vaak genoeg uitgelaten en is heel gelukkig als ik het zo inschat.

 

Zolang een hond (groot of klein) uitgelaten en mentaal uitgedaagd word is er helemaal niets mis met wonen op een flat lijkt me.

 

 

honden foto van Wichita en haar roedel - Eevee, Elphaba, Glacee, Grant & Bloom

Ik heb 16jr van mijn leven in een grachtenpand in Amsterdam op 3 hoog gewoond... Had in die tijd ook al tig huisdieren, waaronder 2 honden die nooit wat tekort zijn gekomen.

Bij mij stond bij ons tweede nest ook een koppel op de wachtlijst die vanwege hun bovenwoning bij andere fokkers waren afgewezen. Vond het klinkklare onzin want toen ik doorvroeg naar hun thuissituatie bleek dat zij met gemak een hond een prachtig leven konden bieden. En dit is ook wel gebleken want nog altijd woont een van Abby's zonen bij hen en heeft hij het heerlijk daar.

Is net zoals dat sommige mensen vinden dat oudere mensen geen hond verdienen omdat deze de hond niet zouden kunnen bieden wat hij/zij nodig heeft. Onzin! Je moet mensen als individu beoordelen en per situatie inschatten of zij een hond dat kunnen geven wat hij/zij nodig heeft. Maar of men hierbij nou op een bovenwoning of boerderij woont maakt voor mij persoonlijk niks uit.

honden page profiel RoRo

honden foto van Ro

Net bericht gehad op Facebook

bij deze ging het om een oudere mevrouw die de hond de wandelingen ook niet kon bieden.

 

Dus het was gewoon een beetje vreemd verwoord denk ik. 

 

Maat toch krijg ik vaak het idee dat je minder snel gekozen word voor een herplaatser of pup als je niet in het bezit bent van een tuin .

 

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

Als de hond gewoon aan zijn beweging komt zie ik het probleem niet zo.

 

Wij hebben wél een tuin, maar Mellow is er bijna nooit. Ik ga nu écht de tuindeur niet open zetten, vorige week wel een paar keer gedaan, maar met storm en regen doe ik dat écht niet.

In de zomer staat de deur wel heel vaak open, dan kan ze lekker zelf kiezen waar ze ligt. Soms buiten, soms binnen (komt ze even afkoelen).

 

honden page profiel Hannah + Ginny & WinterHannah + Ginny & Winter

Ik merk wel dat die opvatting erg leeft om mij heen, 'honden op een flat is dierenmishandeling'. Ik heb met mijn twee grote herders zelfs een tijdje in een 2-kamer appartement gewoond zonder problemen, en vraag me af of de mensen die dit soort dingen beweren wel verstand hebben van wat een hond nodig heeft.

 

Wanneer ik dit soort uitspraken hoor, klinkt dat voor mij alsof deze mensen denken dat een hond zichzelf in een tuin dient te vermaken, en dat de eigenaar hier verder geen aandeel in heeft. Een beetje zoals een kat, maar dan iets groter en hij moet daarom de ruimte hebben om te kunnen rennen, dus daar heb je een tuin voor nodig en een groot huis.
'Uitlaten' is in dat geval dan ook enkel zodat de hond ergens kan poepen en plassen.

 

Ik ben twee keer door het asiel afgewezen omdat ik geen tuin had. Bij voorbaat al. Dat de honden mee gaan hardlopen, wekelijks 2x naar de hondenschool gaan voor groepswandelingen, speuren en trainen náást de standaard dagelijkse lange wandelingen is niet eens aan bod gekomen. Het natuurgebied 30 meter achter mijn huis van honderden hectares waar honden los mogen lopen ook niet. Nee, een tuin moest ik hebben.

 

Eén van de honden waar ik interesse in had zit momenteel nog steeds in het asiel. Vraag me af waar hij gelukkiger was geweest; in het asiel, of 'zielig' bij ons in het appartement.

 

honden page profiel RoRo

honden foto van Ro

" Ik merk wel dat die opvatting erg leeft om mij heen, 'honden op een flat is dierenmishandeling'. Ik heb met mijn twee grote herders zelfs een tijdje in een 2-kamer appartement gewoond zonder problemen, en vraag me af of de mensen die dit soort dingen beweren wel verstand hebben van wat een hond nodig heeft.
 
Wanneer ik dit soort uitspraken hoor, klinkt dat voor mij alsof deze mensen denken dat een hond zichzelf in een tuin dient te vermaken, en dat de eigenaar hier verder geen aandeel in heeft. Een beetje zoals een kat, maar dan iets groter en hij moet daarom de ruimte hebben om te kunnen rennen, dus daar heb je een tuin voor nodig en een groot huis.'Uitlaten' is in dat geval dan ook enkel zodat de hond ergens kan poepen en plassen.
 
Ik ben twee keer door het asiel afgewezen omdat ik geen tuin had. Bij voorbaat al. Dat de honden mee gaan hardlopen, wekelijks 2x naar de hondenschool gaan voor groepswandelingen, speuren en trainen náást de standaard dagelijkse lange wandelingen is niet eens aan bod gekomen. Het natuurgebied 30 meter achter mijn huis van honderden hectares waar honden los mogen lopen ook niet. Nee, een tuin moest ik hebben.
 
Eén van de honden waar ik interesse in had zit momenteel nog steeds in het asiel. Vraag me af waar hij gelukkiger was geweest; in het asiel, of 'zielig' bij ons in het appartement.
  "

 Dat is zo triest.

jij had dat hondje een mooie toekomst kunnen  bieden en vanwege de hogen eisen van het asiel zit dat arme beestje daar nog weg te kwijnen :(

honden page profiel Stabij GijsStabij Gijs

honden foto van Stabij Gijs

een hond zonder tuin... Vreselijk! Dat is de reden dat een ieder diegijs van mij wil over nemen dat vanaf vandaag kan aanbieden. De traplift die we voor hem hebben aangeschaft mag je ook meenemen dan.

 

niet dus!!

 

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_

honden foto van Sheltieduo_

Wij gaan vanaf april ook op appartement. Wij wonen wel vrij landelijk. Het is natuurlijk een verschil als de hond nooit uitgelaten wordt. Maar als je een tuin hebt kan het ook zijn dat de hond nooit buiten Komt natuurlijk

 Oja en vele fokkers zagen ook geen probleem met een flat 

honden page profiel Hannah + Ginny & WinterHannah + Ginny & Winter

" Wij gaan vanaf april ook op appartement. Wij wonen wel vrij landelijk. Het is natuurlijk een verschil als de hond nooit uitgelaten wordt. Maar als je een tuin hebt kan het ook zijn dat de hond nooit buiten Komt natuurlijk "

 

Ik vraag me dan af... Is het juist niet een gegeven dat de hond uitgelaten wordt wanneer deze 2 hoog woont? Het lijkt me namelijk niet dat iemand een hond aanschaft op een appartement om deze vervolgens zijn leven lang op kranten te laten plassen en poepen.

 

Juist met een tuin is het veel makkelijker om de hond 'even naar buiten te gooien' voor zijn behoefte. Ik loop dagelijks langs honden die zelden meer van de wereld zien dan de binnenkant van hun schutting.

honden foto van Danielle, Kyra*Kaylin*, Djaira en Djaidey

Een hond kan prima leven in een flat ( appartement ), als ze maar genoeg beweging krijgen.

 

Ik woon zelf ook in een appartement op 1 hoog, samen met mijn australian shepherd, en 1 jaar geleden woonde mijn flatcoated retriever ook nog bij mij thuis ( zij woont nu bij mijn ouders omdat ze geen trap meer kan lopen door de artrose, en ze is ook bijna 12 jaar ).

 

Als mijn aussie bij mijn ouders is die wel een tuin hebben, of wij op vakantie zijn ligt zij absoluut niet buiten, ook al staat de deur open, wij zitten buiten en zij ligt binnen ( zij heeft absoluut geen tuin nodig ).

 

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_

honden foto van Sheltieduo_

"  
Ik vraag me dan af... Is het juist niet een gegeven dat de hond uitgelaten wordt wanneer deze 2 hoog woont? Het lijkt me namelijk niet dat iemand een hond aanschaft op een appartement om deze vervolgens zijn leven lang op kranten te laten plassen en poepen.
 
Juist met een tuin is het veel makkelijker om de hond 'even naar buiten te gooien' voor zijn behoefte. Ik loop dagelijks langs honden die zelden meer van de wereld zien dan de binnenkant van hun schutting. "

 Ik snap je quote niet zo goed :D kan je het even verduidelijken?:D

honden page profiel sylviasylvia

honden foto van sylvia

Zomers is een tuin wel fijn.

Maar dan ben je zelf ook buiten, dus de honden ook.

Dan is het leuk als je zelf op het terras zit, en de honden een beetje buiten rondscharrelen.

Meer is het ook niet, want ze liggen meestal gewoon bij je.

 

Als je binnen blijft, blijven de honden ook binnen.

Ze willen gewoon bij hun baasje zijn.

Hier hebben we een weiland als 'tuin' maar de honden gaan nooit zomaar zelf rennen daar.

Alleen als er iemand mee gaat, het is wel handig om te spelen of met de bal te gooien.

Echt nooit dat ze zomaar uit hunzelf daar gaan rennen om hun beweging te krijgen.

 

Dus op een appartement moet het inderdaad prima kunnen.

 

 

 

honden page profiel Odette * BacchusOdette * Bacchus

honden foto van Odette * Bacchus

Helemaal niet zielig, wij hebben een behoorlijk grote tuin, maar het is echt niet zo dat Bacchus continue in de tuin rondloopt.
Onze voirige honbd was alleen buiten als wij ook buiten zaten, ging dan lekker op een kussentje liggen, dat kan ook op het balkon.
Ik snap wat hannahy bedoeld, het is voor een hoop mensen makkelijk om de hond even snel in de tuin te laten plassen. Op een balkon zullen veel honden hun behoefte niet doen, dus moet je dan wel naar buiten, blokje om.

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_

honden foto van Sheltieduo_

"  Ik snap je quote niet zo goed :-D kan je het even verduidelijken?:-D "

 Oo sorry ik snap wat je bedoeld !!:D het is al laat he kug kug 

 

Je bent inderdaad verplicht eigenlijk om je hond uit te laten als je op een appartement zit. 

 

 

honden page profiel Joyce&ChicaJoyce&Chica

honden foto van Joyce&Chica

Super zielig!

Ik wil dus bij deze ook vragen of iemand de zorg voor Chica wilt overnemen want ze kan echt niet Langer in mijn appartementje met balkon van 4 bij 4 blijven.....

 

Als je ook al geen hond meer kan aanschaffen als je op appartement of flat woont.... gekker moet het niet worden 

 

Beweging gebeurt buitenshuis.  Zolang je hond genoeg beweging uitdaging en aandacht krijgt maakt de ruimte of de tuin die je wel of niet hebt niets uit naar mijn idee.

 

Hier ligt Chica op dr plaats of bij mij op de bank, loopt af en toe eens een rondje door de kamer meer niet... meer ruimte is dus ook niet nodig 

honden page profiel Odette * BacchusOdette * Bacchus

honden foto van Odette * Bacchus

Vaak hebben mensen ook het idee dat een flat klein is. Mijn ouders woonde vroeger ook op een flat, die was groter dan mijn huis met tuintje toentertijd.

Lisa (Gast)

Nou ik heb een herder en een tuin, maar hij zit er sinds de herfst eigenlijk nooit in hoor! De achterdeur zit in onze woonkamer dus zodra ik de deur open zet komt alle kou binnen. Als ik hem naar buiten doe en de deur dicht doe gaat hij net zo lang voor de deur zitten tot ik hem weer binnen laat. In de zomer komt hij eigenlijk ook weinig buiten want dan vindt hij het te warm. Daarbij mag hij absoluut niet in de tuin plassen of poepen! 

Dus nee of we nou hier wonen of op een appartement, dat had voor mijn hond geen verschil gemaakt. Ik zorg voor genoeg beweging en uitdaging waardoor hij thuis alleen maar ligt te slapen en daar heb je geen tuin voor nodig hoor ;)

honden page profiel Sem en yinzSem en yinz

honden foto van Sem en yinz

Ik vind het niet zielig, zolang de hond zijn uitdaging krijgt die hij nodig heeft.
En meer dan alleen een blokje om qua wandeling krijgt. Gewoon een flinke wandeling.
En zijn eten en drinken aangeboden krijgt, is het niet zielig.

honden foto van Team Podenco (Wispa, Cosmic & Luuk)

Tja.. In de ideale wereld zou iedere hond een eigen hectare land hebben, hihi. Ik vind een hond in een flat niet zielig. Ik weet niet hoe het met jullie honden zit, maar de mijne liggen het grootste gedeelte van de dag ergens in een hoekje van de bank te slapen. Qua formaat woonruimte maakt het dus weinig uit.

Een tuin zou ik, en mijn honden, geweldig vinden. Zeker omdat mijn honden niet los kunnen, enkel op omheind terrein. Wat dat betreft zou een tuin heerlijk zijn, zodat ze even zouden kunnen spelen. Aan de andere kant.. springt Wispa vanuit stilstand bovenop een schutting van 2 meter of graaft ze zich binnen twee tellen onder een hek door uit. Ik denk niet dat er een tuin is die ik dusdanig hermetisch af zou kunnen sluiten dat het Wispa binnen zou houden.

honden page profiel Sigrid, Sandy, Diva & NalaSigrid, Sandy, Diva & Nala

honden foto van Sigrid, Sandy, Diva & Nala

Ik zelf vind een tuin fijner dan een balkon maar dat is echt wat ik vind wij hadden altijd een tuin helaas sinds een jaar zitten wij in een flat met balkon heb me in het begin veel zorgen gemaakt over de hondjes en me ook heel schuldig gevoelt tot ik zag dat ze het net zo fijn vinden en alles in de gaten kunnen houden wat ze leuk vinden als je verder gewoon met ze wandelt en dingetjes doet is het dus zeker niet zielig

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

Mellow kan in de zomer inderdaad gewoon lekker 'bloot' buiten spelen, kan doen wat ze wil. Beetje rennen, beetje op blaadjes loeren of gewoon languit bakken. Ze ligt ook wel eens alleen buiten, als het te warm is en ligt te lang dan haal ik haar naar binnen.

 

Ik zou het juist wel fijn vinden als ze een plas (en poepje) in de tuin zou doen. Niet als vervanging van, maar als ze buiten niet durft (om wat voor reden dan ook) en het kan in de tuin zou dat gewoon makkelijk zijn. Natuurlijk ga ik ook elke dag naar het bos, omdat ze daar gewoon lekker kan rennen en snuffelen en even haar uurtje beweging heeft. Tuin zou nooit vervanging zijn voor uitlaten, maar een fijne noodoplossing is het wel. Maar goed, dat doet ze dus niet 

honden page profiel yooopyooop

honden foto van yooop

" Ik merk wel dat die opvatting erg leeft om mij heen, 'honden op een flat is dierenmishandeling'. Ik heb met mijn twee grote herders zelfs een tijdje in een 2-kamer appartement gewoond zonder problemen, en vraag me af of de mensen die dit soort dingen beweren wel verstand hebben van wat een hond nodig heeft.

 

Wanneer ik dit soort uitspraken hoor, klinkt dat voor mij alsof deze mensen denken dat een hond zichzelf in een tuin dient te vermaken, en dat de eigenaar hier verder geen aandeel in heeft. Een beetje zoals een kat, maar dan iets groter en hij moet daarom de ruimte hebben om te kunnen rennen, dus daar heb je een tuin voor nodig en een groot huis.'Uitlaten' is in dat geval dan ook enkel zodat de hond ergens kan poepen en plassen.

 

Ik ben twee keer door het asiel afgewezen omdat ik geen tuin had. Bij voorbaat al. Dat de honden mee gaan hardlopen, wekelijks 2x naar de hondenschool gaan voor groepswandelingen, speuren en trainen náást de standaard dagelijkse lange wandelingen is niet eens aan bod gekomen. Het natuurgebied 30 meter achter mijn huis van honderden hectares waar honden los mogen lopen ook niet. Nee, een tuin moest ik hebben.

 

Eén van de honden waar ik interesse in had zit momenteel nog steeds in het asiel. Vraag me af waar hij gelukkiger was geweest; in het asiel, of 'zielig' bij ons in het appartement.

  "

 



Ik ben echt stomverbaasd, ongelooflijk! ;-)

honden page profiel yooopyooop

honden foto van yooop

" Tja.. In de ideale wereld zou iedere hond een eigen hectare land hebben, hihi. Ik vind een hond in een flat niet zielig. Ik weet niet hoe het met jullie honden zit, maar de mijne liggen het grootste gedeelte van de dag ergens in een hoekje van de bank te slapen. Qua formaat woonruimte maakt het dus weinig uit.


Een tuin zou ik, en mijn honden, geweldig vinden. Zeker omdat mijn honden niet los kunnen, enkel op omheind terrein. Wat dat betreft zou een tuin heerlijk zijn, zodat ze even zouden kunnen spelen. Aan de andere kant.. springt Wispa vanuit stilstand bovenop een schutting van 2 meter of graaft ze zich binnen twee tellen onder een hek door uit. Ik denk niet dat er een tuin is die ik dusdanig hermetisch af zou kunnen sluiten dat het Wispa binnen zou houden. "

 



hihih die Podenco's ook!

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

Weet niet wat ze van plan zijn met de hond in huis? Als ze een aguility parcours wilt bouwen, gaat het niet lukken. Ha ha.

 

Buiten is spelen, wandelen, sporten, rennen en noem maar op. In huis is het rust, dus of je nou in een vila a la Willen Alexander woont, of een klein flatje, maar voor een hond niet uit. 

 

Een balkon is wel fijn, als t warm is, kan de hond lekker op het balkon liggen. Maar is geen must. 

honden page profiel yooopyooop

honden foto van yooop

Ik denk dat Faro wel graag een Balkon 4 hoog zou willen hebben, dat vind hij leuker dan een tuin, lekker kijken wat er allemaal te zien is.

pagina 1 van 2 12
Volgende forumvraag: Kokosolie/boter
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^