waar slapen?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Marjo en KibaMarjo en Kiba

honden foto van Marjo en Kiba

Ik gok dat het hier moet.

Ik ben benieuwd naar jullie mening.

Mijn vriend en ik gaan waarschijnlijk binnenkort verhuizen naar een eengezinswoning. Toen kiba van de week lekker bij ons kwam liggen toen hij merkte dat we wakker waren, zei mn vriend tegen hem dat ie er nog maar even van moest genieten omdat het straks niet meer kan als we verhuisdt zijn. Hierop volgde er dus een discussie omdat ik vind dat kiba gewoon bij ons mag blijven liggen als we verhuisd zijn. Kiba slaapt snacht altijd op de grond naast het bed en komt sochtends bij ons liggen als we wakker zijn (dit heeft mijn vriend hem aangeleerd trouwens! )

Een klein beetje achtergrond info:

Toen ik kiba 4,5 jaar geleden kreeg woonde ik nog bij mijn ouders en heeft ie van pups af aan bij mij op mn kamer geslapen. Dit omdat ik, nadat we geprobeerd hebben kiba beneden te laten slapen na de eerste weken, steeds ruzie kreeg met mn vader die hem verkeerd uit de bench haalde en nogal fan van cm is verkeerde dingen deed. Hij sliep altijd op de grond naast mijn bed. Toen ik anderhalf jaar ongeveer geleden met kiba bij mijn vriend ging wonen sliep kiba meteen al ook bij ons in de kamer. Het is een tweekamerappartement en de woonkamer en slaapkamerdeur staan altijd open dus hij kan gaan en staan waar hij wil. Hij kiest er dus zelf voor bij ons te slapen.

Hij is dit dus al 4, 5 jaar gewend.
Daarnaast is kiba echt een hond die heel graag bij ons is en ik ben eigenlijk van mening dat het voor een hond wat onnatuurlijk is om niet bij zijn roedel/familie te slapen. Dus hij beneden en wij boven.

Nu weet ik dat iedereen er anders tegen aan kijkt en iedereen andere redenen hebben om te bepalen waar een hond slaapt. Hier wil ik dus ook geen discussie over beginnen maar wil wel graag weten wat jullie mening is over onze situatie.

Kiba is dus 4,5 jaar gewend bij ons in de slaapkamer te slapen en is heel graag bij ons. Is het dan wel verstandig om naar mijn vriend te luisteren en hem als we verhuist zij apart te laten slapen? Of is het beter om hem, wat ik zelf dus eigenlijk wil en mij beter lijkt, hem lekker bij ons te laten slapen? Ik zou dan dus zelf de deur van de woonkamer en de slaapkamer open laten zodat hij zelf kan bepalen waar hij wil slapen.

Ben benieuwd naar jullie mening hierover.

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Dobry

Ik zou het ook doen zoals jij aangeeft. Wij doen het hier precies hetzelfde.

 

Een verhuizing is al spannend genoeg, en Kiba is gewend om bij zijn mensen te slapen, dus ineens veranderen zou ikzelf niet doen.

honden page profiel Marjo en KibaMarjo en Kiba

honden foto van Marjo en Kiba

Ja dat zei ik inderdaad ook al tegen hem waarop hij zei dat Kiba de eerste weken wel bij ons mag slapen tot hij gewend is en dan naar beneden.. Ik ben het daar dus niet mee eens haha O-)

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

even hoe IK het doe, ik vind dat als je boven slaapt, en je hond beneden je niet hoort of je hond ziek is of wat anders aan de hand is, daar heb IK angst voor, mijn Bamse slaapt dus naast bed op haar foambed, ze mag in de badkamer komen en in mijn slaapkamer, niet op bed.

 

ik begeleid bamse altijd de trap op en eraf, nimmer alleen laat ik haar erop gaan, dat is al waar je rekening mee moet houden als je de hond mee neemt naar boven, als de hond ziek is en niet mee kan, dan ga ik beneden slapen, wat doe jij ? want als de hond ziek is en je dat niet wenst dan zou de hond alleen moeten slapen beneden, dan zou ik zeggen wen de hond er dan aan om beneden te slapen.

 

en ja jullie moeten eruit komen, wij willen een hoop. ik wel, ik wil dat Bamse bij me in de slaapkamer is, maar wat jullie willen daar moet je dus samen uitkomen.

 

je kan best aangeven dat als de hond ziekies is dat je niet weet wat daar beneden gebeurt, wedden dat tie zegt, okee we maken wel een plekje boven, misschien dan de overloop ?

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _ Bams ¥ . 3 doggies

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

oooo wacht, heb ik me vergist ? is alles gelijkvloers ? dan is er toch geen probleem ? even alle deuren dan open houden, en dan op een kier en dan dicht als je vriend dat wenst ? dan is tie toch in de buurt.

 

 

of wil je de woonkamer open houden en de slaapkamer zodat tie zelf naar boven gaat ? zelf zou ik dat nimmer doen, hier altijd onder begeleiding. roetsen is het ergste wat een hond kan doen op de trap.....

honden page profiel Mellow BFJ Miracle of my Life Mellow BFJ Miracle of my Life 3 doggies

honden foto van Mellow BFJ Miracle of my Life

hier slaapt mellow ook op de slaapkamer. Bij ons is alles gelijkvloers en heb ik alle deuren open staan zodat hij zelf kan kiezen.

Maar alsnog  kiest hij ervoor om onder ons bed te liggen. Als jou hond het al zo lang gewend is zou ik hem lekker op de slaapkamer laten slapen, Het is straks al zo wennen in een nieuw huis nieuwe omgeving.

Dan is het toch juist fijn voor hem als hij lekker bij jullie is.

 

En daarnaast is toch veel gezelliger! 

Oh ja zeker belangrijk inderdaad je merkt niet als er iets is met hem als hij beneden slaapt.

honden page profiel Marjo en KibaMarjo en Kiba

honden foto van Marjo en Kiba

Willemijn,

Nu wonen we gelijkvloers inderdaad maar zodra we gaan verhuizen niet meer. Ook ik vind het belangrijk te kunnen horen of Kiba ziek word of niet. Ik zal dit inderdaad ook eens tegen mn vriend zeggen als reden! Dank je voor de tip/herinnering ;-). Ook omdat Kiba mij ALTIJD wakker komt maken als hij ziek is en hij dat dan dus niet meer kan als ie beneden moet slapen met de kamer deur dicht.

Kiba kennende zal hij niet naar beneden gaan maar bij ons in de slaapkamer blijven slapen. Want zelfs nu dat we dus nog gelijkvloers wonen gaat hij niet in de woonkamer slapen terwijl daar zijn mandje staat. Hij komt dan gewoon naast het bed op de grond slapen haha :-D

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

mooi aankaarten bij je vriend, ik vind het niet prettig dat als de hond ziekies is en beneden slaapt en ik het niet zou horen. naast bed hoor je alles van je hond.

bang voor dat de hond naar beneden gaat ? traphekje voor de trap, lekker veilig. geen angst dat er wat gebeuren kan, en een nachtlampje laten branden, zo doe ik het.

honden page profiel Joyce&ChicaJoyce&Chica 3 doggies

honden foto van Joyce&Chica

De meningen over hond op slaapkamer slapen zijn altijd erg verdeeld

In jullie situatie vind ik dat je als Kiba het al 4,5 jaar gewend is, je dit niet ineens moet gaan veranderen. Aan de andere kant is verhuizen misschien juist het moment om Kiba een andere plaats aan te leren..

 

Hier komt Chica nooit boven. De deur naar de gang staat op een kier dus mocht er iets met haar zijn hoor ik haar vanzelf op de gang gaan.

Als ze echt ziek zou zijn, zou ik op de bank gaan slapen. Boven is gewoon mijn ruimte.

honden page profiel sylviasylvia 3 doggies

honden foto van sylvia

Waarom wil je vriend eigenlijk dat Kiba straks niet meer in de slaapkamer mag slapen?

honden page profiel Marjo en KibaMarjo en Kiba

honden foto van Marjo en Kiba

Willemijn, een traphekje is dan inderdaad een goede oplossing. Echter ben ik niet bang dat hij zomaar naar beneden gaat omdat hij dat nooit gedaan heeft en hij echt altijd bij ons slaapt ;-)

Joyce, Kiba is een giga stress kip waardoor een verhuizing hem best zwaar valt. ook toen ik naar mijn vriend ging verhuizen terwijl hij al vaker hier had gelogeerd leverde veel stress op. Hem dan meteen beneden laten slapen zal hem geen goed doen dus dat zou zowiezo later pas moeten aangeleerd worden.

sylvia, Toen ik hem vroeg waarom Kiba niet bij ons mocht slapen zei hij alleen dat een hond beneden hoort. Toen ik hem vroeg waarom hij vind dat een hond beneden hoort kon hij mij daar geen antwoord op geven. Daarna werd zijn antwoord: Ja nou daarom. Dus hij heeft geen gegronde rede vind ik haha

honden page profiel sorayasoraya 3 doggies

honden foto van soraya

Das best een slecht excuus...nieuw huis,dus dan mag hij niet meer bij jullie in de buurt slapen.

 

Misschien je vriend goed uitleggen,dat dat voor een hond echt iets zal zijn om totaal uit zijn comfortzone te halen.Het zal ook geen succes hebben hoor,je kan een hond die zoiets al 4,5 jaar gewend is( en dus ook gewend is dat hij een onderdeel van de familie is)niet ineens wijs maken dat het nu niet meer mag...dat gaat een dier voelen(afwijzing).

Daarbij is een hond een sociaal dier.

Nu niet meer bij jullie mogen slapen is hetzelfde als jaren lang op de bank mogen liggen...en bij een nieuwe bank mag het ineens niet meer...alsof een hond daar iets van gaat snappen.

honden page profiel Marjo en KibaMarjo en Kiba

honden foto van Marjo en Kiba

Soraya, dat is precies wat ik mijn vriend ook zeg haha.

honden page profiel KeesKees 3 doggies

honden foto van Kees

Kan t zijn dat ie liever prive met jou wil liggen, en zich met de hond er bij niet prettig voelt?

 

Ik zou wel even doorvragen bij je vriend, maar zeker niets gaan veranderen rondom de verhuizing.

 

 

honden page profiel sorayasoraya 3 doggies

honden foto van soraya

Haha..en tot zover nog niet echt je vriend overtuigd gekregen hè...gewoon goed je poot stijf houden,iemand moet voor Kiba op komen 

honden page profiel s@nt@s@nt@ 3 doggies

honden foto van s@nt@

Ik vind het wel sneu om hem nu in een nieuw huis in zijn eentje te laten slapen
terwijl hij zo lang wel bij jou /jullie mocht.
Je vriend mag wel met een iets sterker argument komen!

Overigens slaapt Santa beneden, maar als het onweert of hij is ziek, dan gaat ie mee naar boven.
En op vakantie staat de slaapkamer deur open (zijn altijd gelijkvloerse accommodaties)
Wat mij betreft zou hij elke nacht bij ons zijn, terwijl hij de eerste jaren altijd beneden bleef.
Ik hoop dat jullie er uit komen.

honden page profiel Marloes, vrouwtje van Nyx, Skye & AmayaMarloes, vrouwtje van Nyx, Skye & Amaya 3 doggies

honden foto van Marloes, vrouwtje van Nyx, Skye & Amaya

Die van ons slapen waar ze willen, meestal bij ons
Soms liggen er 2 honden naast het bed, soms 2 erop, soms 1 erop, soms beide in de woonkamer, soms 1 in de woonkamer, etc

Het wisselt en ik vind het prima zo en de honden ook.
We beslissen al zo veel voor onze honden (etenstijd, welke trucjes ze kennen, uitlaten, welke route we lopen, wanneer ze de tuin in mogen, etc), dus ik laat dit aan hun. Zo kunnen ze doen wat voor hun het beste voelt :)

honden page profiel Joyce&ChicaJoyce&Chica 3 doggies

honden foto van Joyce&Chica



Joyce, Kiba is een giga stress kip waardoor een verhuizing hem best zwaar valt. ook toen ik naar mijn vriend ging verhuizen terwijl hij al vaker hier had gelogeerd leverde veel stress op. Hem dan meteen beneden laten slapen zal hem geen goed doen dus dat zou zowiezo later aangeleerd moeten worden.

 Ik probeerde het van meerdere kanten te bekijken  Jij kent Kiba het beste en als ze het gewend is en daarbij een stress kipje is zou ik het niet veranderen hoor! Lekker bij jullie laten dan en je vriend de argumenten gevendie je hier hebt gekregen : gewenning, ziekte, stress.

In ieder geval wel veel geluk en woonplezier gewenst in jullie nieuwe huis!

honden page profiel Marjo en KibaMarjo en Kiba

honden foto van Marjo en Kiba

Kees, Daar heb ik heel even aan gedacht inderdaad maar hij heeft er eigenlijk nooit echt moeite mee gehad dat Kiba erbij lag. Sterker nog, gisteravond lag ik al in bed en was Kiba "stiekem" bij mij komen liggen. Toen mijn vriend ook naar bed kwam ging ie eerst met Kiba knuffelen en daarna kwam hij tegen mij aan liggen om te knuffelen enz... en toen was ik de gene die Kiba van bed gestuurd heeft omdat ik het toch echt veel te ver vind gaan om hem op bed te laten slapen als wij eerst wat anders gaan doen.. Dus dat is niet de rede.

Soraya, Haha nee :P we zijn beide even koppig hahaha maar ik ga het net zo lang vol houden tot hij het op geeft hihi O-)

Santa, Ja dat vind ik dus ook. Maar we gaan er wel uit komen hoor ;-) en Kiba blijft lekker bij ons slapen haha tenzij hij echt met een heel goed argument komt waar ik ook niet omheen kan

honden page profiel Marjo en KibaMarjo en Kiba

honden foto van Marjo en Kiba

"  Ik probeerde het van meerdere kanten te bekijken  Jij kent Kiba het beste en als ze het gewend is en daarbij een stress kipje is zou ik het niet veranderen hoor! Lekker bij jullie laten dan en je vriend de argumenten gevendie je hier hebt gekregen : gewenning, ziekte, stress.

In ieder geval wel veel geluk en woonplezier gewenst in jullie nieuwe huis! "

 



Haha ik snap het ;-) snap ook wat je bedoelde hoor ;-) maar het is helaas geen optie voor hem/mij :P Dank je! :-D

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca 3 doggies

honden foto van Suzanne en Luca

Waarom wil hij hem straks niet meer bij jullie hebben? Mijn hond slaapt ook bij ons, dit willen we allebei.

Hier kan iedereen je wel advies geven, maar het is iets waar jullie samen uit moeten komen.

 

Je kan als argument gebruiken dat een verhuizing al spannend is.  Je hond is dit al zo gewend, het zo heel oneerlijk zijn iets wat voor je hond al zo gewoon is te gaan veranderen.

Grote kans dat als hij straks alleen beneden moet zijn, het ook niet goed gaat. Een nieuw huis en ineens helenaal alleen slapen.

 

hopelijk komen jullie er samen uit! Succes!

 

 

honden foto van Hondenhumor Sasja de Eerste ITC-Hond die nu met pensioen is.

Je vriend heeft het Kiba ook nog aangeleerd?

Shame on you (ik bedoel hiermee je vriend )

En nu ook nog je hond leren dat die maar beneden moet slapen?

 

Hij heeft het hem aan geleerd....dan gewoon lekker laten zo.

Het enige wat ik me wel zorgen om zou maken is het trap lopen.

Dat is het....het traplopen.

Maar zoals ik het zo lees....heb je dat ook zo onder de knie met Kiba.

 

Je vriend vond het altijd goed en nu moet dat ineens veranderen vanwegen een nieuw huis?

Hoe groot word zo'n herder? 35 kilo? Zelfs ik kan dat nog tillen als vrouw zijnde.....

(Als de hond teminste stil in mijn armen blijft...moet die niet gaan wiebelen)

 

Mijn hond? Die til ik niet want je krijgt er een gratis hernia erbij (ze weegt 45 kilo)

 

Als Kiba ook al zo'n stresskip is...zou ik hem helemaal gewoon lekker op de slaapkamer laten slapen in zijn eigen mandje.

Scheelt trouwens ook weer klagende buren snachts.

(Veel mensen kunnen geblaf overdag nog wel hebben, maar hebben echt een goede nachtrust zonder hondengeblaf nodig)

 

Maar voor je vriend kan ik wel snappen dat sommige ''slaapkamer-activitijten tussen man en vrouw'' die liever doet zonder toezicht van een hond.

Ik denk dat daar de kink in de kabel zit.

Praat er eerlijk met je vriend over en vraag wat er nu werkelijk aan de hand is.

Dat die er geen doekjes om moet winden, maar gewoon recht voor zijn raap moet zijn naar jou toe.

En als je eenmaal weet wat je vriend werkelijk bedoelt...dat is er een gulde middelweg in te vinden

honden page profiel Marjo en KibaMarjo en Kiba

honden foto van Marjo en Kiba

Hondenhumor, Hahaha ja hij vroeg het heel in het begin steeds aan mij of Kiba op bed mocht omdat hij dat wel gezellig vond en ik heb daar nooit moeite mee gehad en hem dat ook steeds gezegd dat hij de gene is die daar "moeite" mee had :P

Haha Kiba weegt 40 Kilo en met mijn verkeerd gegroeide rug ontilbaar maar hij kan prima traplopen hoor. Moest hij toen ik bij mijn ouders woonde ook en nu moet hij ook een heel klein trapje op zonder moeite dus dat is geen probleem.

over de slaapkamer activiteiten, kijk mijn antwoord naar kees ;-)

honden page profiel KeesKees 3 doggies

honden foto van Kees

Nou, dan moet vriend niet zeuren he. ;) Tenzij hij met een goed argument komt. Maar zowizo niet meteen na de verhuizing. 

honden page profiel Marjo en KibaMarjo en Kiba

honden foto van Marjo en Kiba

Suzanne, hij kan mij geen goed argument geven. en ik was dus benieuwd hoe jullie daartegen aan keken ;-)

Maar we gaan er wel uit komen hoor uiteindelijk ;-)

Kees, haha nee dat vind ik dus ook ;-)

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca 3 doggies

honden foto van Suzanne en Luca

" Suzanne, hij kan mij geen goed argument geven. en ik was dus benieuwd hoe jullie daartegen aan keken ;-)

Maar we gaan er wel uit komen hoor uiteindelijk ;-)

Kees, haha nee dat vind ik dus ook ;-) "

 Ik snap je hoor, daarom geef ik ook argumenten.

 

Wij kunnen het hier wel allemaal met je eens zijn, zijn we ook, alleen als hij voet bij stuk blijft houden, wat dan? 

Hij heeft geen goed argument, dus jullie worden het vast wel eens.

 

Hopelijk zal hij inzien dat het voor Kiba niet te begrijpen zal zijn om straks niet meer bij jullie mag slapen.

 

 

honden page profiel Marjo en KibaMarjo en Kiba

honden foto van Marjo en Kiba

Hih nou gisteravond in bed hadden we het er weer even over omdat hij Kiba weer op bed had gelaten :P Hij liep te mopperen dat ik Kiba had aangeleerd om op bed te komen en dat hij daardoor geen beenruimte meer had en toen ik hem zei dat hij de gene was die Kiba op bed stuurde en het goed vond en hij het hem aangeleerd had zei hij uiteindelijk dat we een driepersoonsbed moesten kopen zodat Kiba erbij kon hahahaha. Volgens mij vind hij het stiekem toch wel gezellig <3

honden page profiel Sem en yinzSem en yinz 3 doggies

honden foto van Sem en yinz

Gewoon lekker op de slaapkamer houden.
Wij hadden eerst onze hond in een nachtverblijf, maar we hebben hem ook naar binnen gehaald, omdat hij liever bij ons is.
Hij slaapt niet op de slaapkamer, maar beneden.
En dan gaat hij altijd in de buurt van de trap liggen om bij ons in de buurt te zijn.
Je moet gewoon doen waar jij en je hond zich goed bij voelen

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca 3 doggies

honden foto van Suzanne en Luca

Goed dat jullie het er over hadden. Grappig, hij loopt te mopperen en laar haar zelf op het ben. Het is toch gewoon gezellig. Luca klint in de ochtend altijd even boven op mijn man, geeft hem een flinke lik en zijn dag kan niet meer stuk.

 

Luca ligt meestal tussen mijn benen. Meestal gaat ze halver wegen de nacht zelf in de mand naast het bed. Soms komt ze weer bij ons liggen. En elke ochtend een knuffel.

Kiba slaapt toch zelf naast jullie bed? Behalve als jullie haar op bed vragen? Super toch.

Het komt vast wel goed. Alvast heel veel succes met verhuizen. Moeten jullie veel doen in je nieuwe huis? Spannend en leuk! 

honden page profiel Marjo en KibaMarjo en Kiba

honden foto van Marjo en Kiba

Sorry voor de late reactie, had het een beetje druk..

Sem, dat gaat zeker goed komen. Afgelopen nacht heeft kiba op bed geslapen op verzoek van mn vriend haha

Suzanne, haha ja hij is erg tegenstrijdig bezig. Merk de afgelopen nachten dat hij het ineens heel fijn vind als kiba bij ons slaapt op bed haha.
We hoeven niet zoveel te doen gelukkig. Beetje verven en meer eigenlijk niet. Als alles goed gaat gaan we per 1 januari daar wonen :-D

pagina 1 van 2 12
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^