wat moet ik nou?...loslopende honden

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Beau0504Beau0504

honden foto van Beau0504

Hoi allemaal,

 

Ik ben hier al een tijdje niet meer geweest, maar heb nu toch een verhaal wat ik echt even moet delen en ik graag tips wil krijgen. 

 

Een maandje geleden zijn we verhuisd. Toen mijn moeder en ik met de auto bijna thuis waren kwamen we een loslopende golden retriever tegen. Hij stak zo de straat over, dus mijn moeder moest remmen (er zat niemand achter ons, gelukkig). Ik heb hem toen gepakt en ben naar huis gelopen met hem.
Daar hebben we de dierenambulance gebeld. De dierenambulance had al vaker een meling gekregen van een loslopende golden retriever in deze buurt en ze konden niets doen, we moesten hem maar gewoon weer loslaten. Nou ik was echt heel verbaast, dat is toch gevaarlijk, voor de hond, maar ook voor het verkeer...
Toch maar weer laten gaan, want we konden niet anders, we moesten zelf weer weg.
Heb wel gezegd, de volgende keer dat ik hem tegenkom bel ik de politie, want dit is gewoon gevaarlijk!

 

Van de week zei mijn moeder dus dat ze de hond weer had zien lopen. Zelf zat ze in de auto. Hij liep op een heel druk kruispunt, waar hij dus ook weer overstak. Echt een wonder dat hij nog leeft, want ze rijden daar gewoon 120 km/uur. De voorste auto stond stil op de weg met een hele rij auto's achter hem. Gevaarlijk dus op zo'n druk kruispunt!!!

 

Vanmiddag politie tegengekomen en ik heb het toch even gevraagd wat ik daar nou mee aan moet, ze zeiden dat ik de volgende keer als ik de hond tegenkom de politie moest bellen. Zelfs 112 zeiden ze, maar dit leek me weer wat overdreven.

 

En toevallig kom ik hem dus net tegen toen ik met Beau uit ging. Dus ik de hond aangelijnd (ik had een een extra lijn bij me voor de zekerheid).
De politie gebeld en alles uitgelegd, maar die zei dat ze echt niets kon doen... Maar ik vind dit toch raar, het is toch heel gevaarlijk en die andere agenten vanmiddag zeiden dat ik dan dus de politie moet bellen, zelfs 112 omdat het zo gevaarlijk is. Hij overtreed toch ook een hoop regels, dit mag helemaal niet.

Nou mevrouw aan de telefoon kon het allemaal niet veel schelen helaas en ze zei dat ik dan maar met de eigenaar moest gaan spreken. 

 

Eigenaar kwam nu aanlopen en maakte de hond los. Ik heb het ook tegen hem verteld en dat het heel gevaarlijk is, maar het interesseert hem echt niks.

Ik kan hier zo boos om worden en weet echt niet wat te doen. Ik ga morgen denk ik nog een keer bellen om het even duidelijk uit te leggen (weet ook waar de eigenaar woont). Anders ga ik ook langs bij het politiebureau. Hoe die man ook reageerde... Het interesseert hem echt niet. 

 

Wat zou ik nog kunnen doen? Want zo gaat het niet (en ik wil dat die man daarvoor ook behoorlijk gestraft wordt)

 

Sorry voor het lange verhaal haha, maar het lukte me niet om het korter op te schrijven. 

honden page profiel Nomen NescioNomen Nescio

De politie zou moeten optreden. Het gaat namelijk om een hond die de veiligheid in gevaar brengt. Die agenten hebben geen trek om daar een actie op in te zetten, maar zouden dit echt wel moeten doen. De eigenaar is namelijk in overtreding.

Dus ik zou lekker 112 bellen. Net zolang zeuren tot ze actie ondernemen.


Groet

Mark

 

 

honden page profiel Stabij GijsStabij Gijs

honden foto van Stabij Gijs

Wat raar van die eigenaar!! Als je hond over straat loopt dan ben je toch helemaal in paniek?

 

112 snap ik wel, omdat er gevaarlijke verkeerssituaties kunnen ontstaan.. maar daar is die hond niet mee geholpen

144 misschien?

Sproet (Gast)

Anders de hond naar een asiel brengen. De eigenaar zal dan moeten betalen om hem weer mee te nemen en als het hem echt niet interesseert en de hond er laat zitten, vind hij wellicht een GOED huisje...

honden page profiel Lucia, Lizzy & ZivaLucia, Lizzy & Ziva

honden foto van Lucia, Lizzy & Ziva

Ik ben het helemaal met sproet eens

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

Dat was ook mijn idee, het asiel. Eigenaar krijgt dan inderdaad een rekening, misschien dat ie daar wat van leert. Maar ik vrees van niet, te oordelen aan jouw verhaal...

 

Je hebt er helaas van die mensen bij die het helemaal niks interesseert als hondlief over straat zwerft. Je wilt toch niet dat je hond doodgereden wordt? Om maar niet te denken aan degene die dat zou doen. Ik zou me wezenloos schrikken en er écht van slag door zijn, zou het niet op mijn geweten willen hebben, ook al kan ik er niks aan doen.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

asiel brengen, zeggen dat je de hond gevonden hebt, wanneer de eigenaar de hond komt ophalen dan moet hij kosten betalen.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

sorry, gereageerd via topicopener, er zijn er meerderen die het asiel aanmerkten...

en ja als de eigenaar het te duur vind laat tie hem wie weet wel zitten daar, en kan er een goed baasje worden gezocht.

honden page profiel Nomen NescioNomen Nescio

Dat mensen zo met hun levende have omgaan he?? Belachelijk. Asiel is inderdaad een goede optie.
Bedenk dat als iemand hem aanrijdt er ook schade is voor degeen die hem aanrijdt. Bij zo'n typen vraag je je af of hij er wel voor wil dokken.


M

honden page profiel RafRaf

Je zou gaan denken dat die eigenaar het express doet om "goedkoop" van hem af te geraken. Als de hond niet gechipt is en een ongeval veroorzaakt, kunnen ze hem als eigenaar niets doen.  

Ik zou hem (de hond dus) zeker ook naar het asiel brengen als je nog eens de kans krijgt om hem te pakken. Als je 112 belt, zijn ze ook wel verplicht om hier een officiële melding van te maken, terwijl de politie er blijkbaar helemaal niets mee doet. Tot er eens iets ernstigs gebeurt...

honden page profiel Beau0504Beau0504

honden foto van Beau0504

Bedankt voor de reacties. 

 

Ik ga eens kijken of ik de hond de volgende keer naar het asiel kan brengen. Helaas heb ik zelf nog geen rijbewijs, dus mijn moeder zal ons dan moeten brengen en ik weet niet of ze dat wel wil. 

Volgende forumvraag: je hond wassen
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^