Hoeveel vitamine C. bij struviet?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Nikki & JetNikki & Jet

honden foto van Nikki & Jet

In onze strijd tegen blaasgruis (struviet) geef ik sinds afgelopen vrijdag vitamine C tabletjes aan Jet. En qua voer ook sinds afgelopen vrijdag Dog Lovers Gold Passion Ocean Fish & Sweet Potato.

Het (tot nu toe) enigste wat Jet helpt bij het oplossen en voorkomen van struviet is Royal Canin Urinary S/O. Echter krijgt ze hier meer jeuk van. Ze krabt altijd al meer dan normaal, maar met deze brok is het nog meer. Van andere blaas-diëten en andere soorten voer, ook KVV krijgt ze gewoonweg weer struviet. Daarbij reageert ze niet goed op KVV.

Ik kan eventueel nog het blaas-dieet van Sanimed proberen.

Ze krijgt al een jaar dagelijks 1 capsule Puur Cranberry Compleet.

Appelazijn vind ze heel erg vies. De hoeveelheid die ik erin krijg verzuurd niet genoeg.

Van Eurologist wordt haar incontinentie, waar ze bij tijd en wijle last van heeft, opeens behoorlijk erger.

Weet iemand tot hoeveel mg vitamine C. je kan gaan bij een hond? Te veel lijkt me ook niet goed namelijk. En waarschijnlijk, als het al helpt, kan Jet dan ook niet zonder. Ik heb nu de vitamine C. van Roter. 70 mg per tablet. Suikervrij.

pH waardes van Jet:

11 december - Ochtend: 5-6 (Royal Canin)
12 december - Ochtend: 5-6 (DLG i.c.m. 2 tablet. vit. C.)
13 december - Ochtend: 6-7. Avond: 6,5-7,5 (DLG i.c.m. 2 tablet. vit. C.) Vanavond voor het eten nagekeken. Daarna heeft ze 2 tabletjes in een keer gekregen. Vandaag dus 4 tabletten in totaal.

Ik schrijf steeds 2 getallen op. Bij de DA is de pH namelijk standaard 1 hoger dan op mijn eigen stripjes

Een pH van 5-6 is voor Jet het ideaalst. Dan heeft ze geen last. Zodra het hoger wordt kan ik dit vrij snel aan haar merken. Ook krijgt ze dan heel snel struviet. Record-tijd is binnen een kleine week..

Wellicht moet ik me er ook gewoon bij neerleggen dat Jet niet zonder een blaas-dieet kan. Maar ik wil graag alles geprobeerd hebben om haar op een gezondere voeding te krijgen. Zodra ik merk dat het misgaat, gaat ze uiteraard weer op het blaas-dieet. Om verdere narigheid te voorkomen.

honden page profiel Nikki & JetNikki & Jet

honden foto van Nikki & Jet

Up.

honden page profiel WendyWendy 3 doggies

honden foto van Wendy

Misschien is het nu wel tijd om in een refractometer te investeren. Misschien kan je ook bij je dierenarts (of ergens anders) dezelfde stripjes kopen als zij gebruiken. 

Ik denk dat je met je vit c moet experimenteren om te zien hoeveel goed is voor Jet. 

honden page profiel WendyWendy 3 doggies

honden foto van Wendy

En misschien kan je toch een aangepast dieet (waarmee ik bedoel zelf samenstellen) recept krijgen waarmee je zonder dieetbrokjes kan. 

honden page profiel GoldendeleriousGoldendelerious 3 doggies

honden foto van Goldendelerious

Tja, ik zou inderdaad ook zelf samengestelde voeding gaan geven. Je hebt wat dat betreft niets meer te verliezen, hebt zelf in de hand hoeveel orgaanvlees je voert en wat je aan gerichte bijvoeding extra kunt geven.

 

Maar in antwoord op je vraag: ik zou nooit vitamine C extra bijgeven in geval van preventie bij blaas- en nierproblematiek, terwijl je al een fabrieksmatige voeding geeft met premix en vit. C. Daar creëer je weer andere problemen door. 

Verder lees ik dat je dit kleine hondje 4 tabletten op een dag geeft. 4 tab. per dag is een volwassen dosering. Reduceer dit alsjeblieft naar minstens 1 tablet voor dit type hondje.

 

De ricinusolie in dit product werkt laxerend en kan een effect hebben op de stofwisseling en de huid, o.a. aardappelzetmeel is gebruikt als vulmiddel en werkt verzuring juist tegen. O.a. langdurig gebruik van ricinusolie kan vocht- en elektrolyten verlies veroorzaken. Als je al een vit. C supplement wilt geven, dan is 100% het product uit organische stoffen of een gebufferde versie, zonder zetmeel, lactose, soja en andere vulmiddelen aan te raden.

 

Je bent overgestapt op een andere brok en je hond krabt flink. Het kan zomaar ontgifting zijn, dat niets met die blaas van doen hoeft te hebben. Had je al contact gezocht met NML health?

 

 

 

honden page profiel Nikki & JetNikki & Jet

honden foto van Nikki & Jet

Ze kreeg geen vitamine C. i.c.m. met het dieetvoer. Wel 1 capsule cranberry per dag. Dit krijgt ze al ongeveer een jaar.

 

1 tabletje vitamine C. per dag zal bij Jet niet werken. Zelfs de 4 tabletjes die ze gisteren heeft gehad werken niet. Dan lijkt het mij maar beter om er helemaal mee te stoppen.. 

 

Jet heeft juist meer jeuk op het dieetvoer dan nu op DLG. 

 

Nee, heb nog geen contact gezocht met NML health, ook nog aangeschaft qua Detox. Zal van de week even een mailtje doen. 

 

Jet kan niet zonder een 'middel' dat haar urine verzuurd. Alleen op het dieetvoer ging het goed. Dat is (blijkt nu) ook het enigste wat helpt. Ook als ik zelf zou gaan samenstellen heeft ze iets nodig wat haar urine verzuurd. Daarbij reageert ze niet goed op vers. 

honden page profiel Nikki & JetNikki & Jet

honden foto van Nikki & Jet

" Misschien is het nu wel tijd om in een refractometer te investeren. Misschien kan je ook bij je dierenarts (of ergens anders) dezelfde stripjes kopen als zij gebruiken. 
Ik denk dat je met je vit c moet experimenteren om te zien hoeveel goed is voor Jet.  "

 

Het soortelijk gewicht van haar urine is vrijwel altijd netjes. Volgens mij was het pas 1 keer afwijkend. Dit in 1,5 jaar blaasproblemen. 

 

De stripjes die ze bij de dierenarts gebruiken zijn erg duur (ook te merken aan de kosten van het urineonderzoek steeds). Ik weet dat de pH daar standaard 1 hoger aangeeft, daar hou ik thuis rekening mee. Verder komen de andere uitslagen altijd precies overeen. 

honden page profiel GoldendeleriousGoldendelerious

honden foto van Goldendelerious

Bij een hond als Jet is er meer aan de hand dan alleen maar verzuring van urine en zal je moeten inzetten bij de bron, de constitutie. Ik vind het een optie waard om haar onder behandeling te laten stellen van een holistisch dierenarts, die dan specifiek die kruiden uit kan zoeken die ook inwerken op o.a. spierversterking bij continentie. Naar mijn bescheiden mening reiken de klachten van jouw hond verder dan alleen maar chronisch struviet in de blaas veroorzaakt door bacterie. Dan is een mogelijke erfelijke factor zoals nierafwijking of een verstoorde elektrolytenhuishouding aannemelijker en juist dan moet je oppassen met zomaar wat diuretica. Acupunctuur kan hierin ook het een en ander betekenen. Een goed arts kan je hierover verder informeren.

Naast het voeren van BARF of NRF zijn er nog legio mogelijkheden om verantwoord zelf samengestelde voeding te geven, zonder botten. Daarnaast is er een mogelijkheid om te koken voor je hond. Ik geef het je mee ter info, niet om op te dringen.

 

Volgende forumvraag: Chemische castratie
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^