Verbouwen, hoe aanpakken met de honden?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel --

honden foto van -

Hoi allemaal,

 

Wij zijn van plan om in het voorjaar ons huis een beetje op te knappen. We willen op de begane grond een muur eruit te slopen, de complete vloer eruit te halen en een nieuwe erin, en een nieuwe keuken.  Echter weten we niet zo goed wat we in die tijd met de honden aan moeten, ook weten we nog niet hoe lang deze hele aanpak gaat duren. We hebben geen aparte kamer waar de honden in kunnen verblijven zolang, alleen 's nachts zouden ze bij mij op mijn kamer kunnen slapen. Overdag zou dat zielig zijn, dan hebben ze nul komma nul bewegingsruimte.

Jullie zullen misschien wel snappen dat ik ze liever niet naar het pension doe, dat komt alleen ter sprake als er echt geen andere oplossing is.  Ik ben erg tevreden over ons pension, maar ik probeer altijd te voorkomen dat de honden daar heen moeten.

 

Ik vroeg me af of er mensen zijn die ervaring hebben met honden + verhuis / verbouwing en hoe jullie dat hebben opgelost.

 

Side note: Saar is een erg lastige hond met gebruiksaanwijzing die je niet zomaar naar vrienden of familie kunt doen.  Bovendien moeten ze per se samen blijven in verband met Rayosk zijn verlatingsangst.

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~ 3 doggies

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

Toen mijn ouders een nieuwe keuken hebben laten plaatsen is Fleur naar mijn broer + schoonzusje gegaan. 

 

Zelf hebben we nooit zoiets gehad (al zou ik best een andere keuken willen), maar dan zou Mellow ook uit logeren gaan.

In dat geval gaat Fleur weer naar mijn broer, Mellow bij mijn ouders, zodat ik haar zelf kan uitlaten (want dat is met haar altijd een beetje ingewikkeld).

 

Persoonlijk lijkt het me niet prettig namelijk, voor een hond, zeker niet een hond met gebruiksaanwijzing (wat Mellow dus ook is).

Enorme herrie, wat de honden nog veel beter horen dan wij (en mijn moeder werd al gek van de herrie toen de keuken werd gesloopt), vreemde mensen in huis (tenzij jullie echt alles zelf doen).

honden page profiel -- 3 doggies

Wij hebben hier vorig jaar een muur uitgesloopt en ook flink wat gedaan. Bobby had ik toen nog niet maar Bailey was gewoon thuis. Die bemoeit zich wel met zn eigen zaken haha.

 

Als je echt veel troep krijgt of het word gevaarlijk kan je misschien met gaas een stukje huis afzetten voor ze? 

honden page profiel Rachelle & Hummie Rachelle & Hummie 3 doggies

honden foto van Rachelle & Hummie

Moeilijk ik snap je dilemma. Hier ook geen makkelijk geval (is alleen bij mij thuis rustig ook al.zijn we dat hard aan het oefenen) Hij zou ook erg op de werklui en het lawaai reageren. Moet je zelf constant aanwezig zijn? Anders zou ik ergens lang wandelen en dan ergens op bezoek gaan zodat ze er niet te lang inzitten. Als ze het bij j het pension goed doen zou ik toch overwegen ze daar te brengen. Lawaai lijkt me erger voor ze. 

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance 3 doggies

honden foto van Anny en Lance

Dat ze op het lawaai reageren is nog niks, maar dat de deuren dikwijls wagenwijd open staan en ze van t lawaai zouden gaan lopen, dát zou mijn grootste angst zijn. 

 

Wij willen nieuwe badk . Nu zei de loodgieter, ik kom dat wel doen als jullie weer eens in Spanje zijn. 

Ah neen he, want wat als mijn kat gaat lopen langs de open voordeur ? En werkmannen denken er niet aan dat er ergens een dier loopt .

 

 

Ik begrijp jouw bezorgdheid dus heel goed. 

honden page profiel --

honden foto van -

Vroeger mocht Saar altijd bij kennissen logeren.. ze zijn gek op haar. Echter is hun Border Collie kort geleden overleden, en hebben ze nu een jonge Mechelse Herder pup. Ik kan me voorstellen dat ze Saar niet graag als 'voorbeeld' bij hun nieuwe pup willen zetten .

 

Een stukje tuin zou ik misschien wel af kunnen zetten met hek, met benches vol fleece dekens in de schuur? In principe kan ik precies het stuk afzetten wat niet in de looproute van de achterdeur naar de poort is.. dat is zo'n 10 x 5 meter. 's Avonds mogen ze naar binnen uiteraard.  Moet wel een stevig hekje zijn dan.. Saar houdt niet van vreemde mensen, dus als de werklui door de tuin moeten lopen is dat niet fijn voor hen als Saar los loopt. 

 

 

Ik kan me goed voorstellen dat het lawaai niet fijn voor ze is.  Misschien dan op de paar ergste dagen naar het pension..  Als het ergste voorbij is het tuinhek idee? 

honden foto van Hondenhumor Sasja de Eerste ITC-Hond die nu met pensioen is.

Bij het normaal klussen zoals verven, plamuren en dat soort dingen komt het vaak wel goed.

Maar op het moment dat de muur er letterlijk uitgaat...door het lawaai kan dat wel problemen leveren.

 

Heb je mensen die het slopen op zich kunnen nemen?

Je kan het zo inplannen dat het echt slopen op een dagdeel valt.

Dat ze even radicaal tekeer gaan zodat je dat achter de rug hebt.

 

Iemand anders (of jijzelf) kan dan even die dag weggaan met de honden.

Maar er een leuke dag van.

Wandeling in een losloopgebied waar je wel even zoet bent.

(De roestelberg in Kaatsheuvel bv....)

Daar kan je trouwens ook nog na afloop een lekker bakkie chocomelk doen in het cafe daar.

Honden zijn daar welkom in het cafe.

Kan jij en je hondjes lekker even opwarmen.

Neem ook een vriendin mee als je wilt...kunnen jullie samen kleppen, chocomelk drinken en bijkletsen.

 

Daarna mischien nog bij iemand op bezoek gaan met de hondjes.

(Eum..beter ervoor lijkt me omdat sommige honden nogal kunnen veranderen in moddermonsters na het wandelen....LOL )

 

Mischien ook nog lekker een middag shoppen in kledingwinkels waar honden welkom zijn.

En zo heb je snel al heel wat uurtjes gevult.

 

Zo krijgen je honden de herrie niet zo mee.

Lopen ze niet te stressen en hoeven ze ook niet in het pensioen.

En als ik het zo lees, zal je dit een paar dagen moeten doen zodat het zware werk met herrie dan snel gedaan is.

Dit is een kwestie van goed plannen en duimen op een paar handige klussers die willen helpen.

 

Bij het verven, stukken en andere klussen...zelfs het plaatsen van de vaatwassen/koelkast en andere dingen..komt het vaak wel goed.

 

Maar ik zou er toch maar rekening mee houden dat je honden toch soms een uurtje in je slaapkamer moet blijven.

Ik zou als er klussers met stroom bezig zijn of andere gevaarlijke dingen...toch de honden even appart doen.

 

Is het ook mogelijk om de honden in een andere kamer te zetten en er dan een kinderhekje tussen te zetten?

Dan kunnen de honden bv in de woonkamer blijven terwijl de klussers in de keuken bezig zijn.

honden page profiel LexieLexiegoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Lexie

Hier pas een flinke verbouwing achter de rug. Jamie ging tijdens de werkuren in de tuin. Zara sloopt als wij niet in de buurt zijn, dus ging ze in de bench in de schuur. Als wij thuis waren gingen de honden mee naar boven. Het was toen wel een stuk beter weer dan nu.

 

Het scheelde veel dat de aannemer een honden liefhebber is. Als het binnen veilig genoeg was voor de honden, dan haalde hij ze naar binnen. 

 

Verder hebben ze die weken boven geslapen. Het daarna weer beneden slapen was gelukkig geen probleem.

sommige dagen waren niet leuk voor de honden, maar naar mijn idee nog altijd beter dan dat ze naar een pension waren gegaan. 

honden page profiel --

honden foto van -

Dat is misschien wel een goed idee om de ergste dagen te overbruggen! Ik kom inderdaad vaker in Kaatsheuvel, is een erg leuk gebied. 

 

Hopelijk kunnen we het plannen in bijvoorbeeld de voorjaarsvakantie. Ik loop nu stage van 9 tot 5 tot februari, dus daarna zou fijn zijn. We waren wel van plan om een paar mensen in de huren die de boel slopen zo dat het snel gebeurd. Aangezien ik zelf zo a-technisch ben als het maar zijn kan, en waarschijnlijk alleen maar in de weg loop bij zoiets zullen ze mij vooral niet missen 

 

 

honden page profiel Rachelle & Hummie Rachelle & Hummie 3 doggies

honden foto van Rachelle & Hummie

" Dat is misschien wel een goed idee om de ergste dagen te overbruggen! Ik kom inderdaad vaker in Kaatsheuvel, is een erg leuk gebied. 
 
Hopelijk kunnen we het plannen in bijvoorbeeld de voorjaarsvakantie. Ik loop nu stage van 9 tot 5 tot februari, dus daarna zou fijn zijn. We waren wel van plan om een paar mensen in de huren die de boel slopen zo dat het snel gebeurd. Aangezien ik zelf zo a-technisch ben als het maar zijn kan, en waarschijnlijk alleen maar in de weg loop bij zoiets zullen ze mij vooral niet missen 
 
  "

 Dan zou ik tijdens de herrie dagen er lekker op uit gaan met ze. Eerst ergens op bezoek een hele lange wandeling maken etc

Volgende forumvraag: contact
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^