Labradoodle of Austalian labradoodle??

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Renzo (Gast)

Wie kan mij verder op weg helpen. Nu we besloten hebben dat we een hond zullen nemen is onze keus gevallen op de Australian Labradoodle. Dit vanwege zijn karakter en leuke uiterlijk. Wat we wel merken is dat het heel lastig zal worden om aan een pup te komen. Bij de meeste fokkers staat dat de wachtlijst vol is als ze een nestje verwachten. Nu kom ik ook labradoodle fokkers tegen, geen Australian. Ik weet inmiddels dat de pups van deze fokkers kruisingen zijn tussen een poedel en een labrador ( of bij een goldendoodle met een golden retrever). Nu is mijn vraag stel dat ik een labradoodle pup aanschaf krijg ik dan qua karakter en vacht (onderhoud) een totaal andere hond dan de Australian labradoodle? Of ligt dat heel dicht bij elkaar?

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit onderwerp staat op slot, je kunt niet reageren op deze vraag !

honden page profiel Lianne, Mara & MaybeLianne, Mara & Maybe

honden foto van Lianne, Mara & Maybe

Het enige wat ik even wil zeggen; pas op voor broodfokkers met Labradoodles! Doordat het zulke populaire honden zijn, zijn broodfokkers er ook mee begonnen.. en daar wil je absoluut geen hondje vandaan halen...

 

Ik zou als ik jou was kijken bij welke fokker jullie een pup willen en daar op de wachtlijst staan totdat het nestje geboren is. ;)

honden page profiel YukiYuki

honden foto van Yuki

Wij hebben een hollandse doodle. Beide ouders komen van Jetty van Hulst, zij fokt al jaren doodles. Wij vinden onze hond geweldig, lief rustig en luistert goed. Je moet inderdaad veel tijd en geld besteden aan de vachtverzorging maar dit hoor ik ook terug van eigenaars van australische doodles. Zorg er wel voor dat je geen puppy koopt bij een broodfokker maar bij iemand die de ouders test en de pups goed socialiseert.

honden page profiel toto

en juist bij die jetty vandaan hoor je over te rechte pootjes waar ze aan geopereerd moeten worden, wacht dan op een echte..

honden page profiel Saskia & Duke Saskia & Duke

honden foto van Saskia & Duke

Er is maar 1 echte en dat is de australische, vrees toch dat je genoegen moet nemen met een wachtlijst en anders kijken naar een ander ras als je niet zolang kan wachten. Tenzij je risico's wil pakken, het is nog een relatief nieuw ras dus qua aandoeningen zal het nog geen ramp zijn. Maar ergens zal de eerste zal zijn dus..

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

Aangezien de labradoodle inclusief de Australian, geen door de Raad van Beheer en FCI erkend ras is, maar een kruising, mag iedereen die een poedel met labrador kruist deze labradoodle noemen.

 

Als iemand voor deze kruising kiest omdat een labradoodle geen reacties bij mensen met allergieën veroorzaakt, zijn er nog tal van andere door de Raad van Beheer en FCI erkende hondenrassen, die niet verharen. 

http://www.allergieoplossingen.nl/allergievrije-honden/

 

 

De prijs van de labradoodle met certificaat komt op 1700-2100 Euro.

Bij de labradoodle met certificaat moet de koper van een pup een verklaring tekenen om de labradoodle voor zijn/haar eerste levensjaar te laten castreren/steriliseren met een boeteclausule van 10.000 Euro. Of de pups worden, als ze 8 weken zijn nog bij de

fokker geholpen. Castreren/steriliseren vóór dat de honden zowel fysiek als mentaal volledig zijn ontwikkeld, komt ten nadele van het groeiproces; ook fysiek en mentaal. Er wordt beweerd dat men de fokkerij op deze manier onder controle wil houden. Dit gaat echter ten koste van de honden en ten gunste van de kassa van de fokkers.

 

zie ook de discussie in dit topic:

http://www.hondenpage.com/hondenforum/187976/1/labradoodle:-hulphond-of-hond-die-hulp-nodig-heeft?.php

 

honden page profiel monicamonica

honden foto van monica

Een labradoodle is een kruizing labrador/ poedel en een Australische Labradoodle is een copmbinatie van 6 rassen die al veel verder in generatie is , doordat het een ras is ( ook al is deze niet erkend door fci/ raad van beheer net als dat American Bulldog /Boerboel / Old English Bulldog/ Oud Duitse Herdershond etc) is het wel een ras. Dit ras is inmiddels al ruim 25 jaar op deze aardbol en daardoor behoorlijk stabiel in karakter en anti allergie. Een ALD moet altijd worden getest voordat er mee mag worden gefokt en dat is met de normale labradoodle niet , de kans dat je dus pech krijgt en dan ook nog geen gehoor bij de fokker is vele malen groter dan bij een ALD. Zelf vind ik het fijn dat mensen niet als een impuls een hond kunnen kopen maar eerst op een wachtlijst staan daardoor kunnen ze er eerst goed over nadenken en wordt het niet een spontaan kerstcadeau.

honden page profiel Iris, Lynn & Sam   Iris, Lynn & Sam goedgekeurde fokker

honden foto van Iris, Lynn & Sam

 

Labradoodles zijn erg leuk! Maar kies inderdaad voor een goede fokker en kies niet voor 'snel en goedkoop'. 

 

Heb je ook eens aan een 'gewone' poedel gedacht? Veel mensen weten niet hoe leuk poedels zijn, omdat zij ze zien als truttige honden. Toch zijn het heerlijke honden: knuffelig, echte clowns en lekker actief! Het voordeel van een poedel is dat je altijd weet dat hun vacht hetzelfde is. Bij Labradoodles heb je meer variëteiten. 

 

 

Succes! 

honden page profiel maartjemaartjegoedgekeurde fokker

honden foto van maartje

Ik krijg in 2015 weer een nestje gewone multigen labradoodle x australische dat kan ook nog om het nog moeilijker te maken :-D , wat heel belangrijk is dat je kennis kan maken met de fokker en de honden en dat de fokker je gezondheidsuitslagen kan laten zien van de a.s. ouderdieren , je kan het treffen op marktplaats je kan ook tegen broodfokkers aanlopen, leuke verhaaltjes in advertentie over in huis opgroeien, moeder aanwezig enz. puntje bij paaltje worden ze uit schuur gehaald als je komt kijken en laat ze een labradoodle bij de pups lopen, beter is om in ieder geval niet te reageren op advertenties als de pups al wat ouder zijn dan kan je het niet controleren nl. Ik zelf zal iedere dag updates , foto's en video's sturen zodat as baasjes het opgroeien van de pups in mijn huis helemaal mee kunnen maken.

honden page profiel Marlies met FrøyaMarlies met Frøyagoedgekeurde fokker

honden foto van Marlies met Frøya

Wat Monica zegt is inderdaad hoe het is.

In principe kan je een kruising tussen een poedel en een labrador een labradoodle noemen, maar ja, dan heb je absoluut geen idee wat voor 'n karakter je krijgt, wat voor 'n soort vacht, wat voor 'n soort bouw, etc. Als je écht voor een Labradoodle wilt gaan, dan zou ik toch voor de Australian LD gaan, want dan weet je in ieder geval dat er getest is, dat je een hond krijgt met een karakter dat vast staat en bekend is (al is elke hond natuurlijk uniek) en wat voor 'n soort vacht je krijgt.

Er zit natuurlijk wel een flink prijskaartje aan en ik vind ook het sterilisatie-gebeuren een beetje jammer, dus dat zou je mee kunnen nemen in je overweging.

 

Ik zou je trouwens ook de poedel aan willen raden! Daar heb je die nadelen namelijk niet.

Hier loopt er een grote poedel rond en ik ben zo verliefd op het ras geworden (Was ik al, maar nu we haar hebben wordt het alleen maar meer bevestigd).

Het wordt vaak gezien als een truttig hondje, omdat je vaak denkt aan een poedel in showmodel, maar het is zo'n leuk ras! Lekker actief, heel vriendelijk, een echte knuffel, makkelijk te trainen, ook echte clowns (ze vinden zichzelf heel grappig af en toe ), en wanneer je je hond in een 'normaal' model hebt ziet het er ook nog eens hartstikke leuk en sportief uit (de meeste mensen geloven dan niet eens dat het een poedel is!), oh, en geen haar in huis natuurlijk, dat is ook een plus: een heerlijke hond gewoon.

Wat precies in het karakter van de Labradoodle trekt jullie aan?

honden page profiel ..

honden foto van .

" Er is maar 1 echte en dat is de australische, vrees toch dat je genoegen moet nemen met een wachtlijst en anders kijken naar een ander ras als je niet zolang kan wachten. Tenzij je risico's wil pakken, het is nog een relatief nieuw ras dus qua aandoeningen zal het nog geen ramp zijn. Maar ergens zal de eerste zal zijn dus.. "

 

Maar één echte? Alle anderen blaffen toch ook echt hoor 

honden page profiel ..

honden foto van .

Ik denk dat er meerdere keuzes zijn:

 

- Een eerste kruising labradoodle: labrador x poedel.
Hierbij moet je erg oppassen voor broodfok, deze kruisingen staan veel op marktplaats. En dan staat er inderdaad vaak "een eenmalig nestje" wat helemaal niet zo is.
Bij een eerste kruising moet je ook net mazzel hebben met de vacht. Sommige hebben een prachtige vacht en verharen niet tot amper. Sommige hebben meer de labrador vacht en verharen nog erg.
Dus als je een labradoodle wilt vanwege het haar, zal ik hier erg mee oppassen.

 

- Een verdere kruising labradoodle: doodle x doodle. Bij verdere kruisingen worden deze ook wel eens multigenerale labradoodles genoemd. Bij deze honden is er al verder door gekruist met doodles en is de vacht vaak mooi vol en niet verharend. Hoe verder de kruising, hoe beter de vacht meestal.
Je hebt trouwens ook nog een kruising waar een 'b' achter staat. Dit betekend dat de doodle weer gekruist is met een poedel. 

- Een australische labradoodle: hier zitten ook nog andere rassen door. Hierbij weet je ook vrijwel zeker dat ze niet verharen en is de vacht vaak mooi en vol. Maar dat ligt natuurlijk ook aan de vacht die je zelf wilt en uitkiest (van de ouderdieren).
De prijzen van de australische liggen wel een stuk hoger. 

Als ik jou was zou ik sowieso kiezen voor een pup waarvan beide ouders zijn getest. Maar deze honden zijn vrijwel niet direct 'verkrijgbaar'.

De labradoodle heeft een erg bewerkelijke vacht. Het is niet zo dat het een vacht is waar je amper naar om hoeft te kijken, want er gaat aardig wat werk in zitten. Ik merk dat heel veel labradoodle eigenaren zich daarin hebben vergist. Een labradoodle verliest namelijk wel haar, net als mensen. Alleen blijft het haar in de vacht hangen. Als je niet regelmatig borsteld (met een speciale borstel), gaat het vilten. Dit heb je met alle soorten labradoodles. Al is het wel zo dat ze niet in de rui komen, dus dat heel erge heb je sowieso niet. Maar borstelen moet je regelmatig. 

 

Wanneer zouden jullie een pup willen hebben? En wat voor soort zoeken jullie? Vacht, schofthoogte e.d.? 
De zus van mijn labradoodle krijgt volgend jaar een nestje. Ze moet nog één test ondergaan en als die goed is heeft ze alle testen ondergaan. Maar ook bij die honden (de multigeneratie) zijn de lijsten ook snel vol. Zij zijn nog geen lijst begonnen, omdat de testen nog niet rond zijn. Maar er is nu al interesse. Dus ook daarbij moet je uitgaan dat de pup er nog niet is.
Dus wat Maartje hier boven ook al aangeeft, lijkt me dat ook een mooie optie. Je moet het maar net via via horen, dat je kennis kan maken en van te voren kan beslissen of je wel of niet een pup van die ouders wilt. Zodra je aan komt als de pups er pas zijn, zijn ze meestal al 'vergeven'. Ze zijn nou eenmaal erg geliefd.. 

 

Oh en nog één laatste tip hihi; labradoodles zijn heel gevoelig. Zowel de 'gewone' als de 'australische'. Let hierbij wel op. Er zijn genoeg labradoodles met voedsel en/of omgevingsallergieen. Hier wordt niet op getest, dus komt het regelmatig voor (al zal er met een hond met voedselallergie minder snel worden gefokt). Je moet de pootjes van de ouderdieren gewoon kunnen borstelen/aanraken zonder dat ze overgevoelig reageren en hun poten weg blijven trekken. En verder moet de huid natuurlijk niet rood zijn en geen rode vlekjes hebben. Maar bij een fokker kan je dit natuurlijk goed bespreken. Wie weet mag je de honden dan ook even borstelen of zo :) 

honden page profiel maartjemaartjegoedgekeurde fokker

honden foto van maartje

beetje eng om te stellen dat het een relatief nieuw ras is en dat het qua aandoeningen nog geen ramp zal zijn, er zijn fokkers die het niet zo nauw nemen hoor meer risico's zeker met ziektes waar nog niet op getest kan worden maar die wel degelijk aanwezig zijn wordt niet altijd in mijn optiek op de juiste manier gehandeld. Er zijn goede australische labradoodle fokkers en slechte, iedereen kan een fokhond aanschaffen en sommige hebben er echt geen verstand van, alleen weet je zeker dat ze getest zijn. Er zijn ook gewone labradoodlefokkers die hun honden ( al meerdere generatie lang labradoodle) netjes laten testen, een afstammelingenlijst hebben enz.

honden page profiel toto

Het is volgens mij nog geen erkend ras, maar er zijn wel veel labradoodles allergisch heb ik begrepen en wat Maaike zegt vlak het vacht onderhoud niet uit.. dat valt best wel tegen.

 

honden page profiel maartjemaartjegoedgekeurde fokker

honden foto van maartje

nee geen erkend ras .. er zijn wel wat labradoodles allergisch maar of dat nu meer is dan bij een ander ras weet ik niet, tegenwoordig met een speciale forum voor allergische labradoodles enz lijkt het wel vaak voor te komen maar over welk percentage je praat weet ik niet. Mensen met gezonde labradoodles zitten niet op zo'n forum . Denk dat mensen gewoon hun gezonde verstand moeten gebruiken als ze op zoek zijn naar een labradoodle of het nu een australische of multigen of eerste kruising is. Allemaal een prima optie alleen de laatste is onvoorspelbaar hoe ze eruit zullen zien en of ze meer poedel of labradoreigenschappen hebben.

Renzo (Gast)

Bedankt voor de vele reacties !

Ten eerste wil ik aangeven dat de hond die wij willen niet in een opwelling aangeschaft zal gaan worden!  Wij zijn namelijk al heel lang bezig met het idee dat er een hond zal komen. Daarom zijn wij ons nog steeds aan het verdiepen in het ras en ik ben door jullie reacties wel weer een stukje wijzer geworden.

Maar ook wel een beetje bevestigd dat we toch echt voor een australian labradoodle zullen kiezen. En het liefst willen we die al best vlug. Maar als het betekend dat dit niet zal lukken zullen we wachten.

Een hond aanschaffen via Marktplaats zouden wij al nooit doen. We vinden het welzijn van de honden belangrijk dus zullen hem zeker via een goede fokker aanschaffen.

We willen het liefst een medium. We vinden de standaard net even te groot. Kleur maakt ons niet zo uit.

Dat de vacht veel onderhoud vergt realiseren wij ons. En dat is geen probleem. Mijn vrouw is altijd thuis en heeft alle aandacht voor de hond.

 

Mochten er mensen zijn die nog wat tips hebben over de aanschaf van een australian labradoodle of een fokker aanbevelen, lees ik die graag!

honden page profiel Witte DraakWitte Draak

honden foto van Witte Draak

Wil nog even aanhalen dat je absoluut niet akkoord mag gaan met een fokker die de pups castreert voordat ze naar de nieuwe eigenaar gaan! Een jonge pup castreren kan écht niet, is totaal onverantwoord en niet gericht op het welzijn van de hond. 

 

Een fokker kan het nog zo mooi vertellen, maar trap er alsjeblieft niet in. 

 

Het schijnt bij (Australische) labradoodles helaas niet ongewoon te zijn. Dus let er alsjeblieft op. 

honden page profiel ..

honden foto van .

" Wil nog even aanhalen dat je absoluut niet akkoord mag gaan met een fokker die de pups castreert voordat ze naar de nieuwe eigenaar gaan! Een jonge pup castreren kan écht niet, is totaal onverantwoord en niet gericht op het welzijn van de hond. 
 
Een fokker kan het nog zo mooi vertellen, maar trap er alsjeblieft niet in. 
 
Het schijnt bij (Australische) labradoodles helaas niet ongewoon te zijn. Dus let er alsjeblieft op.  "

 

Ja dat vind ik inderdaad ook. Er zijn er ook waarbij je een contract moet tekenen dat het voor het eerste levensjaar moet gebeuren. Persoonlijk vind ik dat ook te snel, sommige reutjes hebben rond die tijd nog hun hormonen nodig om te groeien. 

 

Ik vind zelfs dat niet iedere hond geschikt is om te castreren. In de meeste gevallen wel, maar een enkele keer niet; je zal dan net zo'n reutje hebben en verplicht zijn z'n hormonen van hem af te pakken. Je kunt dan in sommige gevallen een heel onzekere hond krijgen. 
Onze reu heb ik ook pas na z'n eerste levensjaar laten castreren, het was echt een te groot watje voor z'n eerste jaar.
En als je ze te vroeg laat castreren krijg je vaak van die slungels, omdat ze de hormonen niet hebben kunnen gebruiken bij hun spieropbouw. Dus het is zeker niet iets wat je zo maar even aan de kant kunt schuiven, ook al maken sommige fokkers het praatje er omheen prachtig. 

 

Ik vind de fokker van Blooming doodles erg goed. Bij haar gaat het echt om de honden zelf en heeft ze zo veel liefde voor haar beesten. Ze heeft op dit moment ook een nestje, maar die zullen vast al een baasje hebben (al weet ik dat niet zeker). Prachtige bruine beertjes 

honden page profiel Suzanne & SennaSuzanne & Senna

honden foto van Suzanne & Senna

Hoi! Leuk dat jullie een (Australian) Labradoodle willen aanschaffen. Geweldige honden!!

Onze Senna is een Australian Labradoodle reu van 8 maanden nu. Hij komt bij de Zaansedoodles vandaan. Ik moet je zeggen dat zij helemaal geen lange wachtlijst heeft . Tenminste, niet toen wij gingen kijken. Kijk eens op haar website bij planningen. (Www.zaansedoodles.nl) we hebben haar echt als positief ervaren. Zo fijn en zelfs nu nog kunnen we met vragen er terecht.

Bij het kiezen van een fokker, Let op dat je echt niet bij broodfokker uitkomt en vermijdt marktplaats.nl. Als je graag een doodle wilt, kies een goede fokker. Australian Labradoodles zijn prijzig, maar het geld waard!! :p

honden page profiel ~ Luna & Lèxi ~~ Luna & Lèxi ~

honden foto van ~ Luna & Lèxi ~

Ik heb laatst een heel naar verhaal gehoord over de Australian Labradoodles. Gefokt van de Australian Labradoodle Club Nederland. Die honden schijnen een hele kleine genenpool te hebben waardoor er nogal wat ziektes voorkomen. Ik ken een hond met allerlei klachten; allergieën, elleboogdysplasie en de ziekte van Addisson. En de fokker maakt het niet uit, die is benaderd en haalt zijn handen en er vanaf. Die fokt vrolijk door met labradoodles die ziek zijn. Want ja centjes he... Vervolgens is de hond ziek en zijn de baasjes duizenden euro's kwijt aan dierenartsrekeningen. Ik wil je niet demotiveren om voor een labradoodle te gaan, want volgens mij zijn het geweldige honden. Maar let HEEL erg goed op bij wie je je labradoodle koopt. Pups van fokkers die lid zijn van de Australian Labradoodle Club Nederland is dus geen garantie dat je een gezonde hond koopt. Daar wilde ik je even voor waarschuwen! Succes met je zoektocht verder en hopelijk vinden jullie een leuke gezonde labradoodle pup!

honden page profiel monicamonica

honden foto van monica

Hoe jammer is dit Maris , je hoort 1 kant van het verhaal en gelijk is de hele groep ALCN fokkers slecht ( en bedankt dus alvast) en is het gelijk allemaal waar wat 1 persoon over 1 fokker roept, dus iedereen is slecht en alles is verkeerd.
Toevallig weet ik welke richting je nu op gaat de hond waar jij over praat zijn ouders zijn uit de fok gehaald nadat de ziekte van addison tevoorschijn kwam bij een nakomeling. Deze ziekte is niet te testen. de ouders van die hond zijn ED vrij ( wat niet wil zeggen dat een hond niets kan krijgen) Er zit aan een verhaal altijd 2 kanten ik ga niemand verdedigen maar als er op deze manier over de gehele fokker wordt gepraat dan wordt ik wel een beetje kribbig om het maar even netjes te zeggen.

honden page profiel Suzanne & SennaSuzanne & Senna

honden foto van Suzanne & Senna

"

Ik heb laatst een heel naar verhaal gehoord over de Australian Labradoodles. Gefokt van de Australian Labradoodle Club Nederland. Die honden schijnen een hele kleine genenpool te hebben waardoor er nogal wat ziektes voorkomen. Ik ken een hond met allerlei klachten; allergieën, elleboogdysplasie en de ziekte van Addisson. En de fokker maakt het niet uit, die is benaderd en haalt zijn handen en er vanaf. Die fokt vrolijk door met labradoodles die ziek zijn. Want ja centjes he... Vervolgens is de hond ziek en zijn de baasjes duizenden euro's kwijt aan dierenartsrekeningen. Ik wil je niet demotiveren om voor een labradoodle te gaan, want volgens mij zijn het geweldige honden. Maar let HEEL erg goed op bij wie je je labradoodle koopt. Pups van fokkers die lid zijn van de Australian Labradoodle Club Nederland is dus geen garantie dat je een gezonde hond koopt. Daar wilde ik je even voor waarschuwen! Succes met je zoektocht verder en hopelijk vinden jullie een leuke gezonde labradoodle pup!

"


Tja dat is 1 verhaal over een Australian Labradoodle. Ik heb hier een kern gezonden Australian Labradoodle liggen bij de benen op de grond half onder de bank. Heerlijk ding! Dat 1 Australian Labradoodle die pech heeft wilt niet zeggen dat alle Australian Labradoodles en fokkers hiervan slecht zijn ;-)

Daar naast zijn er meerdere rassen waar je nooit zeker bent.. dat ben je nooit met het kopen van een hond. Het blijft een levend dier.

honden page profiel YukiYuki

honden foto van Yuki

" en juist bij die jetty vandaan hoor je over te rechte pootjes waar ze aan geopereerd moeten worden, wacht dan op een echte.. "

 Daar heb ik nog nooit iets over gehoord? Kan natuurlijk altijd dat er iets aan een hondje mankeert maar als het vaker voorkomt, zie je dit echt wel terug op internet. En mijn doodle is ook heel echt hoor ????

honden page profiel ~ Luna & Lèxi ~~ Luna & Lèxi ~

honden foto van ~ Luna & Lèxi ~

" Hoe jammer is dit Maris , je hoort 1 kant van het verhaal en gelijk is de hele groep ALCN fokkers slecht ( en bedankt dus alvast) en is het gelijk allemaal waar wat 1 persoon over 1 fokker roept, dus iedereen is slecht en alles is verkeerd.
Toevallig weet ik welke richting je nu op gaat de hond waar jij over praat zijn ouders zijn uit de fok gehaald nadat de ziekte van addison tevoorschijn kwam bij een nakomeling. Deze ziekte is niet te testen. de ouders van die hond zijn ED vrij ( wat niet wil zeggen dat een hond niets kan krijgen) Er zit aan een verhaal altijd 2 kanten ik ga niemand verdedigen maar als er op deze manier over de gehele fokker wordt gepraat dan wordt ik wel een beetje kribbig om het maar even netjes te zeggen. "

 
Je hoort mij echt niet zeggen dat alle fokkers van de ALCN slecht zijn... Ik waarschuw er alleen voor dat een pup daar kopen geen garantie geeft voor een gezonde hond. Bovendien zeg ik dat ik dit verhaal gehóórd heb over 1 bepaalde fokker.

honden page profiel Sigrid, Sandy, Diva & NalaSigrid, Sandy, Diva & Nala

honden foto van Sigrid, Sandy, Diva & Nala

Dit een een leuke en goede fokker ( ken haar is mijn trainster op de hondenschool ) haar honden zijn ook echt heel leuk http://www.yankeedoodles.nl

Anoniem (Gast)

monica je blaast hard over het feit van fokkers over 1 kam scheren, maar gaat niet in op de inhoud van maris. zo'n ziek beest.. puf!

honden page profiel ..

honden foto van .

Ik denk dat het altijd heel goed zoeken is naar een goede fokker en een gezonde pup. Ik zou daarom contact opnemen met meerdere fokkers en ook goed naar je gevoel luisteren. Vraag alles en kijk hoe ze antwoorden. En dingen waar je zelf over twijfelt; laat je niet in een hoek kletsen. Want sommige fokkers maken het verhaal veel mooier dan het is. En het gaat hier wel om een levend dier. Er zijn helaas fokkers die veel voor het geld doen, en ze kletsen je heel snel onder tafel. Ik ben zelf nog wel eens naïef in die dingen en ga er niet snel vanuit dan mensen liegen of niet eerlijk zijn. Maar helaas zijns sommige mensen wel zo. 

 

Maar er zijn (net zoals met alles) gelukkig ook goede mensen en fokkers die fokken vanuit de liefde voor het dier. Het is alleen goed zoeken en veel informeren. En via via is altijd goed, zo kan je ook ervaringen horen. 

honden page profiel maartjemaartjegoedgekeurde fokker

honden foto van maartje

zo is het gewoon je gevoel volgen, en jammer genoeg kan een fokker ook wel een niet gezond hondje fokken ook al zijn de ouders, overgrootouders enz. getest . En de wachtlijsten zijn inmiddels niet altijd vol meer, je hoeft geen jaar meer te wachten

Anoniem (Gast)

Tja Maartje lastig. Waar rook is is vuur zegt het spreekwoord en iemand kan heel vriendelijk staan beduvelen maar waar haal ik een gezonde Australische labradoodle dus niet bij de eerder genoemde club??

Zijner andere clubs? En hoe zijn die?

 

danielle (Gast)

Hoi, informeer inderdaad goed van te voren. Vraag naar gezondheidsverklaringen.  Je weet sowieso nooit van te voren of je hond wat gaat mankeren, maar de fokker kan er wel zo secuur mogelijk mee omgaan. Daarbij is een goede socialisatie ook erg belangrijk. 

Ik vind ook yankee doodles een hele goede!  Succes met je zoektocht

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit onderwerp staat op slot, je kunt niet reageren op deze vraag !

pagina 1 van 2 12
Volgende forumvraag: Ras bepaling
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^