Waarom heeft je hond juist deze naam gekregen?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Tamara - Abby, Anna & JamieTamara - Abby, Anna & Jamiegoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Tamara - Abby, Anna & Jamie

Bij Sascha wisten we eigenlijk niet hoe we haar wilden noemen... Ik wilde haar per se Nona noemen... En mijn ouders wilden iets met een beginletter S. We bleven maar discussiëren in de auto, en toen was het ineens: ''En wat vinden we van Sascha?'' Iedereen werd stil en niemand had er commentaar op. Sascha betekent ''Beschermer'' en dat vind ik erg mooi.

 

Odi had zijn naam al in de opvang. Omdat hij er positief op reageerde, heb ik zijn naam niet meer veranderd. Zijn naam betekent ''Gezegend Beschermer''. Gezegend is Odi zeker, aangezien hij weggehaald is uit Roemenië. Zijn taak als beschermer neemt hij uiterst serieus, waardoor zijn naam hem perfect past.

honden page profiel Binky & baasje Binky & baasje 3 doggies

honden foto van Binky & baasje

Het eerst wat we zagen toen we op nestbezoek gingen, was dat Binky totaal ondergesneeuwd werd door zijn broer en zus, maar dat ie zich keihard terugknokte. We vonden het een echte Bikkel. Dat zou zijn naam worden.

 

Tot we thuiskwamen en mn ouders vonden dat Bikkel 'niet leuk riep'... Dus toen hebben we er Binky van gemaakt.

 

In t dagelijks leven ook wel: Bink, Boefje of Puppie

honden foto van Ciska en Spanjaardje Moh (Bambi r.i.p.)

"  Dan ben ik wel benieuwd naar jouw verhaal/keuze, of heb ik er overheen gelezen?  "

 

Dat denk ik dan... Haha 1ste pagina

honden page profiel Koning Obi Koning Obi 3 doggies

honden foto van Koning Obi

Allereerst moest het een lieve naam zijn. Met voorkeur iets wat voor de hond een makkelijke klank heeft. Iets met een sterke "ie" klank op het einde had de voorkeur. Kort en krachtig vond ik ook beter dan lang met meerdere lettergrepen.

 

Verder is mijn vriend een Star Wars liefhebber en vond ik de naam Obi (Obi Wan Kenobi is de volledige naam, waarmee Obi ook staat geregistreerd...hihihi ) gewoon leuk én lief. Het was dan wel voor een grote hond ik wilde een naam die lief klonk zodat dat zijn voorkomen (hopelijk) ook zou versterken. Obi is namelijk een lieve hond en goed kwa karakter ondanks zijn grootheid Obi is eigenlijk groots, zoals het karakter in de bekende filmreeks.  Niemand hoeft bang voor hem te zijn ondanks hij zo groot en enorm sterk is. Zoals een jedi dus eigenlijk... Die staan  voor wat goed is tegen de dark side. 

 

Kwa karakter was Obi wat meer afwachtend, rustiger en wat meer voorzichtig. Ook al haalden broertjes en zusjes vervelende streken uit en doen sommige honden die we nu tegenkomen dat nog steeds wel eens, Obi is niet degene die meteen uit is op wraak en de andere hond wat terug zal doen. Haha past ook wel bij een Jedi. Eigenlijk past het prima bij Obi deze naam.

 

 

honden foto van Ciska en Spanjaardje Moh (Bambi r.i.p.)

Sorry voor diegene die ik per ongeluk 2doggies heb gegeven... Iets met te klein telefoon scherm (of te dikke vingers)...

Anoniem (Gast)

Benthe betekent "de gezegende" wat wij heel mooi vonden.

Bovendien zou onze dochter Benthe gaan heten maar helaas heeft dat zo niet mogen zijn.

En nu hebben we een hele lieve Benthe waar we heel veel van houden!

honden page profiel Paul Bo en Pip!!!!Paul Bo en Pip!!!! 3 doggies

honden foto van Paul Bo en Pip!!!!

Ik hou van kort maar krachtig en niet zo fan van namen die eindigen op een Y of A.

 

Bo heette in het asiel nog Fiorentina. En pip Nala.

honden page profiel Lupa & CodyLupa & Cody 3 doggies

honden foto van Lupa & Cody

"  


Dat denk ik dan... Haha 1ste pagina "

 



Wat suf haha, heb t/m mellow gelezen maar daar onder kom jij en vanaf daar niet meer gelezen.

Mooi om zo te linken naar je vorige geliefde hond!

honden page profiel EllyElly 3 doggies

honden foto van Elly

Oeps ik was de gast met Benthe 

honden page profiel NanaNana 3 doggies

honden foto van Nana

honden page profiel yooopyooop 3 doggies

honden foto van yooop

Faro, is een stad in maar als je het uitspreekt als farro in het Spaans betekent het licht, hij heette al zo 3 jaar in het asiel en hij was mijn lichtpunt en is dat nog steeds.

honden page profiel M & GM & G 3 doggies

honden foto van M & G

Gijs zijn stamboomnaam is Boef, maar dat vonden we niks. 

 

Onze kat heet Siem (heel ver gedacht maar hij was zo oranje als een sinaasappel, dus Sien maar als kater vond ik dat toch weer jammer en er dus toch Siem van gemaakt.)

Wilde een naam die daarbij zou passen, kort en makkelijk te roepen. Niet af te korten en vooral geen alledaagse naam voor een hond. 

Toen kwam ik uit bij Guus en Gijs. Manlief vond Gijs leuker vandaar.. 

honden page profiel Wichita en haar roedel - Eevee, Elphaba, Glacee, Grant & BloomWichita en haar roedel - Eevee, Elphaba, Glacee, Grant & Bloomgoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Wichita en haar roedel - Eevee, Elphaba, Glacee, Grant & Bloom

" Ik zie hier heel veel honden namen voorbij komen en ben vaak zo benieuwd waarom de eigenaar nou juist voor deze naam gekozen?
Gewoon omdat ze het een mooie naam vonden? Of zit er een verhaal achter? Heeft de naam een betekenis? "

 

Heb het volgens mij wel al eens eerder hier verteld maar doe het graag nog een keer...

 

Sowieso hebben alle namen van de (13) huisdieren hier allemaal een afkomst. Meestal uit films, TV series of van bekende artiesten. De een met een heel verhaal erachter, de ander gewoon omdat ik het mooi vond klinken.

 

Ashley kwam gewoon in ons op. We hadden toen al een flinke namenlijst liggen hier en zijn die gewoon helemaal langs gegaan. Haar stamboomnaam Escada hebben we ook nog even over getwijfeld maar uiteindelijk vonden we Ashley toch meer bij haar passen. Ashley is afgeleid van Ashley Parker Angel (weliswaar een man, maar wel een van mijn favoriete zangers toen der tijd) en Ashley Tisdale.

 

Abby heeft haar stamboomnaam, of nou ja een deel hiervan, wel gehouden. We vonden deze naam eigenlijk zo goed bij haar passen dat we die niet wilde wijzigen. Abigail (vanuit ER) stond al langer op onze namenlijst en hoewel we haar eigenlijk nooit zo noemen is Abby hier natuurlijk wel een afkorting van.

 

Eevee is een dochter uit Abby's tweede nest. Al Abby's nestjes hadden het Pokemon thema als stamboomnaam. Eevee heet voluit Curious Eevee Special Princess en heeft de roepnaam Eevee gekregen/gehouden. Niet zozeer met een specifieke reden, gewoon omdat we dit een leuke naam vonden en ik het bijbehorende Pokemon figuurtje ook erg schattig vind.

 

Elphaba zit wel een uitgebreid verhaal achter... Te beginnen het boek/musical Wicked waaruit de naam afkomstig is (waarin overigens ook mijn eigen naam voorkomt). Het karakter Elphaba hierin is een verkeerd begrepen vrouw die vanwege haar uiterlijk vaak al veroordeeld wordt voordat mensen haar echt goed leren kennen. Ze is namelijk groen dus er zal wel iets mis met haar zijn. Iets wat ik toch wel erg toepasselijk vind bij het ras Chinese Naakthond aangezien hier ook flink wat meningen over bestaan, vaak berust op onzin en niet op hoe dit ras echt is. Daarnaast is Elphaba een strijdlustige vrouw met een grote liefde voor dieren, ze vecht voor hun rechten en trekt zich niks aan van wat anderen van haar vinden. Iets waar ik mezelf erg goed in kan vinden. Ook de musical Wicked zelf heeft veel voor mij betekend mede ook vanwege mijn gezondheidstoestand eind 2011, alle ellende die ik toen doormaakte en het prachtige cadeau wat ik van de cast heb gekregen in die periode via een poster vol met lieve persoonlijke berichtjes als hart onder de riem tijdens die moeilijke tijd... De voorstelling heeft ook de slogan 'niets is wat het lijkt' wat ik bij een Chinese Naakthond met haar (oftewel powderpuff) toch ook wel erg toepasselijk vind want zo zie je maar weer zelfs de naam is niet altijd wat het lijkt (powderpuffjes zien er immers op het eerste oog niet bepaald naakt uit). Maar misschien nog wel het allerbelangrijkste... Elphaba's kracht heeft mij zelf ook de kracht gegeven door het jaar 2011 heen te vechten. Zij heeft mij leren om te gaan met mijn eigen situatie en die van mijn oma dus als afsluiting van deze moeilijke periode, als nieuw begin en als eerbetoon aan mijn oma vond ik de naam zo toepasselijk voor onze eigen Elphie en vandaar dus ook dat ze zo heet.

 

Glacee dan, last but not least. Al tijdenlang zei ik dat de volgende teef die hier zou komen wonen waarschijnlijk Lacey zou gaan heten. In de eerste paar dagen dat Glacee hier was (zij kwam in eerste instantie bij ons als oppashondje, ter socialisatie samen met haar nestbroertje, vanuit hun fokker) betrapte ik mezelf er op dat ik een keer Lacey tegen haar zei. Toen dacht ik nog... Hoe toevallig is het wel niet dat hier nu een Chineesje rondloopt met een naam die maar een letterklank verschilt met de naam die ik in gedachte had voor een toekomstig hondje. Een teefje dat ook nog eens zo goed bij ons past en zo is wat wij zoeken in een hond. Niet wetende hoe het zou lopen toen. Misschien heeft het gewoon zo moeten zijn, was dit ons 'lot', maar eind van die week was ze in ieder geval officieel van ons en besloten we haar niet meer te laten gaan !

honden page profiel Laika en danielleLaika en danielle 3 doggies

honden foto van Laika en danielle

Laika was al zo'n 13 jaar mijn favourite hondennaam voor een teefje, toen ik eindelijk mijn vriendinnetje mocht ophalen was het dus voor mij al lang duidelijk hoe ze ging heten.

honden page profiel Koning Obi Koning Obi 3 doggies

honden foto van Koning Obi

Over Lady kan ik overigens kort zijn. Mijn moeder heeft de naam bedacht en deze komt uit de film Lady en de Vagebond. 

 

Achteraf had de naam vagebond beter gepast bij Lady want ze is echt een enorme smeerpoets. 

honden page profiel S&F.S&F. 3 doggies

honden foto van S&F.

Faya heette eerst Destiney en daarna Faith. Ze kwam als Destiney maar dat vond ik een vreselijke naam dus dat moest anders.

 

Ik had al een hond, Flex ook een AB, die zo heette omdat hij zo relaxed was. Beetje straattaal maar het klonk leuk en was typisch hem. Het moest dus sowieso een naam met een F worden om het te laten matchen en toen werd het Faith. 

 

Erg leuk totdat je dat gaat roepen met je boeren Engels. Klonk vaak meer als Veet. Hoe ik ooit iemand ontharingscrème heb horen noemen en sindsdien heet dat dus hier ook Veet en die link is niet oké haha.

 

Dus toen werd het Faya. Weer straattaal en weer met een F. Faya betekent rot,vervelend,lullig. Een reactie die je geeft als iemand iets naars is overkomen. Faya voor je. Naja met haar geschiedenis meer dan passend.

 

En ja soms ook hilarisch als ze wat vervelends doet. Toen ze mijn broertje in zijn kont beet bleven mensen maar zeggen 'sja, Faya voor je' :')

honden page profiel Roedel van het noorderlicht Roedel van het noorderlicht 3 doggies

honden foto van Roedel van het noorderlicht

Sammy:
Geweldige omschrijving hahaha ;-)

Destiny en fait vind ik ook wel leuke namen.

honden page profiel Koning Obi Koning Obi 3 doggies

honden foto van Koning Obi

" Faya heette eerst Destiney en daarna Faith. Ze kwam als Destiney maar dat vond ik een vreselijke naam dus dat moest anders.
 
Ik had al een hond, Flex ook een AB, die zo heette omdat hij zo relaxed was. Beetje straattaal maar het klonk leuk en was typisch hem. Het moest dus sowieso een naam met een F worden om het te laten matchen en toen werd het Faith. 
 
Erg leuk totdat je dat gaat roepen met je boeren Engels. Klonk vaak meer als Veet. Hoe ik ooit iemand ontharingscrème heb horen noemen en sindsdien heet dat dus hier ook Veet en die link is niet oké haha.
 
Dus toen werd het Faya. Weer straattaal en weer met een F. Faya betekent rot,vervelend,lullig. Een reactie die je geeft als iemand iets naars is overkomen. Faya voor je. Naja met haar geschiedenis meer dan passend.
 
En ja soms ook hilarisch als ze wat vervelends doet. Toen ze mijn broertje in zijn kont beet bleven mensen maar zeggen 'sja, Faya voor je' :') "

 

 

Hahaha.. leuk!

 

 

honden page profiel Koning Obi Koning Obi 3 doggies

honden foto van Koning Obi

Wij hadden trouwens ook een Jack Russell. Je weet hoe snel die zijn.. omdat ze vaak zo hyper zijn. Nou dat was het hondje toen we opgroeide ook. Mijn vader had een naam voor hem bedacht. 

 

Roef

 

Omdat dat vaak het enige was wat je nog hoorde als je hem al niet meer zag.  En dan was hij weer pleite.  Die hond heeft z'n naam eer aan gedaan want hij heeft 3 keer geloof ik ergens in een opvang gezeten omdat ie weer weggelopen was omdat hij was uitgebroken. 

 

 

Verder nog Hector (onze grote donkere duitse herder, werklijn) naam was niet door ons bedacht. Maar ik kan me wel voorstellen waarom hij die naam had het was een hond waarvoor je aan de kant ging. Desondanks een lieverd hoor.

En Lobbes, vond deze naam niet zo mooi. Was niet door ons bedacht maar paste wel 100%  bij deze hond. 

honden page profiel .. 3 doggies

honden foto van .

De zoektocht naar een naam heeft hier best lang geduurd. Uiteindelijk zat ik met een top 3 bestaande uit Cody, Milo en Toby. Matchende namen zijn altijd leuk, dus het moest met een C beginnen en dan is de keuze al snel gemaakt. Nou vind/vond ik de schrijfwijze Kodi (Kodiak) wel wat leuker, maar goed, je kunt niet alles hebben.

 

Cody betekent "hulpvaardig". Urban Dictionary heeft er ook een betekenis voor en die is heel erg leuk, haha.

 

Eerlijk is eerlijk, mijn smaak is erg veranderd en mijn volgende hond krijgt een heel ander soort naam. Iets uniekers. Ben niet zo van dat standaard gedoe.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

hier een betekenis, mijn vorige hond heette Femme, meisje betekent dat, met mijn Femme gingen we naar Denemarken, daar kennen ze het ras maar niet de kleur, Femme was ook bruin.

we hadden een caravan waar we mee op vakantie gingen en, de Denen riepen de hele dag, wow een bruine BAMSE. dat betekent dus BRUINE BEER.

toen al dacht ik als er weer een newfoundlander komt, is haar naam BAMSE.

in zweden is een stripfiguurtje, bij de kleintjes zeer geliefde het beertje heet BAMSE, het is een HIJ. dit beertje heeft een zusje wat BRUMMA heet, ze maken en beleven vele avonturen.


BAMSE was nog niet geboren, bij de fokker had ik dus reeds de naam al gepland, tien dagen na de geboorte moet de naam aangeschreven worden en kan dan op de stamboom gezet worden, zo heeft mijn BAMSE haar naam op haar stamboom.

en haar naam doet ze eer aan, dagelijks hoor ik, oooo een bruine beer , een BAMSE. :-D

honden page profiel SanneSanne 3 doggies

honden foto van Sanne

Leuk om al die verhaaltjes te lezen.

Hier niks spannends of moois. Kiwi is in Portugal zo genoemd en Jamie en Teun vond ik gewoon leuk.

honden page profiel Jess & moJess & mo 3 doggies

honden foto van Jess & mo

Jessy heette eigenlijk Yenni toen we haar uit het asiel haalde.
Maar omdat ze het in haar eerste 3 jaar zo slecht heeft gehad wilde ik voor een een nieuw begin en zo ook een nieuwe naam.
Ik heb gehoord dat honden vooral de klinkers in een woord herkennen dus wilde ik de E en de I behouden..

Dus nu is Yenni Jessy..
Ze heeft de naam meteen aangenomen geloof ik,
ik heb nooit gemerkt dat ze er niet naar luisterde!
Wel negeren..maar das anders..ook honden hebben van die dagen!

;-) ;-) ;-)

honden page profiel -- 3 doggies

honden foto van -

Tja, eigenlijk hadden al mijn honden hun naam al toen ik ze kreeg. Shiva heette al zo in het asiel. Vonden we goed bij haar passen dus we lieten het zo. 

 

Saar heette in het nest 'Sara'. Afgeleid van het woordje 'Serenade' wat in haar stamboomnaam zit. Sara vonden we te oud of te groot klinken voor ons kleine zwarte wollige pupje dus maakte we er Saar/Saartje van. Uiteindelijk een goede beslissing geweest, want ze is de kleinste van de 3. 

 

Als laatste Rayosk (raa-josk), heette ook al Rayosk in het asiel. Omdat ik daar werkte was ik al aan zijn naam gewend voor ik besloot hem te adopteren. Mijn moeder en broer vonden het in het begin heel lastig om uit te spreken met die K op het eind. Ontelbaar veel gesprekken gehad met "Hoe spreek je het uit? Waar ligt de klemtoon? Heet ie nou Rayoks of Rayosk?"  Even getwijfeld om er Rayos van te maken maar toch niet gedaan.  

Rayos/Rayosk betekend 'bliksem', en dat klopt ook wel want hij is razendsnel.  Kortaf noemen we hem Yok waar hij ook naar luistert :) 

honden page profiel Antje en de beestenbende Antje en de beestenbende 3 doggies

honden foto van Antje en de beestenbende

Nala heet zo omdat ik het een stoere naam vond voor een kleine hond en Simba omdat het bij Nala past.

honden page profiel -- 3 doggies

honden foto van -

Oja! Leuke toevoeging. Toen ik Shiva kreeg was ik 14. Omdat ik wist dat Shiva ook een god is, vroeg ik aan mijn lerares levensbeschouwing wat voor God shiva was. 

"Wil je de korte of lange versie?"

"Doe maar kort"

"Shiva is de god van destructie"

"Nou dat verklaard een hoop!"

 

 

Dat terzijde lees ik op internet dat Shiva een mannelijke naam is die 'klein' betekend. Dat past absoluut niet,  want ze is een teef van 86 cm hoog en 60+ kilo :) 

honden page profiel AureliaAurelia 3 doggies

honden foto van Aurelia

" We hebben Minion vernoemd naar de Minions van despicable me. "

 

Ik vind Minion echt een heel grappige naam, jullie weten wat het betekent toch? Een slechterik in films of strips heeft altijd minions om hem te vertellen dat hij geweldig is, en om achter hem aan te lopen en te doen wat hij zegt. 

Dat klopt zoooo voor honden hihihii.

 

onze hond heet Kim, maar daar hebben we geen geweldig verhaal bij, want ze heette al zo. Vind het een leuke naam, want ik heb nog nooit een hond ontmoet die ook zo heette. Maar handig is het niet, want ik heb ook een vriendin die zo heet, wat vaak heel vreemde gesprekken oplevert :D ("ja, kim heeft vlooien gehad...")

honden page profiel Roedel van het noorderlicht Roedel van het noorderlicht 3 doggies

honden foto van Roedel van het noorderlicht

" Leuk om al die verhaaltjes te lezen.

Hier niks spannends of moois. Kiwi is in Portugal zo genoemd en Jamie en Teun vond ik gewoon leuk. "

 

jaimie ( hoe de spelling soms ook anders is ) is ook een hele leuke naam O-)

honden page profiel Michelle & BentleyMichelle & Bentley 3 doggies

honden foto van Michelle & Bentley

Ik wilde perse een naam met een B, had ooit een keer de naam Bentley gehoord. Toch ook nog vele namenboekjes doorgekeken en op internet gezocht maar de naam Bentley bleef er maar bovenuit steken. Toen is het dus Bentley geworden, mijn ouders vonden het niets maar ja het is mijn hond dus ik beslis. Het is overigens niet van het automerk wat vele wel denken, daar had ik niet eens bij nagedacht toen ik de naam koos, ik had hem gewoon ergens gehoord en vond het een mooie naam. Het past wel bij hem, hij gaat net zo hard als een auto haha

honden page profiel YvonneYvonne 3 doggies

honden foto van Yvonne

Mijn eerste hond heette Lady, een zwarte herder. Zo heette ze al in het asiel en dat heb ik maar zo gelaten..

 

Buck heette ook al Buck, een stoere naam voor een stoer kereltje. Als hij een andere naam gekregen zou hebben, zou dat Stuca geweest zijn.

 

Lotje was eerst Louise, maar dat vond ik niet leuk, dus heb ik het een soort van verbasterd naar Lotje (Lotteke, Lottie en als ze stout was Charlotte)

 

Toen ik Babs op ging halen, heette ze Helga. Nu stel ik me bij Helga direct een he-she/oostduitse kogelstootster o.i.d. voor, terwijl er een lief, niet te groot, slank meisje voor me stond.. Omdat het ineens tot me doordrong dat ik ombeurten een B en een L had, is het Babs geworden (of Barbara als ze stout is haha).

 

Een volgende hond krijgt dus weer een L, ben al aan het bedenken wat het zou kunnen worden..

 

 

pagina 3 van 5 12 34 5
Volgende forumvraag: vuurwerk.. arm ding
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^