vlees en brok samen??

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel LukaLuka

Honden die op zo een manier door hun baas benaderd opgevoed en gevoerd worden dat ze meer op een mens lijken qua leefgewoonten dan een hond dat noem ik verwend verpamperd vermenselijkt

Een steeds terug komend argument waarom niet mengen van brok en vlees is de zuurgraad je beseft toch dat een hondenmaag zijn zuurgraad aanpast aan datgene hij op dat moment eet?
Een hond heeft geen standaard zuurgraad en dat is pure wetenschap he Groente geeft in de maag van een hond ook een andere zuur graad zou snel gaan verkondigen om dat niet meer samen met vlees of brok te geven...

honden page profiel CornelieCornelie

honden foto van Cornelie

Onze honden krijgen het ook door elkaar en dat is geen probleem.

Ik vind het wel opmerkelijk dat we ons daar zo druk bij maken bij onze honden, maar niet over onszelf, ik heb nog nooit iets gehoord wat we beter wel of niet kunnen combineren m.b.t. verteringsenzymen etc etc..

Ik zou zeggen, probeer het en kijk hoe je hond erop reageert, dat lijkt me het belangrijkste uitgangspunt!

honden page profiel het Moderatorteamhet Moderatorteamgoedgekeurde fokker

honden foto van het Moderatorteam

OMGANG OP HET FORUM

HP stimuleert het respectvol reageren naar elkaar. Neem daarom ook gezamenlijk de verantwoording om de site leuk, leerzaam en gezellig te houden.

In je emotie kun je soms iets te fel overkomen, een verkeerde aanname doen of te scherp oordelen. Dit kun je voorkomen door de tijd te nemen om je mening goed te forumleren en eerst je bericht nog eens goed door te lezen voordat je op de reageerknop drukt. Stel eerst eens een vraag voordat je meteen je oordeel geeft.

Afbranden draagt niet bij aan een goed gesprek en jaagt mensen weg. Dat laatste willen we graag voorkomen omdat het doel is om zoveel mogelijk honden en baasjes te helpen.

Wij zetten waar nodig een moderatormelding in om mensen hieraan te herinneren, maar stimuleren ook dat leden elkaar hier netjes op wijzen.

Samen maken we de sfeer en de kwaliteit van het forum!

honden page profiel Wakkere huskyWakkere husky

honden foto van Wakkere husky

"  ja zeker weten ;-) jij bent ook niet diegene die het bloed onder mijn nagels vandaan haalt, ik geef ook aan, het kan ook zeker goed gaan, alleen zou het mijn keuze niet zijn omdat het m.i. gewoon inspannender is...
maar alle anonieme gasten hier beweren een hoop, zonder enige onderbouwing, ik onderbouw mijn keuze, en dan wordt er nog gezegd dat ik onzin verkoop en niets kan onderbouwen..terwijl zij diegene zijn die enkel een 'bewering' doen zonder te onderbouwen.. snap je? ;-) "

 

Ik denk altijd maar zo, mensen die moeten 'schreeuwen' om hun punt duidelijk te maken, en gaan gooien met termen als 'onzinnig' en 'flauwekul' hebben vaak niet echt wat zinnigs te melden. 'Laat gaan, laat gaan'  zegt mijn goede vriendin dan als ik zit te stomen... 

honden page profiel LukaLuka

Tja als er flauwekul en onzinnige dienen beweerd worden wat moet je dan zeggen dat het correct is,verder kijken is ook een kunst.
Dat van dat glas water is hier 4 jaar geleden al terecht onderuit gehaald en nog steeds komen ze met die onzin af die niks zegt over een hond zijn vertering. Denk maar eens na wat ik zeg ivm de zuurgraad want dat is geen onzin Edit: oh nee dat kinderachtig vriendjes club eens niet eens gedoe is nog steeds bestaande hier...

honden page profiel Wakkere huskyWakkere husky

honden foto van Wakkere husky

" Honden die op zo een manier door hun baas benaderd opgevoed en gevoerd worden dat ze meer op een mens lijken qua leefgewoonten dan een hond dat noem ik verwend verpamperd vermenselijkt

Een steeds terug komend argument waarom niet mengen van brok en vlees is de zuurgraad je beseft toch dat een hondenmaag zijn zuurgraad aanpast aan datgene hij op dat moment eet?
Een hond heeft geen standaard zuurgraad en dat is pure wetenschap he

Groente geeft in de maag van een hond ook een andere zuur graad zou snel gaan verkondigen om dat niet meer samen met vlees of brok te geven... "

 

Kun je me nog even uitleggen wat die eerste alinea te maken heeft met de vraag van TS? 

Ik wil ook graag mijn honden datgene geven waar ze het het beste op doen en ze zo lang mogelijk gezond mee gaan. Zeker een goede start geven aan een pup lijkt me niet direct een overbodige luxe. Dat vergt soms wat zoekwerk en wordt niet makkelijker gemaakt door tegenstrijdige adviezen die gegeven worden.

niemand heeft in deze de waarheid in pacht, en door zo denigrerende te gaan doen naar mensen die goed voor hun hond willen zorgen, krijg je bij mij voor elkaar dat ik de rest van wat je opschrijft eigenlijk ook niet meer serieus kan nemen.

 

en dat terwijl ik me eigenlijk afvroeg in hoeverre honden de pH van hun maagzuur bij kunnen stellen. vooral omdat de maagzuurproductie al op gang komt in afwachting van het eten en niet pas als de hond weet wat hij of zij gaat eten. Da's ook wetenschap (he, Pavlov...) 

maar goed, je toon en je manier van schrijven doe mij het ersgte vrezen voor de mogelijkheid van een zinnige discussie over de inhoud.

 

gegroet, de wakkere husky gaat slapen 

honden page profiel gabbergabber

honden foto van gabber

Heeft je hond wel eens over gegeven een dag na het eten van een geëxpandeerde brok? De brokken zijn dan nog volledig zichtbaar.
Dat heb je niet met een geperste brok, ook niet de grote hoeveelheid omdat het meeste gewoon verteerd is.

honden page profiel LukaLuka

Je beseft toch dat die ph waarde waarom ze zeggen niet mengen met brok betrekking heeft op bot en niet van vlees het is maar dat je weet waarover je het hebt he.

honden page profiel LukaLuka

" Heeft je hond wel eens over gegeven een dag na het eten van een geëxpandeerde brok? De brokken zijn dan nog volledig zichtbaar.

Dat heb je niet met een geperste brok, ook niet de grote hoeveelheid omdat het meeste gewoon verteerd is. "

 

En het punt in heel dit topic hiervan is? Maar aan je uitleg te lezen denk ik dat je Geëxtrudeerde bedoeld ipv geëxpandeerde En verder geperst 50% graan zoals bij farmfood tja veel verteren is daar niet aan he.

honden page profiel Het Gouden Kwartet & BaasjeHet Gouden Kwartet & Baasjegoedgekeurde fokker

honden foto van Het Gouden Kwartet & Baasje

Luka, gefeliciteerd voor het verpesten van de sfeer in dit topic!

 

En dan nu weer gericht aan de ts:

Ik denk dat het een kwestie is van uitproberen. Als je een pup hebt  die lastig eet dan ben je allang blij als hij al zijn voedingsstoffen binnen krijgt, of het nu apart of gecombineerd met elkaar is. ;)

Zelf geef ik gevoelsmatig de ene dag vlees en de andere dag brok, maar dat heeft te maken met de ontlasting van mijn hond. Ik merk dat als ik het met elkaar combineer ik de stukken brok nog wel eens terug kan vinden of ze raakt aan de diarree. Al met al valt het gewoon niet lekker bij haar.

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

Ik heb ook wel op 1 dag brok en KVV gegeven. 's Morgens brok en 's avonds KVV. Zat dan wel een uur of 8, 9, 10 tussen, maar dat is gewoon omdat ze 2 keer per dag eten krijgt en niet echt op hele vaste tijden.

 

Als ze nu een dagje Smuldier krijgt geef ik haar 's morgens ook wat brokken. Ze heeft er nooit last van gehad.

honden page profiel Vivian  <3  SemVivian <3 Sem

honden foto van Vivian  <3  Sem

dank jullie wel voor al jullie berichten..

ga alles eens even rustig doorlezen en bekijken en dan beslissen hoe ik het precies ga doen ;-)

honden page profiel Vivian  <3  SemVivian <3 Sem

honden foto van Vivian  <3  Sem

Besloten vlees te gaan geven. .

Hoeveel gram mag MO dan hebben? Hij is 8.5 week en weegt 4.5 kilo

Mag ik nu gelijk overstappen of pas vanaf morgen?

honden page profiel Wakkere huskyWakkere husky

honden foto van Wakkere husky

" Heeft je hond wel eens over gegeven een dag na het eten van een geëxpandeerde brok? De brokken zijn dan nog volledig zichtbaar.
Dat heb je niet met een geperste brok, ook niet de grote hoeveelheid omdat het meeste gewoon verteerd is. "

 

Even een vraagje, gebeurde dat bij jou ? Mijn vorige honden aten RC, da's toch een geëxponeerde brok? ik zou het toch apart vinden dat een hond een dag later overgeeft en dat er nog brok in zit? Bij die van mij was de maag 's ochtends gewoon leeg. Ik weet dat omdat Chenak vaak 's ochtends braakte in het verhaar seizoen. Toen zijn we 's avonds laat gaan voeren (dacht eerst dat het aan een lege maag lag) dus rond 23 uur maar die braakte in de ochtend alleen wat gras, gal en haren dus... 

 

En Janouk heeft een keer 3 kilo naar binnen gewerkt, die braakte een uur later een deel uit en daar kon je inderdaad nog vormen van brokken in herkennen, maar de volgende ochtend had hij alweer volop honger en poepte hij als een idioot (dunne poep uiteraard, maar hij braakte niet weer). Nou was die hond misschien ook wel een verhaal apart, die heeft ook ooit 's nachts een kilo zangzaad opgegeten en dat kwam er de volgende ochtend aan de achterzijde inderdaad wel vrijwel intact weer uit (10 drollen op 1 ochtend, denk dat de vogeltjes er wel blij mee waren.... 

 

Maar ik zou zelf verbaasd zijn als de passage van de brok zo traag was 

 

(sorry TS, ik die dat we off topic gaan, over hoeveel vlees kan ik je helaas niet helpen, ik zou gewoon even een nieuwe topic openen misschien?) 

cimi (Gast)

quote "ik ga eerst kijken of die vlees wel lekker vind.. en dan eens kijken hoe ik het ga geven..." 

 

misschien vat ik dit verkeerd op maar waarom zou een hond vlees niet lekker vinden? een hond is een vleeseter en heeft liever vlees dan brokken (waar meer graan in zit dan vlees terwijl een hond een vleeseter is!)  heb zelf niks tegen brokken maar mensen die hun honden alleen maar brokken geven dat vind ik vreselijk. mijn hondje heeft daardoor zelf de gewoonte 's nachts meer te eten. dit komt omdat ze overdag hard bedelt voor vlees en uiteindelijk als ze nog honger heeft gaat ze dan maar haar brokken eten. 

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

De hond van mijn ouders moet het dus écht niet hoor, vlees.

 

En mijn hond is NIET zielig omdat ze 6 dagen (Acana of Orijen) brok krijgt...

Zoals jij het schrijft lijkt het bijna of je je hond mishandelt als je geen vlees geeft 

honden foto van Mellow BFJ Miracle of my Life

" De hond van mijn ouders moet het dus écht niet hoor, vlees.
 
En mijn hond is NIET zielig omdat ze 6 dagen (Acana of Orijen) brok krijgt...
Zoals jij het schrijft lijkt het bijna of je je hond mishandelt als je geen vlees geeft  "

 

mishandelt is wel heel erg, maar tekort doet, ja

brokken zijn gewoon slecht jammer genoeg is er nog een aantal mensen wat brokken geeft. omdat er te weinig info is over vlees, en de dierenartsen hier niet aan mee doen.

In de toekomst gaan steeds meer mensen versvlees geven en minder slecht voer.

Nou is het wel zo als je hond echt geen vlees lust, wat ik ook heel bijzonder vind. Het ligt misschien ook aan het dier. Wat je voorschotelt. je dan wel echt een goede brok moet uitzoeken.

 

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

Ze heeft 2 jaar vlees gegeten, ziet er nu op brok (goede brok) veel beter uit. Minder ontlasting, geen schilfertjes meer.

 

Al dat gejubel over vlees en dat je slecht bent als je niet minstens dagelijks een vers konijntje of geitje geeft... 

honden page profiel gabbergabber

honden foto van gabber

" Ze heeft 2 jaar vlees gegeten, ziet er nu op brok (goede brok) veel beter uit. Minder ontlasting, geen schilfertjes meer.

 

Al dat gejubel over vlees en dat je slecht bent als je niet minstens dagelijks een vers konijntje of geitje geeft...  "

 Hier iedere dag vers konijn maar ze zijn gewoon te snel voor de honden.
Kijk maar. View My Video

Ook ik heb een hond die na 8 jaar vlees eten zijn kop er voor om draait. Hij eet het echt niet meer en krijgt nu dus brokken.
Ook dat was een lange zoektocht maar we zijn blij een brok gevonden te hebben die hij wel lekker vindt.

honden page profiel MaartMaart

honden foto van Maart

" quote "ik ga eerst kijken of die vlees wel lekker vind.. en dan eens kijken hoe ik het ga geven..." 
 
misschien vat ik dit verkeerd op maar waarom zou een hond vlees niet lekker vinden? 

 

Omdat een hond een individu is, met een eigen wil/gevoel/emoties/smaak/....

 

Ik dring mijn honden niets op.  Wat ze niet willen opeten, eten ze niet op.

Ik eet ook bitter weinig vlees, ondanks mijn aangepaste spijsverteringsstelsel.

 

en verhip, zowel ik als mijn honden leven nog.

honden page profiel MoniqueMonique

honden foto van Monique

Topicstarter ik geef mijn honden 1 kvv en 1 brokkenmaaltijd per dag.

Mijn reu die kan ik alles geven geperste brok,geexpandeerde brok,

brokken gemengd met vlees,die kan alles eten zonder ziek van te

worden.

Ik zou zeggen probeer het voorzichtig uit,1 vleesmaaltijd en 1 brokkenmaaltijd en kijk hoe het gaat.

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

"  Hier iedere dag vers konijn maar ze zijn gewoon te snel voor de honden.
Kijk maar. View My Video "

 

Haha, leuk filmpje 

 

Bij ons zou het écht niet zo gaan hoor, als je Mellow hoort gillen als ze een hertje ziet...

Bij konijntjes gilt ze niet, maar dan hangt ze ook behoorlijk in de lijn.

honden page profiel Lola&JojoLola&Jojo

honden foto van Lola&Jojo

Geef zelf brokken 's Morgens (Acana) en 's Avonds smuldier met wat toevoegingen, gaat prima zijn gezond en zien er goed uit.

 

Vindt de negativiteit over de brokken wel erg overtrokken.

Er zijn nl graanvrije brokken zonder allerlei ''chemische'' toevoegingen.

Met hoogwaardige (biologische) ingredienten.

Bijv: orijen,totw,acana,purizon,applaws,etc.etc.

 

 

 

 

 

honden page profiel Vivian  <3  SemVivian <3 Sem

honden foto van Vivian  <3  Sem

MO krijgt nu 2 dagen kvv,, hij eet super goed en eet 400gram weg... vandaag is die alweer 9 weken en heeft hij zijn prikjes gehad en weegt momenteel 5 kilo schoon aan de haak <3

honden page profiel Wakkere huskyWakkere husky

honden foto van Wakkere husky

" MO krijgt nu 2 dagen kvv,, hij eet super goed en eet 400gram weg... vandaag is die alweer 9 weken en heeft hij zijn prikjes gehad en weegt momenteel 5 kilo schoon aan de haak <3 "

 

Fijn dat er met smaak gegeten wordt! 400 gram.. het si een klein vreetzakje 

honden page profiel meikemeike

honden foto van meike

Is 400 gram niet een beetje teveel? Als je er goed op let dat Mo niet te dik wordt is het natuurlijk prima. Voor pups is het nog minder gezond dan voor volwassen honden om overgewicht te hebben.

Fijn dat Mo het lust!

honden page profiel meikemeike

honden foto van meike

" Onze honden krijgen het ook door elkaar en dat is geen probleem.


Ik vind het wel opmerkelijk dat we ons daar zo druk bij maken bij onze honden, maar niet over onszelf, ik heb nog nooit iets gehoord wat we beter wel of niet kunnen combineren m.b.t. verteringsenzymen etc etc..


Ik zou zeggen, probeer het en kijk hoe je hond erop reageert, dat lijkt me het belangrijkste uitgangspunt! "

 Oh ja ook bij mensen werd hierover gesproken en er is een hele voedingsvisie over, dat heet het Hay dieet.http://jessevandervelde.com/gezond-eten-doe-je-door-de-juiste-voeding-te-combineren/. Eigenlijk dezelfde theorie: geen eiwitrijke voeding combineren met zetmeelrijke voeding.

honden foto van Mellow BFJ Miracle of my Life

" MO krijgt nu 2 dagen kvv,, hij eet super goed en eet 400gram weg... vandaag is die alweer 9 weken en heeft hij zijn prikjes gehad en weegt momenteel 5 kilo schoon aan de haak <3 "

 

ik vind het wel veel, mellow weegt 25 kilo best veel voor een border collie en hij krijgt al meer dan hij hoort te krijgen en hij krijgt hier 500 gram per dag. Hij krijgt meer omdat hij meer verbruikt

honden page profiel Vivian  <3  SemVivian <3 Sem

honden foto van Vivian  <3  Sem

Pups moeten toch sowieso meer? 5-10% per kilo lichaamsgewicht

honden page profiel AnneAnnegoedgekeurde fokker

honden foto van Anne

"   *zucht.. altijd anoniem dat soort tegenstrijdige reacties..*
Maar dan wil ik toch wel heel graag recente wetenschappelijke onderzoeken zien als u dat zo stellig beweert ;-) "

 

Ik denk dat ik wel weet waar het vandaan komt dat het beter is geen complete gemalen vleesvoeren te geven waar meteen gemalen bot door zit.

Ik heb wel eens gelezen op een webpagina dat wolven het bot pas op het allerlaatst eten en uren nadat ze het vlees en de organen van het karkas gegeten hebben.

Ze zeggen dat de zuurtegraad daalt tijdens het eten van het vlees en dat die zuurtegraad hierna eerst weer moet herstellen voor de hond bot kan verteren.

Vandaar dat het beter zou zijn pas licht bevleesd bot te geven na het nuttigen van de vleesmaaltijd of als onderdeel van de maaltijd zwaar bevleesd bot te geven, dan eten ze eerst het vlees en later het bot.

 

 

pagina 3 van 4 12 34
Volgende forumvraag: Vanavond in Kassa Groen....
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^