Vuurwerk en braken?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel JennyJenny

honden foto van Jenny

Ze beginnen hier nu al met knallen helaas. Nu zag Aston net vanuit het raam vuurwerk en begon meteen te trillen. 10 minuten laten braakte hij al zijn brokjes eruit. Nu weten jullie dat Aston al een tijdje ziekig is geweest en nu vind ik het moeilijk in te schatten. Kan dit door de vuurwerk angst komen? Normaal als hij ziekig was/pijn had, kwamen niet al zijn brokjes eruit, alleen gal.

honden page profiel WendyWendy 3 doggies

honden foto van Wendy

Soms kunnen honden zich zo gestresst voelen dat ze moeten braken. Mocht ie nog last houden dan kan je misschien iets van de dierenarts krijgen om hem of minder angstig te maken (alprazolam) of minder misselijk. 

Als ie zo op het zien van vuurwerk reageert zou ik lekker de gordijnen dichthouden. 

honden page profiel JennyJenny

honden foto van Jenny

" Soms kunnen honden zich zo gestresst voelen dat ze moeten braken. Mocht ie nog last houden dan kan je misschien iets van de dierenarts krijgen om hem of minder angstig te maken (alprazolam) of minder misselijk. 
Als ie zo op het zien van vuurwerk reageert zou ik lekker de gordijnen dichthouden.  "

 Het was ook echt kort daarna, en zonder kokhalzen ineens, hup. Ik ga lekker met hem op de slaapkamer zitten, daar is het het rustigste.

honden page profiel JennyJenny

honden foto van Jenny

Maar het klinkt dus wel aannemelijk dat het door het vuurwerk komt?

honden page profiel SanneSanne 3 doggies

Mijn Beagle is ook erg bang voor vuurwerk en gaat dan ook zitten trillen. Spugen heeft ze nog niet gedaan maar op zich lijkt het me niet gek.

honden page profiel JennyJenny

honden foto van Jenny

Ik denk ook dat ik idd even voor zo'n pilletje ga overleggen. Hij heeft al zo veel meegemaakt, die stress heeft hij niet nodig.

 

Die rotgozer van een buurman ook, hiervoor was Aston niet bang voor vuurwerk.

honden page profiel Coby & Wanda en MathildeCoby & Wanda en Mathilde 3 doggies

honden foto van Coby & Wanda en Mathilde

Maar het klopt dus wel, honden zeker gaan braken van de stress of erge schrik. Is meestal maar 1 keer en vrij snel na het voorval.

Je kunt de knal herrie ook wat gaan overstemmen de komende dagen door gezellige muziek op te zetten. En s nachts ook zachtjes aan laten staan( tenzij je daar zelf niet van kunt slapen natuurlijk; en een koptelefoon op Aston ziet er ook niet uit natuurlijk....)

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca 3 doggies

honden foto van Suzanne en Luca

Het kan zeker. Gordijnen dicht, muziekje aan en idd langs de DA voor medicatie. 

 

Ik ben voor een knalvuurwerk verbod!

honden page profiel JennyJenny

honden foto van Jenny

'S nachts staat de radio sowieso aan, en de slaapkamer is het rustigst, dus daar gaan we lekker zitten 's avonds. We doen toch niets met oud en nieuw.

Volgende forumvraag: jaimy wordt morgen gesteriliseerd
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^