Hoelang duurt het om een pup te leren alleen te blijven?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Ramona (Gast)

Wij willen heel graag een Friese Stabij.   Ik werk 2 1/2 dag en mijn man fulltime. De 2 dagen dat ik volledig werk, willen we een uitlaatservice inschakelen. Onze toekomstige hond zit dan nooit langer dan 5 1/2 uur alleen.   Kan een Friese Stabij dit? We zorgen natuurlijk wel dat hij elke dag voldoende beweging en uitdaging krijgt.   Hoelang duurt het ongeveer voor je een puppy hebt geleerd om 51/2 uur alleen te zijn?  Zolang dat nog niet lukt, denken we aan dagopvang of iemand die onze pup naast de uitlaatservice nog een keer extra uitlaat.   Daarnaast overwegen we ook een binnen-/buitenhok te maken, waar de hond verblijft als wij weg zijn. Binnenhok in de schuur met een luik naar een buitenverblijfje. Als we thuis zijn, mag de hond natuurlijk gewoon in huis zijn. s' Nachts slaapt hij ook in huis. Naar mijn idee heeft de hond dan meer vrijheid dan een bench. Hoe denken jullie over dit idee.      

honden page profiel S met L&B, † BifiS met L&B, † Bifi

honden foto van S met L&B, † Bifi

Dat verschilt heel erg per hond. Sommigen doen er een week over om een uurtje alleen te kunnen zijn, sommigen komen nooit zo ver. Goede training is helaas geen garantie dat het gaat lukken. Mijn meisje kon met 4.5 maand 3 uur alleen zijn, maar ik heb het dan ook heel erg rustig gedaan. Langer dan 4.5 uur is zij nooit alleen, en dat is bij grote uitzondering. Hier heb ik haar gewoon los in de woonkamer, een buitenhok zou ik zelf niet fijn vinden met hoeveel verhalen je tegenwoordig hoort hoeveel honden ontvreemd worden, maar dat is persoonlijk.

 

Ik zou voor die volledige 5.5 uur echt minimaal een half jaar uittrekken persoonlijk, en tot die tijd mensen die hem/haar ophalen na het aantal uur dat hij dan kan, of waar hij uberhaubt blijft?

 

*Edit: Helemaal vergeten te zeggen: Wat leuk dat jullie een hondje willen!!!

honden page profiel Tanja&VenzTanja&Venz

honden foto van Tanja&Venz

Het ligt er echt aan hoe de pup het doet. Dat ga je vanzelf merken want elke pup is anders,je kan geen garantie krijgen dat een pup dat wel of niet kan. Persoonlijk denk ik dat het makkelijk moet kunnen die tijd alleen en zeker met mogelijkheid om naar buiten te gaan. Mijn pup is 15 weken en kan nu drie uur alleen zijn,mits hij los in de keuken is. Maar ook dat verschilt per hond. Kwestie van trainen en uittesten! Wel rustig aan doen! 

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^