Wassen of niet?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel StephanieStephanie

honden foto van Stephanie

Ik heb heel erg veel verschillende meningen gelezen over het wassen van je hond. De een zegt dat het echt niet goed is en je het echt niet moet doen en de ander die doet het elke week.
Nu heb ik een hondje met heel lang haar en stinkt snel, heb hem al 3 keer gewassen. Zelf heb ik niet veel last van die stank, maar mijn moeder en broer dan weer wel. Is het heel erg slecht of kan het geen kwaad? En als het wel kan, welke shampoo is dan het best? Heb ook ergens gelezen dat zwitsal shampoo ook wel kan. Gebruik op het moment gewone hondenshampoo in zo'n lichtroze tube.

honden page profiel Linda & MayroLinda & Mayro

honden foto van Linda & Mayro

Je kunt bij de dierenspeciaalzaak shampoo kopen. Als jij aangeeft dat je hond vaker gewassen moet worden, dan geven zij aan met welke shampoo dat kan. Daar zit namelijk wel verschil in.

 

De onze heeft nu ook een vettige vacht, urinelucht ( hij plast met enige regelmaat over zijn buik of poten) en meneer is dit weekend ook gewoon aan de beurt. Maar hij gaat minimaal onder de douche. 2x per jaar misschien...

honden page profiel --

Ik was mijn lang harige hondje heel af en toe. Alleen als hij echt heeft lopen baggeren of poep in zn kont haar heeft dan was ik hem haha.

 

Verder heeft hij weleens onherleidbare  pulkjes in zn vacht haha. Die kam ik er gewoon uit. Net zo makkelijk en dan is hij ook weer netjes. 

 

Elke week wassen vind ik echt onzinnig. Ik kam alleen elke week zijn nek. Achter zn oren. Daar vormt zich heel snel een grote klit altijd.

 

Edit: met parfumvrije honden shampoo van de dierenspeciaalzaak. Nooit met mensen shampoo doen!

honden page profiel FrankFrank

honden foto van Frank

Wassen heeft geen enkel negatief effect op de vacht van een hond zolang je een goede hondenshampoo gebruikt. De pH waarde in mensenshampoo is te hoog voor een hondenvacht waardoor deze minder goed wordt. Maar zolang je een hondenshampoo gebruikt is er niets aan de hand.

 

Laat je dus niet bang maken over verhalen dat het de vetlaag zou beschadigen. Dat is absoluut niet waar. Zolang je een fatsoenlijk hondenshampoo gebruikt natuurlijk.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

hoe meer je wast hoe meer het een cirkeltje wordt, wanneer je hond echt stinkt wat je zegt, kijk dan eens of er voer mee te maken heeft, een hond mag naar hond ruiken, maar echt niet stinken.

 

wat je kan doen is een washandje nemen, in azijn drenken en daarmee de vacht inwrijven, niet de huid alleen de vacht, de azijn neutrailiseert de geur van je hond, maar nogmaals als je hond echt stinkt ga dan eens kijken of het met voeding te maken heeft.

 

 

Bams is al goed volwassen, een zware dikke vacht, en echt ze is nog nimmer gewassen, als ze ergens in gerold heeft, kan he, dan laat ik haar nog eens extra zwemmen is het er niet af, gebruik ik washand met azijn, daarna goed uitborstelen en de hond ruikt gewoon weer naar hond.

honden page profiel zonnetjezonnetje

honden foto van zonnetje

Ik was Fedor niet vaak, maar 2 of 3 keer per jaar. Ik vond het laatst toch wel echt nodig.. Met dit vochtige weer blijft hij toch lang nat en vies en krijgt hij jeuk na een tijdje, nee, dan gaat ie toch echt in bad.

goeie shampoo gebruiken inderdaad. Ik zie wel dat hij zich na het bad echt lekker voelt.

honden page profiel Joke  ,Binkie en SpikeyJoke ,Binkie en Spikey

honden foto van Joke  ,Binkie en Spikey

Ik lees even mee.Mijn chi tjes houden niet van zwemmen en moeten dus echt gewassen worden.Ze houden erg van rollen in weet ik veel wat voor een viezigheid allemaal.

Heb zelf nu chi shamppo van de dierenwinkel.

honden page profiel Odette * BacchusOdette * Bacchus

honden foto van Odette * Bacchus

Staartje onze vorige hond werd op haar oude dag wat morsig en rook soms niet fris. Ik waste haar dan met zwitsal babyshampoo. Hadden/Hebben wij altijd in huis ivm allergie van oudste kind.

honden foto van Roedel van het noorderlicht

Hus word maar 2 of 3 keer per jaar gewassen.
Maar hij zwemt ook heel veel ( ook in de winter brrrr )

Echt hond ruik je niet bij hem.

Alleen soms wilt hij nog wel eens in een kadaver rollen of in andere kak gaan rollen dan word hij toch echt gewassen.

Ik gebruik ook gewoon hondenshampoo

honden page profiel StephanieStephanie

honden foto van Stephanie

" hoe meer je wast hoe meer het een cirkeltje wordt, wanneer je hond echt stinkt wat je zegt, kijk dan eens of er voer mee te maken heeft, een hond mag naar hond ruiken, maar echt niet stinken.
 
wat je kan doen is een washandje nemen, in azijn drenken en daarmee de vacht inwrijven, niet de huid alleen de vacht, de azijn neutrailiseert de geur van je hond, maar nogmaals als je hond echt stinkt ga dan eens kijken of het met voeding te maken heeft.
 
 
Bams is al goed volwassen, een zware dikke vacht, en echt ze is nog nimmer gewassen, als ze ergens in gerold heeft, kan he, dan laat ik haar nog eens extra zwemmen is het er niet af, gebruik ik washand met azijn, daarna goed uitborstelen en de hond ruikt gewoon weer naar hond. "

 
Bedankt voor de reacties!

Ik vind hem zelf ook niet echt stinken, ook meer gewoon een hondengeur. Mijn broer en moeder die zeuren daar altijd over.
Als hij buiten heeft gelopen stinkt hij wel echt erg, dan begrijp ik dat ze het vinden stinken.

Zit er ook nog verschil in azijn?

Volgende forumvraag: ervaringen Pro Training Pocket?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^