Nieuwe hond erbij, welk ras?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel BowieBowie

honden foto van Bowie

Hoi hoi, 

 

ik heb nu een half jaar oude Franse Bulldog. Over een jaar of twee wil ik eigenlijk nog een hondje aanschaffen omdat ik dat gezellig vind voor zowel Bowie als voor mezelf. Bowie kan heel goed met honden en vind niks leuker dan met andere honden spelen en het lijkt mij heel erg gezellig in huis, nog een hondje. Nou wil ik me nu al orienteren ook omdat ik me dan in kan schrijven voor nestjes etc. Ik weet alleen niet welk ras ik zou moeten nemen. Ik wil opzich nog wel een Franse Bulldog maar aan de andere kant is het misschien juist leuk om een ander ras te nemen. Weet iemand wat naar wat voor een ras ik zou kunnen kijken? Ik wil graag een hond die ongeveer net zo groot word als een Franse Bulldog en een knuffelhondje die ook goed met honden kan. Ik vind een Austrian Shepherd heel erg mooi maar weet verder niks over het karakter daarvan, kan iemand me daar wat meer over vertellen?

 

Groetjes

honden page profiel De mannenDe mannen

honden foto van De mannen

Persoonlijk zou ik nog even wachten met een hond erbij dat je eigen hond iets ouder is.

Een pup en een puber kan best pittig zijn.

 

Lees dat je een aussie mooi vind, maar aan je wensen te zien is deze niet geschikt.

Heb zelf een aussie en dit zijn echt nog werkhonden.

Honden met een pittig karakter onder die leuke kleurtjes.

Een hond die flinke wandelingen en mentale uitdaging nodig heeft om hem tevreden te houden.

En daarnaast is hij wel een aantal maten groter dan een franse bulldog 

 

Te vaak worden ze helaas aangeschaft voor de leuke kleurtjes en te vaak worden deze honden al op jonge leeftijd herplaatst omdat mensen zich flink vergissen in dit ras.

Wil je hiervoor gaan lees je dan heel goed in en kijk en wees eerlijk tegen jezelf of dit de eerst komende 15 jaar in je levensstijl past.

honden page profiel Love is a four-legged wordLove is a four-legged word

honden foto van Love is a four-legged word

Een Australian Shepherd is veel groter dan de Franse Bulldog en bijna tegenovergesteld qua karakter. Australian Shepherds zijn echte werkhonden, absoluut geen honden voor een blokje om. Ze zijn ook niet bijzonder sociaal naar andere honden toe vind ik. Zeer energiek, pittig, werklustig en dus geen gemakkelijk en sociaal knuffelhondje. Met jouw wensen zou ik dit ras in ieder geval direct afstrepen.

Aangezien je Franse Bulletjes leuk vindt, is een Boston Terriër misschien iets voor je? Familie van de Franse Bulldog, iets slanker en hoger op de pootjes en ze zijn wat vrolijker en actiever. Verder zijn ze sociaal, clownesk, aanhankelijk en erg slim. In Nederland zijn ze vrij zeldzaam, maar o.a. in Amerika is het een zeer populair en geliefd ras.



Ik zou het sowieso in de 'Gezelschapshondengroep' zoeken. Anders misschien een mopshondje?

http://www.raadvanbeheer.nl/rashonden/hondenrassen-rasgroepen/?tx_ras_pi1 =197&backPID=1466&cHash=f5110fad8a0f81669f542ee2722ae4f6

honden page profiel Sofie & SennaSofie & Senna

honden foto van Sofie & Senna

De mannen heeft een goed punt.
De aussi stond bij mij ook (qua uiterlijk dan) op mijn nummer 1, maar je moet realistisch zijn en weten dat het erg veeleisende honden zijn. Ik kan een hond wel wat fysieke activiteit geven, maar ze hebben daarnaast ook nog mentale uitdaging nodig.
Een aussi zal ook een hoop meer beweging nodig hebben dan je Franse Bulldog, ik denk eerlijk gezegd niet dat het 2 rassen zijn die goed bij elkaar passen.

honden page profiel Lola&JojoLola&Jojo

honden foto van Lola&Jojo

" Een Australian Shepherd is veel groter dan de Franse Bulldog en bijna tegenovergesteld qua karakter. Australian Shepherds zijn echte werkhonden, absoluut geen honden voor een blokje om. Ze zijn ook niet bijzonder sociaal naar andere honden toe vind ik. Zeer energiek, pittig, werklustig en dus geen gemakkelijk en sociaal knuffelhondje. Met jouw wensen zou ik dit ras in ieder geval direct afstrepen.

Aangezien je Franse Bulletjes leuk vindt, is een Boston Terriër misschien iets voor je? Familie van de Franse Bulldog, iets slanker en hoger op de pootjes en ze zijn wat vrolijker en actiever. Verder zijn ze sociaal, clownesk, aanhankelijk en erg slim. In Nederland zijn ze vrij zeldzaam, maar o.a. in Amerika is het een zeer populair en geliefd ras.



Ik zou het sowieso in de 'Gezelschapshondengroep' zoeken. Anders misschien een mopshondje?

http://www.raadvanbeheer.nl/rashonden/hondenrassen-rasgroepen/?tx_ras_pi1 =197&backPID=1466&cHash=f5110fad8a0f81669f542ee2722ae4f6
Ik had precies dezelfde ingeving LOL,  en ze heeft het over dat ze met 2 jr er 1 bij wilde 

 

honden page profiel Eline, Gruul en ThaliaEline, Gruul en Thalia

honden foto van Eline, Gruul en Thalia

Mijn meisje (manchester terrier) speelt altijd heel leuk met de franse bullies die ze tegen komt. Ze rennen en spelen samen flink door. Boedha (franse bull) die gaat nog amper terug naar zijn baas als hij Thalia ziet, dan willen ze alleen nog samen spelen. Kan natuurlijk ook aan de opvoeding van de baas liggen hoor haha.

Manchester terriërs zijn echte knuffelkontjes, als je al een hondje hebt wat goed alleen thuis kan blijven dan komt dat met een MT ook goed. Ze willen nogal snel verlatingsangst hebben maar met een maatje in huis uit zich dat veel minder snel. Ik moet de eerste nog tegen komen die niet alleen thuis kan blijven met maatje.

Ze worden ong net zo hoog alleen zijn ze veel slanker.

Thalia is hoger dan Boedha maar weegt met haar 6 kilo, 7 kilo minder. De gemiddelde MT word ong. 7-10 kilo, ligt ook aan het geslacht.

honden page profiel sneeuwwitje en de dwergsneeuwwitje en de dwerg

honden foto van sneeuwwitje en de dwerg

Petit brabancon, mops,boston terrier,denk dat dit wel leuke hondjes zijn qua energie ????

honden page profiel Witte DraakWitte Draakgoedgekeurde fokker

honden foto van Witte Draak

Ze wil over twee jaar een hond erbij. Haar eigen hond is dan 2,5 jaar en allang puber-af. 

 

Wat dacht je van een markiesje? Die zijn ongeveer even groot als een Franse bulldog, stellen ook niet zoveel eisen qua beweging (alhoewel ze zeker hun hand niet omdraaien voor lekker bewegen of sporten), het zijn geen werkhonden zoals de Australian shepherd, maar ze hebben wel een fluffy uiterlijk. (ervan uitgaande dat dat is wat je aansprak) 

honden page profiel Just The Max   Just The Max

honden foto van Just The Max

" Ze wil over twee jaar een hond erbij. Haar eigen hond is dan 2,5 jaar en allang puber-af. 

 

Wat dacht je van een markiesje? Die zijn ongeveer even groot als een Franse bulldog, stellen ook niet zoveel eisen qua beweging (alhoewel ze zeker hun hand niet omdraaien voor lekker bewegen of sporten), het zijn geen werkhonden zoals de Australian shepherd, maar ze hebben wel een fluffy uiterlijk. (ervan uitgaande dat dat is wat je aansprak)  "

 


Ging precies hetzelfde zeggen ;-)

honden page profiel sylviasylvia

honden foto van sylvia

Een Tibetaanse spaniel?

Die zijn ook niet zo heel groot en het zijn echte sportieve en gezellige gezelschapshondjes.

Ik ken er één, een vrolijke spring in het veld, maar verder een heel lief en vrolijk hondje.

En dat is precies zoals deze hondjes horen te zijn.

Volgende forumvraag: Goede Kweker Gezocht
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^