Mijn hond afgeven?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Yentl (Gast)

hallo allemaal   ik heb een Jackske van 14 jaar oud. Enkele jaren, pakt 3 jaar, geleden is zij geopereerd aan haar baarmoeder, en sinds die in ze erg verzwakt. Het laatste jaar is het nog erger geworden, ze kan geen stap meer verzetten, en dat weegt op mij ook natuurlijk zwaar, eten en drinken moeten we bij haar zetten, altijd meenemen,  continu oppakken, enz...    Wat zouden jullie doen, natuurlijk geef je het niet graag af, maar het weegt echt zwaar op ons. Zouden jullie haar euthanaseren?    Groetjes

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance

honden foto van Anny en Lance

Wat bedoel je met ....ze verzet geen stap meer ? Helemaal niet meer of heel traag ? 

 

Haar dragen is nu niet zo erg, moest ik ook de laatste maanden doen met mijn oud hondje. Eten neerzetten doe je toch ook altijd ? Aanmoedigen om te eten, kan je ook doen toch ? 

 

Ik zou alleen euthanaseren als ze pijn heeft .

 

Hetgeen ge opnoemt zijn eerder bijkomende lasten voor jullie nu, neem die er even bij . Het zullen wel de laatste weken of maanden zijn 

 

Maar ziekte en pijn dát zou voor mij de grens zijn. 

 

Sterkte 

honden page profiel B met D&A†B met D&A†

honden foto van B met D&A†

Alleen jullie kunnen die keuze maken.

Afgaande van wat je zegt zou ik niet kunnen zeggen wat jullie moeten doen.

 

Voor mij, persoonlijk, is het tijd een hondje te laten gaan wanneer deze niet meer geniet van de dingen waarvan het wel altijd genoot. 

 

De grote vraag aan jezelf is dus, geniet mijn hondje nog?

En ook niet onbelangrijk, heeft mijn hondje pijn?

Als je denkt dat je hondje pijn heeft ga dan zeker even naar de dierenarts en overleg gelijk met je dierenarts.

 

Ik wil jullie heel veel sterkte wensen met deze beslissing.

Een beslissing die nooit makkelijk zal zijn, maar wel word gemaakt uit liefde voor je dier.

honden page profiel Odette * BacchusOdette * Bacchus

honden foto van Odette * Bacchus

Ik vind pijn een heel belangrijke graatmeter.
Maar soms zijn honden zo stoer dat ze slecht aangeven dat ze pijn hebben. Jij kent je hond het beste.

Blaise (Gast)

Ik zou ermee naar de dierenarts gaan. Als het na een operatie is gebeurd kan er iets niet goed zijn gegaan, bijv. ontsteking....tal van oorzaken kunnen er zijn. Alleen een dierenarts kan middels onderzoek zien wat de oorzaak is en wat eraan gedaan kan worden. Met hem zou je de opties door moeten nemen en er rustig over nadenken. 

Blaise (Gast)

Oh ja....en natuurlijk kan je hier terecht om erover te praten. Ik bedoel dat een dierenarts je op dit moment het beste kan adviseren.

Sterkte.

honden page profiel rianne rianne

honden foto van rianne

Oh jee het blijft moeilijk om een beslissing te moeten nemen,maar je moet altijd in het belang van je hondje denken.Zolang zij geen pijn heeft zou ik zo intens nog van haar genieten.En alles voor haar willen doen nu ze er nog is,want je gaat haar zo missen als ze er niet meer is.Sterkte 

honden page profiel Sandra, Ozzie (overleden) Iris en Zoë Sandra, Ozzie (overleden) Iris en Zoë

honden foto van Sandra, Ozzie (overleden) Iris en Zoë

" hallo allemaal
 
ik heb een Jackske van 14 jaar oud. Enkele jaren, pakt 3 jaar, geleden is zij geopereerd aan haar baarmoeder, en sinds die in ze erg verzwakt. Het laatste jaar is het nog erger geworden, ze kan geen stap meer verzetten, en dat weegt op mij ook natuurlijk zwaar, eten en drinken moeten we bij haar zetten, altijd meenemen,  continu oppakken, enz... 
 
Wat zouden jullie doen, natuurlijk geef je het niet graag af, maar het weegt echt zwaar op ons. Zouden jullie haar euthanaseren? 
 
Groetjes "

 Ik zou hiermee naar een arts gaan en aan hem of haar vragen hoe het hondje ervoor staat. En hoe het kan dat het hondje na de operatie zo afzwakte! Ik ken mensen die ook een heel oud hondje hadden. Zij hebben toen het hondje rondgereden tijdens zijn laatste dagen in een honden buggy. Deze mevrouw heeft van de dierenarts toen een boekje gekregen over waar de grens ligt wat betreft euthenasie wat haar de doorslag gaf om een overwogen beslissing te nemen voor haar hondje. Wel verdrietige situatie.

http://gvdt57.home.xs4all.nl/dutch/doc_euthanasie.html

honden page profiel Mila & MaraMila & Mara

honden foto van Mila & Mara

Het is altijd vreselijk om zo'n keuze te moeten maken, ik heb het 3 keer moeten doen. (2 bij kat, 1 bij konijn)

 

Wat ik belangrijk vind om naar te kijken is hoe jou hond zich voelt. Heeft hij pijn? Kan hij nog zelf eten en drinken? Kan hij zich nog verplaatsen?

 

Ik kan niet goed uit jou bericht lezen hoe jou hond er op dit moment aan toe is. Op het moment dat jou hondje niet meer zelf kan eten en pijn begint te krijgen zou ik zeggen dat dat het moment is waarop je de keuze moet maken. Er zijn veel mensen die dit zo lang mogelijk uitstellen, maar kijk naar het belang van je hond. Als dat het beste is voor de hond is het moeilijk, maar het is beter dat wanneer hij lang moet lijden. Ik zou ook even overleggen met de dierenarts wat hij er van vind.

 

Heel veel sterkte en succes met de keuze!

honden page profiel W&WW&W

honden foto van W&W

" Wat bedoel je met ....ze verzet geen stap meer ? Helemaal niet meer of heel traag ? 
 
Haar dragen is nu niet zo erg, moest ik ook de laatste maanden doen met mijn oud hondje. Eten neerzetten doe je toch ook altijd ? Aanmoedigen om te eten, kan je ook doen toch ? 
 
Ik zou alleen euthanaseren als ze pijn heeft .
 
Hetgeen ge opnoemt zijn eerder bijkomende lasten voor jullie nu, neem die er even bij . Het zullen wel de laatste weken of maanden zijn 
 
Maar ziekte en pijn dát zou voor mij de grens zijn. 
 
Sterkte  "

 

Ben ik toch niet helemaal met je eens Anny.

Heeft een hond echt nog een leuk leven als hij/zij alleen nog getild kan worden? 

 

Pijn is voor mij zeker nummer 1, maar ik vind persoonlijk dat wanneer een hond geen kwaliteit van leven meer kan hebben toch wel een van de redenen om hem te laten gaan.

Nu kun je natuurlijk een klein hondje heus wel even tillen....maar zoals ik al zei...kwaliteit is voor mij echt een belangrijke. Overigens merk je dan ook wel dat je hond het niet meer leuk heeft.

honden foto van Willemijn _ baasje van Bams ¥ _ en Ozjin.

het is niet aan ons om een beslissing te nemen en je hierin te adviseren, maar.

 

wanneer een hond ..op..is is het dan redelijk om de hond zo te behandelen dat tie geen stap meer verzet en je zijn/haar eten bij de hond moet brengen anders wordt er niet meer gegeten ?

 

en tuurlijk kijk je naar pijn bij de hond maar als de hond geen pijn heeft en ..op..is is het verstandig om eens met anderen bijvoorbeeld de dierenarts te bepraten wat het beste is voor je hond.

 

wanneer je hond zo behandeld moet worden, niet meer loopt niet meer zelfstandig naar eten omkijkt, neem een goed en wijs besluit, bespreek met je dierenarts wanneer het tijd is, en laat de dierenarts bij je thuis komen en laat je hond bij je inslapen.

 

het is altijd moeilijk om een besluit te nemen, maar wat ik van je lees is het dat je hond oud en moe is, niet meer wil, zelfs een hond die pijn heeft zal altijd proberen toch nog te lopen en te eten, wil een hond dan niet meer, bepraat het met je dierenarts, en neem een moedig besluit.

honden foto van Willemijn _ baasje van Bams ¥ _ en Ozjin.

misschien dat dit een beetje bijdraagt aan je  moeilijke beslissing ?

 

ik heb voor Bamse een hond gehad, ze was waardig 13 jaar oud, ze was..op.. niet ziek en geen pijn, maar bij het uitlaten viel ze contstant op straat, tanden door de lip.

 

ik heb haar daarna in de tuin gelaten, het was een vreselijke lieve beer, maar heb toch besloten om haar te laten gaan, de dierenarts kwam en ze waggelde overeind, een goede keuze volgens de dierenarts, nog lekker gegeten en in mijn armen is ze ingeslapen.

 

moeten we wachten bij een hond op hoger leeftijd tot er pijn is die ondragelijk is ? en er niet meer gegeten wordt ? en de hond zich afwend van je omdat de hond niet meer wilt ? is daar het besluit dan om haar in te slapen ?

 

 

 

Volgende forumvraag: Pancho
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^