fietsen met fietskar met kind erin en hond naast de fiets?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel nathaliek18nathaliek18

honden foto van nathaliek18

Ik ben op zoek naar een optie om te fietsen samen met mijn dochtertje en takoda, nou dacht ik is het niet een idee om mijn dochtertje in een fietskar te doen en takoda ( alaskan malamute ) naast de fiets?
Ik hoor graag jullie meningen/ideeën , ik woon niet in een drukke stad trouwens maar op het platteland

honden foto van Liza, (Chiva) Lexi & Elza

Als je de hond goed onder controle hebt naast de fiets, lijkt het me geen probleem.

honden page profiel team Shadowteam Shadow

honden foto van team Shadow

Mits de paden waar je overheen moet fietsen breed genoeg zijn en je de hond onder controle hebt, zie ik geen probleem. Dit gezien een fietskar je breder maakt en de hond er naast je ook niet helemaal aan de zijkant kan fietsen. Shadow loopt ook wel eens langs de fiets als hij geen zin meer heeft om stil in de fietskar te zitten.

honden page profiel nathaliek18nathaliek18

honden foto van nathaliek18

Ja inderdaad maar daar Let ik ook wel op natuurlijk, en een kindje in een fietskar mee lijkt me ook veiliger dan zo achterop en takoda doet het perfect naast de fiets en vind dat erg fijn

honden foto van Hondenhumor Sasja de Eerste ITC-Hond die nu met pensioen is.

Als je toch voor een fietskar gaat...neem dan een wat grotere.

Mocht je hond dan ineens een misstap maken en gaan lopen hinkelen...kan je je hond ook achterin naast je dochter meenemen.

 

Bij een eventuele springer..hou ook rekening met de kar achter je fiets.

Je wilt niet dat je hond moeilijk moet gaan lopen vanwegen de fietskar.

 

Vraag anders aan de fietsenwinkel of een fietsenkarwinkel voor meer advies voor een hond naast de fiets en een fietskar achter je fiets.

 

Anders zou je nog aan een bakfiets kunnen denken waar je je dochter voorin kan zetten + eventueel je hond als die spontaan mank raakt.

 

honden page profiel nathaliek18nathaliek18

honden foto van nathaliek18

Een springer gebruik ik niet, eerlijk gezegd vind ik die dingen dood eng hahaha en het is ook niet voor hele einden hè , tenminste niet als takoda mee gaat, gewoon voor de leuk en voor mij is een fietskar erg handig aangezien mijn vriend er niet altijd is en hij een auto heeft en ik niet haha, dus jaar de winkel enz zou ik al zonder takoda gaan maar naar het bos en de heide ( voor de kenners dwingelderveld zit achter mij ) leek het mij wel handig en voor als ik alleen thuis ben en toch nog even wil fietsen met hem dan kan mijn dochtertje ook rustig mee

Volgende forumvraag: Elektrisch
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^