verharing mogelijk door allergie?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Ilse Ilse

honden foto van Ilse

Ik hoop zo dat jullie mij kunnen helpen! Wij hebben een blonde labrador die al vanaf juli tot nu non stop enorm verhaard! Geen plukken maar losse haren. De vloer tafel bank kleding alles zit eronder. 1x langs je broek lopen en je hele onderbeen zit onder het haar. Nu krapt hij zich naar mijn idee laatste weken ook meer als anders. Hij heeft geen vlooien! Hij heeft geen kale plekken. Op zijn buik rond piemel wel wat wondjes en onder oksel ook een plekje. Verder niet. Hij heeft een plekje op zijn rug wat niks te zien is maar als je hem daar aait draait hij zich gelijk om en begint daar te bijten/likken. We voeren pro plan en hij krijgt al wel 8, weken schapenvet en zalmolie zonder resultaat. Hebben jullie enig idee waar het verharen vandaan kan komen? Het is gewoon niet meer leuk om hem zo in huis te hebben want alles zit onder het haar! Elke week wordt hij ook geborsteld! We willen absoluut geen vers gaan voeren dus die tip heb ik niks aan. Hij mag geen vers ivm ziektes die dat kan geven bij de koeien wat hij vaak bij is.die kunnen van zijn uitwerpselen dan erg ziek worden.

honden foto van Wichita en haar roedel - Eevee, Elphaba, Glacee, Grant & Bloom

Helaas is de labrador zo een ras dat het hele jaar door verhaard... Wij hebben hier verschillende rassen rondlopen (waaronder langharige honden en katten) en de kortharige Chihuahua van ons is veruit het ergste. Een paar minuten op schoot en je kleding zit helemaal onder.

 

Het klopt dat vers voer soms kan helpen, maar dat hoeft lang niet altijd het geval te zijn! Het is immers deels ook een natuurlijk proces, en daar doe je weinig tegen. Op het gebied van voeding zou je wel andere brokken kunnen proberen. Sommige mensen beweren namelijk dat granen en toevoegingen die in merken als Pro Plan zitten ook voor dit soort problemen kunnen zorgen. Ikzelf ben hier niet zo van overtuigd hoor als ik heel eerlijk ben, maar er zijn genoeg andere opties op de markt wat betreft brokken waar wat minder onnatuurlijke toevoegingen bij zitten.

 

Verder zou ik het borstelen ook zeker opvoeren naar meer dan 1x per week! Ik weet niet hoe oud de hond nu precies is, maar tijdens de puberteit borstelde/kamde wij hier sommige van onze dames zelfs om de dag vanwege de vachtproblemen dan. Dit is bij kortharige rassen natuurlijk anders, want van klitten e.d. is geen sprake. Maar puberteit zou wel iets te maken kunnen hebben met deze situatie. Bovendien is 1x in de week borstelen sowieso weinig als je het over uitvallende vacht hebt. Dus ik zou zeker naar 2x per week gaan, misschien zelfs iets vaker nog dan dat tot het probleem is opgelost.

Gaat de hond af en toe in bad? Bij onze langharige meiden werkt dit namelijk erg goed als zij in de rui zijn. Bij badderen kun je alle overtollige haren goed verwijderen en komt ook al het haar goed los, dus zijn de problemen nadien vaak iets minder. Ik bedoel nu zeker niet dat je je hond wekelijks in bad moet doen hoor! Maar af en toe kan geen kwaad, en best helpen met dit soort dingen.

 

Een allergie kan zeker een optie zijn... Of het nu voor granen,of een ander onderdeel van zijn voeding is, of een nieuw schoonmaakmiddel in huis. Zeker bij meer krabben zou ik dit in de gaten houden. Een bezoekje aan de dierenarts kan geen kwaad, al kunnen die vaak ook moeilijk helpen met dit soort ingewikkelde vraagstukken.

 

Echter vrees ik toch dat het ook wel deels echt een probleem is van kortharige rassen hoor. Want ondanks al mijn tips hierboven, blijven wij hetzelfde probleem houden met onze kortharige Chi (het verharen bedoel ik dan, zij heeft niet de plekjes en overige dingen die je omschrijft).

 

Ik hoop dat je hier iets aan hebt en dat anderen nog met goede tips zullen komen. Succes ermee in ieder geval!

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

de koeien kunnen ziek worden van zijn uitwerpselen, dacht je dat de brok dat dan voorkomt ? nee denk het niet, weet waar je op doelt, honden mogen niet in weide gras komen waar koeien van eten, maar of het brok of vers is maakt totaal niet uit.

labrador is een hond die kortharig is, verharen wat meer dan langharige honden, en dan ook nog op een andere manier, korteharige stekelhaartjes die werkelijk overal in zitten, en langharige honden meer vlokken verharend.

toch als je hond koud ligt in de winter zal die niet zo erg verharen dat de bank je broek er gelijk wit uitziet.

voeding kan een hoop bijdragen aan het verharingsproces.

hier een hond die alleen hormonaal verhaart en seizoensgebonden verhaart, maar tegenwoordig liggen honden de hele zomer warm maar ook de winter, dus is er geen sprake meer van seizoensverharing maar gaat dat het hele jaar door.

wanneer de hond geen kale plekken heeft valt dat dus wel allemaal mee, maar je zou toch eens naar de voeding kunnen kijken.

een brok zonder graan, en dan echt geen graan. meer vleesaandeel, of toch eens over stappen op vers, en je hond uitlaten buiten de koeienweides. dan is vers ook geen enkel probleem.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

ik zou de vacht met rust laten, je hebt een labrador, nergens voor nodig die te borstelen, je kan eens een massageborstel gebruiken en een x in de week even er doorheen halen, meer niet.

hoe meer je borstelt hoe meer de verharing op gang komt, je stimuleert de verharing door als maar te borstelen, laat de vacht gewoon met rust. losse haren haal je met een vochtige zeem weg, dat is het.

honden page profiel Ilse Ilse

honden foto van Ilse

Is het denken jullie nog een idee im een sensitive brok te gaan voeren?

honden page profiel s@nt@s@nt@

honden foto van s@nt@

Hoe oud is hij?

Ik zou in elk geval een brok zonder granen kiezen.
Sensitive brokken en dergelijke ben ik niet zo'n fan van, omdat het hier geen effect had.
Je weet namelijk niet waardoor de jeuk en het verharen wordt veroorzaakt.

Ik ben zelf tevreden over het merk wolfsblut, op food4pets.be verkopen ze dit, met nog meer graanvrije goede merken, en snelle levering.

honden page profiel Ilse Ilse

honden foto van Ilse

Hij is bijna 9 maand

honden page profiel s@nt@s@nt@

honden foto van s@nt@

Ok.

De reden dat ik naar de leeftijd vroeg is omdat er ook een allergie aan ten grondslag kan liggen, zeker omdat hij krabt en wat wondjes heeft, maar zoals ik het begrijp is het verharen al een tijdje bezig.

honden page profiel Ilse Ilse

honden foto van Ilse

" Ok.

De reden dat ik naar de leeftijd vroeg is omdat er ook een allergie aan ten grondslag kan liggen, zeker omdat hij krabt en wat wondjes heeft, maar zoals ik het begrijp is het verharen al een tijdje bezig. "

honden page profiel Ilse Ilse

honden foto van Ilse

Klopt al zeker vanaf juli. En het wordt alleen maar erger.

honden page profiel CCgoedgekeurde fokker

honden foto van C

Is er al gekeken naar mijten?

honden page profiel delubodelubo

honden foto van delubo

Misschien een keertje naar een trimsalon brengen, om onderwol te verwijderen. Kan zijn dat het verstikt zit en dat jeukt ook. Even flink laten wassen en de blazer erop. Zou een eerste stap kunnen zijn. Kun je vanuit daar verder kijken.

honden page profiel Ilse Ilse

honden foto van Ilse

Nee er is niet gekeken nog n naar iets door de dieren arts. Mijn idee gaat uit naar een allergie aangezien hij steeds meer wondjes/bultjes op zijn buikje krijgt rond zijn piemel.

honden page profiel Ilse Ilse

honden foto van Ilse

Gisteren naar de dierenarts geweest. Die heeft hem helemaal onderzocht. Hij blijkt last te hebben van een vlooien allergie. Geen vlooien mijten of parasieten te vinden in zijn vacht/huid. Naar wel vlooien poep. Gezien de plekken van de jeuk en de wondjes wees alles dus naar vlooien allergie. Nu heeft hij prednison en anti jeuk middel gehad via injectie. Hij moest nu maandelijks ontvlooid worden met comfortis kauw tabletten. Als wondjes genezen omdat hij niet meer krabt zal zijn huid de vacht ook weer vast gaan houden. Dus nu is het afwachten! Heeft iemand van jullie ook hond het vlooien allergie? En hoe gaat het met jullie hond?

Nelis (Gast)

Fijn dat je weet waar de allergie vandaan komt. Helaas hoeft maar 1 vlo te bijten en dan zie je de allergische reactie al.
Hou er wel rekening mee dat de Labrador een mozaiek verharing heeft, dat houdt in dat ze het hele jaar door wat verharen met pieken in de lente en herfst als ze de vacht klaar gaan maken voor de warmte/kou.
Inderdaad met een rubber borstel even de losse haren weg halen, of liever een natte zeem. Niet dagelijks borstelen want dan stimuleer je de continuïteits rui en dan gaan ze uiteindelijk steeds meer verharen.
Als hij in de lente of herfst rui is kan je wat groffer geschut gebruiken, maar het beste is om hem dan naar de trimsalon te brengen zodat ze maar 1 behandeling nodig hebben. Dan hoef jij niet dagelijks de losse haren weg te borstelen. (Je mag ze in de rui wel dagelijks/2 dagelijks borstelen omdat je dan enkel de losse haren weghaalt). Een handje helpen zegmaar, en stop op tijd met borstelen zodat je de vacht niet beschadigd.

honden page profiel GoldendeleriousGoldendelerious

honden foto van Goldendelerious

" Ik hoop zo dat jullie mij kunnen helpen!
Wij hebben een blonde labrador die al vanaf juli tot nu non stop enorm verhaard! Geen plukken maar losse haren. De vloer tafel bank kleding alles zit eronder.
1x langs je broek lopen en je hele onderbeen zit onder het haar.

Nu krapt hij zich naar mijn idee laatste weken ook meer als anders.
Hij heeft geen vlooien!
Hij heeft geen kale plekken.
Op zijn buik rond piemel wel wat wondjes en onder oksel ook een plekje.
Verder niet. Hij heeft een plekje op zijn rug wat niks te zien is maar als je hem daar aait draait hij zich gelijk om en begint daar te bijten/likken.

We voeren pro plan en hij krijgt al wel 8, weken schapenvet en zalmolie zonder resultaat.

Hebben jullie enig idee waar het verharen vandaan kan komen? Het is gewoon niet meer leuk om hem zo in huis te hebben want alles zit onder het haar!
Elke week wordt hij ook geborsteld!

We willen absoluut geen vers gaan voeren dus die tip heb ik niks aan. Hij mag geen vers ivm ziektes die dat kan geven bij de koeien wat hij vaak bij is.die kunnen van zijn uitwerpselen dan erg ziek worden. "

 

Dat is flauwekul. De staat van het rund zegt iets over de mate van neospora besmetting en juist runderen zijn vaak tussengastheer en geen eindgastheer door mogelijk een hondendrol. In sporadische gevallen kunnen honden ook tussengastheer zijn.
Het grootste risico zit in het laten eten van nageboortes van runderen, reeën en herten. Het moederdier zelf kan neospora drager zijn, daar totaal niet ziek van zijn en het als ziekte overbrengen op haar jong. Uitwerpselen van de hond deponeren direct in voer of in weilanden waar afgekalfd en gegraasd wordt, kan een risico vormen.

Je doet voorkomen dat neospora volop bij rauw gevoerde honden voorkomt, maar dat is geenszins het geval. Juist ook brokkenhonden kunnen eindgastheer zijn van neospora en katten......in sporadische gevallen kunnen ze tussengastheer zijn en eventueel een risico vormen voor vee als richtlijnen niet in acht worden genomen.

Het vee dat hier in hondenlosloopgebied de gelegenheid krijgt om buiten te leven, is in de regel totaal niet vatbaar voor neospora en hebben elk jaar weer gezond jongvee. 

 

Ik ken dan ook behoorlijk veel eigenaren op vee- of paardenhouderijen waarvan hun honden gewoon rauwe voeding krijgen. Vlees geschikt voor menselijke consumptie (dus ook de ingewanden, buiten de baarmoeder om) 1 dag invriezen op min. -20 gr. Celcius doodt de neospora, dus het komt de humane voedselketen op die manier niet binnen.

Tot zover de nuancering over mogelijk risico om vee te infecteren.

 

honden page profiel Ilse Ilse

honden foto van Ilse

"  
Dat is flauwekul. De staat van het rund zegt iets over de mate van neospora besmetting en juist runderen zijn vaak tussengastheer en geen eindgastheer door mogelijk een hondendrol. In sporadische gevallen kunnen honden ook tussengastheer zijn.Het grootste risico zit in het laten eten van nageboortes van runderen, reeën en herten. Het moederdier zelf kan neospora drager zijn, daar totaal niet ziek van zijn en het als ziekte overbrengen op haar jong. Uitwerpselen van de hond deponeren direct in voer of in weilanden waar afgekalfd en gegraasd wordt, kan een risico vormen.
Je doet voorkomen dat neospora volop bij rauw gevoerde honden voorkomt, maar dat is geenszins het geval. Juist ook brokkenhonden kunnen eindgastheer zijn van neospora en katten......in sporadische gevallen kunnen ze tussengastheer zijn en eventueel een risico vormen voor vee als richtlijnen niet in acht worden genomen.
Het vee dat hier in hondenlosloopgebied de gelegenheid krijgt om buiten te leven, is in de regel totaal niet vatbaar voor neospora en hebben elk jaar weer gezond jongvee. 
 
Ik ken dan ook behoorlijk veel eigenaren op vee- of paardenhouderijen waarvan hun honden gewoon rauwe voeding krijgen. Vlees geschikt voor menselijke consumptie (dus ook de ingewanden, buiten de baarmoeder om) 1 dag invriezen op min. -20 gr. Celcius doodt de neospora, dus het komt de humane voedselketen op die manier niet binnen.
Tot zover de nuancering over mogelijk risico om vee te infecteren.
  "

  ik heb er helemaal geen verstand van in welke mate de koeien wel of niet ziek worden.het is iets wat mijn fam niet wil bij de koeien op de boerderij! Ik doe hetalleen maar opvolgen>

honden page profiel oukjeoukjespeciaal aangestelde fokker

honden foto van oukje

Woon je op een boerderij?

honden page profiel CCgoedgekeurde fokker

honden foto van C

Heb je meerdere dieren? Alleen je hond behandelen is niet voldoende om van vlooien af te komen..Als je vlooien hebt dan zul je ook je huis goed moeten behandelen.

honden page profiel Ilse Ilse

honden foto van Ilse

Mijn schoon familie hebben boerderij.de hond is daar als wij werken dus aantal dagen per week. De hond heeft geen vlooien. Waarschijnlijk 1 gehad of ergens buiten geprikt. Geen andere huis dieren als de hond ook op de boerderij alleen koeien en geen andere dieren Hoef ons huis niet te behandelen omdat hij geen vlooien heeft. Alleen huishoudelijk schoon maken.

honden page profiel GoldendeleriousGoldendelerious

honden foto van Goldendelerious

"  

ik heb er helemaal geen verstand van in welke mate de koeien wel of niet ziek worden.het is iets wat mijn fam niet wil bij de koeien op de boerderij! Ik doe hetalleen maar opvolgen> "

 

Dan moet je familie er wel bij vermelden dat vlees geschikt voor menselijke consumptie gewoon veilig is voor hond en omgeving wat neospora betreft. 

honden page profiel Ilse Ilse

honden foto van Ilse

Zoals ik ineen later bericht eb nieuw topic beschrijf hoeven we nog niks met het voer.dus het is nu geen issue!

honden page profiel Liesbeth, Diva &JaimyLiesbeth, Diva &Jaimy

honden foto van Liesbeth, Diva &Jaimy

Sowieso niet meer elke week borstelen, dat stimuleert alleen maar het verharen en met veel kammen/borstels neem je ook veel gezonde en nieuwe haren mee waardoor het verharen ook sneller gaat.

Mijn tip is om naar een trimsalon te gaan voor een was en blaasbehandeling, de hond wordt gewassen en gaat daarna in de crèmespoeling. Goed in laten werken en daarna heel goed droog blazen met een waterblazer. Hierdoor gaan de losse haren er uit zonder met een kam/borstel de vacht kapot te trekken. Het uitblazen is vacht en huidvriendelijk en voor de hond zelf ook veel fijner! Ik loop stage in een trimsalon die heel veel met deze methode werkt, je mag me altijd een pb sturen voor meer info!

honden page profiel delubodelubo

honden foto van delubo

Even een toevoeging op de verharing van een labrador, hierboven staat mozaikverharing, maar dat geld voor gladharen. Die verharen het hele jaar door. De labrador is kort stokhaar deze hebben een blokverharing. Deze ruien dus in periodes.

Volgende forumvraag: wel of niet in de vaatwasser
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^