Slim? Bange hond bij niet bange hond?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden foto van Pascale met Kahlúa, Willow en Onyx

Hoi,

 

Vanavond vieren wij oud en nieuw met een van onze buren. Nu is het zo dat hun hond erg bang is, en dus alleen zou zijn. Nu kijkt mijn hond niet op of om van vuurwerk en is dus niet bang, maar zij is pas 1 jaar. We willen graag proberen de hond van de buren ( friese stabij) bij ons te zetten omdat hij anders zo bang is. 
Ik ben zelf erg bang dat deze hond mijn hond aansteekt met zijn angst, of werkt dat anders?   

Groetjes Pascale en Kahlúa 

honden foto van Roedel van het noorderlicht

Ik volg dat vraag ik mij ook af.

honden foto van Ciska en Spanjaardje Moh (Bambi r.i.p.)

Ik denk dat het wel mee zal vallen, maar kan me je twijfel voorstellen. Wat ik niet snap is dat je buren er over na denken hun hond anders alleen thuis te laten! Als ik met oud en nieuw mijn hond niet mee kon nemen dan bleef ik bij mijn hond, terwijl mijne niet eens bang is. Maar ik denk dat als jou hond rustig en stabiel is, en dus ook niet snel bang voor andere dingen, dat jullie hond niet de angst zal overnemen. Zorg eventueel voor afleiding, kluiven, voor je hond. Fijne jaarwisseling!

honden page profiel Diesel & Bumper Diesel & Bumper

honden foto van Diesel & Bumper

Ik heb geen ervaring met vuurwerk angst, maar Diesel heeft soms wel onverklaarbaare angst voor iets wat wij niet zien /horen, of ruiken. Onze Bumper reageert daar helemaal niet op.

honden foto van Pascale met Kahlúa, Willow en Onyx

" Ik denk dat het wel mee zal vallen, maar kan me je twijfel voorstellen. Wat ik niet snap is dat je buren er over na denken hun hond anders alleen thuis te laten! Als ik met oud en nieuw mijn hond niet mee kon nemen dan bleef ik bij mijn hond, terwijl mijne niet eens bang is.

Maar ik denk dat als jou hond rustig en stabiel is, en dus ook niet snel bang voor andere dingen, dat jullie hond niet de angst zal overnemen. Zorg eventueel voor afleiding, kluiven, voor je hond.

Fijne jaarwisseling! "

 

Dankjewel, Dit is ook een beetje het probleem, mocht het met hun hond echt niet gaan, zouden zij voor het vuurwerk echt losslaat naar huis gaan. Kahlúa gaat met mij mee het huis uit als ik ga, en dus zou ik het erg jammer vinden als zij door deze hond ook angst voor vuurwerk heeft. Erg rustig is ze nooit geweest. Dat zit me ook dwars. Ze negeert het nu, maar zodra ons andere kleine hondje blaft, springt zij ook op. 

honden foto van Pascale met Kahlúa, Willow en Onyx

" Ik heb geen ervaring met vuurwerk angst, maar Diesel heeft soms wel onverklaarbaare angst voor iets wat wij niet zien /horen, of ruiken. Onze Bumper reageert daar helemaal niet op. "

 

Oké, dat is fijn om te weten. Mocht het niet gaan en wij merken dat deze angst overslaat op mijn hond, brengen zij hun hond terug naar huis en gaan zij met hem mee terug. 

honden foto van Vrouwtje van Denzel en Diva (R.I.P. Dixie)

Dixie was ook panisch voor vuurwerk en onweer maar Denzel reageert totaal niet.

 

honden page profiel Stabij GijsStabij Gijs

honden foto van Stabij Gijs

Kennen de honden elkaar? En hoe gedragen ze zich dan?

Wie weet gaan ze eerst een half uur spelen en ravotten en gaan ze beide daarna voldaan slapen..

 

ik heb er geen ervaring mee dus kan er verder niks zinnigs over zeggen..

honden foto van Pascale met Kahlúa, Willow en Onyx

" Kennen de honden elkaar? En hoe gedragen ze zich dan?
Wie weet gaan ze eerst een half uur spelen en ravotten en gaan ze beide daarna voldaan slapen..
 
ik heb er geen ervaring mee dus kan er verder niks zinnigs over zeggen.. "

 

De honden kennen elkaar, dit is al een wat oudere stabij ( 7 á 8 jaar ) sinds zijn vriendje vorig jaar is overleden is hij bang. Mijn hond en de friese stabij kunnen het zeker goed vinden, Kahlúa is het op hem en daagt vaak uit tot spelen, deze hond heeft HD en kapt het spelen na een paar minuten af. 

honden page profiel Stabij GijsStabij Gijs

honden foto van Stabij Gijs

Oh dat is wel lastig anders zouden ze zich samen even kunnen uitleven.. 

nou je kunt het altijd proberen toch? Je gaf al aan dat ze anders weer naar huis gaan met de hond

honden page profiel RoosjeRoosje

honden foto van Roosje

Ik zou het bij hun thuis vieren. Dat is vertrouwd voor hun hond.

 

Als de angst van die hond echt erg is, zal jullie hond dat waarschijnlijk niet kunnen minderen.

 

Omdat jullie hond nog zo jong is, is de kans wel aanwezig dat jullie hond het gedrag over zal nemen.

honden page profiel moosmoos

honden foto van moos

Het lijkt me een risico, angst kan aanstekelijk zijn.

honden foto van teckelventje Lobke Lodewijk en de rest.

hondje  nooit bang. tot ze uit logeren is geweest bij 2hondjes die bang waren sinds dien is Lobke panisch voor de knallen . Lodewijk reageert nergeens op vorig jaar liep hij gewoon te spelen en gek te doen .en dit jaar doet hij ook niet schrikken van al die knallen tot nog toe. houhet gewoon goed in de gaten .Hein.

honden foto van Pascale met Kahlúa, Willow en Onyx

De hond is nooit bang geweest, totdat hij alleen is. Vandaar dat zij het graag willen proberen. Ze hadden afgesproken met mijn moeder dat, zodra we merken dat Kahlúa ook schrik vertoont, zij direct naar huis gaan. Maar ik ben bang dat het dan al te laat is. Ik zie het zelf gewoon niet zitten, maar dat betekend dat mijn moeder alleen is met nieuwjaar na 12 uur aangezien ik en mijn zusje uit gaan. 

honden page profiel Lucia, Lizzy & ZivaLucia, Lizzy & Ziva

honden foto van Lucia, Lizzy & Ziva

Als je je daar voor zo bang ben, kan je toch beter thuis blijven. Dan kan je het zelf in de gaten houden

honden page profiel --

Als ik uit ervaring spreek hier... Wordt de niet bange hond niet aangestoken door de bange hond. Eerder juist wordt de bange hond wat rustiger van de niet bange.

 

(jeutje wat een ingewikkelde zin haha)

 

Maar dat zal per hond en situatie verschillen! Het zou fijn zijn als ze wat steun aan jullie hond heeft.

honden foto van Pascale met Kahlúa, Willow en Onyx

" Als ik uit ervaring spreek hier... Wordt de niet bange hond niet aangestoken door de bange hond. Eerder juist wordt de bange hond wat rustiger van de niet bange.
 
(jeutje wat een ingewikkelde zin haha)
 
Maar dat zal per hond en situatie verschillen! Het zou fijn zijn als ze wat steun aan jullie hond heeft. "

 

Ik snap het. Dankjewel  allemaal voor de reacties. We gaan het gewoon proberen, mocht de angst van de andere hond te erg zijn, gaan zij direct weg. Ik blijf het wel spannend vinden. Ze is pas 1 en wil niet dat zij gaat denken dat het ook écht eng is. 

honden page profiel moosmoos

honden foto van moos

"  
Ik snap het. Dankjewel  allemaal voor de reacties. We gaan het gewoon proberen, mocht de angst van de andere hond te erg zijn, gaan zij direct weg. Ik blijf het wel spannend vinden. Ze is pas 1 en wil niet dat zij gaat denken dat het ook écht eng is.  "

 Verstandig! Veel succes 

honden page profiel CharlieCharlie

honden foto van Charlie

Onze kelpie is panisch voor onweer en vuurwerk. Onze groenendaeler jonge hond (nu 9 maanden) had dit van in het begin door. Weet je wat ze deed als de kelpie aan het shaken was ? Ze ging heel dicht tegen hem aan liggen om hem rustig te maken.

In het begin vroeg ik mezelf af of dit wel goed was. En ik ben er over gaan nadenken : Zou dit niet hetzelfde zijn ? Bijvoorbeeld jij bent bang voor muizen, ik niet. Ga ik dan jouw angst overnemen als we in dezelfde kamer zijn ? Ik weet zeker dat ik dat niet ga doen. Wel zou ik proberen je wat af te leiden en het wat aangenamer voor je te maken.

Volgens mij werkt het ook zo bij honden.

honden page profiel Yin, Yang & ikYin, Yang & ik

honden foto van Yin, Yang & ik

Het ligt heel erg ad aard van je hond. Dat is tenminste wat ik hier zie. Loco is maar 6 mnd. jonger als Ten en heeft zo goed als niets van hem overgenomen. Geen goede zaken en (gelukkig) ook geen minder leuke zaken. 

 

Ik hoop dat de hondjes er zo stress-vrij mogelijk door komen iig.!

 

honden page profiel RoosjeRoosje

honden foto van Roosje

" De hond is nooit bang geweest, totdat hij alleen is. Vandaar dat zij het graag willen proberen. Ze hadden afgesproken met mijn moeder dat, zodra we merken dat Kahlúa ook schrik vertoont, zij direct naar huis gaan. Maar ik ben bang dat het dan al te laat is. Ik zie het zelf gewoon niet zitten, maar dat betekend dat mijn moeder alleen is met nieuwjaar na 12 uur aangezien ik en mijn zusje uit gaan.  "

 

Ik zou het dus andersom doen: bij hun in huis feest vieren. Weg gaan als de angstige hond angstig is, is geen optie. Je moet dan naar buiten, door het vuurwerk heen..

honden page profiel S met L&B, † BifiS met L&B, † Bifi

honden foto van S met L&B, † Bifi

Mij is verteld dat ze elkaar niet aansteken, tenzij er al een angst lag te broeien. Vanavond is Lexie haar 1e jaarwisseling, tot nu toe doet ze het onwijs goed, slechts 1x verstijfd en een paar keer gekeken in de afgelopen weken, maar niks echt angstigs zeg maar. Maar ik ga vanavond wel naar een groep met 4 zeer relaxte honden met oud jaar, zodat ze als het los barst, de steun van die rotsen heeft! Ben je bang dat hij Kahlua aansteekt, dan zou ik thuisblijven. Jij kent haar het beste

honden foto van Pascale met Kahlúa, Willow en Onyx

Wij zijn gewoon thuis, de buren komen hier, waarschijnlijk met de hond. Ik hoop dat het mee gaat vallen en dat mijn hond inderdaad de angst niet overneemt. Dat er een angst ligt te broeien denk ik niet. Heb net een flink stuk met haar gefietst zodat ze wat energie kwijt is. Veel knallen gehoord maar gelukkig niet op of om gekeken. Net binnen sterretjes aangestoken, dit vond ze zeer interessant maar liet geen angst merken. 

honden page profiel Anne met Ike en JackoAnne met Ike en Jacko

honden foto van Anne met Ike en Jacko

Hier zijn de 2 reutjes totaal niet angstig over vuurwerk.

De teefjes wel, ze zijn ook tijdens wandelingen en in het algemeen erg nerveus.

Als ze bij de de reutjes zijn kijken ze op zulke momenten naar hen en als zij niet reageren, dan kalmeren ze ook.

Dus hier heb ik er enkel positieve ervaringen mee maar dit gaat dan wel om honden die 24/24u samenleven in dezelfde omgeving.

 

Succes in ieder geval en een prettig eindejaar!!!

honden foto van Pascale met Kahlúa, Willow en Onyx

Oké. Ik ga er gewoon van uit dat mijn hond deze angst niet overneemt. Ik ben wel een beetje gerustgesteld nu. Ik zal laten weten hoe het gegaan was. Dankjullie wel. 

honden page profiel SanneSanne

honden foto van Sanne

Hier ook maar één bange hond. Jamie was hier het eerste en was totaal niet bang. Kiwi kwam daarna en was wel bang. Nu Teun zijn eerste oud en nieuw en die is gelukkig ook niet bang, wordt niet aangestoken door Kiwi.

Denk dus dat het bij jullie ook wel mee zal vallen.

honden page profiel Lucia, Lizzy & ZivaLucia, Lizzy & Ziva

honden foto van Lucia, Lizzy & Ziva

En is je hond bang geworden?

honden foto van Pascale met Kahlúa, Willow en Onyx

Hond van de buren is er niet bij geweest, hij kon niet overweg met onze katten en bleef ze achterna gaan. Hij was ook niet zo bang, wilde graag in zijn schuur, buren hebben hem een groot bot gegeven en de radio aan en het is helemaal goed gekomen. 

 

Mijn hond was ook totaal niet bang voor het vuurwerk, vond het erg interessant en keek naar buiten naar het vuurwerk. Leuke avond gehad :) 

Volgende forumvraag: Agressief en dominant
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^