voedseldroger uitzoeken, help??

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel SuzanSuzan

Hoi, 

 

Ik ben opzoek naar een betaalbare voedseldroger. Ik heb al wel rond gekeken op internet maar ik kan er maar niet uitkomen..

 

Ik zoek een voedseldroger met makkelijk schoon te maken lades die niet heel laag zijn (ben bang dat ik ruimte te kort kom anders, haha). Het liefst wel 1 met temperatuur regelaar. Een timer hoeft niet perse.

 

Bedankt voor jullie hulp alvast!

 

PS, vertel even wat voor voedseldroger jij hebt, wat je er voor betaald hebt (als je dat zelf wilt natuurlijk), of hij je bevalt en wat je eraan mist. 

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

Ik heb een simpele, een Bomann. Geen temperatuurregelaar en niet hele hoge schalen.

 

Vind het een mooie beginnersdroger, ik droog ook niet vaak, dus vond 30 euro meer dan genoeg.

 

Zijn plastic schalen. Ik doe ze nooit in de vaatwasser (al zijn er mensen die het wel doen). Ik spray ze in met Dasty, zet ze in de douchebak en was ze dan om met borstel en afwasmiddel (anders zit de hele keuken onder de spetters sop namelijk )

honden page profiel SuzanSuzan

Het is misschien wel een mooie beginnersdroger maar ik weet zeker dat die bij mij overuren gaat draaien! heb namelijk een pup van bijna 9 weken. Over paar weekjes gaat hij op cursus en wil hem dan natuurlijk wel wat als beloning gaan geven. Zo kan hij dan ook eindelijk volledig op kvv :)

honden page profiel MaartMaart

honden foto van Maart

Ik heb een severin, geloof rond de 70 euro.

 

Doet het prima, geen regelaar op maar dat hoeft ook niet voor me.

De plasticschalen zijn wel een minpunt, die breken wel eens.

honden foto van Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje †

Ik heb een amper gebruikte stockli gekocht op marktplaats

dat scheelde bijna de helft van de aanschaf

Ik vind het wel fijn dat ik temperatuur kan instellen omdat ik veel verschillende dingen droog

 

maar echt noodzaak is het niet

 

 

Ik heb voor een duurdere gekozen ivm ik fanatiek droog ivm allergieen

 

 

honden page profiel SuzanSuzan

Ik heb op markplaats ook rond zitten kijken maar er stonden geen droogmachines te koop jammer genoeg. Denk dat als ze er op staan, zo weg zijn ook. 

 

Waarom is temperatuurregelaar geen noodzaak? Gebruik je meestal dezelfde temperatuur?

honden foto van Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje †

" Ik heb op markplaats ook rond zitten kijken maar er stonden geen droogmachines te koop jammer genoeg. Denk dat als ze er op staan, zo weg zijn ook. 
 
Waarom is temperatuurregelaar geen noodzaak? Gebruik je meestal dezelfde temperatuur? "

 Ik gebruik meestal de zelfde temperatuur

al ligt deze lager als bij de bomann en severin (dacht 70 graden)

 

Ik droog meestal op 55 graden bij vlees

soms bij grote gingen gaat hij een paar uur iets hoger aan het eind

honden page profiel SuzanSuzan

"  Ik gebruik meestal de zelfde temperatuur
al ligt deze lager als bij de bomann en severin (dacht 70 graden)
 
Ik droog meestal op 55 graden bij vlees
soms bij grote gingen gaat hij een paar uur iets hoger aan het eind "

 

Waarom kan je niet alleen maar op 70 graden drogen? Dan is het sneller droog

honden page profiel Dobber †Dobber †

honden foto van Dobber †

Ik heb een Clatronic, is in feite hetzelfde product als de Bomann. Ik droog niet zo vaak, en deze was 30 euro dus dat vond ik wel te doen. Kon bij die website ook nog extra rekjes kopen, dus heb 5 extra gekocht om voor mezelf te drogen. Maar ik droog eigenlijk voornamelijk voor Dobber. 

 

Deze Clatronic is een prima apparaatje. Geen temperatuurregelaar en ook geen timer, maar dat maakt voor mij niet uit. Het komt vaak toch niet aan op een uurtje meer of minder ;). Ik droog zelf vooral orgaan (hart, lever nier, long) en laatst ook een keer konijnenoren en kvv. Het kraakbeen in de oren was al wel heel hard geworden vond ik, dus zou bijvoorbeeld niet een kippenvleugel gaan drogen oid. Ik vond het drogen van kvv ook super goed gaan, krijg je mooie breekbare stukjes van. Ik heb paardenkvv gedaan, ivm het vetpercentage (laag vetpercentage in paardenvlees, vet droogt niet , dus je moet zo weinig mogelijk vet erin doen). 

 

Ik droog zelf ongeveer 1 keer in de maand, denk ik. Dan doe ik direct een paar grote hoeveelheden. Een kilo lamslong, hart, lever etc. Dan heb ik direct een mooie zak vol spul en daar kunnen we dan weer even mee toe ;). 

honden page profiel SuzanSuzan

" Ik heb een Clatronic, is in feite hetzelfde product als de Bomann. Ik droog niet zo vaak, en deze was 30 euro dus dat vond ik wel te doen. Kon bij die website ook nog extra rekjes kopen, dus heb 5 extra gekocht om voor mezelf te drogen. Maar ik droog eigenlijk voornamelijk voor Dobber. 
 
Deze Clatronic is een prima apparaatje. Geen temperatuurregelaar en ook geen timer, maar dat maakt voor mij niet uit. Het komt vaak toch niet aan op een uurtje meer of minder ;-). Ik droog zelf vooral orgaan (hart, lever nier, long) en laatst ook een keer konijnenoren en kvv. Het kraakbeen in de oren was al wel heel hard geworden vond ik, dus zou bijvoorbeeld niet een kippenvleugel gaan drogen oid. Ik vond het drogen van kvv ook super goed gaan, krijg je mooie breekbare stukjes van. Ik heb paardenkvv gedaan, ivm het vetpercentage (laag vetpercentage in paardenvlees, vet droogt niet , dus je moet zo weinig mogelijk vet erin doen). 
 
Ik droog zelf ongeveer 1 keer in de maand, denk ik. Dan doe ik direct een paar grote hoeveelheden. Een kilo lamslong, hart, lever etc. Dan heb ik direct een mooie zak vol spul en daar kunnen we dan weer even mee toe ;-) "

 

 

Bedankt voor je duidelijke reactie! Ik wil het ook ongeveer gaan doen als dat jij doet, ik denk alleen wel vaker dan 1 keer in de maand :) 

Geef je de gedroogde kvv als maaltijd dan? 

 

Nog even een andere vraag aan jou. Geef je vanaf het begin al kvv? sinds dat wij aan onze (border collie) pup van nu 2,5 maand ongeveer kvv geven, heeft hij heel veel moeite met zijn ontlasting.

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

Ik heb een Clatronic, vind het alleen lastig om de roosters schoon te krijgen. Kreeg advies om de roosters niet in de vaatwasser te doen ivm kromtrekken door de hitte die de vaatwasser produceert. Dus wat de roosters betreft zal ik zelf de volgende keer, wanneer er een nieuwe moet worden aangeschaft, eentje nemen die goed schoon te maken is.

honden page profiel Dobber †Dobber †

honden foto van Dobber †

"  
 
Bedankt voor je duidelijke reactie! Ik wil het ook ongeveer gaan doen als dat jij doet, ik denk alleen wel vaker dan 1 keer in de maand :-) 
Geef je de gedroogde kvv als maaltijd dan? 
 
Nog even een andere vraag aan jou. Geef je vanaf het begin al kvv? sinds dat wij aan onze (border collie) pup van nu 2,5 maand ongeveer kvv geven, heeft hij heel veel moeite met zijn ontlasting. "

 Ik zou gewoon eerst een goedkoop modelletje aanschaffen zoals de Clatronic of Bomann, ik dacht eerst ook dat ik veel zou drogen, maar dat viel tegen. Ik droog heel veel in 1 keer dus dan heb je 'm minder vaak nodig. Een vriendin van me droogt elke avond een kilo kvv en strooit dat door de tuin. Ik doe dat zelf dus ook, ik reken alles wat ik droog niet mee als maaltijd, dus ik geef geen gedroogde maaltijd als het ware. 

 

Ik geef niet vanaf het begin KVV, pas toen Dobber twee was ben ik begonnen met Smuldier. Dat heb ik te lang gegeven, want omdat het maar twee diersoorten zijn, heeft ze een allergie ontwikkeld voor die twee: rund en kip. Ik geef nu nog wel KVV, maar dan enkelvoudige versies. Daarnaast geef ik voornamelijk NRV, dus hele lappen vlees, bot en orgaan. In de verhouding van ongeveer 70% spiervlees, 20% bot en 10 % orgaan. Als ik het kan krijgen, koop ik bij de poelier vaak hele konijnen, dan heb je het complete plaatje en ik merk dat haar ontlasting dan helemaal perfect is. 

 

Wat voor kvv voer je? Misschien een gekke vraag, maar welke kleur en structuur heeft de ontlasting van je pup? Is het licht of donker? Hard of zacht? Misschien kun je gaan experimenteren met KVV's, de ene heeft veel meer vet dan de ander, meer of minder bot etc. En de ene hond heeft meer bot nodig dan de ander etc. Dus het is even kijken waar jouw pup het goed op doet. 

honden page profiel SuzanSuzan

Wij geven Kivo aan onze pup. Zijn ontlasting is vaak hard (soms ook weer vrij zacht), met meer donker dan licht. Beetje mengelmoes, haha.

 

Misschien dat wij uiteindelijk ook over gaan op NRV, lijkt me erg gezond voor je hond en ook zelf een leuke uitdaging om vaak wat anders te bedenken voor je hond. Maar voordat dat zover is zijn we weer poosje verder.

honden page profiel SuzanSuzan

" Ik heb een Clatronic, vind het alleen lastig om de roosters schoon te krijgen.
Kreeg advies om de roosters niet in de vaatwasser te doen ivm kromtrekken door de hitte die de vaatwasser produceert.
Dus wat de roosters betreft zal ik zelf de volgende keer, wanneer er een nieuwe moet worden aangeschaft, eentje nemen die goed schoon te maken is. "

 

1 ding scheelt, wij hebben hier geen vaatwasser in huis 

honden page profiel gerda goudvisgerda goudvis

ik heb een serverin, was 50 euro, 

250 watt..

heeft 1 knopje, (aan en uit) haha 

 

er zitten 5 schalen op, die je, als je wilt ''hoger'' kunt maken, 

als goed is kun je er ook nog extra schalen bij nemen... 

 

deze heb ik toen gehaald om te kijken of het wat voor me is, 

aangezien ik zo technisch ben met apparaten haha.... 

maar voor een beginner vindt ik dit een fijne droger, 

 

 

hij bevalt me tot nu toe prima, en qua geluid wat ie produceert, valt reuze mee... 

 

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^