Hondenjas of niet?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden foto van Kell - Alice, Casper, Kobe & Timo

Hallo allemaal,

 

ik vroeg me af wie er zijn/haar hond een jas aandoet met deze temperaturen?

 

Op de moment heeft enkel de pup hier een truitje aan zodat hij geen energie hoeft te verspillen om zich warm te houden.

 

Op zich denk ik niet dat de 2 andere cavaliers een truitje nodig hebben? En onze chihuahua zie ik niet rillen, dus denk ik hij ook niet. Of is het toch beter van wel? Vind dat elke winter moeilijk.

 

Hier gaat eigenlijk enkel een regenjasje aan in de winter wanneer het dus regent :-) Verder probeer ik het zo weinig mogelijk te doen.

 

Ik stap altijd goed door tijdens de wandelingen, maar ben wel een uur en soms langer gaan wandelen. 

 

Ben benieuwd wat jullie ermee doen...

honden page profiel sylviasylvia

honden foto van sylvia

Hier heeft alleen Freggle af en toe een dekje om.

Maar dat is pas sinds de laatste jaren, sinds hij ouder wordt.

Hij is nu bijna 14.

Alleen met kou zoals nu hoeft hij niks om, daar heeft hij geen last van.

Hij draagt alleen een dekje met extreme kou en als het dan ook nog guur en nat is.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Bamse krijgt ook ieder jaar weer een bontjas aan. mooi donkerbruin.

de muts ontbreekt nog O-)

honden page profiel Lizzie en SterreLizzie en Sterre

honden foto van Lizzie en Sterre

Als je ziet dat je hond het koud heeft, lekker een jasje aandoen. Mijn 2 bontjassen krijgen natuurlijk niks aan in de winter, maar mijn chinese naakthond pupje loopt uiteraard wel lekker met een warm pakje

 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

 

 

wanneer het maar even koud wordt, aan die jas, pas in maart bij de eerste tekenen van lente , trekt ze de jas uit.

honden page profiel Kimeta Kimeta

honden foto van Kimeta

Gewoon doen, als je echt merkt dat de hond het koud heeft.

honden page profiel Diesel & Bumper Diesel & Bumper

honden foto van Diesel & Bumper

Ik heb voor allebei de honden een dekje, alleen hebben ze dat tot nu toe nog niet opgehad, en Bumper heb ik eigenlijk nooit een dekje op, die houd zichzelf prima warm.

Blaise (Gast)

Als ze wat in elkaar gedoken lopen hebben ze het echt koud hoor. Lekker jasje aan doen.

honden page profiel Anne met Ike en JackoAnne met Ike en Jacko

honden foto van Anne met Ike en Jacko

Hier dragen de staffies vanaf dat het vriest en ook nog eens regent/sneeuwt bij de avondwandeling n jas. Ook op de hondenschool bij vriestemperaturen.

Vooral Ike de reu, tis zo n hond die er uren over doet om op te drogen dus op zulke momenten is het écht wel nodig voor m!

Het schipperke nooit, is gezegend met een mooie dubbele vacht en heeft nergens last van. 

 

Krijg wel vaak commentaar waarom 'da arm klein beestje" geen jas heeft en die grote " vechthonden " wel, maar is een teken van onwetenheid denk ik dan altijd maar 

 

honden page profiel ..

honden foto van .

Ja hoor, hier ook jasjes! De honden van 13 kg krijgen beide een jas aan. Onze grote hond heeft het nooit koud en gaat het liefst met die koude weer het water nog in.. dus die loopt zo buiten. 

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance

honden foto van Anny en Lance

Lance heeft gisteren voor t eerst terug zijn winterjasje aan gehad. Komt ook omdat er bezoek was en die hondjes hadden ook hun jasjes aan. Dag kiara , dag Dominootje 

 

Ik ondervind wel veel nadeel voor zijn vacht van een jasje. Dan zijn nadien zijn haren helemaal in de war, electrisch geladen precies en heel warrig. Knoopjes  zelfs.

zou het komen omdat de binnenkant van het jasje in fleece is ? Snap er niks van. Zijn dekentjes zijn toch ook van fleece......

 

Zijn er misschien nog baasjes die langharige hondjes hebben en die dit probleem hebben ?

 

Kell, we hebben ook jouw nieuwe pup kunnen bewonderen. Wat een schat 

 

honden foto van Team Podenco (Wispa, Cosmic & Luuk)

Hier dragen ze bij guur weer gebreide truien. Is het écht koud (dik aan het vriezen), dan dragen ze jassen. Mijn hondjes zijn enorm ellendig als het kouder wordt, en vallen in de winter ook veel af omdat ze veel energie verbruiken aan het zichzelf warm houden.



honden foto van  Kiki met Harley D. & Pampus

Als je ziet aan de hond dat ze t koud heeft, gewoon een jas aandoen.
Ik merk nu dat hij t ook koud krijgt en hij krijgt dan ook zijn jas.
Ondanks dat ik grote een hond heb ;-)

honden page profiel Coby & Wanda en MathildeCoby & Wanda en Mathilde

honden foto van Coby & Wanda en Mathilde

Hier ook een hond die geheel gratis haar eigen winterjas maakt...

Ik denk zelf dat het met de vacht van de hond te maken heeft: alle soorten met een dikke ondervacht en in principe buiten honden( husky,  Newfoundlander, Sint Bernard, enz enz) kunnen makkelijk de winter aan.

Maar kortharigen en  langharigen maar zonder ondervacht honden kunnen misschien best een extra vachtje gebruiken, zeker als het zo snoeikoud is als nu...staat nog gezellig ook: team podenco, wat een mooie en fleurige jassen! Zelf gemaakt?

honden foto van Inge, baasje van Sasha en Myra <3

Ik was aktijd enorm tegen jasjes voor hondjes, maar ik heb eraan moeten geloven :p Mijn oudste hondje heeft artrose en het echt koud in de winter buiten, we doen haar nu een truitje aan. Ik moet ook nog waterdicht jasje voor haar kopen met de sneeuw 

honden foto van Team Podenco (Wispa, Cosmic & Luuk)

De groene die Wispa aanheeft is gemaakt door mijn vriendin uit Zweden. De twee bruine zijn gemaakt door Wolly Vos, ze maakt jasjes voor het goede doel :-) Dus wel handmade, maar niet door mij.. ;-)

"

Hier ook een hond die geheel gratis haar eigen winterjas maakt...


Ik denk zelf dat het met de vacht van de hond te maken heeft: alle soorten met een dikke ondervacht en in principe buiten honden( husky,  Newfoundlander, Sint Bernard, enz enz) kunnen makkelijk de winter aan.


Maar kortharigen en  langharigen maar zonder ondervacht honden kunnen misschien best een extra vachtje gebruiken, zeker als het zo snoeikoud is als nu...staat nog gezellig ook: team podenco, wat een mooie en fleurige jassen! Zelf gemaakt?

"

honden page profiel Martine Martine

honden foto van Martine

@ team podenco : prachtige foto die 2e, mooie verschijning!! 

honden page profiel GiesGies

honden foto van Gies

Ook Loes draagt nu een jasje/dekje. Ze heeft geen ondervacht, dus help ik haar een handje als we gaan wandelen. 

Ze gaat wel gewoon in de tuin om haar plas te doen. Zolang ze rondloopt en met Polly speelt, laat ik haar doen. Maar te lang buiten stilzitten, mag ze niet meer van mij.

honden page profiel Laika en danielleLaika en danielle

honden foto van Laika en danielle

Die van mij heeft wel een regenpak voor als het echt slecht weer is, is gevoerd met fleece dus kan het ook voor de winter gebruiken maar is meer om haar droog te houden dan voor de warmte. Mijn ouders hebben een ruwharige teckel en zij heeft in de winter altijd een truitje aan maar is wel logisch zo laag bij de grond.

honden page profiel HondenboelHondenboel

honden foto van Hondenboel

Hier dragen de kortharen een jas en bodhi voor zijn spieren. Anders loopt hij mank met dit weer. Benji alleen bij sneeuw een jas nodig.

honden foto van Wichita en haar roedel - Eevee, Elphaba, Glacee, Grant & Bloom

Ik heb hier twee honden lopen die met dit weer jasjes dragen...

Ashley, onze Chihuahua, heeft een dubbele hernia en kan zonder jas met deze temperaturen echt niet buiten lopen. Zij heeft verschillende jasjes voor alle weertypes en draagt nu nog niet haar dikste jas, maar wel een van haar dikkere jasjes.

Glacee is een hairless Chinese Naakthond dus uiteraard laat ik die met dit soort temperaturen niet zonder jas naar buiten. Ze is nogal een koukleum, wil ook niet wandelen zonder jasje aan met de huidige buitentemperaturen dus zij heeft het naar mijn mening ook echt nodig. Ook zij draagt nog niet haar dikste jas want die bewaar ik voor sneeuw e.d. Maar ze zijn beiden dus wel goed ingepakt.

 

 

Overigens dragen beide meiden op dit moment in huis ook nachthemdjes. Zodat als ze de tuin in en uit gaan ze ook een beetje beschermd zijn. En voor Elphaba (onze Chinese Naakthond powderpuff) hebben we hier ook een jas liggen als het echt gaat sneeuwen, we hebben voorgaande winter(s) gemerkt dat ze hier dan soms nog wel een last van kan krijgen omdat ze geen ondervacht heeft... Dus dan heeft zij ook wat bescherming nodig.

 

honden page profiel Ina, Misty en AysaIna, Misty en Aysa

honden foto van Ina, Misty en Aysa

Ja hoor, zodra de temperatuur daalt en er een koude wind staat gaat hier de trui aan omdat anders het voer niet aan te slepen is.

Op zich houdt ze zich best op temperatuur, maar dat gaat dan ten koste van haar gewicht en zie je haar binnen twee dagen mager worden..., dus ik trek haar lekker haar trui aan.

 

We hebben ook nog een prachtige waterdichte trui, maar die heeft ze nog niet nodig gehad omdat ze sinds een paar maanden ontdekt heeft dat ze niet smelt van regen  .., dus die gaat straks aan als het sneeuwt.

En dan hebben we ook nog een prachtige Odyssee windhonden winterjas die afgelopen winter niet aan is geweest..., dus ik duim op veel sneeuw en kou..., heb ik tenminste niet voor niets zo'n dure jas gekocht 

 

Overigens heeft Misty (de Gordon) nooit een jas nodig ondanks dat ze geen ondervacht heeft, maar die heb ik het nog nooit koud zien hebben behalve als we nat van het strand komen..., maar daar hebben we dekentjes voor in de auto 

honden page profiel MaartMaart

honden foto van Maart

Na training krijgen ze een fleece deken om in de auto.

De oude krijgt bij echte vorst 's nachts haar fleece om in huis.

honden page profiel Sandra, Mecx en Fenne.Sandra, Mecx en Fenne.

honden foto van Sandra, Mecx en Fenne.

Ik ben momenteel zoekende voor Mecx. 

 

Ik merk dat ze het met de training vaker koud heeft tussendoor.

 

Dus ze krijgt er dan ook enkel 1 om afkoeling te voorkomen.

honden foto van Hondenhumor Sasja de Eerste ITC-Hond die nu met pensioen is.

Hier krijgt Sasja nu ook een jasje aan als ze het koud heeft.

Ze is 10 jaar en rilt soms.

Dus...bij kou gewoon die jas aan.

 

Moet zeggen dat ik het wel een appart gezicht vind om een grote hond met kleding te zien.

Helemaal als het je eigen beesie is.

 

Van de kerst krijgt ze 2 nieuwe truien erbij van mij.

Momenteel heb ik een eigen vest verbouwd voor haar.

Maar van de kerst krijgt ze haar eigen echte hondentrui

honden page profiel Lynn & CharlieLynn & Charlie

honden foto van Lynn & Charlie

Charlie heeft een licht truitje aan nu, vanaf dat het vriest of wanneer het bv 2 graden is en wat vochtig is of koude wind dan krijgt hij zijn truitje aan. Geen idee of hij het koud heeft, maar ik ben toch liever zeker met hem. Hij heeft geen goede weerstand. Hij valt ook snel af bij koud weer, en hij heeft geen gewicht op overschot nu dus lekker zijn trui aan. 

honden page profiel delubodelubo

honden foto van delubo

lucky wil geen gepluk aan zijn lijf. bobby heeft wel wat truitjes en jasjes. 2 jassen, voor als het regent. en 2 truien voor als er vorst in de grond zit. hij is maar klein dus staat laag bij de grond, en heeft geen ondervacht.

 

 

was bijna z'n wk-shirt vergeten;)

 

 

honden foto van Vrouwtje van Denzel en Diva (R.I.P. Dixie)

Ja hoor, hier wel. Denzel alleen als het echt heel erg koud en nat is zoals twee jaar terug met min 15 en Diva heeft haar jasje nu al aan. Ze is zo klein en tenger. Op de foto haar wind en waterdichte jas en ze heeft ook nog een dikkere jas.

 

honden page profiel Odette * BacchusOdette * Bacchus

honden foto van Odette * Bacchus

Onze vorige hond had als pup een truitje aan in de winter, later niet meer. Maar dat was niet zo een wandelaar, bij kou en regen wilde ze niet echt lopen.

Bij Bacchus heb ik niet het idee dat hij het koud heeft nu, maar misschien in de winter als het echt koud gaat worden.

honden page profiel RoosjeRoosje

honden foto van Roosje

Hier nooit voor de warmte een jasje aan. Ze heeft een dikke winter jas en loopt nog steeds het water in om te zwemmen.

Ons huis word dan ook nooit warmer gestookt als 18 graden. Dan is het goed te doen voor de beestjes.

pagina 1 van 2 12
Volgende forumvraag: veel jeuk
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^