Welk ras zouden jullie aanraden bij een student?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Lloyd Christmas (Gast)

De situatie: Ik ben 21, ga binnenkort op mezelf wonen, en volg dan nog wel een studie (hbo). Thuis hebben wij ook honden gehad, Border Collie kruisingen, en het lijkt mij ontzettend leuk om op kamers ook een kameraad bij me te hebben. Wat heb ik de hond te bieden?- 3x per week hardlopen, varierend van een half uur tot anderhalf uur- Op niet hardloopdagen gewoon een uur wandelen- De rest van de dag de standaardrondjes van ongeveer 15 minuten (evt op de fiets)- Indien ik een lange schooldag heb zorg ik voor uitlaatservice - In het weekend een uitje naar het bos of strand oid- Hij mag ook mee op vakantie (meerdere keren per jaar), dat kan echt alles zijn van bergwandelen tot strand of stedenvakanties- Trainen met de hond is niet echt mijn ding, speurzoeken dan weer wel.   Wat verwacht ik van de hond? - Flexibiliteit. Als hond van iemand die in z'n twintiger jaren is weet je maar nooit waar je terecht komt - Een halfuurtje joggen moet hij vol kunnen houden, evenals een flinke bergwandeling. - Hij moet kalm kunnen blijven in stressvolle situaties op vakantie- Ook binnen moet hij rustig kunnen zijn. (denk aan de buren!!)Kortom: Een avontuurlijke, sterke hond die zich goed weet aan te passen aan de meest uiteenlopende situaties. Grootte laat ik nog even in het midden, maar vanzelfsprekend kun je geen grote jachthond in een kleine studentenkamer zetten. Ik ben benieuwd! 

honden page profiel --

honden foto van -

Geen advies qua ras, maar houd er rekening mee dat hond moet kunnen traplopen :) . Ik woon ook op kamers, 4 hoog en geen lift. Ook niet alle huisgenoten zullen blij zijn met een hond als huisgenoot, of huisdieren verboden, dus houd er ook rekening mee dat kamer vinden (denk ik) lastig kan zijn met een hond, hoewel ik eerlijk beken dat ik er zelf geen ervaring mee heb. Succes! 

honden foto van Tamara - Abby, Anna & Jamie

Wat Irene al aangeeft; in bijna alle studentenhuizen/appartementen/huurwoningen/anti-kraak zijn huisdieren verboden...

Je zult dus echt een particulier moeten vinden die het geen probleem vindt en duidelijke afspraken moeten maken, of al geld moeten hebben voor een koopwoning?

 

Qua schema past bijna iedere hond wel bij je.
Omgaan met stress en mee op vakantie kunnen ligt aan het karakter en de opvoeding van het diertje.

honden page profiel Stabij GijsStabij Gijs

honden foto van Stabij Gijs

Ik zou kijken naar de jachthonden.. mijn ervaring is dat als deze genoeg beweging krijge  ze tevreden zijn. Een herder bv heeft ook wel mentale uitdaging nodig omdat het honden zijn met werklust

 

http://www.raadvanbeheer.nl/rashonden/hondenrassen-rasgroepen/?tx_ras_pi1%5Brasgroep%5D=201&backPID=1466&cHash=9e16222d58f40fc57388198d7dfcaf1b

http://www.raadvanbeheer.nl/rashonden/hondenrassen-rasgroepen/?tx_ras_pi1%5Brasgroep%5D=199&backPID=1466&cHash=e5351b51f1f989b8dd4c6190665acf4d

 

wat Irene zegt over het traplopen en op kamers gaan ook goed is om over na te denken, verder heb je zelf al heel veel dinge  op een rijtje gezet

 

Wil je eigenlijk voor een pup of een volwassen hond gaan? 

Een pup kost de eerste maanden veeel tijd, ik weet  iet of je dat ook hebt?

honden page profiel IsalindeIsalinde

honden foto van Isalinde

Er zijn natuurlijk voldoende rassen die bij jou zouden passen. Misschien kun je zelf ook vertellen welke rassen je zoal aanspreken. 

 

Maar allereerst zou ik inderdaad gaan kijken of het uberhaubt mogelijk is. Er zijn niet veel studentenkamers waar huisdieren toegestaan zijn. Dan de vraag Als ze zijn toegestaan of het verstandig is, want huisgenoten kunnen nogal dingen laten slingeren en misschien niet goed/fijn met een hond om kunnen gaan. In andere woorden, persoonlijk zou ik mijn hond dan alleen op mijn eigen kamer willen. En niet in de rest van een huis. 

Particulier huren is hier genoemd, maar dat is Erg prijzig. 

 

Mijn tip, ga eerst echt kijken Of het mogelijk is. Zo voorkom je teleurstelling. (bijv. je hebt alles bedacht, welk ras, hoe, wat, welke dingetjes je gaat kopen, etc. etc. en dan blijkt dat het niet mogelijk is) 

honden page profiel RoosjeRoosje

honden foto van Roosje

Eigenlijk stel je vooral eisen die elk ras zou moeten leren. In 1x 30 minuten hardlopen is geen aanrader.
Niet blaffen: elke hond blaft wel eens en een hond moet wel hond kunnen blijven.
Omgang met stress is hoofdzakelijk opvoeding, maar bijvoorbeeld een mechelse herder is zeer stress gevoelig en dus niet geschikt.

Al met al is er dus geen specifiek ras aan te koppelen omdat dit bij elk dier anders kan zijn.

Lloyd Christmas (Gast)

Bedankt voor de reacties :)

Volgens mij heeft iedereen twijfels over een hond mee op kamers. Ik ook hoor :o
Maar ik heb er dus een paar op school zitten die het hebben, dus het is dus wel mogelijk. 't kost waarschijnlijk wel ontzettend veel moeite, haha. 

Hoe dan ook, ik vind het wel fijn om in gedachten alvast me het een en ander voor te stellen, voordat ik begin alle praktische zaken te regelen. Ik houd wel in mijn achterhoofd dat het op een teleurstelling kan uitlopen ;)

De jachthonden zijn gaaf, maar wellicht te groot voor op kamers. Ik zou ze bijvoorbeeld niet de trap op kunnen tillen mocht dat nodig zijn. 
Ik zat zelf te denken aan een... Fox Terrier? Klein beestje, kan ook wel wat hebben, vrij actief... Vraag me alleen af of hij zich een beetje koest kan houden, of dat hij net zo hyper is als een Jack Russel.


@Roosje: Mijn vader neemt de border collie kruising soms wel een uur mee uit hardlopen. De hond loopt dan wel los, dus min of meer op zijn eigen tempo. Is dat dan slecht? 


 

honden page profiel Phiep en de meidenPhiep en de meiden

honden foto van Phiep en de meiden

Als eerste ben ik het eens met wat de andere zeggen, maar als je nog steeds graag een hond wilt wat dacht je dan van een hond uit het asiel, of gewoon één die een nieuw huisje zoekt?

Een pup is namelijk heel veel werk (als je al van plan was om een pup te nemen) en die moet je dan ook alles nog leren. van zindelijkheid tot socialisatie (wat heel belangrijk is) en nog veel meer, dit kost veel tijd. Alles wat jij van je hond verlangt moet jij hem op de goede manier aanleren ;-)

Als je een asielhond zonder een al te groot rugzakje in huis neemt weet je al veel meer over hoe die hond is en wat hij aankan. Sommige honden die een nieuw baasje zoeken zijn soms zelfs al getraind en kennen de basis commando's.

Maar als je toch een echt ras wilt dan zou ik gaan voor de labrador of de sheltie, allebei hele leuke honden :-)


honden page profiel RoosjeRoosje

honden foto van Roosje

" Bedankt voor de reacties <img class=" />Volgens mij heeft iedereen twijfels over een hond mee op kamers. Ik ook hoor :oMaar ik heb er dus een paar op school zitten die het hebben, dus het is dus wel mogelijk. 't kost waarschijnlijk wel ontzettend veel moeite, haha. Hoe dan ook, ik vind het wel fijn om in gedachten alvast me het een en ander voor te stellen, voordat ik begin alle praktische zaken te regelen. Ik houd wel in mijn achterhoofd dat het op een teleurstelling kan uitlopen <img class=" />De jachthonden zijn gaaf, maar wellicht te groot voor op kamers. Ik zou ze bijvoorbeeld niet de trap op kunnen tillen mocht dat nodig zijn. Ik zat zelf te denken aan een... Fox Terrier? Klein beestje, kan ook wel wat hebben, vrij actief... Vraag me alleen af of hij zich een beetje koest kan houden, of dat hij net zo hyper is als een Jack Russel.@Roosje: Mijn vader neemt de border collie kruising soms wel een uur mee uit hardlopen. De hond loopt dan wel los, dus min of meer op zijn eigen tempo. Is dat dan slecht? 

  "

 



Als het opgebouwd is en geen pup, is het niet slecht hoor ;-)

honden page profiel Love is a four-legged wordLove is a four-legged word

honden foto van Love is a four-legged word

Ik zou dan sowieso voor een leuke herplaatser of asielhond gaan. Op die manier kun je er eentje uitkiezen die aan je verwachtingen voldoet (bijvoorbeeld flexibiliteit, rustig in huis, weinig blaffen en een actief karakter). Bij een pup is het allemaal maar afwachten hoe dat uitgroeit en bovendien kost een pup zeeën van tijd en klauwen met geld, iets dat lastig te realiseren is tijdens je studententijd.

Zoek éérst een huurwoning waar honden toegestaan zijn, want die zijn al zeldzaam.

Qua rassen kun je denken aan spaniëls, eventueel sociale terriërs, of gewoon een leuk manusje-van-alles. Een gezonde volwassen hond kan eventueel traplopen dus dan zou bijvoorbeeld een retrieverachtige ook best mogelijk moeten zijn.

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

Ken je de Hollandse Smous? Heel leuk levendig, makkelijk te tillen, en ook makkelijk in de omgang. Vrolijke beestjes zijn t, geen last van een kater als zo'n hondje je wakker maakt. 

 

http://www.smoushond.nl/

 

Edit, vraagt wel vachtverzorging, 1 keer in de zo veel tijd moet hij geplukt worden.

honden foto van Het Gouden Kwartet & Baasje

Misschien een beetje een rare vraag, maar hoe zie je het financieel voor je? Ik ben student en ik zou echt niet weten hoe ik een hond moet betalen.  Mijn ouders zijn 100,- tot 150,- per maand kwijt aan Evy (inclusief dierenarts en hondenschool).

Wat ik mij voor de rest afvraag is hoe je het verder voor je ziet. Je moet er vanuit gaan dat een hond 15 jaar leeft. Studeren duurt ongeveer een jaar of 4 - 6. Je hebt de hond dan nog 11 - 8 jaar. Ga je dan parttime werken?

Een ander punt is hoe zie je jouw studentenleven voor je? Wil je bij een studentenvereniging (of studievereniging), weekenden weg met vrienden, stappen, gezellig met z'n allen uit eten? Mijn hond woont bij mijn ouders(ik woon daar ook). Ik zou echt niet alleen voor haar kunnen zorgen.

Blaise (Gast)

Geen hond. Daarvoor in de plaats zelf bij een hondenuitlaatservice gaan (bij)werken of als vrijwilliger in een dierenasiel. Toch contact met honden.

honden page profiel AureliaAurelia

honden foto van Aurelia

Ik zeg ook geen hond. Over vier jaar ben je klaar, en dan? Krijg je een baan waar je fulltime moet werken en gaat je hond naar een asiel? Daarbij mag het op kamers inderdaad zelden tot nooit en is er tijdens het studentenleven zó veel te doen wat je daarna nooit meer kan, dat het zonde is om dat te missen vanwege een hond.

honden page profiel luzluz

honden foto van luz

Neen, zou ook zeggen geen hond.

Omwille van financiele redenen en als je binnenkort aan't werk gaat heb je waarschijnlijk nog minder tijd.

Bovendien vind ik dat een hond moet kunnen gaan plassen als ie het zelf wil. Uren opgesloten zitten in een kamer is geen hondenleven.

Mag je van de huisbaas wel een hond hebben daar?

honden page profiel Renee en XabiRenee en Xabi

honden foto van Renee en Xabi

"

Neen, zou ook zeggen geen hond.


Omwille van financiele redenen en als je binnenkort aan't werk gaat heb je waarschijnlijk nog minder tijd.


Bovendien vind ik dat een hond
moet kunnen gaan plassen als ie het zelf wil. Uren opgesloten zitten in een kamer is geen hondenleven.


Mag je van de huisbaas wel een
hond hebben daar?

"


Huh, de hond zelf plassen wanneer ie wilt? Dat hoor ik eigenlijk nooit. Hier staat de achterdeur echt niet open wanneer we weg zijn hoor

honden page profiel Sem en yinzSem en yinz

honden foto van Sem en yinz

Misschien een leuke herplaatser?
Voor een pup heb je echt de tijd nodig, omdat ie van alles nog moet leren.
Bovendien komen ze in de puberteit waardoor ze bananen in hun oren krijgen, en dan moet je nog meer met ze trainen.
Een herplaatser is al een beetje gevormd, en heeft zijn karakter eigenschappen al kenbaar.
Je kan het beste kiezen voor een niet te grote hond. Maar wel een kleine hond die wel mee kan hardlopen.
Persoonlijk zou ik niet kiezen voor een jachthond, als ze een beestje zien lopen, gaan ze er achter aan jagen, en dan ben je ze zomaar kwijt.
Een herder heeft inderdaad veel mentale uitdaging nodig.
Dus dat is misschien niks voor jou.
Www.ikzoekbaas.nl staan altijd wel leuke hondjes bij. Staat ook de karakterbeschrijving bij, ik denk dat dat meer wat voor jou is.

honden page profiel luzluz

honden foto van luz

" Huh, de hond zelf plassen wanneer ie wilt? Dat hoor ik eigenlijk nooit. Hier staat de achterdeur echt niet open wanneer we weg zijn hoor "

 Hier zou het absoluut abnormaal zijn als dit niet kon: eenmaal een hondenluik gewoon he.....

honden page profiel Renee en XabiRenee en Xabi

honden foto van Renee en Xabi

"

" Huh, de hond zelf plassen wanneer ie wilt? Dat hoor ik eigenlijk nooit. Hier staat de achterdeur echt niet open wanneer we weg zijn hoor "



 Hier zou het absoluut abnormaal zijn als dit niet kon: eenmaal ee
n hondenluik gewoon he.....

"


Vind het een eng idee dat mijn hond buiten in de tuin zou lopen zonder mijn aanwezigheid. Maar goed, in principe kan een hond heel goed op kamers worden gehouden. Een hondenluikje vind ik een beetje overbodig. Mijn hond hoeft niet elke keer in de tuin zijn behoefte te doen. Hier zijn de wandelingen voor

honden page profiel AureliaAurelia

honden foto van Aurelia

Mijn ouders hebben ook een hondeluik gehad voor een klein hondje, dat was heel handig. Maar het verschilt nogal per huis, per tuin en per hond he! Voor onze hond zou ik het ook niet prettig vinden, bang dat ze buiten zou gaan zitten blaffen als er bijv. een kat op de schutting zou zitten etc. Dat was met het hondje van mijn ouders nooit een ding, die ging alleen naar buiten om te plassen en wat te snuffelen en dan lekker weer naar binnen.

honden page profiel LloydLloyd

honden foto van Lloyd

Oke, oke... Bedankt voor al jullie goedbedoelde advies, maar ik heb zelf ook een stel hersens hoor 
Misschien dat mijn vraag niet helemaal duidelijk overkwam, ik zal het even anders stellen:

"Stel dat ik als student zijnde een hond zou nemen... Welk ras kunnen jullie dan aanraden?"

Bedankt voor de tip van de Hollandse Smoushond, daar heb ik wat aan  Had nog nooit van het ras gehoord maar lijkt in alle opzichten wel wat ik zoek.
Ook de spaniels en een leuk vuilnisbakkenras zet ik op mijn lijstje.
Dat maakt:

Fox Terrier
H. Smoushond
Spaniels
Kruising 

 

 

Anyone else? :)

honden page profiel AureliaAurelia

honden foto van Aurelia

Ha. Okee. Onze border weegt 15 kg, die valt wel trappen op en af te tillen als het moet. :-) Veel zwaarder zou ik niet doen.

honden page profiel Love is a four-legged wordLove is a four-legged word

honden foto van Love is a four-legged word

De Border Terriër, Cairn Terriër en het Markiesje kun je misschien nog op je lijstje zetten.

honden page profiel Stabij GijsStabij Gijs

honden foto van Stabij Gijs

Border terrier

Parson jack russel

 

honden page profiel IsalindeIsalinde

honden foto van Isalinde

Ik denk dat de Shiba Inu (het ras van mijn hond) best zou kunnen qua het 'avontuurlijke' en uithoudingsvermogen e.d.

Maar hoe zit je met hoe goed de hond moet luisteren zegmaar? Moet hij los kunnen lopen? Hoe denk je over vachtonderhoud?

 

(m.b.t. goed luisteren en goed loslopen, dan raad ik dus de shiba weer niet aan..) 

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^