Centraal steptopic?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Angelique; Bruno, Charlie & Fenna  Angelique; Bruno, Charlie & Fenna 3 doggies

honden foto van Angelique; Bruno, Charlie & Fenna

" Het is bij zoiets altijd weer de truc om achter de oorzaak te komen. Wellicht vindt hij de step een beetje eng en vertrouwd hij het niet er direct naast te lopen. In dat geval zou je hem aan een langere lijn kunnen doen, zodat hij de afstand iets meer kan bepalen (max 2 meter). Een andere mogelijkheid zou kunnen zijn dat hij het heel vermoeiend vindt, bij steppen geldt dan ook altijd: langzaam opbouwen.



Buiten dat, het is dus alles behalve verantwoord een pup van 5 maanden voor de step te laten lopen en zelfs trekwerk te laten verrichten! En dan hebben we het nog over een kruising met een non-mushing ras en draagt ze een wandeltuig.. Laat haar aub uitgroeien tot een volwassen hond, zorg dat de DA haar onderzoekt en vraag een ontheffing aan. Even kijken hoe de hond het vindt is uiteraard prima, maar ik hoop dat dit geen wekelijkse bezigheid wordt, ivm de groeischijven en gewrichten. Geloof het of niet, maar 15 minuten snelheid zetten/werken is heel belastend voor een hond.

Als je in de toekomst met haar wil mushen, heb je wat anders nodig dan een gewone riem. In dit geval dien je een treklijn aan te schaffen met schokdemper. Deze wordt aan de step bevestigd en door middel van een lijnuithouder/antenne buiten het wiel gehouden. "


Okay ik heb t misschien een beetje slecht verwoord (dingen precies omschrijven is nou weer niet mijn beste kant..) maar zo trok en dat mocht dus eigenlijk niet, dus dan stopte ik weer enging weer lopen tot ze naast bleef. De verkoopster van de step zei dat je vanaf 5 maanden al wel kon beginnen met het naast de step lopen/kleine stukjes rennen. En natuurlijk pas ik ermee op maar ik weet waar ik mee bezig ben ;-)

Het tuig zodat ze evt kan trekken komt later deze maand binnen, dus echt geen zorgen hihi



Voorderest bedankt voor de tips allebei :-)

honden page profiel MartijnMartijn 3 doggies

honden foto van Martijn

Ik zelf zou echt wachten met steppen tot je hond 1 jaar is en zelfs dat is al vroeg voor sommige honden.

Je kan ongemerkt zoveel kapot maken de klappen met rennen op asfalt op de schouders die nog in ontwikkeling zijn (kraakbeen is tot 1 geheel aan het groeien in de kom)

is echt heel slecht.

dat ze het leuk vind is wel heel gaaf om te zien daardoor ook moeilijk om het niet te doen maar probeer echt te wachten.

Wat je misschien wel kan doen is als je een tuig omdoet een heupgordel gebruiken waardoor de hond went aan het voorlopen en iets trekken.

bij ons is het zo tuig om is trekken, halsband is naast en volgen.

het niet willen voorlopen is altijd lastig kan met conditie te maken hebben of angst maar ook nog 1000andere dingen.

Als je een keer tegen ze aanrijd zijn ze er vaak klaar mee.

wat je kan proberen is naar een plek met een hardzand ondergrond (bos bv)

misschien doet rennen op de weg pijn aan de schouders of poten.

of een keer met iemand afspreken die voorgaat op de fiets en aanmoedigt.

 

honden page profiel Pauline - Kiara, Hayzel, Finn, Yara & LunaPauline - Kiara, Hayzel, Finn, Yara & Luna 3 doggies

honden foto van Pauline - Kiara, Hayzel, Finn, Yara & Luna

15 minuten is echt veeeeeeeeeeeel te lang voor die leeftijd. Je zou op deze leeftijd kunnen beginnen met opbouwen! Minuutjes per keer, max 10 minuten na gronding opbouwen(en dat is eigenlijk al wel lang). Ik denk dat de verkoopster dat bedoelt dat je best kleine stukken kan lopen! en rennen. Mijn volwassen hond was toen ik begon met steppen na 10 minuten al helemaal op (terwijl ze wel 30 minuten kan fietsen), laat staan wat dat voor aanslag op een puppenlijf is. En trekken zou ik al helemaal niet doen voor ze een jaar is (aangezien je een trektuig hebt gekocht).

 

 

honden page profiel Pauline - Kiara, Hayzel, Finn, Yara & LunaPauline - Kiara, Hayzel, Finn, Yara & Luna 3 doggies

honden foto van Pauline - Kiara, Hayzel, Finn, Yara & Luna

Hier hayzel met onze step :)

 

honden page profiel MartijnMartijn 3 doggies

honden foto van Martijn

 

zojuist de nieuwe bar ends binnengekregen zijn echt super :D

de vorige waren gewoon tegroot voor gebruik met honden.

jammer dat we gister al op pad zijn geweest en dus vandaag een dagje rust hebben maar kan niet wachten om ze te testen met de honden ervoor :D

honden page profiel MartijnMartijn 3 doggies

honden foto van Martijn

 

gister de nieuwe ontheffing binnen gekregen zijn er meer mensen die ook zo lang moesten wachten op antwoord ?

verder kreeg ik dit keer een inschrijfnummer voor Rijksdienst voor ondernemend Nederland en allemaal tan codes om op hun site inteloggen.

Maarja ze zijn er weer voor een jaar :D is bij mij trouwens nog nooit naar gevraagd door een boa,politie of boswachter

honden foto van Pauline - Kiara, Hayzel, Finn, Yara & Luna

Hier geen ontheffing nodig, hayzel mag niet trekken van mij :)

honden page profiel Brit & LuupBrit & Luup

honden foto van Brit & Luup

"  
gister de nieuwe ontheffing binnen gekregen zijn er meer mensen die ook zo lang moesten wachten op antwoord ?
verder kreeg ik dit keer een inschrijfnummer voor Rijksdienst voor ondernemend Nederland en allemaal tan codes om op hun site inteloggen.
Maarja ze zijn er weer voor een jaar :-D is bij mij trouwens nog nooit naar gevraagd door een boa,politie of boswachter "

 

Ken je toevallig een paar dierenartsen die meewerken met een ontheffing aanvragen? (ik woon in Hilversum)

honden page profiel SamanthaSamantha

honden foto van Samantha

Goed, ik wil ook gaan steppen met Yindi. Alleen nu vroeg ik me af. Ik zie bij jullie allemaal dat het achterste wiel een stuk kleiner is dan het voorste. Is dit echt nodig? Of zijn even grote wielen ook goed?

500 euro voor een step vind ik echt heel veel geld, dus ik ga marktplaats in de gaten houden.

honden page profiel Hannah + Ginny & WinterHannah + Ginny & Winter

Ook ik meld mij bij deze In mei wordt het vakantiegeld gestort en ben ik van plan een step aan te schaffen. Momenteel ben ik mij nog heel erg aan het oriënteren qua merken en modellen, maar merk dat de kickbikes mij het meeste trekken.

 

Ik ben niet van plan om keihard te gaan knallen met de step, maar puur om Winter wat tegemoet te komen. Zijn 'ik loop relaxed' tempo ligt nogal wat hoger dan mijn wandeltempo, en hoewel we momenteel werken aan zelfbeheersing vind ik het ook wel eens leuk om dingen in zijn natuurlijke pace te kunnen doen. Hij is zo'n ander hondje wanneer hij door kan; geen nerveus gejengel, blijft netjes naast, reageert nauwelijks op andere honden (terwijl hij tijdens een standaard wandeling aan de lijn flink en hard kan uitvallen)... Het is gewoon een ander beestje.

 

Via een vriendin van mij heb ik het toen eens voorzichtig geprobeerd met haar step, wetend dat Winter het flink moeilijk kan hebben met nieuwe situaties, maar hij draafde ernaast alsof het doodnormaal was (behalve dat die af en toe nogal verbaasd leek, 'wat ga je ineens hard!' ). We hebben maar een kort stukje gedaan, maar dat was genoeg voor mij om te besluiten zelf naar een step te gaan kijken (op vakantie gaan we toch niet ).

 

Qua omgeving is het hier voornamelijk asfalt en grindpaden die heuse modderpoelen worden wanneer het een beetje regent, dus tips qua modellen zijn zeker welkom

 

 

honden page profiel Marjo en KibaMarjo en Kiba

honden foto van Marjo en Kiba

Even een reactie om te kunnen volgen! Morgen zal ik alles even doorlezen en als ik dan nog niet alle vragen heb kunnen beantwoorden met jullie berichten stel ik die gelijk even :-D leuk topic iig! :-D

honden page profiel MartijnMartijn

honden foto van Martijn

Iedere dierenarts kan de verklaring invullen meestal alleen voor de kosten van een consult .

de vraag is of je de ontheffing nodig heb als je de hond naast je laat rennen hoeft dit namelijk niet

persoonlijk vind ik de kickbike city erg fijn om over asfalt te steopen en de cross voor bos,zan en weilanden. Door de smalle banden van de city is de rol weerstand lager op asfalt.

wat wel belangrijk is in dat geval dat je goed op de poten let ik smeer ze meestal in met een speciale zalf of gebruik booties.

het voordeel van het grote wiel is een stabiele step. Zelf heb ik mijn achterwiel van de wedstrijd step van 18inc naar 26 Inc vergroot voor meer snelheid. 

Zo valt niet mee Een lang verhaal op de telefoon tikken mocht je nog vragen hebben over deze super leuke hobby/sport hoor ik het graag

 

honden page profiel Brit & LuupBrit & Luup

honden foto van Brit & Luup

Niet iedere dierenarts wil z'n verklaring invullen helaas.

 

Ik heb een Kickbike cross (zie profiel) en daar staan ze wel eens voor, maar niet zo vaak aangezien ik nog geen ontheffing heb. Naast de step vinden ze bijna net zo leuk, maar ik canicross ook met ze en dat vinden ze geweldig.

 

honden page profiel Brit & LuupBrit & Luup

honden foto van Brit & Luup

2x geplaatst

honden page profiel Marjo en KibaMarjo en Kiba

honden foto van Marjo en Kiba

Ik heb toch een aantal vragen nog! (Alvast excuses voor eventuele typefout! Gebruik mijn telefoon gezien ik ivb met een verbouwing aan huis mn laptop niet kan gebruiken)

Ik zou heel graag met kiba willen steppen om zijn spieren aan te sterken. Helaas heeft kiba lichte hd en de da had geadviseerd te fietsen en te zwemmen maar ze had het ook over zwaardere belasting zoals door het zachte zand wandelen, bergjes op en door water te lopen op knie hoogte.

Fietsen met kiba vind ik eng en op mn skateboard gaat maar dan wil hij heeeeeel graag trekken. Mijn vraag (en zal dit ook eens met de da bespreken), kan ik kiba de step laten trekken ivb met extra belasting/spier opbouw? (Ik step natuurlijk ook mee zoals jullie haha)

Dan de volgende vragen.
Als kiba zou mogen trekken, wat voor tuig is dan het beste geschikt voor een odh? Wil het dan natuurlijk wel goed doen! En wat kan ik het beste aan de step maken om hem aan vast te maken? Welke lijn is dan het beste geschikt voor hem?

We gaan op zn vroegst van het najaar steppen vanaf 10 grade en kouder. We zouden hier eventueel in de uiterwaarden kunnen steppen maar als dat bagger word word dat lastig dus moeten we op verharde wegen. Dan moet kiba schoentjes hebben omdat hij zijn zooltjes snel kappot heeft. Welke zijn dan het beste geschikt hiervoor? Hij heeft schoentjes gehad maar die drukte op zijn duim waardoor die nagel zn huid kappot schuurde dus die zijn niet goed! Maarja, welke dan wel?

Lang verhaal en veel vragen! Morgen zal ik de dierenarts bellen en we gaan zowiezo voor dat we gaan steppen nog controle foto's laten maken zodat we zeker zijn dat het niet verergerd is!

Hoop dat jullie kunnen/willen mee denken ^^

honden page profiel YaraYaragoedgekeurde fokker

honden foto van Yara

Ik zie nu pas jouw reactie marjo en kiba, doordat ik zelf een vraag wilde stellen.

het laten trekken van de step lijkt mij teveel belasting. Mijn hond heeft ed en lichte hd, maar die mag niet trekken. 

Zij loopt gewoon in een rustig drafje naast de step. 

Heeft de da inmiddels al advies gegeven? 

 

Qua schoentjes en tuig heb ik heb advies. Maar ik hoop dat anderen daar nog wat op kunnen zeggen. 

 

honden page profiel YaraYaragoedgekeurde fokker

honden foto van Yara

En ik had dus ik nog een vraagje.

Hebben jullie een fietscomputer op de step? 

Zo ja, maakt het nog wat uit welke ik koop? Of is het wel een beetje 1 pot nat? 

martijn (login lukt even niet) (Gast)

Allereerst met hd is het trekken uitgesloten

naast de step is wel vaak toegestaan omdat de hond dan rechte lijnen loopt en niet zoals met spelen van links naar rechts schiet.

maar ik zou dit ten alle tijden even met de DA overleggen.

een vergunning zul je waarschijnlijk niet krijgen aangezien de regels best streng zijn en hd niet iets is om licht over te denken.

Ik zelf probeer minimaal op asfalt te lopen zeker ook omdat de klappen op de schouders en heupen behoorlijk groot zijn dan. beter is een bos met zand op te zoeken of de branding bij de zee hier kun je ook geweldige snelheden bereiken. schoentjes is op asfalt noodzakelijk op zand bij onze honden wat minder al dragen ze ze daar soms ook wel.

 

Andere vraag was over fietscomputers dit is zeker niet 1 pot nat de vraag is alleen wat wil je meten ?

Snelheid en afstand ? dan is een eenvoudige km teller goed genoeg.

persoonlijk gebruik ik een rox 6 (cad ) cad gedeelte vanwege mijn racefiets. daarmee kan ik mijn hartslag of die van de hond bij houden, hoogte, snelheid , gem snelheid, afstand, rit afstand, tempratuur de gegevens verwerk ik in het sigma programma en kan dit gebruiken voor trainingen .

Maar nogmaals om gewoon snelheid in de gaten te houden en afstand zodat je dit een beetje kan aanpassen en opbouwen (vaak gaan ze de eerste paar honderd meter als een gek en kun je ze dus iets inremmen) zodat je een constante snelheid hebt ipv piek en daarna een diep dal is een "goedkope" goed genoeg ik zelf vind draadloos wel een pre ivm de springveer en lijnen die allemaal door elkaar gaan.

 

 

martijn (Gast)

tuig is belangrijk om een trektuig te gebruiken en niet een speur, mode tuig .

google naar de sport stepjoring en je krijgt genoeg informatie over tuigen ;)

honden page profiel MartijnMartijn

honden foto van Martijn

" Niet iedere dierenarts wil z'n verklaring invullen helaas.
 
Ik heb een Kickbike cross (zie profiel) en daar staan ze wel eens voor, maar niet zo vaak aangezien ik nog geen ontheffing heb. Naast de step vinden ze bijna net zo leuk, maar ik canicross ook met ze en dat vinden ze geweldig.
  "

 

ik zou gewoon naar een andere arts gaan raar dat ze dat niet willen :(

 

honden page profiel NaomiNaomi

honden foto van Naomi

Leuk topic! Ik haal hem even omhoog.

 

Loopt jouw hond voor de step (mushing) of ernaast?

Er naast

 

Wat voor step heb je?

Kickbike sport G4

 

Doe je mee aan wedstrijden of ben je dit van plan (indien we het over mushing hebben)?

nvt

 


Hoeveel keer per week step je?

Verschilt, gemiddeld zo'n 2x. 

 

Hoelang step je ongeveer per keer, wat is de gemiddelde snelheid?

Verschilt ook per keer. Meestal zo'n 30 tot 45 minuten. Ik denk dat de gemiddelde snelheid zo'n 8 km is. 

 

Hoe ziet jullie step-gear eruit, wat bevalt wel en wat niet?

Step, Puck en ik natuurlijk. Ik heb een heupriem aan met daar een cani cross lijn van blackwolf van 85 cm en Puck heeft haar tuig aan. (Y tuig zelf gemaakt)

Die elastische lijn heb ik pas een paar dagen en is echt ideaal. Heeft best lang geduurd voordat ik een goede heb gevonden. De meesten waren te kort of te lang, te elastisch, etc. 

 

Wat is de trail: Asvalt, gras, onverharde grond?

Asvalt en zandpaden

 

Hoe reageren voorbijgangers?

Ik krijg niet zo veel reacties. De meesten kijken alleen maar. Alleen een keer de reactie gehad: Wat een mooie step. En toen tegen haar kooiker: Die hond kan vast harder dan jij. 

 

Dan Nu mijn vraag: Hoe snel steppen jullie gemiddeld met de hond naast de step? Daar kan ik weinig over vinden. 

Hoeveel km steppen jullie meestal? 

Ik heb het gevoel dat Puck best wel langzaam gaat, terwijl ze veel sneller kan. (Ze is een greyhound kruising)

In het begin moest ik haar afremmen omdat ze zo snel ging dat ik haar niet bij kon houden. Ze ging toen in galop. Na het afremmen ging het gewoon goed. 

Na een paar weken leek ze het ineens eng te vinden. Ik heb toen gewoon haar tempo aangehouden en als ze helemaal stopte ben ik gaan lopen aan de step. Nu gaat het weer een stuk beter, maar moet me nog steeds inhouden omdat ze niet harder wil. (op onverharde paden hoef ik me maar heel weinig in te houden omdat dat zwaarder stept natuurlijk) Wat ze dus wel kan, ook qua conditie. Los naast de step gaat het veel beter, maar ze kan gewoon niet overal los.

 

Iemand tips?  

 

Oh nog een vraag: Ik wil graag een mandje aan mijn step om daar bijvoorbeeld een flesje water, koekjes, etc. in te doen. Weten jullie of dat past? En zo ja elk fietsmandje of een specifieke? Heb nu een fietstasje er aan, maar die gaat heel schuin hangen als ik er iets in doe omdat die niet goed vast gemaakt kan worden. 

honden page profiel YaraYaragoedgekeurde fokker

honden foto van Yara

Wij gaan denk ik zo'n 7 km per uur. Net een rustig drafje. 

Nou heeft yara gewrichtsproblemen, dus het rustige tempo is bewust.

 

Ik heb een mandje op mijn step. Voor de zekerheid zou ik even met je step langs de fietsenwinkel gaan. Daar kunnen ze wel vertellen welke moet passen. 

Ik heb gewoon een standaard fietsenmandje, maar ik heb een andere step, dus weet niet of dat voor jou ook werkt.

 

 

 

honden page profiel Ciska en Spanjaardje Moh (Bambi r.i.p.)Ciska en Spanjaardje Moh (Bambi r.i.p.)

honden foto van Ciska en Spanjaardje Moh (Bambi r.i.p.)

Ik step met Moh best flinke einden, maar ik ga echt niet zo snel.

Als ik wandel met Moh moet of ik flink door stappen of Moh moet inhouden en gaat dan in de telgang lopen. Met de step kan zij gewoon op haar gewenste draf tempo lopen en soms trekt ze een sprintje. Maar meestal is het dus een tempo van ongeveer6 km per uur. Moh mag ook gewoon stoppen om te snuffelen of om te plassen enzo. Dus het is bij ons heel rustig steppen.

Voordeel is dat Moh dus in haar tempo kan lopen en veel stukken op dezelfde tempo kunnen afleggen en we toch net iets sneller terug zijn. Gemiddeld leggen we op deze manier 8 km af in anderhalf uur. 

 

 

 

honden page profiel LavinaLavina

honden foto van Lavina

" Ik step met Moh best flinke einden, maar ik ga echt niet zo snel.
Als ik wandel met Moh moet of ik flink door stappen of Moh moet inhouden en gaat dan in de telgang lopen. Met de step kan zij gewoon op haar gewenste draf tempo lopen en soms trekt ze een sprintje. Maar meestal is het dus een tempo van ongeveer6 km per uur. Moh mag ook gewoon stoppen om te snuffelen of om te plassen enzo. Dus het is bij ons heel rustig steppen.
Voordeel is dat Moh dus in haar tempo kan lopen en veel stukken op dezelfde tempo kunnen afleggen en we toch net iets sneller terug zijn. Gemiddeld leggen we op deze manier 8 km af in anderhalf uur. 
 
 
  "

 Het erge is, dat jij steppend sneller bent dan ik fietsend 

Zo snel zijn husky's dus echt niet!!!!

Maar 6km/u is een mooie snelheid, zeker voor Moh haar lengte!

honden page profiel NaomiNaomi

honden foto van Naomi

Oh wauw, dan verwacht ik misschien te veel van haar. Vond dat ze heel langzaam liep, maar dat valt dus wel mee.

Al weet ik zeker dat ze veel sneller kan, ook in draf. 

 

Vandaag hebben we weer een half uurtje gestept, in de regen. Drama! 
Ze vond het verschrikkelijk. Heb haar los geklikt en ben verder gestept, ze bleef me eerst even nakijken en toen ik echt doorstepte kwam ze toch maar achter me aan.  Sommige stukken moest ze toch echt vast, en dan ging ze écht heel langzaam...

 

In de regen steppen hoef ik dus niet meer te steppen. 

 

Net nog even met de honden gewandeld, en het regende nog steeds. Puck sjokte bijna de hele weg achter iemand om niet nat te worden, Terwijl ze normaal constant aan het rennen is. Ze vindt regen verschikkelijk. 

 

Ze heeft ook wel echt een dunne vacht moet ik zeggen, zonder onderdervacht. 

 

Misschien maar eens een regenjas voor haar aanschaffen. 

honden page profiel NaomiNaomi

honden foto van Naomi

Net voor de eerste keer met (opvanger) Tinus gestept. 

Wou het al eerder doen, maar aangezien hij gereserveerd was en hij dus bijna zou gaan had het weinig zin om het hem nog te leren dacht ik.

Reservatie is gisteravond afgezegd (), dus vandaag heb ik hem meegenomen. De step was natuurlijk nog eng, maar eenmaal aan het steppen vond hij het geweldig. Hij was super enthausiast en fanatiek! Daar kan Puck nog van leren.  Neem ze binnenkort maar eens samen mee. 

 

Echt zo leuk om te zien! Als meneer maar kan rennen is hij blij! 

 

Filmen en steppen tegelijk is lastig, dus tijdens filmen gingen we niet zo hard en een beetje slingerend. De rest van de tijd was hij enthausiaster als tijdens het filmpje. 

 

https://www.youtube.com/watch?v=XaYmPRkBqWA

honden page profiel YaraYaragoedgekeurde fokker

honden foto van Yara

" Net voor de eerste keer met (opvanger) Tinus gestept. 
Wou het al eerder doen, maar aangezien hij gereserveerd was en hij dus bijna zou gaan had het weinig zin om het hem nog te leren dacht ik.
Reservatie is gisteravond afgezegd (), dus vandaag heb ik hem meegenomen. De step was natuurlijk nog eng, maar eenmaal aan het steppen vond hij het geweldig. Hij was super enthausiast en fanatiek! Daar kan Puck nog van leren.  Neem ze binnenkort maar eens samen mee. 
 
Echt zo leuk om te zien! Als meneer maar kan rennen is hij blij! 
 
Filmen en steppen tegelijk is lastig, dus tijdens filmen gingen we niet zo hard en een beetje slingerend. De rest van de tijd was hij enthausiaster als tijdens het filmpje. 
 
https://www.youtube.com/watch?v=XaYmPRkBqWA "

 Niet vervelend bedoeld, maar hoe hard wil je gaan dan

Ik zie hem hier al in galop gaan namelijk. En dat is op asfalt een beste belasting. 

Misschien ben ik extreem voorzichtig ivm een hond met gewrichtsproblemen, maar een rustig drafje vind ik zelf voldoende. 

 

Maar verder leuk dat jullie plezier hebben 

 

Edit: en wat jammer dat het nieuwe baasje niet doorgaat! Het ziet er echt uit als een leukerd. Hoop dat hij snel een gouden mandje heeft. 

Hem zelf houden als stepmaatje is geen optie?

honden page profiel NaomiNaomi

honden foto van Naomi

Ja we gingen best hard inderdaad. Ben me er ook van bewust dat galop belastend kan zijn. 

We zijn maar kort gegaan natuurlijk, omdat dit zijn eerste keer was. 

En hard rennen vindt hij gewoon super leuk. Aangezien hij de step nog eng vindt, maar het rennen er naast geweldig, vond ik dit een goede manier om hem te laten wennen. 

De volgende keer ga ik het afbouwen naar gewoon draven, maar kreeg hem op deze manier enthousiast wat ik wel belangrijk vindt, dat hij het leuk gaat vinden. 

 

De volgende keer neem ik hem mee samen met Puck (hopelijk gaat dat goed) dus dan zal ik automatisch langzamer gaan. Al hoop ik ook dat Puck door Tinus weer enthousiaster wordt en we dus weer sneller kunnen gaan.

 

Maar als standaard tempo wil ik inderdaad dat ze draven. 

 

En ik kan Tinus echt niet houden helaas. Sowieso vinden mijn ouders, en ik eigenlijk ook, 2 honden genoeg. Maar hij is ook bang voor mijn vader, dus dat werkt niet. Ook daarom hoop ik dat hij snel geadopteerd wordt, het is voor ons en voor Tinus niet fijn dat hij bang van hem is. (Het is geen angst voor mannen, maar echt voor mijn vader, want andere mannen kunnen hem gewoon aaien. Net als de meesten onbekende mensen eigenlijk)
Dus helaas. 

 

honden page profiel YaraYaragoedgekeurde fokker

honden foto van Yara

Kwam eigenlijk vooral doordat je zei dat je langzamer ging door het filmen. Dus dacht dat je normaal nog harder ging, vandaar.

 

Mijn hond wilde ook heeeel hard, maar daarna bedacht ik me dat dit kwam doordat ze de step eng vond , ze probeerde meer afstand te maken. Inschattingsfoutje van mijn kant helaas, want ik wilde dus te snel. 

Nu loopt ze in een heerlijk drafje naast me. 

 

Oh wat jammer dat hij bang is voor je vader zeg.  3 honden is ook best veel lijkt mij. 

Maar hij vindt vast een gouden mand.

Hoe lang is hij bij jullie? 

honden page profiel NaomiNaomi

honden foto van Naomi

Ja vandaag dus wel, normaal gesproken niet. 

Had van te voren al verwacht een reactie te krijgen daar op. 

 

Ja Puck deed dat in het begin ook, heel hard rennen omdat ze de step eng vond. Tinus vindt het gelukkig echt leuk, zijn staart omhoog in een krul met een blije kop erbij, geweldig! Alleen stoppen vindt hij nog wel eng. Hij lijkt er sneller aan te wennen als Puck. 

 

Ja echt balen. Hij is vrijdag nacht 5 weken hier. 

pagina 4 van 6 12 3 45 6
Volgende forumvraag: Renbaan voor niet windhonden
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^