geen agility meer, wat kan ik niet met haar doen?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel SophieSophie

Hoi,

Mijn hond heeft 3 weken geleden een erge misstap gemaakt, waardoor ze erg veel last van haar rug heeft gehad.. ze springt nu al weer in het rond, maar moet voorlopig nog wel rustig aan doen.

Ik deed met haar altijd agility en heb dus 3 weken geleden ook de curcus stop gezet . Nu vond en vind ze agility wel heel erg leuk, maar ik durf dit nu niet meer met haar op te pakken aangezien ze ook al wat ouder word. Wat is voor haar een leuk alternatief?

Dog dance heeft ze al een keer gedaan en dat is geen optie meer, laatst al geprobeerd (nog voor het verstappen), maar ze vind het niet meer leuk, na 10 minuten heeft ze het al wel weer gehad. 

Toch wil ik wel graag nog wat met haar doen..

Dus hoop ik dat jullie iets leuks weten!

Alvast bedankt!

honden page profiel WendyWendy

honden foto van Wendy

Ik ben gaan praktijkspeuren met mijn kneusje. 

Anoniem (Gast)

Hier ook een hondje dat geen agility mag doen. Ik start binnenkort met treiball. Geen belastende sport maar wel goed om het koppie bezig te houden. 

honden page profiel RoosjeRoosje

honden foto van Roosje

Met mijn oude herder deed ik ook speuren, vond hij geweldig en daarna was hij ook echt moe en voldaan.

honden foto van Wichita en haar roedel - Eevee, Elphaba, Glacee, Grant & Bloom

Het verschilt natuurlijk erg per hond wat hij/zij leuk vindt en waarvoor hij/zij ook geschikt is... Maar er zijn gelukkig heel wat opties.

 

Tegenwoordig bestaat er zoals als 'Hoopers', een vorm van agility maar minder belastend dus wellicht dat dit ter zijnde tijd nog een mogelijkheid is.

Verder heb je inderdaad Treiball, of echt schapendrijven voor de 'echte' herders. Dogfrisbee, CombiFun (combinatie van van alles en nog wat), Gehoorzaamheid, Balanssport en Speuren zijn ook nog een optie...Of Rally-O!

 

Maar je zou ook bij je hondenschool kunnen vragen of je bepaalde onderdelen kunt schrappen, mocht je iets vinden wat je bevalt maar sommige oefeningen te belastend vinden. Zo doe ik met een van onze honden af en toe nog behendigheid, maar hoeft zij onderdelen zoals de wip en schutting niet te doen omdat zij dit eng vindt (en ze epilepsie heeft dus we haar niet willen overbelasten).

honden page profiel SophieSophie

Ik heb praktijk speuren even opgezocht, maar dat gaat hem niet worden.. ik ben 17 en zit dus nog op school van s'ochtends tot eind van de middag... Ook zag ik dat dit word gedaan in bossen en ik heb toch liever dat mijn hond gewoon los kan lopen in het bos zonder achter een geurspoor aan te gaan.

Ik ga nog even kijk naar treiball, heb daar laatst een workshop van gehad en was idd wel leuk, helaas vond ze het na een half uurtje wel weer genoeg.

honden page profiel Ingrid van de KoppelIngrid van de Koppel

honden foto van Ingrid van de Koppel

Als je gaat speuren met je hond, is het echt niet zo dat ze daarna maar elk spoor in het bos gaat volgen. Ze volgt het spoor waarvoor je op dat moment aangeeft dat ze het mag gaan volgen. Het is zelfs zo sterk dat mijn Scott, een Welsh springer spaniel, een jachthond bij uitstek dus, de wildsporen in het bos niet meer interessant vindt als hij het uitgezette spoor volgt. Ik doe het speuren op zaterdagmiddag. Het is echt geweldig; eindelijk iets waar Scott voor de volle 100% voor gaat en wat hij leuk blijft vinden. Heel voldaan en heel moet wordt hij ervan. Wij zijn helemaal om, allebei.

honden page profiel SophieSophie

" Het verschilt natuurlijk erg per hond wat hij/zij leuk vindt en waarvoor hij/zij ook geschikt is... Maar er zijn gelukkig heel wat opties.
 
Tegenwoordig bestaat er zoals als 'Hoopers', een vorm van agility maar minder belastend dus wellicht dat dit ter zijnde tijd nog een mogelijkheid is.
Verder heb je inderdaad Treiball, of echt schapendrijven voor de 'echte' herders. Dogfrisbee, CombiFun (combinatie van van alles en nog wat), Gehoorzaamheid, Balanssport en Speuren zijn ook nog een optie...Of Rally-O!
 
Maar je zou ook bij je hondenschool kunnen vragen of je bepaalde onderdelen kunt schrappen, mocht je iets vinden wat je bevalt maar sommige oefeningen te belastend vinden. Zo doe ik met een van onze honden af en toe nog behendigheid, maar hoeft zij onderdelen zoals de wip en schutting niet te doen omdat zij dit eng vindt (en ze epilepsie heeft dus we haar niet willen overbelasten). "

  

We hebben een hele kleine hondenschool waar je niet heel veel kunt doen, dat betekend dat we dus zoiezo naar een andere hondenschool moeten gaan zoeken.. bij behendigheid vind ze juist de sprongetjes minder leuk, de tunnel, kataloop en schutting vind ze wel echt geweldig..

Het is een herdertje, maar schapendrijven word ook overdag gedaan, en dan zit ik dus helaas op school, ik ben dus opzoek naar iets wat ik thuis kan oefenen en wat in de avond gedaan kan worden..

Wel heel eeg bedankt voor uw reactie, ik ga even kijken naar de dingen die u allemaal heeft genoemd!

honden page profiel SophieSophie

" Als je gaat speuren met je hond, is het echt niet zo dat ze daarna maar elk spoor in het bos gaat volgen. Ze volgt het spoor waarvoor je op dat moment aangeeft dat ze het mag gaan volgen. Het is zelfs zo sterk dat mijn Scott, een Welsh springer spaniel, een jachthond bij uitstek dus, de wildsporen in het bos niet meer interessant vindt als hij het uitgezette spoor volgt. Ik doe het speuren op zaterdagmiddag. Het is echt geweldig; eindelijk iets waar Scott voor de volle 100% voor gaat en wat hij leuk blijft vinden. Heel voldaan en heel moet wordt hij ervan. Wij zijn helemaal om, allebei. "

 

Okee, bedankt voor uw reactie, ik ga even verder lezen erover en kijken of ik dat hier ergens in de buurt kan doen en of ik eventueel een proeflesje kan doen met haar!

honden page profiel Lianne, Mara & MaybeLianne, Mara & Maybe

honden foto van Lianne, Mara & Maybe

Hoopers misschien? Dat is een soort van behendigheid maar dan zonder sprongen en klimwerk

honden page profiel Golden Girls Golden Girls

honden foto van Golden Girls

Ik dacht inderdaad ook meteen aan Hoopers. Ik heb hier zelf ook een 'kneusje' die geen behendigheid meer kan doen. Ik heb met haar Treibball gedaan, dat vind ze erg leuk! Maar... verschil is dat mijn hond alles doet voor een koekje. Zij vind dogdance dan ook erg leuk!

 

honden page profiel Wakkere huskyWakkere husky

honden foto van Wakkere husky

Je kunt ook in en om huis met geurspelletjes beginnen

 

http://suzanneclothier.com/nederlands/geurspelletjes-om-je-hond-zijn-neus-te-leren-gebruiken

 

Of google eens op 'hersenwerk voor honden' 

honden page profiel EstherEsther

honden foto van Esther

Ik zit ook te denken aan hoopers. Ik geef dit hier op mijn hondenschool en heb ook honden met lichamelijke problemen op les. Je kan prima je training hierop af stemmen.

 

Een impressie van hoopers is te zien via mijn youtube kanaal: https://www.youtube.com/channel/UC2SQEZwR4gjrre7L_LD9WCQ 

 

En meer informatie is te vinden via www.hoopersnederland.com

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^