wat te doen??

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel KalijnKalijn

Ik weet niet eens bij welke categorie ik deze vraag moet zetten want ik weet niet waar het aan ligt.

 

Omdat dino slecht at zijn we van brokken over gegaan op blikvoer (3 weken terug) wat hij heerlijk naar binnen werkt. 

Ook hebben we sinds begin oktober een hondje erbij en zijn we sinds begin december verhuisd (een hoop veranderingen dus).

 

Sinds een paar dagen (net voor kerst)  poept en soms kotst dino snachts in zijn bench onder (hij zit altijdin de bench snachts en als we weg zijn). Overdag is er niks aanaan de hand en is hij gewoon zijn vrolijke zelf zonder ongelukjes. omdat we dachten dat hij een honden griepje had hebben we hem 1dag niet gevoerd en daarna op kip met beschuit (rijst eet hij niet) gezet en dat een paar dagen aangehouden maar helpen doet het niet. Ook hebben we zijn bench verzet (die eerst bij de verwatming stond). Omdat dino niet ziek oogt zijn we nog niet naar de DA gegaan maar misschien heeft iemand hier eerst een oplossing voor? Is het maandag nog niet weg dan gaan we maar de DA.

 

Help!!??

honden page profiel Iris ~ Rivka & TalouIris ~ Rivka & Talou 3 doggies

honden foto van Iris ~ Rivka & Talou

De diaree zou best eens kunnen komen door de wisseling van voer. Zeker gezien het een heel andere structuur heeft dan brokken.

De darmen moet daaraan wennen.

 

Het zou ook kunnen liggen aan het voer op zich.

Misschien zit er iets in het voer waar hij niet zo goed tegen kan.

Heb je al eens gekeken naar graanvrije brokken of vers vlees?

 

Dat het 's nachts wel fout gaat en overdag niet is ergens wel logisch. Overdag kan hij namelijk aangeven dat hij eruit en kunnen je hem ook beter in de gaten houden. 's Nachts is dat natuurlijk niet het geval.

 

Is zijn ontlasting overdag ook dun?

 

Stress kan natuurlijk ook een factor spelen, zeker als het ook gecombineerd gaat met het veranderen van voer. 

 

Het lijkt mij sowieso wel slim om even te overleggen met de dierenarts. Dat kan gewoon per telefoon, dat kost je niet gelijk een consult en mocht het toch nodig zijn kan je altijd nog gaan. 

Blaise (Gast)

Gewoon eten blijven geven (en drinken). De geknal vd afgelopen dagen kan extra stress hebben gegeven. Normaal blijven voeren en drinken geven en mocht het niet over gaan kan je de dierenarts bellen en eerst telefonisch informeren wat je het beste kan doen (als er iets heerst hoor je het ook meteen). Veel honden zijn van slag door het geknal van afgelopen dagen (vuurwerk afsteken gebeurde gewoon buiten de vastgestelde tijden en dagen al zegt het nieuws anders, we hebben het zelf gehoord). Gehoor en reuk van honden zijn vele malen sterker. De lucht stinkt nog naar zwavel. 

Volgende forumvraag: opvang cihuahua zomer 2015
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^