hardlopen?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel StephanieStephanie

honden foto van Stephanie

Ik was vandaag van plan om vanmiddag een eindje te gaan hardlopen met mijn 8 maand oude chihuahuaxmaltezer. Nu bedoel ik niet een anderhalf uur achter elkaar te gaan rennen zonder te stoppen, maar een paar minuten hardlopen en paar minuten lopen. Kan ik dit met hem doen? Het is een heel klein hondje maar merk wel dat hij heel erg houd van rennen. Hij is ook niet moe te krijgen.
Is dit slecht voor hem en is hij te jong?

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

niet te jong, maar kleine pootjes, korte pootjes.... denk dat als jij in powerstap naast de hond loopt je hond al moeite heeft met bijhouden.

 

zoek een mooi bospaadje op. zachte ondergrond, kijk of tie daar los kan, en laat hem/haar mooi met je mee draven, kan dat niet los ?

 

dan zorgen naast je in draf , en kijk dan hoe hard jij kan lopen, zodat je hondje in draf naast je blijft lopen, rustig opbouwen, en samen lopen vormt een uitstekende band met elkaar. maak de loop leuk, afwisseling, even stoppen, en uitrusten hoort er ook bij. succes met je hond.

honden page profiel Sanne MulderSanne Mulder

honden foto van Sanne Mulder

Wat Willemijn ook zegt, hij is er vooral te klein voor. Hoewel 8 maanden ook best jong is, om eerlijk te zijn. Het kan, als je het maar heel rustig opbouwt. Als jij een beetje vlot loopt, moet zo'n kleintje al flink draven om je bij te houden. Kun je nagaan als jij gaat hardlopen.

Als ik ga hardlopen met mijn jongste (Duitse herder), laat ik haar altijd los. Gewoon omdat ik het irritant vind om die riem steeds tegen mijn been of haar flank aan te voelen zwiepen, en omdat als ze los is, ze zelf kan bepalen of ze een stukje rustig loopt, wil draven of even flink wil racen.

Zo kun je ook makkelijker zien of je hondje het nog wel volhoudt. Gaat hij steeds langzamer en/of neemt ie steeds korte pauzes om je vervolgens weer rennend in te halen? Dan is ie waarschijnlijk moe. Hij zal nog wel doorgaan, omdat ie achter jou aan wil, maar hij kan het tenminste laten zien. Aan de riem heeft hij geen speling en moet hij op jouw tempo blijven lopen.

honden page profiel Lady & de (ex-)Vagebond Lady & de (ex-)Vagebond

honden foto van Lady & de (ex-)Vagebond

Ik denk dat voor een hondje met zulke korte pootjes dat enorm moeilijk is om je bij te benen.
Misschien iets van hersenwerk (www.hersenwerkvoorhonden.nl) proberen om hem moe te krijgen? :-)

Of speurlessen o.i.d?

honden page profiel team Shadowteam Shadow

honden foto van team Shadow

Ook een hond met korte poten kan prima mee hardlopen. Juist heel goed voor de spieren van je hond. Ik zou zeggen neem je hond lekker mee!! Wel inderdaad nog opletten dat je niet te veel loopt gezien de leeftijd van je hond.

honden foto van Retrievertails (Michelle, Max & Sienna)

Beetje jong nog, ik zou wachten tot je hondje 1 jaar is. Kleine hondjes kunnen ook prima rennen. Ik zou het rustig opbouwen. ;-)

honden page profiel sylviasylvia

honden foto van sylvia

Kleine hondjes lopen best snel.

Freggle zijn normale wandeltempo, dan moet ik flink doorlopen om hem bij te houden.

Hij draaft wel altijd, dat is de fijnste gang voor hem.

In 'galop' dat moet je wel rustig opbouwen, dat is volgens mij wel intensiever.

honden page profiel angelaangela

Ik heb een Tibetaanse spaniël. Die heeft een snelheid wat ik fietsend niet bij kan houden! Bij het hardlopen trekt ze aan de riem.

Denk dat het goed kijken is naar je hond.

en langzaam opbouwen. 

Volgende forumvraag: puppy slaapt minder
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^