tot wanneer vlooien/teken pipet?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden foto van Mellow BFJ Miracle of my Life

 

Tot wanneer behandelen jullie je hond met anti teken/vlooien pipetjes?

 

En wat is de reden dat je de hond wel/niet behandeld?

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

Ik heb Mellow nooit behandeld tegen vlooien. Ze is wel héél gevoelig voor teken, elke wandeling was het wel raak, 2 was niks. In het hoogseizoen kreeg ze wel een pipetje van ECOstyle, tegen vlo, teek, mijt en nog een naar beestje.

 

Een keer tijdens een rondje van een half uur 13 stuks van haar afgeplukt (aantal nog onderweg, aantal bij de auto, aantal thuis). Nog wel allemaal lopend. Op een gegeven moment was ik het zó zat dat ik een Scalibor band heb gekocht: ideaal ding! Denk dat ze er nog 3 heeft gehad daarna.

 

Ik ga zo rond maart/april wel weer zo'n band om d'r nek hangen. Heeft zo goed geholpen dit jaar (al had ze 'm toen pas eind juni), dat ik het zeker de moeite waard vind. Beter dan elke keer die ellende, ze heeft ze ook elke keer op lastige plekken.

 

Heb deze band denk ik half/eind oktober af gedaan.

honden page profiel s@nt@s@nt@

honden foto van s@nt@

Ik ben gestopt met de chemische middelen, maar deed dit altijd van maart tot oktober.
Nu gebruik ik tea tree olie.
Ik ben dit gaan doen omdat Santa erg gevoelig is qua huid, zodoende wil ik waar het anders kan geen chemische middelen meer gebruiken.
Hij is ook een teken magneet, maar met de olie ging het aardig goed.

honden page profiel Renee en XabiRenee en Xabi

honden foto van Renee en Xabi

Ik gebruik het tot nu toe elke 3 maanden. Toen wij Xabi kregen zat hij HELEMAAL onder de vlooien. Verschrikkelijk, heb alles moeten ontsmetten, inclusief de hond. Maar wij blijvn het voorlopig nog even gebruiken

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

wanneer ook je omgeving vlo vrij is hoef je je hond niet meer te behandelen,

 

een plaag, dan zou IK stronghold voor mijn hond gebruiken en dan de omgeving flink aanpakken, wanneer er op mijn witte sokken geen vlooien meer te zien zijn zou ik stoppen met de stronghold voor mijn hond, ik heb een vlooienplaag gehad zeven weken lang. dus weet wat het is. bestrijdingsdienst is hier 3 x geweest om het huis te ontsmetten, had drie maanden leeg gestaan toen ik er in kwam, ja dan weet je niet of er vlooien wonen.

 

ik gebruik begin maart natuurlijke middelen tot oktober, ook in de winter ziijn er vlooien , maar als ik geen vlooien gehad heb heel de zomer dan stop ik met de  middelen.

 

wel gebruik ik dan regelmatig Ecostyle spray als ik naar een bijeenkomst gaat van vele honden, dat is natuurlijk, daar spray ik dan de vacht mee . en voor de rest geen chemie als het niet nodig is.

honden page profiel JapjesJapjes

honden foto van Japjes

zo lang ze geen vlooien hebben geef ik niks

honden foto van Retrievertails (Michelle, Max & Sienna)

Ik geef geen vlooiendruppels meer, wil geen chemisch spul meer geven. Als vlooien er dood aan gaan, zal het ook niet goed zijn voor mijn hond.

De kat heeft wel een keer vlooien gehad. Ze heeft een vlooienallergie, dus toen hebben ze wel (honden ook) vlooiendruppels gekregen. Dat kon helaas niet anders.

honden page profiel Renee en XabiRenee en Xabi

honden foto van Renee en Xabi

"

wanneer ook je omgeving vlo vrij is hoef je je hond niet meer te behandelen,


 


een plaag, dan zou IK stronghold voor mijn hond gebruiken en dan de omgeving flink aanpakken, wan
neer er op mijn witte sokken geen vlooien meer te zien zijn zou ik stoppen met de stronghold voor mijn hond, ik heb een vlooienpla
ag gehad zeven weken lang. dus weet wat het is. bestrijdingsdienst is hier 3 x geweest om het huis te ontsmetten, had drie maan
den leeg gestaan toen ik er in kwam, ja dan weet je niet of er vlooien wonen.


 



ik gebruik begin maart natuurlijke middelen tot oktober, ook in de winter zii
jn er vlooien , maar als ik geen vlooien gehad heb heel de zomer dan stop ik met de  middelen.


 



wel gebruik ik dan regelmatig Ecostyle spray a
ls ik naar een bij
eenkomst gaat van vele honden, dat is natuurlijk, daar spray ik dan de vacht mee . en voor de rest geen chemie als het niet
nodig is.

"


Het is heel moeilijk te bepalen of je omgeving vlo vrij is. Eitjes kunnen achterblijven en alsnog later uitkomen. Als alle levende vlooien wegzijn, wil niet betekenen dat de plaag weg is!!

honden foto van Mellow BFJ Miracle of my Life

Hij heb geen vlooien. Maar ik geef het omdat hij met de uitlaat mee gaat. Die andere honden kunnen vlooien hebben. En hij kan teken krijgen in het bos.
maar tot wanneer zijn er teken

honden page profiel Diesel & Bumper Diesel & Bumper

honden foto van Diesel & Bumper

Ik heb Diesel en Bumper al jaren niet behandeld. Vorig jaar heb ik bij Diesel 1 vlo gevonden, en gelijk vermoord :-D Dat was na een operatie.

Ik controleer regelmatig met een kam.

honden page profiel Lynn & CharlieLynn & Charlie

honden foto van Lynn & Charlie

Niks geven wanneer er geen vlooien zijn. Ik gaf cdvet druppels preventief (in maart mee begonnen), ondanks de cdvet toch last gehad van vlooien in oktober, dus heeft hij 1 keer een pipet gekregen. Sinds oktober niks meer gegeven, ook geen cdvet. Afhankelijk van de temperaturen beginnen we weer in maart, of later. 

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

Teken kunnen heel lang overleven. Het wordt tijd voor een weekje -10, dan gaan ze volgens mij wel zo'n beetje dood...

 

Mellow heeft ze té vaak gehad en hoewel ik ze in het begin probleemloos kon verwijderen (plop, teek eruit en snoepje erin) lukt dat nu niet meer. Dikke paniek als ik alleen al met het haakje aankom.

Als zo'n mormel dan ook nog een halve cm naast haar plassertje zit (dun, gevoelig stukje huid). Het zweet liep langs mijn rug, hond over de zeik. Ben uiteindelijk naar de dierenarts gegaan, assistente is ook nog 10 minuten bezig geweest, maar toen was ie eruit. Mellow stijf van de stress en een Scalibor-band rijker.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

" Het is heel moeilijk te bepalen of je omgeving vlo vrij is. Eitjes kunnen achterblijven en alsnog later uitkomen. Als alle levende vlooien wegzijn, wil niet betekenen dat de plaag weg is!! "

 




oja hoor, dat ga je zeker bemerken, witte sokken aan, geen vlooien meer op je sokken, dan kan je er van uitgaan dat de omgevingsspray zijn werk heeft gedaan, bolfo is zes maanden werkzaam, twijfel je toch nog over vlooien ? dan om de vijf maanden herhalen, nog steeds doe ik dit na die vlooienplaag, altijd om de vijf maanden ontsmet ik toch nog even mijn huis, volledig.

Volgende forumvraag: cursus hondentrimmer
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^