Welk antitrektuigje?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel MirMir 3 doggies

honden foto van Mir

"  

Dat is het belangrijkste verschil met een gewoon tuig, de aansluiting op de borst. Zelf heb ik geen probleem met de u lead en de easy walk, het zal misschien ook liggen aan de bouw van de hond, die van ons zijn vrij breed. "

 Hier inderdaad eerder een atletisch gebouwde hond dan een brede. Kan goed dat daar het verschil in zit. Kan me voorstellen dat het bij een bredere hond veel beter blijft zitten.

honden page profiel Kim & TurboKim & Turbo 3 doggies

honden foto van Kim & Turbo

Ja het klinkt altijd makkelijker dan het is eh, dat trainen  Ik ben wel vergeten vermelden dat Turbo bij mij bijna altijd aan een lange lijn loopt (ofwel een 10m lijn die over de grond sleept ofwel - meer en meer - een flexi van 5m) en dat het dan goed gaat, maar dat het aan een korte lijn ook moeilijker is. Ik ben van het principe dat als ik met hem ga wandelen dat hij moet kunnen ontspannen en dat de "stress" eruit moet kunnen, dus dat hij wat vrijheid moet hebben en dus mag ie ofwel aan een lange lijn, ofwel los. Ik rijd zelfs ongeveer 700m met de auto om direct met de lange lijn te kunnen starten  (en ook om enkele vervelende keffende honden onderweg te vermijden, eigenlijk vooral voor dit laatste). 

Als Turbo trekt dan stop ik en wacht tot hij de spanning van de lijn haalt en naar me kijkt. Dan ga ik gewoon weer verder. Bij hem werkt het, je moet het wel effe volhouden en echt elke keer doen (want 1 keer niet is zelfs een grotere beloning dan meestal niet omdat het een soort jackpot is, "als ik blijf proberen lukt het wel eens een keer ..."). Maar ik heb hem in dezelfde periode ook een naast geleerd. Die is heel gemakkelijk aan te leren eigenlijk (als je een hond hebt die gemotiveerd is door eten, als je geïnteresseerd zou zijn, wil ik de methode wel uitleggen). En ik beloon hem heel veel met de stem als hij het wel goed doet. Als hij echt blijft trekken, dan laat ik hem soms enkele minuutjes naast lopen om het stramien te doorbreken en probeer dan opnieuw.

Ik heb de indruk bij Turbo dat hij erger trekt met een halsband dan met een tuigje om. Maar het type tuigje maakt dus niet veel uit bij hem (buiten dat het halti harnas schuurde, werkte het ook gewoon niet bij hem).

In elk geval succes ermee hoor (met of zonder antitrektuigje), ik denk dat het nog steeds het meest voorkomende probleem met onze lieve viervoeters is. Maar die geurtjes zijn dan ook zo interessant 

pagina 2 van 2 12
Volgende forumvraag: Beloning
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^