DA - Tandsteen verwijderen (en HD/ED foto's?) - UPDATE

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel IsalindeIsalinde

honden foto van Isalinde

Update

 

Voor wie geinteresseerd is, of mensen die graag willen weten hoeveel een gebitsbehandeling ongeveer kost: hierbij een update. 


1. Gebitscontrole + extra's

Allereerst heb ik een aantal dierenartsen gemaild voor meer informatie. Aangezien we eind vorig jaar verhuisd zijn, hadden we nog geen 'nieuwe' dierenarts. Uiteindelijk eind februari bij een dierenarts een afspraak gemaakt voor een gratis gebitscontrole (februari = maand van het gebit). 

 

Tijdens deze controle heeft ze vluchtig naar het gebit gekeken (hoe ernstig). Maar ook had ze van mijn email onthouden dat ik erover zat te denken om foto's te laten maken. 

ED komt eigenlijk niet voor bij de Shiba, dus dit had ik ook al niet in de mail  gezet. We hebben het daarom gehad over HD en Patella Luxatie. Ze heeft hem goed bekeken en vond dat hij er goed gespierd uitziet. De kans op ontwikkeling van HD zag ze erg klein in omdat hij er zo goed uitzag en het een klein ras betreft. Dus samen het besluit genomen geen HD foto's te laten maken. 

 

Dan Patella Luxatie. De DA heeft zijn knietjes bevoeld en gedaan. Ze zei dat de ze de patella wel te verplaatsen was.

even een info stukje: 

  • Graad 1
    De knieschijf is te luxeren bij een gestrekte poot de knieschijf met de hand te verplaatsen. Wanneer de poot weer in de normale stand staat schiet de knieschijf vanzelf weer terug.

Hierover vertelde ze ons dat de spieren rondom goed ontwikkeld zijn: goed gespierd. En als we dat zo houden, zal het niet verergeren en zal hij er dus geen last van hebben. 

 

Daarna nog het hartje beluisterd en ook dat klopte sterk. 

 

2. De gebitsbehandeling

Toen kwam maandag (gister) de dag van de gebitsbehandeling. Vanaf 19.00 uur zondag mocht Toby niets eten i.v.m. nuchtere maag. 

 

Vooraf

Allereerst kwam de injectie met verdoving. Zoals een echte shiba betaamd heeft meneer moord en brand geschreeuwd. We mochten hem daarna weer meenemen naar de wachtkamer zodat hij in ons bijzijn rustig zou worden. 

Toen hij iets rustiger was, kwam injectie nummer twee: tegen stress (ook weer schreeuwen). Daarna weer mee naar de wachtkamer waar hij steeds dieper zakte, maar er duidelijk tegen aan het vechten was. Uiteindelijk toen heeft de assistente hem meegenomen (wat een rotmoment!). 

 

Behandeling

De dierenarts heeft ons vertelt hoe het eraan toeging toen wij weg waren. Toby was heel erg moeilijk goed onder narcose te krijgen. Hij bleef er maar tegen vechten. Waarschijnlijk helemaal nu hij alleen onder vreemde mensen was (hij houdt niet van de meeste vreemde mensen). Ze hebben hem een beetje extra moeten geven. Toen de behandeling klaar was, is hij naar de kennel gebracht. DA vertelde dat ze hem daar vooral met rust hebben gelaten. Hij was duidelijk erg gestrest en zou ook niet toelaten dat ze hem nog aan zouden raken terwijl hij wakker in de kennel lag.  

 

Achteraf

We mochten hem zelf uit de kennel halen. Toby was toen nog wel een beetje suffig. De DA bracht ons er naartoe en meneer was natuurlijk erg happy ons te zien. Ook fijn dat DA/assistente zich verder niet bij hem opgedrongen hebben en hem zoveel mogelijk met rust gelaten hebben. Dit is goed geweest voor het contact tussen DA en Toby. DA vond het dan ook niet verstandig om hem nog een injectie te geven om hem echt 'wakker' te maken. Dit zou een boel stress opleveren. Wel zei ze dat als we iets niet vertrouwden dat we dan moesten bellen.

Dus het suffige hondje, met prachtig gebit, kwam weer met ons mee naar huis . In de auto lag hij bij mij op schoot. Toen kwamen we erachter dat hij echt veel stress had gehad in de kennel. Hij was namelijk telkens een stukje aan de binnenkant van zijn voorpoot aan het likken. Daardoor zag ik plots dat dat stukje kaal was.

Hij heeft in de kennel daar waarschijnlijk de hele tijd aan lopen likken, dat hij het gewoonweg kaalgelikt heeft.. 

Daar wordt nu dus op gelet. Als hij er aan gaat zitten, gaat de lampekap op ;) 

 

Verder gaat het allemaal erg goed :) 

 

3. Kosten

De gebitscontrole en alles wat ze toen heeft gedaan en wat we besproken hebben (patella, hd) was gratis, omdat het in februari was: maand van het gebit.

 

gebitsbehandeling:

1 narcose hond domitor/ketamine 10-14kg  = €22,25

1 tandsteen verwijderen hond = € 34,65

1 polijsten gebit = €13,40

1 tandpolijstkop disp. oscill. IM3 1 st. = €2,65

1 tandpolijstpasta in cups - 1 stuk = € 0,80

 

Totaal: €73,75 (incl. btw)

 

 

(Oei, lang verhaal geworden.. sorry!)

 

Al met al ben ik echt heel erg blij met deze dierenarts. Mocht er iemand op zoek zijn naar een goede DA in west-friesland, dan is deze zeker aan te raden :) 

 

---

 

Toby heeft best wat tandsteen, vooral op de kiezen. Zelf verwijderen zal niet gaan. Daarom wil ik eigenlijk dit voor een keer bij de dierenarts laten doen. En vanaf dan goed bijhouden. 

 

Hebben mensen hier ervaring mee? (hoelang duurt het, moet ik de hond achterlaten of kan ik in de wachtkamer wachten, kosten, wat is verstandig om duidelijk af te spreken met de DA (geen onverwachte zaken), etc.) 

 

Daarnaast natuurlijk de vraag: hoe kan het daarna goed bijgehouden worden. Elke dag poetsen met: http://www.petsplace.nl/hond/gezondheid/beaphar-tandpasta-borstelset~M-300199 ? 

 

 

Ik weet dat het tandsteen verwijderen onder narcose moet gebeuren. Ik zat er dan aan te denken om tegelijk foto's voor HD en ED te laten maken. Niet omdat Toby ergens last van heeft, en ook niet omdat we met hem willen fokken, maar ik wil het eigenlijk gewoon graag weten. (toby komt niet uit de broodfok, maar van een thuisnest).

Kun je beide foto's in een keer laten maken? Wat zijn ongeveer de kosten? En dan.. is het verstandig? 

Hebben hier meer mensen foto's laten maken voor HD / ED gewoon 'om het te weten' (en dus niet met de reden te fokken of omdat er klachten zijn)

honden page profiel Roedel van het noorderlicht Roedel van het noorderlicht 3 doggies

honden foto van Roedel van het noorderlicht

Ik was 416 euro kwijt aan hd en ed met 4 opnames .
Inclusief consult kosten.
Alleen bij ons zonder narcose
Veel kiezen voor een lichte narcose omdat dit minder stressvol is en dat is zeer aan te raden.
De fotos kunnen idd tegelijk gemaakt worden.

Tandsteen weet ik niet.

honden foto van Pauline - Kiara, Hayzel, Finn, Yara & Luna

Foto's en tandsteen kunnen gelijk gedaan worden. Je zult de hond denk ik wel achter moeten laten, foto's + tanden kan toch redelijk wat tijd in beslag nemen (hangt ook een beetje er van af hoe erg zijn tanden zijn). Eenvoudig tandsteen verwijderen zal 15 a 20 minuten duren (aansluiten bewaking etc, tandsteen verwijderen, polijsten, lostkoppelen van alles), maar nogmaals dat hangt helemaal van het gebit af.

 

Je kunt met de dierenarts afspraken maken over onverwachtse kosten, denk hierbij aan gaatjes die gevonden worden, röntgenfoto's van het gebit, het trekken van rotte tanden etc. Ik zou het gewoon ter sprake brengen, maar meestal vragen ze dit soort zaken bij het opnemen van de hond (iig waar ik werkte)

honden foto van Pauline - Kiara, Hayzel, Finn, Yara & Luna

Overigens zal je niet kunnen kiezen van narcose wat Jaimie aangeeft, voor tandsteen moeten ze namelijk echt helemaal onder zeil. Ik zou het overigens zelf combineren als mogelijk, omdat ie dan maar 1keer onder narcose hoeft.

honden page profiel Roedel van het noorderlicht Roedel van het noorderlicht 3 doggies

honden foto van Roedel van het noorderlicht

" Overigens zal je niet kunnen kiezen van narcose wat Jaimie aangeeft, voor tandsteen moeten ze namelijk echt helemaal onder zeil. Ik zou het overigens zelf combineren als mogelijk, omdat ie dan maar 1keer onder narcose hoeft. "

 


Ik doelde echt op de ed hd testen.
Ik gaf al aan dat ik over tandsteen niks wist
Maar als je hond toch onder zeil gaat is het natuurlijk wel het ideale moment om het ineens te doen.

En wij hadden niet veel keus omdat hus niet onder narcose mag.
Edit: De fotos trekken voor ed hd gaat meestal wel onder een lichte narcose en geen zware.

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~ 3 doggies

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

Ik zou het in jullie geval ook zeker tegelijk laten doen. Foto's an sich lijkt me niet heel veel werk en tijd, zeker niet als de hond toch onder narcose is. Niet elke hond vindt het fijn om op zijn zij te worden gedwongen (of weet ik veel wat voor houdingen ze moeten aannemen voor zo'n foto) en blijven niet stil liggen of blijven gewoon überhaupt niet liggen (zoals Mellow, toen ze moest liggen voor een teekje...)

Dus als het gebit tóch wordt gedaan, dan is het voor Toby het fijnst als de foto's dan ook worden gedaan (en voor jou uiteindelijk ook, scheelt toch extra kosten gok ik).

 

Vorig jaar eind februari is Mellow d'r gebit weer nagekeken, in het kader van Maand van het Gebit (volgende maand ga ik ook weer).

Toen bleek ook dat het best heel ernstig gesteld was met haar gebit (en ze moest nog 3 worden) dus afspraak gemaakt voor reiniging. Zou rond de 175 euro kosten. Duur, maar goed, beter reinigen en weer in orde dan uitstellen en een tandeloos bekkie.

 

Afspraak stond voor 5 maart, heb haar 's morgens gebracht en ben toen naar mijn werk gegaan (telefoon continu binnen handbereik gehouden). 

Eind van de ochtend werd ik gebeld, ze waren klaar, maar ik kon haar nog niet ophalen (ze lag pas net weer in het kenneltje, bij te komen).

Het was alleen nog een tikkie erger dan ze dachten: niet alleen maar aanslag, maar bij 19 elementen geen of heel weinig glazuur, 1 kies daarvan is getrokken, die viel bij het reinigen geloof ik praktisch uit elkaar...

En ja, meer werk, dus meer tijd en helaas ook meer geld: bijna 300 euro... 

 

Maar goed, het was toch wel echt nodig dus. Maand later ben ik zelf gaan poetsen. Eerst vinger over kiezen met wang ertussen, toen lip opgetild en vinger even rechtstreeks over kies. Dat steeds wat uitgebreid. Tandenborstel vond ze echt niks, dus ik poets nog steeds met zo'n microvezel hoesje voor om mijn vinger. Klodder tandpasta erop en ze vind het helemaal leuk 

Ik poets nu nog steeds 6 keer in de week. Tandpasta zou niet eens hoeven, maar ze vindt dat spul zo lekker, dus dan maken we het gewoon even smakelijk 

 

Het was veel geld, maar ik ben toch blij dat ik het heb laten doen, zou toch zonde zijn als ik het niet had gedaan en ze zou nog voor haar 5e jaar haar halve gebit kwijt zijn. Het ziet er nog steeds best heel netjes uit. Afgelopen augustus was de dierenarts erg tevreden toen hij haar lip optilde 

honden foto van Pauline - Kiara, Hayzel, Finn, Yara & Luna

"  
Ik doelde echt op de ed hd testen.
Ik gaf al aan dat ik over tandsteen niks wist
Maar als je hond toch onder zeil gaat is het natuurlijk wel het ideale moment om het ineens te doen.

En wij hadden niet veel keus omdat hus niet onder narcose mag.
Edit:
De fotos trekken voor ed hd gaat meestal wel onder een lichte narcose en geen zware. "

 Het was ook als aanvulling op jou bericht

honden page profiel Roedel van het noorderlicht Roedel van het noorderlicht 3 doggies

honden foto van Roedel van het noorderlicht

"  Het was ook als aanvulling op jou bericht "

 


Een prima aanvulling als je het mij vraagt ;-) ;-)

honden page profiel Pauline - Kiara, Hayzel, Finn, Yara & LunaPauline - Kiara, Hayzel, Finn, Yara & Luna 3 doggies

honden foto van Pauline - Kiara, Hayzel, Finn, Yara & Luna

" Ik zou het in jullie geval ook zeker tegelijk laten doen. Foto's an sich lijkt me niet heel veel werk en tijd, zeker niet als de hond toch onder narcose is. Niet elke hond vindt het fijn om op zijn zij te worden gedwongen (of weet ik veel wat voor houdingen ze moeten aannemen voor zo'n foto) en blijven niet stil liggen of blijven gewoon überhaupt niet liggen (zoals Mellow, toen ze moest liggen voor een teekje...)
Dus als het gebit tóch wordt gedaan, dan is het voor Toby het fijnst als de foto's dan ook worden gedaan (en voor jou uiteindelijk ook, scheelt toch extra kosten gok ik).
 
Vorig jaar eind februari is Mellow d'r gebit weer nagekeken, in het kader van Maand van het Gebit (volgende maand ga ik ook weer).
Toen bleek ook dat het best heel ernstig gesteld was met haar gebit (en ze moest nog 3 worden) dus afspraak gemaakt voor reiniging. Zou rond de 175 euro kosten. Duur, maar goed, beter reinigen en weer in orde dan uitstellen en een tandeloos bekkie.
 
Afspraak stond voor 5 maart, heb haar 's morgens gebracht en ben toen naar mijn werk gegaan (telefoon continu binnen handbereik gehouden). 
Eind van de ochtend werd ik gebeld, ze waren klaar, maar ik kon haar nog niet ophalen (ze lag pas net weer in het kenneltje, bij te komen).
Het was alleen nog een tikkie erger dan ze dachten: niet alleen maar aanslag, maar bij 19 elementen geen of heel weinig glazuur, 1 kies daarvan is getrokken, die viel bij het reinigen geloof ik praktisch uit elkaar...
En ja, meer werk, dus meer tijd en helaas ook meer geld: bijna 300 euro... 
 
Maar goed, het was toch wel echt nodig dus. Maand later ben ik zelf gaan poetsen. Eerst vinger over kiezen met wang ertussen, toen lip opgetild en vinger even rechtstreeks over kies. Dat steeds wat uitgebreid. Tandenborstel vond ze echt niks, dus ik poets nog steeds met zo'n microvezel hoesje voor om mijn vinger. Klodder tandpasta erop en ze vind het helemaal leuk 
Ik poets nu nog steeds 6 keer in de week. Tandpasta zou niet eens hoeven, maar ze vindt dat spul zo lekker, dus dan maken we het gewoon even smakelijk 
 
Het was veel geld, maar ik ben toch blij dat ik het heb laten doen, zou toch zonde zijn als ik het niet had gedaan en ze zou nog voor haar 5e jaar haar halve gebit kwijt zijn. Het ziet er nog steeds best heel netjes uit. Afgelopen augustus was de dierenarts erg tevreden toen hij haar lip optilde  "

 

Dat is ook vaak het nare van een gebitsbehandeling, je weet vaak niet wat je aantreft tot je echt goed in het bekkie kan kijken waardoor kosten schatten heel lastig is. Overigens goed dat je niet aangekeken hebt, gebitsproblemen kunnen echt voor gezondheidsproblemen zorgen. Zo kunnen ze bijvoorbeeld hartklachten en bloedvergiftiging krijgen door de chronische ontstekingen in de bek. Helaas is het gebit bij honden vaak een onbekend iets. Zo vaak oude hondjes gezien waar de tandjes van ellende uit de bek vallen, sneu gewoon. En dan het minder eten en stinken uit de bek vaak op het ouder worden wordt geschoven.

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~ 3 doggies

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

Als ik niet voor die controle was geweest was het een paar maanden later wel geconstateerd (bij de enting kijken ze ook altijd even naar het gebit). Aan haar heb ik nooit iets gemerkt qua pijn ofzo (ze at gewoon haar barf-maaltijd, zonder enige moeite), dus als ik het daarvan had laten afhangen had ik het inderdaad niet (zo snel al) laten doen.

 

 

honden page profiel BullekeBulleke 3 doggies

honden foto van Bulleke

Vandaag bij mijn stoere Peer tandsteen laten verwijderen bij de mondhygiëniste. Zijn grote kiezen achterin zaten vol bruine plak en tandsteen. Hij liet alles gewillig toe, nu bijhouden met poetsen. Maar nogmaals, super trots op mijn manneke. Foto's maken ze bij onze DA, als de hond het toelaat uiteraard, ook zonder roesje of narcose.

Foto's zijn zo gebeurd. En wat betreft het gebit reinigen, moet het volledige gebit worden gereinigd, duurt dat meestal zo'n half uur, met controle op alles, tandsteen verwijderen en polijsten. Dit wordt wel altijd onder narcose gedaan. Maar alleen tandsteen van enkele kiezen of tanden verwijderen proberen ze hier eerst zonder narcose.  

honden page profiel IsalindeIsalinde

honden foto van Isalinde

" en blijven niet stil liggen of blijven gewoon überhaupt niet liggen (zoals Mellow, toen ze moest liggen voor een teekje...)
Dus als het gebit tóch wordt gedaan, dan is het voor Toby het fijnst als de foto's dan ook worden gedaan (en voor jou uiteindelijk ook, scheelt toch extra kosten gok ik).
 
 beter reinigen en weer in orde dan uitstellen en een tandeloos bekkie.
 
Afspraak stond voor 5 maart, heb haar 's morgens gebracht en ben toen naar mijn werk gegaan (telefoon continu binnen handbereik gehouden). 
Eind van de ochtend werd ik gebeld, ze waren klaar, maar ik kon haar nog niet ophalen (ze lag pas net weer in het kenneltje, bij te komen).
Het was alleen nog een tikkie erger dan ze dachten: niet alleen maar aanslag, maar bij 19 elementen geen of heel weinig glazuur, 1 kies daarvan is getrokken, die viel bij het reinigen geloof ik praktisch uit elkaar...
En ja, meer werk, dus meer tijd en helaas ook meer geld: bijna 300 euro... 
 
 ik poets nog steeds met zo'n microvezel hoesje voor om mijn vinger. 
 
 "

 

Om Toby stil te laten liggen/op zijn zij of op de rug, dat gaat inderdaad Echt niet lukken. Het kwam ook vooral in me op om die foto's te laten maken omdat hij voor de gebitsbehandeling onder narcose moet. Zou dat niet moeten, dan zou ik die foto's niet laten maken (tenzij het echt nodig is natuurlijk). Want zonder echte reden mijn hond onder narcose laten gaan, zal ik niet doen.

 

Als ik zijn lip optil om naar de tanden te kijken, lijkt het niet al vreselijk erg te zijn (het zit vooral bij vier kiezen achterin), maar inderdaad ik wil gewoon dat zijn gebit op orde is. Het gaat om zijn gezondheid en dat is me maar al te belangrijk. 

Als er verborgen zaken bovenkomen dan wil ik natuurlijk dat daar ook goed mee omgegaan wordt. Maar het is wel fijn om er van tevoren wat zekerheden over te hebben. (Vooral zodat er geen verrassingen in de kosten zitten achteraf).

 

Ik merk verder niet aan hem dat hij er echt last van heeft, maar ik zie dat het er zit. Dat is genoeg ;) 

 

Wat voor microvezeldoekjes gebruik je precies, heb je een link o.i.d.? 

honden page profiel IsalindeIsalinde

honden foto van Isalinde

" Vandaag bij mijn stoere Peer tandsteen laten verwijderen bij de mondhygiëniste. Zijn grote kiezen achterin zaten vol bruine plak en tandsteen. Hij liet alles gewillig toe, nu bijhouden met poetsen. Maar nogmaals, super trots op mijn manneke. Foto's maken ze bij onze DA, als de hond het toelaat uiteraard, ook zonder roesje of narcose.
Foto's zijn zo gebeurd. En wat betreft het gebit reinigen, moet het volledige gebit worden gereinigd, duurt dat meestal zo'n half uur, met controle op alles, tandsteen verwijderen en polijsten. Dit wordt wel altijd onder narcose gedaan. Maar alleen tandsteen van enkele kiezen of tanden verwijderen proberen ze hier eerst zonder narcose.   "

 

Wat geweldig van Peer dat hij dat zomaar toelaat! Toby heeft maar weinig vertrouwen in vreemde mensen en al helemaal als ze echt aan hem gaan zitten. Hij kan dan aardig gaan wringen en krijsen om maar weg te komen. Vandaar dat ik het zelf ook niet met zo'n schrapertje wil doen. Een verkeerde beweging en dan kan het voorkomen dat hij nooit meer vertrouwen heeft in mensen die in zijn bekje kijken. 

 

 

honden page profiel Anneloes, Fleece addictAnneloes, Fleece addict 3 doggies

honden foto van Anneloes, Fleece addict

Die foto's en het gebitje kunnen prima samen. Maken ze eerst de foto's en gaan ze daarna met het gebit aan de slag ;-)

Voor het goed schoonhouden van het gebit werkt poetsen met een tandenborstel, gaasje, vingersokje het effectiefs. Begin nu al met aanleren want je kan niet ineens een tandenborstel in zijn mond stoppen. Je moet het langzaamopbouw door alleen eerst de snuit en lippen aan te raken, dan langenzaam eens zijn tanden te gaan betasten, als dat goed gaat een nat gaasje om je vingers doen en later met tandpasta erbij. Als signalen goed gaat ga je pas oefenen met de tandenborstel en tandpasta. Beloon altijd na het tandenpoetsen!

honden page profiel BullekeBulleke 3 doggies

honden foto van Bulleke

"  
Wat geweldig van Peer dat hij dat zomaar toelaat! Toby heeft maar weinig vertrouwen in vreemde mensen en al helemaal als ze echt aan hem gaan zitten. Hij kan dan aardig gaan wringen en krijsen om maar weg te komen. Vandaar dat ik het zelf ook niet met zo'n schrapertje wil doen. Een verkeerde beweging en dan kan het voorkomen dat hij nooit meer vertrouwen heeft in mensen die in zijn bekje kijken. 
 
  "

Als je dat inderdaad van tevoren al weet, dan zou ik het ook onder narcose laten doen. Onze andere laat foto's maken wel toe, maar verder moet je eigenlijk overal van afblijven, haha. Soms best lastig, ze krijgt ook een snuitje om bij de DA, maar dat werkt niet erg bij het gebit. Ik heb even voor je nagekeken, het verschilt natuurlijk bij iedere DA, maar bij onze Wopper zijn er een HD-foto en een foto van haar rug gemaakt. De eerste foto kostte 65 euro en elke vervolgfoto 35 euro. Haar gebitsreiniging (tegelijk laten doen met een paar bultjes verwijderen) heeft 62,50 gekost. Dit is natuurlijk exclusief de kosten van de narcose, daar kwam nog 139 euro bij (operatie-assistent, anesthesist, de narcose-middelen etc) Zal bij jou minder zijn, omdat er niet geopereerd hoeft te worden. En wat betreft de kosten van het gebit, deze kosten zijn puur het schoonmaken en polijsten, er was verder niets aan de hand zoals kiezen trekken.

En ja, daarna is het inderdaad het beste om bij te houden met poetsen, maar dat laat onze dame helaas ook bij ons niet toe. Ik heb toen de tip gekregen om een paar keer per dag over haar wangen te masseren, dat schijnt speeksel aan te maken, waardoor er minder aanslag ontstaat. 

Je kan natuurlijk altijd eerst een prijsopgave vragen bij je DA van de geschatte kosten.  

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~ 3 doggies

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

" Wat voor microvezeldoekjes gebruik je precies, heb je een link o.i.d.?  "

 

Anneloes noemt het een vingersokje en dat is misschien wat duidelijker omschreven, aangezien het inderdaad net een sokje is.

 

Het is van Petosan (met een prachtige foto van Cesar Millan erop, ik ben aardig op weg om Mellow ook zulke witte tanden te laten krijgen )

Ik had eerst een tandpasta van Beaphar, nu heb ik de bijbehorende tandpasta van Petosan.

 

honden page profiel IsalindeIsalinde

honden foto van Isalinde

Heel erg bedankt weer voor de info, tips, tricks, etc. ;) 

 

Het tandenpoetsprincipe laat Toby opzich aardig toe. We hebben het een paar keer rustig geprobeerd. Maarja dat tandsteen zat er ook toen al, dus dat zal eerst weg moeten. Het is echter een hond die al snel zoiets heeft van 'nou hup zo heeft het wel weer lang genoeg geduurd' en dan gaat hij op de tandenborstel willen kauwen. Dus zo'n sokje is iets wat ik zeker ga proberen i.p.v. de tandenborstel. Op mijn vinger zal hij (hopelijk :P) wat minder kauwen, en ik weet dan zeker dat ik overal goed bijkom. Zolang hij maar niet ook zo gaat grijnzen als Cesar Millan dat zou een beetje creepy zijn ;) 

 

Bulleke, bedankt ook voor het nakijken van de kosten! Hoeveel het ook kost, we gaan het wel bij Toby laten doen. We hebben eind vorig jaar een huis gekocht. In het opknappen en inrichten gaat vrij veel geld zitten, vandaar dat alles goed ingepland moet worden. Daarom is het fijn te weten hoeveel de behandeling van Toby ongeveer gaat kosten, dan kunnen we goed bekijken wanneer dat kan, en wat er dan in het huis nog maar even moet wachten. 

 

Gekke vraag misschien, maar is elke DA bevoegd om de ED / HD foto's te maken (en beoordelen..)? 

honden page profiel ElineEline 3 doggies

honden foto van Eline

Tandsteen verwijderen gaat onder een roesje.

Voor foto's gaat de hond niet onder narcose. Heeft de arts de apparatuur in huis is hij ook capabel om de foto's te maken. Misschien handig om het financieel te spreiden.

honden page profiel ElineEline 3 doggies

honden foto van Eline

HD en ED samen..200/250 euro voor 4 foto's.

Elke arts kan zelf de prijs bepalen.

honden page profiel IsalindeIsalinde

honden foto van Isalinde

Financieel spreiden is niet nodig. Juist omdat hij onder narcose moet voor het gebit, wil ik die foto's meteen ook dan laten maken. Foto's maken zonder roesje gaat bij Toby namelijk nimmer nooit niet lukken :) 

honden page profiel IsalindeIsalinde

honden foto van Isalinde

Update - zie beginbericht

honden page profiel Anneloes, Fleece addictAnneloes, Fleece addict 3 doggies

honden foto van Anneloes, Fleece addict

Fijn dat het allemaal goed verlopen is. Even het plekje op de poot inderdaad in de gaten houden. De kosten vind ik echt reuze mee vallen.

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~ 3 doggies

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

Fijn dat het goed is gegaan. En de prijs van de gebitsbehandeling valt inderdaad reuze mee. Ik schrik nóg als ik aan die van Mellow denk 

 

Hopelijk laat hij het plekje op zijn poot verder met rust.

honden page profiel TessaTessabijna goedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Tessa

Het kale plekje op zijn poot is waarschijnlijk de plek waar het infuus heeft gezeten. Dat scheren ze heel kort en dat irriteert

honden page profiel IsalindeIsalinde

honden foto van Isalinde

Tessa daar heb je een goed punt! Omdat hij altijd zo dwangmatig is met zulke dingen had ik daar niet eens aan gedacht. 

Daarom hier ook altijd een kap in huis. Gelukkig vindt hij dat ding niet zo erg :)  Hij heeft het waarschijnlijk wel wat erger gemaakt maandag. Maandag de hele dag de kap, gister een paar keer, en vandaag heb ik hem er nog niet op betrapt dat hij eraan zit dus 

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^