Cursus met buitenlandse pup/hond - wanneer starten?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Lupa & CodyLupa & Cody

honden foto van Lupa & Cody

Ik ben benieuwd wat jullie ervaringen zijn met het volgen van een cursus met je buitenlandse hond. Welke cursus heb je gevolgd en wanneer ben je hiermee gestart, hoe lang was je hond toen bij je?

 

Lupa is nu 6 maanden oud en woont sinds zes weken bij mij. Ik heb Lupa van de week opgegeven voor een beginnerscursus, voor honden vanaf 4 maanden. Deze cursus start a.s. zaterdag al. Maar ik begin ineens te twijfelen...

 

Mijn probleem/twijfel ligt nu bij het vervoer. Ik rij zelf geen auto maar er stopt een bus voor het terrein. dit is een kwartier rijden vanaf mijn huis. We zijn al wezen oefenen met auto en busritjes maar dit vindt Lupa toch nog erg spannend. Ze begint te trillen & te hijgen als we in de bus zitten. Precies de angst zoals ik haar uit de bus aanpakte, bij aankomst uit Roemenië. In Roemenië kon ze prima met de auto mee, maar de busreis naar NL heeft (begrijpelijk) veel negatieve indruk gemaakt.

 

Fietsen vindt Lupa geweldig maar ze doet ook veel prikkels op, ze ziet alles en gaat niet uit zichzelf lekker liggen. Naar de cursus zal ongeveer 20 minuten heen en 20 minuten terug fietsen zijn. 

 

Is het al verstandig nu te beginnen met de cursus? De volgende cursus start in maart dus dat is goed te overzien. Mijn angst zit bij de dubbele prikkels, en de reis en de cursus zelf. Ik denk dat ze de cursus zelf erg leuk zal vinden. 

 

Qua socialisatie met andere honden gaat het erg goed, ze komt regelmatig in een hondenbak waar ze andere honden ontmoet en mee kan spelen. De cursus is voor mij vooral bedoelt voor de commando's en de training... want dat is nog een lekker zooitje bij ons  bij zinnen als "ga je mee?" en "lekker eten" en op haar naam reageert ze prima maar aan de rest moeten we nog flink werken. 

 

Dus, ik ben benieuwd naar jullie ervaring!

 

 

honden page profiel Vera met Abby & Cantor !Vera met Abby & Cantor ! 3 doggies

honden foto van Vera met Abby & Cantor !

Mijn ervaring met Abby (buitenlander) ?

In 1 woord: Geweldig!

 

Buitenlanders zijn heel erg slim naar mijn idee

 

Wat betreft jou:

 

Ik zou haar eerst goed laten wennen aan de bus en aan de fiets, zeg maar dat ze de fiets/bus als een leuk iets ziet.
Je kan er nu ook al mee starten hoor, als ik alleen in jou schoenen stond, zou ik misschien wachten tot maart, dat ze echt gewend is aan de situatie in de bus etc.

 

Je kan in die tussentijd zelf al wat gaan oefenen, met de zit, en af

Zodat ze al een beetje een indruk krijgt.

 

Succes!

 

Edit: Ik zie dat het om een pup gaat, mijn excuses, Abby was al een puber toen ze hier kwam.

honden page profiel Lupa & CodyLupa & Cody

honden foto van Lupa & Cody

" Mijn ervaring met Abby (buitenlander) ?
In 1 woord: Geweldig!

 
Buitenlanders zijn heel erg slim naar mijn idee
 
Wat betreft jou:
 
Ik zou haar eerst goed laten wennen aan de bus en aan de fiets, zeg maar dat ze de fiets/bus als een leuk iets ziet.Je kan er nu ook al mee starten hoor, als ik alleen in jou schoenen stond, zou ik misschien wachten tot maart, dat ze echt gewend is aan de situatie in de bus etc.
 
Je kan in die tussentijd zelf al wat gaan oefenen, met de zit, en af
Zodat ze al een beetje een indruk krijgt.
 
Succes!
 
Edit: Ik zie dat het om een pup gaat, mijn excuses, Abby was al een puber toen ze hier kwam. "

 

 

Wat fijn dat het met Abby zo goed ging op de cursus! Ik heb het idee dat Lupa het ook geweldig gaat vinden. Naast haar flink eigenwijs zijn, zit er ook een slim koppie op. 

 

Het is vooral de reis er naar toe waar ik me zorgen om maak. Of dat niet teveel voor haar zal zijn. Ik ben nu dan inderdaad geneigd eerst de bus een positiefs iets te laten worden (fiets zit al goed, maar zijn gewoon veel (positieve) prikkels) en daarna met de cursus te starten. 

honden page profiel Odette * BacchusOdette * Bacchus 3 doggies

honden foto van Odette * Bacchus

Ook met Bacchus zijn we vlot met cursus begonnen en hij vond het erg leuk.

Je kan de gok nemen en met de bus gaan in de hoop dat er Iemand bij je in de klas zit met wie je mee kan rijden met de auto.

Als ze de bus zo naar vind is de cursus misschien te stressvol voor haar. De lessen Zijn sowieso al spannend.

Anders misschien beter nog wachten en het socialiseren zelf doen met hondjes in de buurt.

 

 

honden page profiel Odette * BacchusOdette * Bacchus 3 doggies

honden foto van Odette * Bacchus

Het socialiseren gaat al goed. Zelf kan je door consequent te zijn een hoop leren. Door steeds herhalen en belonen zal ze snel snappen wat jij bedoelt.

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^