Bijten?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Anoniem (Gast)

Toen wij onze herder pup aanschaften, wilden we een lieve hond die lekker los kon lopen. Dus, goed gesocialiseerd en onder appél. Helaas na 2 jaar is hij 's avonds aangevallen door een loslopende staff (in de woonwijk, onze hond zat aan de riem), tot bloedens toe met open wonden. Herder was zeer onderdanig en is in de buikregio open gebeten. Hierna kreeg hij wat angst agressie maar was goed onder controle te houden (even blaffen op afstand en daarna toch nieuwsgierig snuffelen en dan was het goed). Een jaar na deze aanval is hij nogmaals 's avonds aangevallen, dit keer door 2 loslopende staff's in dezelfde woonwijk. Weer zat hij aan de riem. Hierbij gelukkig geen wonden, wel een zeer angstige hond. Volgende dag gelijk naar uitlaatgebied gegaan en geen probleemgedrag, op het afstand blaffen na dus dacht dat daarmee de kous af was. Helaas is het gedrag sindsdien enkel erger geworden, tot het punt waarop hij van grote afstand op de andere hond afrent en al gelijk begon te domineren. (Kop boven op de rug, grommen en nippen als de hond niet gelijk op de rug ging). Oplossing: balletje. Op dit balletje was hij zo gefixeerd dat hij andere honden niet meer zag, dus op rustige momenten kon hij toch los en even zijn energie kwijt en als er honden aankwamen liep ik weg. Nu is enkel zijn gedrag omtrent balletje weer vreselijk... Zeer beschermend. Na meerdere malen waarschuwen (tegen andere hond) durft hij te nippen in de flank, en vanavond had hij een hond zodanig te pakken dat er een winkelhaak van 7 cm in de flank zat. Let wel, de hond was al meerdere keren gewaarschuwd en hij bleef uitdagen en zag er wel een spelletje in. En er was totaal geen agressie verder (niet gericht bijten en schudden oid, dat heeft hij overigens nog nooit gedaan) Ik heb nu zoiets van, ik muilkorf hem en laat hem nooit meer loslopen... Maar dan? Heb ik binnen een gefrustreerde hond die zijn energie niet kwijt kan... Overigens is er al een gedragstherapeut bij geweest met tips (die wel ietwat hebben geholpen als hij aan de riem zit) en zit ik met hem op cursus. Pff ik vergeet vast nog heel veel te vertellen maar vraag me nu toch af wat jullie zouden doen in mijn geval, daar ik (weer) met mijn handen in het haar zit. Voor onduidelijkheden, even vragen. En aardig blijven aub, ik probeer enkel mijn best te doen.

honden page profiel sorayasoraya

honden foto van soraya

Balen dat je hond zo 'verknalt' kan worden door andermans fouten 

 

Wat ik zou doen,is op het moment dat je een andere hond aan ziet komen,direct stoppen met het balspel en een geheel andere kant op lopen ,dan waar de andere hond is.

Ik kan niet helemaal uitje verhaal op maken of je ook echt was gestopt met de bal te gooien toen die andere hond bleef uitdagen en alles als een spelletje zag.

Bal spelletjes ten alle tijden stoppen als er andere honden bij komen,want daar komt een keer flink ruzie van.

En het weg lopen is om aan de andere hond aan te geven dat jullie niet geïnteresseerd zijn,en ook aan de baas van de hond een signaal dat jullie geen contact willen-wat zeker niet voor iedereen duidelijk is,dus even roepen of de andere de hond terug wil roepen,omdat die van jouw bezitterig kan reageren op zijn balletje-.

En als je zoals in dit geval een hond hebt die denk dat alles een spelletje is dan lijn je je hond aan,en laat hem hem even zitten,en op jou concentreren(kun je thuis extra oefenen),zitten is voor die andere hond ook een teken van rust-niemand is geïnteresseerd.

(maar houdt er rekening mee dat er ook honden zijn die 'doof'zijn geworden voor normale hondentaal..en dat ook baasjes signalen niet goed oppikken,dus even vragen de hond terug te roepen is niet raar.)

honden page profiel CCgoedgekeurde fokker

honden foto van C

Klinkt als een geval ''aanval is de beste verdediging'', een zeer logische reactie na wat hij heeft meegemaakt. Goed dat je al bezig bent geweest met een gedragstherapeut en nu met een cursus.

 

Ik denk dat dit een lang proces is waarbij je je hond weer moet leren vertrouwen te hebben in zijn omgeving en met name andere honden. Hij hoeft er niet mee te spelen maar als ie ze maar kan tolereren.

 

Overigens zijn speeltjes in de buurt van andere honden altijd een gevoelig punt, je ziet vaak dat honden hun speeltje verdedigen en dit kan uitlopen tot een gevecht. Ik zou daar zelf mee oppassen, als je een andere hond in de buurt ziet direct de bal bij je houden.

honden page profiel Lianne, Mara & MaybeLianne, Mara & Maybe

honden foto van Lianne, Mara & Maybe

Wow dit klinkt heel erg als een herder die bij ons in het park rondloopt..

 

Verder ga ik vooral met de bovenstaande tips mee, geen een hond een bal en hij is gefixeerd; maar hiermee is het probleem niet opgelost! Hij kan alleen maar harder gaan uithalen doordat hij zijn bal ook nog eens heeft...

Ik zou zeggen..los op de plekken waar het overzichtelijk is qua honden, daar lekker met de bal spelen, en verder hem aan de lijn ( des noods een lange veldlijn +muilkorf) uitlaten..ook voor de veiligheid van andere honden! 

 

Mijn jongste is nieuwschierig naar andere honden en laat ik ook altijd even kijken mits de andere hond los loopt, anders sta ik het niet toe. Maar doordat je hem wel steeds los laat lopen geef je hem dus wel de kans om uit te halen en andere honden dus in net zo'n spiraal te laten gaan als jouw hond in zit.... dat vind ik wel een beetje oneerlijk..

Ik zou een goede gedragstherapeut zoeken en voordat het probleem is "opgelost" hem gewoon niet meer de kans geven bij andere honden te kunnen komen.

Anoniem (Gast)

Bedankt voor jullie reacties!

Ik baal er inderdaad héél erg van dat mijn hond zo verknalt is door andere mensen. De staff die hem de eerste keer tot bloedens toe heeft gebeten, is de volgende dag ingeslapen (het was niet het eerste incident).

Ik was inderdaad gestopt met de bal te gooien, het is overigens een hond die hij kent en waar hij normaal gewoon goed mee omgaat.

Ik voel dit ook een beetje als mijn fout, maar het is ook niet goed van mijn herder dat hij een winkelhaak in de huid heeft getrokken, want hoe hard heeft hij dan wel niet genipt of gehapt?

Overigens voor andere dominante honden dimt hij gelijk in, dan loopt hij piepend angstig weg...

Hij heeft nooit gespeeld met andere honden, vanaf pup al niet maar even snuffelen en daarna doorlopen ging prima.

Mij was geadviseerd door gedragskundige enkel nog te gaan wandelen met balletje omdat dit een goede afleiding is als er andere honden komen, enkel stond ik nu met de eigenaar te praten en aangezien het een hond is waar hij normaal goed mee omgaat zag ik er geen erg in.

Anoniem (Gast)

@ Lianne, welk park? Dan kan ik je uitsluitsel geef of het de mijne is haha.

Ik wil inderdaad zeker NIET dat andere honden dezelfde spiraal ingaan want ik weet zelf hoe kl*te dit is. Daarom baal ik ook heel erg van dit incident. Maar hij heeft nog nooit daadwerkelijk aangevallen, gebeten en/of geschud (enkel het domineren).

Overigens kunnen andere honden tot op 1 meter van hem komen als ik de bal vast heb; dan interesseren ze hem niet.

Persoonlijk zie ik hem niet als vals maar als ernstig verstoord...

Probleem is, als hij niet even zijn energie kwijt kan (we hebben al eerder enkel aan de lijn gewandeld op advies), krijg ik in huis een hond die niet weet wat hij met zichzelf aanmoet.

honden foto van Lien, Luca† en Wifi  /wi:fi:/

Voor buiten blijven werken met therapeut. Zou even alle contact met honden mijden. ZelfS met de honden die je hond kent. Ik zou je hond ook aan de lijn houden. Met het huidige gedrag heeft hij succes. Dus even van je hard een steen maken en geen contact toestaan. Geen succes toestaan.

ik ben niet zo van het werken met een balletje. Om het probleem dat je zelf aanhaalt, bezitsgedrag. 

Ik heb naast de gebruikelijke boogje lopen, omdraaien etc een stopwoord voor mijn helaas overleden hond. Dat was 'genoeg' hij ging van groen naar rood, zonder enige tussenfase en bleef heel lang prikkelbaar. Door die genoeg wist hij dat hij moest doorlopen.

 

in huis zou ik werken aan de band met je hond. Zoekspelltejs, hersenwerk, truucjes, liefst met clicker en veel lekkers.

even googlen op hersenwerk ( leuke facebookgroep trouwens) en een boekje in de bib halen of kopen: truucjes met honden oid.

leg geen druk op je hond, hou het leuk, doe het samen.

 

voor jezelf raad ik je aan om heel rustig te blijven, hoe moeilijk ook, je hond is verknoeid door anderen, maar je hond pikt je gemoedsrust moeiteloos op. Ik raad je ook boek kalmerende signalen van turid rugaas aan.

 

oh ja en welkom op hp! Er zijn hier heel veel leden met heel veel kennis, hoop dat je er iets aan hebt.

 

honden foto van Lien, Luca† en Wifi  /wi:fi:/

Edit. Hersenwerk is mentaal vermoeiend voor een hond, waardoor hij op een andere manier voldaan raakt. 

Kauwen is ook belangrijk, dat werkt stressverlagend.

honden page profiel Retrievertails (Michelle, Max & Sienna)Retrievertails (Michelle, Max & Sienna)

honden foto van Retrievertails (Michelle, Max & Sienna)

Heel erg vervelend dat je hond zo vaak is aangevallen, waardoor hij nu dit gedrag vertoont.. Ik weet niet zoveel tips, alleen zou ik losloopgebieden vermijden.

 

Misschien heb je hier iets aan? http://www.kangani.nl/Waarom-honden-uitvallen/

 

Je zegt dat je hond dominant gedrag (kop

op de rug van een andere hond leggen, grommen) vertoont. De dominantie theorie is achterhaald, hier een linkje met wat informatie: http://www.kangani.nl/Dominantietheorie-is-achterhaald/

Anoniem (Gast)

Michelle, hoe zou jij het dan noemen wat mijn hond bij andere honden doet? (kop op de rug, grommen)

honden page profiel luzluz

honden foto van luz

Ehhh, ik lees eigenlijk geen problemen in je verhaal.

 

Wat vond jij dat je hond verkeerd doet, buiten dat hij zich een beetje "boers" gedraagt tov andere honden?

Zo te lezen heeft zijn gedrag niks te maken met dat gebijt van vroeger, hij gedraagt zich gewoon als een hond . Hij heeft zichzelf geleerd om zich lekker stoer op te stellen, gewoon uit onzekerheid, waarschijnlijk heeft ie gemerkt dat die houding hem het meeste oplevert. (laat je niks wijs maken met alles wat te maken heeft met domineren) En dat gedrag is nu een beetje, veel, overdreven...

 

Het lijkt of je jouw hond gewoon te weinig kansen heeft gekregen om sociaal te leren omgaan met andere honden. Hij kan gewoon niet zo goed communiceren met andere honden. Waarschijnlijk heb jij na die bijtincidenten de meeste honden gemeden.

Eigenlijk zou hij een paar goede, vaste hondenvriendjes moeten hebben, die hij kan leren kennen en vertrouwen.

 

ps. hij moet wel een heel lieve hond zijn: zo weinig getraumatiseerd na die aanvallen en ik zou die bal weglaten als ie bij andere honden komt. 

honden page profiel Sofie & SennaSofie & Senna

honden foto van Sofie & Senna

"

Heel erg vervelend dat je hond zo vaak is aangevallen, waardoor hij nu dit gedrag vertoont.. Ik weet niet zoveel tips, alleen zou ik losloopgebieden vermijden.


 


Misschien heb je hier iets aan? http://www.kangani.nl/Waarom-honden-uitvallen/


 


Je zegt dat je hond dominant gedrag (kop


op de rug van een andere hond leggen, grommen) vertoont. De dominantie theorie is achterhaald, hier een linkje met wat informatie: http://www.kangani.nl/Dominantietheorie-is-achterhaald/

"

In de link die je zelf zet staat het volgende zinnetje vermeld: "Dominerend gedrag heeft niet als doel de leiding over te nemen. Een hond die dominerend gedrag vertoont ondervindt stress en kan de situatie niet op een andere manier oplossen." Het wil niet zeggen dat omdat de dominantietheorie achterhaald is dat een hond geen dominant gedrag kan vertonen. Een vreemde hond ontmoeten kan, zeker voor een hond met een trauma, stress met zich meebrengen waardoor de hond zich dominant kan opstellen. Dat de dominantietheorie achterhaald is wil helemaal niet zeggen dat er geen dominantie bestaat. Erg vervelende situatie, nu weet je dat je de hond heel de tijd goed in de gaten moet houden in omgeving van andere honden en ik denk dat je dit in het begin lieft zoveel mogelijk doet met een goede GT zodat er steeds snel op de situatie kan gereageerd worden. Op den duur zal je bepaalde gedragingen zelf gaan herkennen. Ik zou aan zoiets niet alleen durven beginnen uit schrik om andere honden dezelfde angst te geven en mijn hond dus niet loslaten bij andere honden. Veel moed in elk geval.

honden page profiel Sofie & SennaSofie & Senna

honden foto van Sofie & Senna

Woeps weeral dubbel

honden page profiel bassiebassie

Het is zo makkelijk om de schuld bij de andere honden en/of eigenaren te leggen, maar weet je wat ik echt niet snap.....waarom laat je je hond zo toetakelen door een andere hond als hij aan de riem loopt? En dat meerdere keren? Waarom bescherm je je hond niet als dat nodig is?

En dat het gedrag steeds erger is geworden is omdat je blijkbaar zijn gedrag hebt beloont. Keer op keer en daarom wordt het in de loop van de tijd erger.

Zoek een goede gedragstherapeut die samen met jou aan de slag gaat om het gedrag echt aan te pakken i.p.v. een balletje om hem alleen maar een beetje af te leiden, want dat maakt het niet veel beter. Dat kan alleen onderdeel zijn van een heleboel aanpassingen en niet DE oplossing.

honden page profiel Sofie & SennaSofie & Senna

honden foto van Sofie & Senna

" Het is zo makkelijk om de schuld bij de andere honden en/of eigenaren te leggen, maar weet je wat ik echt niet snap.....waarom laat je je hond zo toetakelen door een andere hond als hij aan de riem loopt? En dat meerdere keren? Waarom bescherm je je hond niet als dat nodig is?

En dat het gedrag steeds erger is geworden is omdat je blijkbaar zijn gedrag hebt beloont. Keer op keer en daarom wordt het in de loop van de tijd erger.

Zoek een goede gedragstherapeut die samen met jou aan de slag gaat om het gedrag echt aan te pakken i.p.v. een balletje om hem alleen maar een beetje af te leiden, want dat maakt het niet veel beter. Dat kan alleen onderdeel zijn van een heleboel aanpassingen en niet DE oplossing. "


Misschien moet je wat beter lezen vooraleer je zo'n antwoord geeft waar TS geen boodschap aan heeft. Zijn hond was aan de lijn en de aanvallers waren loslopende staffords. Natuurlijk is het de verantwoordelijkheid van die hun eigenaar, een hondagressieve hond laat je niet zomaar los, en een stafford hou je niet zomaar tegen als die op je afkomt.
Het wandelen met balletje is net een voorstel van de GT. Kan je even uitleggen waarom je vind dat het gedrag beloond is? Want als je er niet bij schrijft wat TS verkeerd doet kan hij het niet veranderen.

Anoniem (Gast)

Bassie, rare reactie. Hoe jij het brengt is het net alsof ik mijn hond expres aangevallen laat worden. Je begrijpt toch hopelijk zelf wel dat dat niet het geval is?

Die eerste Staff ging echt voor de kill. We hebben met 2 man (zijn eigenaar ook) met maatje 45 op zijn kop staan schoppen (ja erg sneu voor dat beest) maar dus echt no way dat hij los liet daardoor. Hij bleef gaan en ging echt voor doden van mijn hond. Voorkomen? Die hond zat al op mijn hond voor ik het doorhad want die kwam met een noodgang van achter ons.

Zijn gedrag is zelf belonend geweest en daardoor erger geworden aangezien andere honden voor hem aan de kant gingen met zijn macho gedrag = succes.

@Luz, dat is weer een hele andere kijk op het verhaal en ik zou willen dat ik kon zeggen "ja dat is echt zo!", maar helaas is het voor andere honden eigenaren echt niet tof als je zo'n herder op je hond af ziet stormen (bij kleine hondjes doet hij het gelukkig dan weer niet, enkel zijn eigen formaat).

honden foto van Retrievertails (Michelle, Max & Sienna)

" In de link die je zelf zet staat het volgende zinnetje vermeld: "Dominerend gedrag heeft niet als doel de leiding over te nemen. Een hond die dominerend gedrag vertoont ondervindt stress en kan de situatie niet op een andere manier oplossen." Het wil niet zeggen dat omdat de dominantietheorie achterhaald is dat een hond geen dominant gedrag kan vertonen. Een vreemde hond ontmoeten kan, zeker voor een hond met een trauma, stress met zich meebrengen waardoor de hond zich dominant kan opstellen. Dat de dominantietheorie achterhaald is wil helemaal niet zeggen dat er geen dominantie bestaat.

Erg vervelende situatie, nu weet je dat je de hond heel de tijd goed in de gaten moet houden in omgeving van andere honden en ik denk dat je dit in het begin lieft zoveel mogelijk doet met een goede GT zodat er steeds snel op de situatie kan gereageerd worden. Op den duur zal je bepaalde gedragingen zelf gaan herkennen. Ik zou aan zoiets niet alleen durven beginnen uit schrik om andere honden dezelfde angst te geven en mijn hond dus niet loslaten bij andere honden. Veel moed in elk geval. "

 

Ik zeg toch niet dat dominant gedrag niet bestaat? Ik herhaal alleen dat TS zegt dat haar hond dominant gedrag vertoont. Meestal wordt dat geïnterpreteerd als 'mijn hond wilt de baas zijn'. Ik geef aan dat de dominantie theorie achterhaald is, de dominantie theorie gaat er vanuit dat je hond de baas wilt zijn. Ik zeg niet dat dominant gedrag niet bestaat, dat bestaat wel degelijk naar mijn mening, maar kan je anders interpreteren dan 'mijn hond wilt de baas zijn' en dominantie heeft niks te maken met agressie. De meeste mensen noemen een agressieve hond ook dominant, dat is echt een misverstand.

honden page profiel Lianne, Mara & MaybeLianne, Mara & Maybe

honden foto van Lianne, Mara & Maybe

" @ Lianne, welk park? Dan kan ik je uitsluitsel geef of het de mijne is haha.
Ik wil inderdaad zeker NIET dat andere honden dezelfde spiraal ingaan want ik weet zelf hoe kl*te dit is. Daarom baal ik ook heel erg van dit incident. Maar hij heeft nog nooit daadwerkelijk aangevallen, gebeten en/of geschud (enkel het domineren).
Overigens kunnen andere honden tot op 1 meter van hem komen als ik de bal vast heb; dan interesseren ze hem niet.
Persoonlijk zie ik hem niet als vals maar als ernstig verstoord...
Probleem is, als hij niet even zijn energie kwijt kan (we hebben al eerder enkel aan de lijn gewandeld op advies), krijg ik in huis een hond die niet weet wat hij met zichzelf aanmoet. "

 Ik heb het over park Waterland in Spijkenisse ;)

En als jullie proberen wat meer hersenwerk te doen in huis? Zoekspelletjes e.d., werkt dat? :)

Anoniem (Gast)

Lianne, nee daar loop ik niet met mijn hond.

Ik wil inderdaad meer hersenwerk gaan doen, en ga zo'n spelletje aanschaffen.

Overigens heb ik nog een hond en die kan echt heel veel bij hem maken.

Ik heb het vandaag nog met mijn cursus begeleider erover gehad en die zegt, het is een ongelukkig ongeval. Ik kan nog wel lopen met de bal, maar als ik zie dat mijn hond zijn bal gaat verdedigen moet ik hem afpakken (dus voor zijn).

Het snappen/nippen vind ik wel erg vervelend, maar zolang hij niks heeft om te verdedigen zou het goed moeten gaan.

Ik ga met de andere hond nog wel eens lopen als zijn wond geheeld is.

honden page profiel cantouchcantouch

honden foto van cantouch

Helaas heb ik zo even geen tips voor je die iets toe gaan voegen aan wat de rest al gezegd heeft. Maar ik vind het advies van je gedragstrainer wel heel apart.. wandelen met een balletje als afleiding... (Of hou je het balletje bij zonder te gooien?)

Ik heb juist begrepen van mijn gedragstrainer dat het spelen met een balletje enorm veel stress oplevert voor een hond. Zo te horen is jouw hond al behoorlijk 'verslaafd' aan zijn balletje. Het enige waar je hond dan mee bezig is tijdens zijn wandeling is zijn balletje, gaan ze gooien, kan ik al rennen, schiet op gooi die bal.. Ons werd aangeraden helemaal te stoppen met het spelen met de bal. Je kan het aanpakken als een vorm van werken (Voordat je de bal gooit moet hij een aantal commando's uitvoeren, niet gewoon laten rennen maar tussendoor een keer stoppen en weer door, bal in de hand geven, pas vertrekken op commando etc.) Maar bovenal moet de hond buiten zijn neus kunnen gebruiken.. Dat werkt ontspannend. Wat gebeurt er als je de bal niet meeneemt? 

 

Ik zou hem af gaan laten kicken van het balletje en je eens verdiepen in speuren met je hond. Ik denk dat hij daardoor minder gespannen buiten gaat lopen, je hebt dan een basis van waaruit je kan voortborduren met je training.

 

Er is ergens een heel mooi voorbeeld over wat stress doet met een hond maar ik kan het niet vinden(over een emmer die gevuld wordt door druppels) ik denk dat door het balletje de emmer van jouw hond heel snel gevuld wordt. 

 

Wel mijn complimenten dat je iedere keer weer op zoek gaat naar een manier waarop je hond zijn energie nog kwijt kan maar het wel veilig blijft voor anderen. Een ongelukje kan altijd voorkomen natuurlijk maar in mijn oren klinkt het wel als een hond die onder stress staat. 

honden page profiel Sofie & SennaSofie & Senna

honden foto van Sofie & Senna

"  

Ik zeg toch niet dat dominant gedrag niet bestaat? Ik herhaal alleen dat TS zegt dat haar hond dominant gedrag vertoont. Meestal wordt dat geïnterpreteerd als 'mijn hond wilt de baas zijn'. Ik geef aan dat de dominantie theorie achterhaald is, de dominantie theorie gaat er vanuit dat je hond de baas wilt zijn. Ik zeg niet dat dominant gedrag niet bestaat, dat bestaat wel degelijk naar mijn mening, maar kan je anders interpreteren dan 'mijn hond wilt de baas zijn' en dominantie heeft niks te maken met agressie. De meeste mensen noemen een agressieve hond ook dominant, dat is echt een misverstand. "

 



Dan heb ik je reactie verkeerd geinterpreteerd. Ik merk vaak dat er vanaf het woord dominantie nog maar geschreven staat er wordt gereageerd "dominantietherie is achterhaald" etc. Maar daar gaat het in dit geval ook niet over, ts zegt alleen dat zijn hond dominant reageert, wat best kan als je hond onzeker is.

honden page profiel Ingrid van de KoppelIngrid van de Koppel

honden foto van Ingrid van de Koppel

Wat een ontzettend vervelende situatie! En ik kan me goed voorstellen dat je met je handen in het haar zit. Kan het een optie zijn om hele stille gebieden op te zoeken waar je hond wel los kan lopen? Is er in de buurt misschien een weiland, waar je hond mag en kan uitrennen om zijn energie kwijt te raken? Ik zou de losloopgebieden even vermijden en het balletje alleen op plekken gebruiken waar echt geen honden lopen. Heb je een auto en zo ja, heb je het er voor over om een stukje te rijden? Ik heb een hele goede training gedaan in Nieuwendijk, bij N&N dogtrainers. Zie voor de informatie deze link http://www.dogtrainers.nl/cursuszelfbeheersing.htm Het is een hele goede cursus. Ik heb hem gevolgd voor het uitvallen aan de lijn van mijn hond. Niet dat dit nu direct over is, maar ik weet het gedrag veel beter te begeleiden. Je krijgt er zo veel inzicht en handvatten. In januari start weer een cursus. En eventueel kun je dan nog op individuele basis verder of je doet aansluitend de cursus ontspannen wandelen in de praktijk. Ik zie op routenet dat Spijkenisse 40 kilometer van Nieuwendijk is.

honden page profiel bassiebassie

" Misschien moet je wat beter lezen vooraleer je zo'n antwoord geeft waar TS geen boodschap aan heeft. Zijn hond was aan de lijn en de aanvallers waren loslopende staffords. Natuurlijk is het de verantwoordelijkheid van die hun eigenaar, een hondagressieve hond laat je niet zomaar los, en een stafford hou je niet zomaar tegen als die op je afkomt.

Het wandelen met balletje is net een voorstel van de GT.

Kan je even uitleggen waarom je vind dat het gedrag beloond is? Want als je er niet bij schrijft wat TS verkeerd doet kan hij het niet veranderen. "

 


Natuurlijk moeten de eigenaren van de staffords het niet laten gebeuren, maar wil dat zeggen dat je dan maar af gaat wachten? Nee toch hoop ik. En ook een op je af rennende stafford kun je prima stoppen. Je moet allen wel opletten wat er in de omgeving gebeurt. Je hond uitlaten is een activiteit, dus je moet wel bezig zijn en niet lopen slapen. Een hond die met hoge snelheid op mijn honden afkomt als ze aan de riem zitten moet toch eerst langs mij en dat gebeurt niet, NOOIT!!!

Waarom het gedrag beloont is? Simpel, omdat het erger wordt. Er moet dus absoluut ergens een belonende factor in zitten. Dat kan niet naders.

honden page profiel bassiebassie

" Bassie, rare reactie. Hoe jij het brengt is het net alsof ik mijn hond expres aangevallen laat worden. Je begrijpt toch hopelijk zelf wel dat dat niet het geval is?

Die eerste Staff ging echt voor de kill. We hebben met 2 man (zijn eigenaar ook) met maatje 45 op zijn kop staan schoppen (ja erg sneu voor dat beest) maar dus echt no way dat hij los liet daardoor. Hij bleef gaan en ging echt voor doden van mijn hond. Voorkomen? Die hond zat al op mijn hond voor ik het doorhad want die kwam met een noodgang van achter ons.

Zijn gedrag is zelf belonend geweest en daardoor erger geworden aangezien andere honden voor hem aan de kant gingen met zijn macho gedrag = succes.

@Luz, dat is weer een hele andere kijk op het verhaal en ik zou willen dat ik kon zeggen "ja dat is echt zo!", maar helaas is het voor andere honden eigenaren echt niet tof als je zo'n herder op je hond af ziet stormen (bij kleine hondjes doet hij het gelukkig dan weer niet, enkel zijn eigen formaat). "

 


Nee dat begrijp ik absoluut niet!!! Met maatje 45 schoppen als hij al vast zit is natuurlijk niet wat ik bedoel en dat heeft zoals je hebt gemerkt niet zo heel veel zin. Ik bedoel dat je je maat 45 gebruikt voor dat hij in de buurt van je hond komt. Als je niet merkt dat er een hond aan komt dan loop je wel heel erg te slapen. Jij laat hem toch andere honden wegjagen, of ze nou groot of klein zijn maakt helemaal niets uit. Jij bent verantwoordelijk voor het gedrag en de veiligheid van jou eigen hond. Jij zult er dus voor moeten zorgen dat hij dat gedrag niet vertoont. En dus niet andere honden weg laten jagen. Als dat al nodig mocht zijn dan doe jij dat. Als je daar vanaf dag 1 mee aan de slag was gegaan dan had je nu dat probleem niet.

Het is zo makkelijk om de schuld bij anderen en bij je hond te leggen.

Anoniem (Gast)

Wat zou ik graag willen dat jij erbij was zeg. NEE ik heb die hond niet aan zien komen want hij kwam van ACHTEREN. Het enige wat ik hoorde is poot geren op straat en voor ik hem überhaupt zag zat hij al op mijn hond!

Ik loop nooit te slapen/telefoneren/smsen tijden de wandeling, om meerdere redenen (ook voor de aanvallen al niet).

Jij vind het blijkbaar wel heel makkelijk om de schuld bij mij te leggen terwijl ik er alles aan heb gedaan om mijn hond te socialiseren en onder appél te hebben!

Overigens laat ik hem geen andere honden wegjagen, hij rent er gewoon op af (en nee, wat dat betreft staat hij NIET MEER onder apél, door voorgekomen situatie). In dat geval is hij doof. Voor de rest is het een echte herder, let op mij, luistert naar mij, doet wat ik zeg ala minute maar dus niet als hij een andere hond ziet want dat is verziekt.

 

Inderdaad het macho gedrag na de aanvallen heb ik niet goed aangepakt waarvoor ik nu dus op cursus zit én een gedragstherapeut erbij heb ingeschakeld al een tijdje geleden. Op cursus doet hij het prima, kan gewoon naast andere honden staan zonder er maar naar om te kijken. Buiten gaat hij al in de angst fase, waarvoor ik nu dus hier tips vraag. Overigens ben ik dag 1 na de aanvallen ermee aan de gang gegaan door erg veel naar losloop gebieden te gaan, wat goed ging tot zijn gedrag steeds zelf belonender (is ook al eerder genoemd als je goed had gelezen) werd en uiteindelijk zeer irritant.

Tips heb ik gelukkig van een hele hoop mensen gehad! Ik zat te kijken naar een paar puzzels maar vond dat erg prijzig en bedacht me... Ik verstop gewoon wat snoepjes in de kamer. Beide honden hebben een ontzettende lol gehad (hebben we zelfs 4x gedaan).  Ik zal zelf binnenkort eens creatief gaan doen met dozen ed.

 

@Ingrid, helaas woon ik in de randstad (dus niet in spijkernisse), dus erg veel losloop plek is hier niet. Ik heb wel een rustig stukje waar ze los kunnen dus daar ga ik heen en loop dat stuk (200m ongeveer) gewoon een paar keer heen en weer zodat ze toch ook los de pootjes  kunnen strekken.

honden page profiel JoopJoop

honden foto van Joop

" Ehhh, ik lees eigenlijk geen problemen in je verhaal.
 
Wat vond jij dat je hond verkeerd doet, buiten dat hij zich een beetje "boers" gedraagt tov andere honden?
Zo te lezen heeft zijn gedrag niks te maken met dat gebijt van vroeger, hij gedraagt zich gewoon als een hond . "

 

 

ik begrijp dat deze hond een wond van 7 cm heeft bezorgd aan een andere hond. dat zou ik nu niet bepaald willen afdoen als "geen enkel probleem" of "zich normaal als een hond gedragen"

 

TS: je hebt een probleem en dat is dat je hond uitvalt. je kunt het zelf wel omschrijven als "niet agressief", maar een andere hond verwonden, ook al bijt 'ie niet gericht of is 'ie niet aan 't schudden, is gewoon agressief gedrag, hoe je het ook wendt of keert of wat er ook de primaire oorzaak van is (want het is natuurlijk ook erg vervelend als jij je hond netjes aan de lijn hebt en een of andere malloot laat zijn losse hond die van jou aanvallen)

 

goed, jouw hond heeft geleerd dat de aanval de beste verdediging is. zeker herders hebben nogal eens de neiging om dingen zelf te gaan regelen, en als ze succes hebben met dat gedrag (= uitvallen) zullen ze het blijven herhalen

 

ik denk dat je hond er nog helemaal niet aan toe is om los te lopen tussen vreemde honden, want juist dan voelt hij zich waarschijnlijk onbeschermd (door jou) en bedreigd en begint zijn probleemgedrag

 

wat je eigenlijk moet aanleren is dat andere honden geen bedreiging zijn. dit kun je op verschillende manieren doen, m.n. door desensibilisatie en counter-conditioning (met andere woorden daar zijn gewoon oefeningen voor). een goede gt kan je daarbij helpen

 

succes. wat voor herder heb je eigenlijk? en je kunt je hond ook prima aangelijnd zijn energie laten verbranden hoor. fietsen, hardlopen, trainen tijdens wandelen, hersenwerk... dat vreet energie 

honden page profiel bassiebassie

"
Jij vind het blijkbaar wel heel makkelijk om de schuld bij mij te leggen terwijl ik er alles aan heb gedaan om mijn hond te socialiseren en onder appél te hebben!

Overigens laat ik hem geen andere honden wegjagen, hij rent er gewoon op af (en nee, wat dat betreft staat hij NIET MEER onder apél, door voorgekomen situatie). In dat geval is hij doof. Voor de rest is het een echte herder, let op mij, luistert naar mij, doet wat ik zeg ala minute maar dus niet als hij een andere hond ziet want dat is verziekt.

 
"

 


Dat klopt want ik vind ook dat jij de schuld wel erg makkelijk bij anderen legt. Het is toch echt jouw hond, jouw verantwoordelijkheid. jij laat hem toch echt naar andere honden afgaan. Als je een riem om doet kan hij dat namelijk niet. En in die zin ben jij dus geen haar beter dan de eigenaar van de staffords. Jij doet precies hetzelfde. Jij verziekt toch ook een andere hond met jouw hond. En dan is dat niet jouw schuld, maar de schuld van die eigenaar van de stafford? En als het hondje die door jouw hond is gebeten een andere hond pakt is dat ook de schuld van die stafford eigenaar?

Dus ja ik leg de schuld bij jou neer.

honden foto van Tineke *Luna * Rambo (Brutus R.I.P)

Bassie wat ben je weer vriendelijk zeg.  Sommige dingen zijn gewoon even niet te voorkomen. Gebeurde hier laatst ook liep ook met Rambo naar buiten komt er een labrador als een dolle stier op hem af en ja hij gooide de lab tegen de vlakte en verder gelukkig geen verwondingen aan de lab maar wel een oorverdovend geluid waardoor iedereen naar buiten kwam om te kijken. Maar dat ging ook heel snel en was echt niet te voorkomen.

 

Wel vind ik dat ts de hond in het vervolg aan moet lijnen want nu is het een hap van 7 cm en denk ik dat het dus wel degelijk aggressie is. Dus oppassen waar en wanneer je je hond uit laat.

Anoniem (Gast)

Bedankt voor alle tips, ik laat het hierbij.

honden page profiel luzluz

honden foto van luz

Laat je niet opjutten anoniem;

men durft hier nogal makkelijk mensen aanvallen die zich niet dadelijk willen inloggen....

Zij waren er niet bij en hebben het niet gezien.

Durven zeggen dat ze hun eigen hond nooit aangevallen kan worden door een ander, omdat zij de situaties ALTIJD onder controle hebben, amai, durven...

 

Wie weet had je hond bij die laatste aanval wel groot gelijk met zijn beet: het was misschien wel een rot pester van een hond die niet van ophouden wist.

En neen hoeft geen agressie te zijn, wel een "en nu is het genoeg geweest".

Zelf thuis ooit meegemaakt met mijn honden.

De teef hier was het op een bepaalt moment zo beu dat ze vond dat de andere een duidelijkere les nodig had. Gevolg was een ernstige beet met 7 draadjes.

Het gepest van de andere was zo subtiel dat ik het als mens altijd onderschat had. 

Daarna is er nooit nog een ruzie geweest.

 

pagina 1 van 3 12 3
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^