Doodle of Newfoundlander pup?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Doglover (Gast)

Hallo hondenliefhebbers,   Wij hebben een Koningspoedel en staan op het punt nog een pup in huis te nemen. Het zou een Golden- of Labradoodle worden alleen.... Newfoundlanders heb ik ook altijd geweldige honden gevonden. Ik twijfel nu welke van de twee het zal worden. Aangezien het onze tweede (grote) hond wordt en we het daar (voorlopig) bij willen laten.   Wij hebben 2 kinderen en onze oudste is wat gevoelig voor allergieën. Het is niet duidelijk of ze nou een hondenallergie heeft of niet. Ze reageert iig niet op onze poedel, dat gaat perfect. Met een Doodle lopen we weinig risico gezien ze hypoallergeen zijn en niet verharen. Met een Newfy is dat een ander verhaal natuurlijk. Ik heb al gehoord dat zij best wel verharen vooral 2x per jaar erg en dat er verder altijd wel wat haar in huis ligt.   Wat zouden jullie aanraden? Lastig natuurlijk maar mss iemand ervaringen met een (mogelijke) hondenallergie en een Newfy?

honden page profiel zonnetjezonnetjegoedgekeurde fokker

honden foto van zonnetje

Pfoeh. Ik heb een Landseer en ja die halen heel wat haren en zand mee naar binnen. Het lijkt me wel verstandig om voordat je een keus maakt wat uitsluitsel te krijgen. Kun je je dochter laten testen? Dan weet je vrij snel of ze echt allergisch is of niet, en helpt dat misschien in je keuze.

honden foto van Willemijn _ baasje van Bams _ en Ogin

hier een Newfoundlander, met zeer veel haar, een waterblazer zal veel uitkomst geven, maar de rui is enorm als het tijd is.

zou ook even je kind laten testen, een labradoodle zou geschikter zijn voor allergie.

een newfoundlander heeft enorm veel verzorging nodig, als je het zelf doet en dat raad ik natuurlijk aan, kan het ook zomaar zijn dat je rode ogen en allergie even van de hond kan krijgen door de rui die je echt moet behandelen, een waterblazer geeft verlichting maar als er rui tijd is, is dat voor degene die al allergisch zijn heel wat.

Doglover (Gast)

Onze oudste heeft een tijd terug een bloedonderzoek gehad maar daar kwamen meer dingen uit waar ze ook niet allergisch voor is. Het is niet betrouwbaar omdat ze nog geen 4 jaar is. Dus een bloedonderzoek heeft niet zoveel zin dan zou ik het op een andere manier moeten testen maar weet niet zo goed hoe.

 

Of voor de veilige weg kiezen en een doodle nemen. Maar ergens knaagt het ook aan me om voor een newfy te kiezen.

 

 

honden page profiel Marlies met FrøyaMarlies met Frøyagoedgekeurde fokker

honden foto van Marlies met Frøya

Als het met een grote poedel goed gaat, dan gaat het hoogstwaarschijnlijk met een labra- of goldendoodle ook goed (mits je 'een echte'/ goed gefokte neemt natuurlijk).

Hier hebben we een Leonberger en een grote poedel in huis; ietwat te vergelijken met een Newf en grote poedel, al heeft een Leonberger nog wat minder haar dan een Newfoundlander 

 

Ik ben zelf licht allergisch en merk dat ik wel wat reageer op onze Leonberger, vooral tijdens de rui (ik heb trouwens bloed laten prikken voordat we onze Leonberger aanschaften om te kijken of ik allergisch was: dat was niet het geval; toch reageer ik wel degelijk op de hond).

 

Wat je kan doen is je dochter meenemen naar een fokker die je op het oog hebt en daar je dochter eens flink laten knuffelen met een Newf; steek de neus maar in de vacht, ga er eens lekker doorheen met de handen, etc. Echt even héél dichtbij zijn. En dan dus kijken hoe dat gaat.

Wanneer ik dat bij onze Leonberger doe, dan merk ik dat na een tijdje aan mijn ogen en neus, maar gewoon in huis (en zoals Willemijn aangaf: met een waterblazer: zalig ding!) heb ik er geen last van. Alleen in de ruiperiode dus.

Op onze grote poedel reageer ik helemaal niet. Daar kan ik mee knuffelen en doen: niks geen reactie. (Gelukkig maar dat onze Leonberger geen echte knuffelaar is, en onze poedel wel  )

 

Ik zou een eventuele allergie dus wel eerst uit willen sluiten voordat je de beslissing maakt 

honden page profiel luzluz

honden foto van luz

Ik zou gaan voor een echt ras, dan weet je tenminste wat soort haren en karakter je in huis haalt.

Doglover (Gast)

@Marlies Bedankt voor je reactie. Dat zet me wel aan het denken om toch voor de veilige keus te gaan. Jij merkt dus wel duidelijk verschil tussen de verschillende rassen. Onze dochter heeft van onze grote poedel ook helemaal geen last. Daar ben ik heel blij mee want ik dacht nooit meer een hond te kunnen houden. Nu word ik mss een beetje overmoedig om te denken dat een Newfy ook kan maar wellicht reageert ze hier wel allergisch op.

 

Het is zeker een idee om naar een fokker te gaan met Newfy's om dat te bekijken. De fokker waar ik een pup heb gezien woont helaas heel ver weg. Er woont wel iemand in mijn dorp met een Newfy, mss moet ik haar eens vragen om op bezoek te gaan met mijn dochter.

honden page profiel ..

honden foto van .

Ik zou dan gaan voor een hond die niet verhaart. 

 

Als je dochter wel allergisch is, maar niet voor honden, kan dit in slechte tijden wel een prikkel teveel zijn. Je kunt dan alsnog op een hond reageren, ook al heb je daar geen allergie voor. 

 

En een newfy is dan gelijk wel een hond die heel veel verhaard. Je kunt het zien als dat jij nu gezond op een heel oude stoffige zolder gaat staan; dan ga je ook niezen, ook al heb je geen allergie. 

Ik zou dan persoonlijk voor safe gaan en voor een hond die niet verhaart, poedel, labradoodle of zo :) Je moet er toch niet aan denken dat het wel mis gaat.. zowel voor jullie als voor de hond zelf.

honden page profiel Willemijn _ baasje van Bams _ en OginWillemijn _ baasje van Bams _ en Ogin

honden foto van Willemijn _ baasje van Bams _ en Ogin

toch nog even toelichten, ik ben niet allergisch, maar als het ruitijd is dan bemerk ik toch wel vele vervelende dingen zoals geirriteerde ogen, en mijn neus die wel lijkt alsof het verstopt zit. een rui tijd van een newfoundlander is niet een twee drie voorbij daar kunnen weken aan vooraf gaan eer de rui over is en zeker in het voorjaar, waar de rui voor bergen haar zorgt.

ikzelf verzorgt de hond, wegbrengen kan maar is niet helemaal een optie omdat de rui niet in een dag over is , bij een trimster kunnen ze de hond niet in een keer ontdaan van de wintervacht of je moet de hond al die tijd versloffen, maar dan nog geen optie , haar laat los , de schilvertjes van de huid gaan mee en meestal is dat wat allergie veroorzaakt.

waterblazer doet veel, maar.... ruitijd ? dat kan niet even in de tuin van een rijtjeshuis , denk dat je zo je buren op de stoep hebt staan, en binnen is ook geen optie om te blazen, allemaal dingen waar je echt rekening mee moet houden.

de profiel foto van mijn hond die je hiernaast ziet is een zomervacht, een wintervacht is drie x zo zwaar en dik, en als dat dan in de rui gaat, berg je dan maar.

Doglover (Gast)

Bedankt voor jullie reacties. Het heeft voor een hoop opheldering gezorgd waardoor ik kan zeggen dat de Newfoundlander voor nu geen goed idee is voor ons gezin. Hoewel ik het mooie honden vind maar ik kies voor safe.

 

Ik vind het zo'n groot voordeel van de Koningspoede die we hebben dat er geen haartje van af komt en ze neemt ook geen bergen zand mee naar binnen. Heerlijk want schoonmaken is ook niet mijn grootste hobby. ;)

 

Maar een waterblazer wordt ook voor Labradoodles gebruikt zag ik. Waarom eigenlijk als ze niet verharen, heeft het nog een ander doel?

honden page profiel Willemijn _ baasje van Bams _ en OginWillemijn _ baasje van Bams _ en Ogin

honden foto van Willemijn _ baasje van Bams _ en Ogin

ja Doglover, schoon blazen, de kleine haartjes oneffenheden van je hond er lekker uit, dat kan gerust buiten, en als je hond hebt gezwommen, jeeeeeeeee altijd een droge schone hond zonder zand en modder.

een hond in de rui dat gaat niet buiten, buren eten dan jouw haren van je hond op. hahaha

hier wordt de blazer gebruikt als Bamse heeft gezwommen, lekker schoon en droog binnen, en als het zomer is gaat tie op dekoude stand en blaas ik het haar ..open..zodat de vacht goed doorluchtig is.

en met een hitte tijd is dat echt wel nodig. hier op het moment geen rui, wel zwemmen, en dan is een waterblazer iedeaal, vuil modder nattigeheid blaas je er dan uit, heerlijk, en dat gebeurt dan gewoon buiten, daar heeft niemand dan last van.

honden page profiel Marlies met FrøyaMarlies met Frøyagoedgekeurde fokker

honden foto van Marlies met Frøya

Ik gebruik de waterblazer ook voor onze poedel. Héérlijk! Supersnel droog en schoon (wanneer ze weer eens van die heerlijke modderpootjes heeft of gewoon nat is) Het scheelt ook aardig wat met kammen; het houdt de vacht mooi luchtig en open.

 

Bijkomend voordeel: onze honden vinden het een heerlijke masssage en zijn bijna verontwaardigd als ze een keertje zonder eerst te blazen naar binnen moeten 

Doglover (Gast)

Goh wat grappig, wist ik helemaal niet. Ik zal eens kijken naar een waterblazer voor onze Koningspoedel en toekomstige doodle. :)

honden foto van Willemijn _ baasje van Bams _ en Ogin

Doglover, ik heb de waterblazer van fokker Maartje een labradoodle fokker.

ik ben bij haar gaan kijken, of het wat was de waterblazer, zij demonstreerde het op haar honden, de labradoodles. was gelijk verkocht, en ging naar huis met een waterblazer. :-D

maartje de fokker staat hier als een verantwoordelijke fokker aangeschreven op hp. en woont in Drenthe.

honden foto van Willemijn _ baasje van Bams _ en Ogin

Doglover, je staat als gast , en kan je geen mailtje dan sturen, hier over Maartje de labradoodle fokker. van hp.

Over maartjehonden foto van maartje
ruim 8 jaar geleden kwam eindelijk een lang gekoesterde wens in vervulling..ik kreeg mijn eerste hond, wij hebben luna , een labradoodle geimporteerd uit de VS, vervolgens 2 jaar later verhuisd van de randstad naar Drenthe en doordat wij zowel in huis als buitenshuis veel meer ruimte kregen ( ruim 20.000 vierkante meter tuin) kon er nog wel 1 labradoodle bij Sterre, zij komt uit Engeland


als je zelf een kijkje wil nemen, bij baasjes en dan de M van Maartje , ze heeft een ster achter haar naam, zo kan je ze vinden, goed scrollen naar beneden dan kom je ze vanzelf tegen.

honden page profiel oukjeoukjespeciaal aangestelde fokker

honden foto van oukje

Ik heb net een topic gelezen dat doedels wel zeker verharen, dus zou ik voor een echte poedel gaan.

honden page profiel Suzanne & SennaSuzanne & Senna

honden foto van Suzanne & Senna

Hoi Doglover,

wat leuk dat jullie er een tweede hond bij willen. Ik zou voor safe gaan inderdaad en kiezen voor een doodle. :-)

Maar er zijn hier wat verschillen in. Sommige Labradoodles en Goldendoodles kunnen dus wel verharen! Omdat dit de gewone Labrador X poedel kruising is. Een Australian Labradoodle is een gekruist niet erkend ras 30 jaar terug met verschillende rassen goed over nagedachten rassen. De Australian Labradoodle verhaard daarom juist niet. Mijn Senna is een Australian Labradoodle van 8 maanden oud nu :-) super blij mee! Een gewone Labradoodle hoeft niet te verharen ook zoals die van Maaike maar dat is dan een verdere kruising dan alleen labrador X poedel. Dus Let daar op en please blijf bij de broodfokkers weg! Helemaal als je kiest voor 'gewone' Labradoodle zeg maar ipv Australian Labradoodle ;-)

Verkijk je ook niet op de vachtverzorging van de doodles. Die hebben dat echt nodig. Een waterblazer kan handig zijn na bos of strand wandeling. Blaast de zand ect uit de vacht en de vacht droog. Handig ding, hebben wij hier ook voor Senna.

Succes :-)

honden page profiel moosmoos

honden foto van moos

De doodle en jullie poedel zouden meer gemeen hebben denk ik.

Een newfoundlander, mooie hond, maar qua temperament toch een heel ander verhaal.

 

Ik zie de poedel en de doodle al dansen en ravotten, daar genieten ze ook van.

 

Ravotten met een newfy...

honden page profiel Marlies met FrøyaMarlies met Frøyagoedgekeurde fokker

honden foto van Marlies met Frøya

"
Ravotten met een newfy... "

 Gaat prima hoor. Hier een Leonberger en een poedel die heerlijk met elkaar kunnen spelen. De één gebruikt d'r snelheid en lenigheid, de ander d'r koppie (en soms bruut geweld  ) 

Anoniem (Gast)

Ik heb me de afgelopen tijd veel ingelezen over Doodles en het verschil in soorten van Labradoodles. Wat ik vreemd vind is dat er hier verschillen in zitten en bij de Goldendoodle niet. Je hoort nooit over een Australian Goldendoodle. ;)

 

Ik hoef iig geen Australian of van een zgn 'echte' fokker. Ik vind de eisen die gesteld worden nergens over gaan zoals het verplicht sterilliseren en de bedragen die gevraagd worden. Als je 2000 euro voor een hond moet betalen (wat ik niet zou doen) dan moet je ook zelf mogen bepalen wat ermee gebeurd.

 

Ik ga morgen een hele mooie Goldendoodle pup ophalen. De ouders zijn ook schitterend! Is de laatste pup uit het nest die over is door een annulering. 

Doglover (Gast)

Bovenstaand bericht is trouwens van mij (Doglover). Ik moet hier eens een account aanmaken, veel makkelijker. :)

Doglover (Gast)

Hebben jullie nog suggesties voor een leuke naam voor ons nieuwe Goldendoodle meisje?

honden page profiel Suzanne & SennaSuzanne & Senna

honden foto van Suzanne & Senna

Gefeliciteerd!! wat leuk een doodletje! Benieuwd naar foto's haha.

 

Wat dacht je van Teddy (ken een goldendoodle teefje Teddy) zo een leuke naam! Stond bij ons op nummer 2 haha.

 

Of Bo, Beau. Of Fenna, Noortje, Sterre, Tess, Belle, Bella, Lou, Moon, Lily.. zo kan ik nog wel even door gaan haha.

honden page profiel ..

honden foto van .

Ohhh wat leuk!! Spannend zeg! Heel veel plezier 

Doglover (Gast)

Dank jullie!! Ik kijk er ook erg naar uit om haar morgen op te halen en onze Koningspoedel zal

heel blij zijn. Ze is zo dol op andere honden. 

 

Ik ga nog een account aanmaken hier en dan zal ik wat foto's plaatsen. Bedankt voor de namen, zitten zeker een paar leuke bij. ;)

Doglover (Gast)

Mijn poedel heet al Tess(a). :) Nu nog een leuke naam voor de doodle. Ik vind Hanna of Izzy ook

wel leuk. Beau heb ik ook aan zitten denken. 

 

Weten jullie nog meer leuke namen?

Anoniem (Gast)

Of Floor(tje), Fay of Pebbles...

Doglover (Gast)

" Of Floor(tje), Fay of Pebbles... "

 

honden page profiel moosmoos

honden foto van moos

"  Gaat prima hoor. Hier een Leonberger en een poedel die heerlijk met elkaar kunnen spelen. De één gebruikt d'r snelheid en lenigheid, de ander d'r koppie (en soms bruut geweld  )  "

 Bedoelde het niet vervelend 

 

Fijn, dat ze heerlijk kunnen spelen.

honden page profiel oukjeoukjespeciaal aangestelde fokker

honden foto van oukje

" Hebben jullie nog suggesties voor een leuke naam voor ons nieuwe Goldendoodle meisje? "

 
Gisteren vroeg je nog advies wat voor hond te nemen en nu heb je al een nieuwe pup, dat ging snel.

pagina 1 van 2 12
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^