Hondenjas of niet?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel RoosjeRoosje

honden foto van Roosje

Dikke winter jas moet natuurlijk dikke winter vacht zijn.

honden page profiel S met L&B, † BifiS met L&B, † Bifi

honden foto van S met L&B, † Bifi

Hier gaat zodra het onder de 10 graden is met regen een regenjasje aan, anders wordt ze door en door koud. Sinds deze week heeft ze 's avonds een fleecejasje aangehad bij de laatste wandeling omdat ze ziek was, en veel stond te poepen ipv te lopen, dat is gewoon te koud. Op de scooter heeft ze al wel een kinderskipakje aan

Op grote wandelingen zal ik pas vanaf dat zij het aangeeft (of af gaat vallen) een warm jasje aandoen, maar liever niet. Ze loopt en rent dan veel dus kan zich hopelijk goed warm houden. Op les gaat ze er wel 1 aankrijgen, is niet zo koud als buiten, maar toch wel dat ik al een jas aan moet houden, en dan een betonnen vloer, veel wachten, vind ik te koud voor zo'n uk. Maar eerlijk, ik doe het liever niet. Zij wordt er niet echt gelukkig van om op de scooter zo ingepakt te worden, en ik word niet gelukkig van het nadenken en commentaar als we gaan wandelen hihi. Maar ja, liever dan dat ze ziek wordt, en overgang 20 graden in een warme mand, naar 0 of minder buiten is gewoon te veel!

honden page profiel S met L&B, † BifiS met L&B, † Bifi

honden foto van S met L&B, † Bifi

" Lance heeft gisteren voor t eerst terug zijn winterjasje aan gehad. Komt ook omdat er bezoek was en die hondjes hadden ook hun jasjes aan. Dag kiara , dag Dominootje 
 
Ik ondervind wel veel nadeel voor zijn vacht van een jasje. Dan zijn nadien zijn haren helemaal in de war, electrisch geladen precies en heel warrig. Knoopjes  zelfs.
zou het komen omdat de binnenkant van het jasje in fleece is ? Snap er niks van. Zijn dekentjes zijn toch ook van fleece......
 
Zijn er misschien nog baasjes die langharige hondjes hebben en die dit probleem hebben ?
 
Kell, we hebben ook jouw nieuwe pup kunnen bewonderen. Wat een schat 
  "

 Had ik ook, ik doe nu een met buikband om, zodat het minder schuift, of eentje onder het fleece met gladde binnenkant! Scheelt echt een héle hoop

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance

honden foto van Anny en Lance

Ik ben blij dat het nog bij honden gebeurt dan. Inderdaad zal van het schuiven zijn. 

Hm jasje onderaan doen ? Dan liever een buikriempje , dan zit alles ook mooi vast. 

Nu mooi buikriempje zoeken, hoe vind je zoiets ?  ?

honden page profiel S met L&B, † BifiS met L&B, † Bifi

honden foto van S met L&B, † Bifi

Ik koop enkel jasjes waar ze al aan zitten. Je zou eventueel eens kunnen proberen met gewoon een riem oid?

honden page profiel MagdaMagda

honden foto van Magda

" Bamse krijgt ook ieder jaar weer een bontjas aan. mooi donkerbruin.

de muts ontbreekt nog O-) "

 

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

Als je echt ziet dat je hond het koud heeft zou ik lekker zorgen dat ie het niet meer koud heeft. Maar als ze lekker kunnen rennen dan blijven ze vaak wel warm, zeker met een fijne vacht.

 

Mellow heeft een dekje van Zooplus, DEZE. Nog niet aan gehad, ik moet er ook nog steeds een gat in maken zodat het oog van haar tuig er doorheen kan.

 

In principe krijgt ze niks aan, maar we hebben 1 keer in een (onverwacht) grote hoosbui gelopen, waarbij we pas halverwege waren (moesten nog zeker een uur), ze was daarna echt doorweekt en héél koud. Heb haar op de achterbank van de auto warm gehouden onder mijn fleecevest, ze heeft nog de hele avond last gehad van een wiebelhoofdje. Was niet fijn om te zien, dus bij harde regen en/of ijzige kou krijgt ze wel wat aan. Maar meestal hebben we geluk met het weer.

 

Ze heeft ook een dekje met buikflap, scheelt bagger op d'r buik

 

En een warme fleecetrui:

 

 

Ik denk wel dat ik haar truitje misschien wat vaker aan moet doen, merk nu dat ze weer wat dunner wordt. En aangezien er al geen vet op dat lijf zit (het is oneerlijk verdeeld, zij niet, ik wel... ) is het misschien niet onverstandig haar wat te helpen zich warm te houden.

honden page profiel MagdaMagda

honden foto van Magda

Mijn honden hebben nog nooit een jas aangehad ,heb ook niet de indruk dat het nodig is ...

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance

honden foto van Anny en Lance

Mellow ik kan jouw jasjes niet bewonderen want de fotos zijn leeg ???

 

honden foto van Kell - Alice, Casper, Kobe & Timo

" Mellow ik kan jouw jasjes niet bewonderen want de fotos zijn leeg ???
  "

 

Bedoelen ze niet zo van die jasjes die je met velcro over de rug moet dicht doen? Die heb ik als regenjassen voor de honden en gekocht in Maxi Zoo. 

 

 

honden page profiel RafRaf

Hier geen jasjes, wij passen onze activiteiten aan als het te koud wordt. Als het nu echt dagenlang gaat sneeuwen, overweeg ik wel een soort regenjas maar dan vooral met bescherming aan de pootjes. Hier wordt niet geschoren, dus in de lange haren gaat sneeuw wel klonteren. Vooral lastig voor de honden.  

Topdogs (Gast)

alleen jasje bij kou in combi net nat bij seniorhonden, voor de rest is jasje niet verstandig voor normale rassen. Vaak vinden bazen het gewoon stiekem leuk 

honden page profiel Laika en danielleLaika en danielle

honden foto van Laika en danielle

Nou toen ik vanmorgen een flink stuk met haar ging wandelen was die regenjas echt wel prettig. Toen ik het daarna uitdeed zat de hele onderkant vol met modder ed. Scheelt toch met schoonmaken. Voor de kleine plasrondes doe ik de moeite niet.

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

" alleen jasje bij kou in combi net nat bij seniorhonden, voor de rest is jasje niet verstandig voor normale rassen. Vaak vinden bazen het gewoon stiekem leuk  "

 

Daarom krijgt Mellow vanmiddag ook een roze tutu aan als we naar het bos gaan 

 

Maar wie ben jij dan om te bepalen dat een jas voor 'normale' rassen (wat is 'normaal'?) niet verstandig is?

Een hond zonder ondervacht en zonder vet heeft het best frisjes hoor.

Als een hond dan prettiger meeloopt met een normaal ogend jasje (dus geen Pipo de Clown outfit) dan is dat toch geen probleem?

 

Jij hebt in de winter tenslotte ook een andere outfit dan in de zomer.

Blaise (Gast)

Precies Mellow!

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

na het zwemmen in de auto, een badjas , ter bescherming van de auto. :-D



honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

ik zie ook honden binnen met kleding aan, kijk hier staat de kachel op 14 graden, en snachts uit, als ik wat hondjes zou hebben die het echt nodig hebben warmte dan zou ik de kachel opstoken, binnen ene jasje aan doen , pas op dan voor het naar buiten gaan.

enne, hier krijgt Bamse roze laarsjes voor de regen. :-D

honden foto van Kell - Alice, Casper, Kobe & Timo

"  
Daarom krijgt Mellow vanmiddag ook een roze tutu aan als we naar het bos gaan 
 
"

 

Oei, is het mooi roos gebleven? 

 

Hier ligt het bos er weer modderig bij. Vandaag enkel de puppy een truitje aan omdat het ietsje warmer is dan gisteren, maar gisteren was het in de ochtend heel koud en toen heb ik Kobe ook een jasje aan gedaan en de pup kreeg dan een iets dikker jasje aan. 

 

De 2 cavaliers zie ik hier nog niet bibberen, maar er ligt al wel een truitje voor hen klaar voor het geval ze het koud beginnen krijgen wanneer de temperaturen nog lager worden...

honden page profiel HalloHallo

Ik heb hier een Chihuahua  van 1 jaar en 5 maandjes oud, tot nu toe nog maar 1X een jasje aangehad dit jaar. Het was laat op de avond en het regende hard buiten. Onderweg het jasje weer uitgedaan want hij liep er niet prettig in.

 

Nou moet ik zeggen dat mijn Chi niet snel last heeft van de kou ,wel wanneer we op bijv op de tram wachten. Daarbij haat hij zijn jasje echt heel erg. Hij vind het helemaal niet leuk. Hier krijgt hij hem dus echt alleen nog maar aan in het ergste geval en als het echt heel hard nodig is.

 

 Maar ik snap best dat er honden zijn die het wel koud hebben nou dan is een jasje toch ideaal? Gewoon doen als het nodig is. Zorg wel dat je hondje makkelijk kan bewegen in zijn jasje. 

honden page profiel SanneSanne

honden foto van Sanne

Jamie en Kiwi hoeven niet echt een jasje aan. Teun is wel echt een koukleum, vergeet iedere keer een jasje te kopen. Wordt nu toch wel eens tijd. 

pagina 2 van 2 12
Volgende forumvraag: veel jeuk
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^