Hoe doen jullie dat? Vieze honden.

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel IDGIDG

honden foto van IDG

pff, hier is het elke wandeling zo smerig mogelijk worden.

bij me ouders was het altijd makkelijk de honden hebben daar een eigen verblijf dus hoeven niet naar binnen.

de chihuahua's maakten zichzelf niet zo vies.

nu op mezelf en komt de bc binnen maar ze is elke keer zo vies, spuit er nu elke keer af.maar mis hier heeft iemand hier het gouden idee?

zit me nu ook al op waterblazers te oriënteren.

hoe doen jullie dat?

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_

honden foto van Sheltieduo_

Hier een kleine hond die zich wel eens vies maakt ... Ik laat hem dan op een handdoek drogen en borstel dan het zand eruit ... Soms moet hij gewoon helemaal afgespoten worden. Wil mij ook een waterblazer aanschaffen ... Want ik trim Max ook zelf dus das dan wel handig 

honden page profiel W&WW&W

honden foto van W&W

Ik droog ze af. Natuurlijk zijn ze dan niet schoon en droog.

Na het wandelen gaan ze eten en dan meestal liggen slapen.

2 uurtjes later zijn ze weer droog en al het vuil is dan uit hun vacht.

Dan pak ik de bezem en veeg de zandbak bij elkaar en gooi het weg.

honden page profiel Stabij GijsStabij Gijs

honden foto van Stabij Gijs

Wat Willem & Wammes zegt..

al pak ik meestal de stofzuiger

honden page profiel CharlieCharlie

honden foto van Charlie

Sinds een paar weken heb ik een waterblazer. Super ding, veel minder vies in huis met 3 honden.

honden page profiel W&WW&W

honden foto van W&W

Doe ik ook hoor stabij Gijs.

Maar hier sowieso twee keer op een dag het water in en door de modder enz. Om niet de hele dag te moeten stofzuigen wissel ik het af met de bezem. ;-)

honden page profiel s@nt@s@nt@

honden foto van s@nt@

Zelfde hier, goed met handdoek bij de deur en de waterblazer eroverheen.
Bezem binnen handbereik voor het zicht, en ik stofzuig om de dag.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

vies ? schoon watertje opzoeken ? okee niet iedere hond wil lekker zwemmen, maar bij thuiskomst, emmers water klaar gezet ? dan je hond even spoelen met schoon water, geen waterblazer ? dan een goeie zeem gebruiken, en je hond is droog en schoon.

hier als er niet gezwommen wordt en ze is vies, vier emmers water voor alle vier de poten, wegwerpwashandjes de rest mee schoon maken, water doet veel... daarna met een goeie zeem droog ik en dan gaat de waterblazer aan....

honden page profiel Stabij GijsStabij Gijs

honden foto van Stabij Gijs

Ja als we bij de wythemerplas zijn en hij zit onder het zand stuur ik hem 1x het water in en dan snel op het gras, dat scheelt een stuk zand in de auto en in huis

 

als je niet elke keer wil afspuiten kun je ook met een hele natte lap de poten, buik en kont doen, scheelt ook al veel

 

tja, die hondjes van ons nemen nou eenmaal vanalles mee naar binnen...

honden foto van Nathalie, Harley & Mr. Deeks

Clooney is een smeerkees eerste klas en met dat natte weer van de afgelopen paar dagen is er niks mee te beginnen. Hij hoeft maar naar buiten te kijken en hij is al vuil!
Ik droog hem na de wandeling zo goed mogelijk af met een handdoek en de rest valt er in de loop van de dag wel een keer uit. Ik moet helaas vaak stofzuigen, maar ach...zolang mijn hond lol heeft...

honden page profiel JiroJiro

honden foto van Jiro

Ik heb Jiro wel eens moeten wassen met emmer op het balkon, Fari is zwart, dus daar zie je weinig op, tot hij gaat liggen.. Bij ons is het ook een wedstrijd zo smerig mogelijk worden, en ik woon direct aan een gigantisch (honden)park waar het altijd een blubber-zooi is met van die stink sloten……. Je raadt het al.. Fari is namelijk een Labrador..

 

Maar ik doe ze altijd maar afdrogen, en zodra ze droog zijn (een dag later) even onder de douche.. niet dat dat altijd helpt (stank)

honden page profiel WendyWendy

honden foto van Wendy

Tenzij ze echt stinken, worden ze hooguit afgespoeld. Soms afdrogen. En soms gaan ze even in de bench, vetbedje eronder, dekentje erover en na een tijdje zijn ze weer schoon en droog. Scheelt wel dat er net zoveel in hun vacht blijft hangen. 

En als mijn uitlaat bc mee is geweest, ligt er 100 keer meer zand in huis. Ik heb de eigenaren ook laten kiezen: of ze liever een natte hond willen, of 1 met zand. Ze kozen voor nat. Ik rij soms nog even langs een schone sloot, kan ze even het meeste zand kwijt.

Mijn schoonouders lieten de honden opdrogen in de (verwarmde) garage. Nu hebben ze een waterblazer. 

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

In de auto ligt een badlaken en een klein handdoekje. Voor we de auto in gaan veeg ik haar zoveel mogelijk schoon (buik, pootjes en indien nodig rug).

Afhankelijk van hoe vies ze is veeg ik haar thuis nog een keer schoon, soms pak ik haar washandje en 'was' haar buiten onder de carport even.

Als ze echt vies is dan zwaai ik dat badlaken over haar rug, til haar op en zet haar boven in de douchebak, even lekker afspoelen 

Doe ik niet vaak en shampoo gebruik ik alleen als ze écht stinkt.

 

Dit was dus reden tot douchen... 

 

Ik ga haar niet laten drogen, dan blijven de klontjes modder in d'r buikharen hangen, die krijg ik niet weg geborsteld; haar buikharen zijn wat langer, maar dunner bezaaid dan de rest van haar vacht. Dan zou ik dus aan haar haren moeten 'trekken' en dat is niet echt prettig.

Dus zoveel mogelijk bij de auto (als de drek nog nat is) en de rest lekker met lauwwarm water.

 

En daarna moet ik natuurlijk eerst de badkamervloer laten drogen, dan stofzuigen, dan dweilen. Beneden idem dito, want ja, je moet je natuurlijk wel aan het kleed nog even extra afdrogen en 300 keer uitschudden... 

Volgende forumvraag: huisdierendokter destress
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^